Şimdi Ara

126 Bis/Fsm#Tamir-Yedek Parça# (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
18
Favori
174.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: koray2907

Merhaba Arkadaşlar;

Daha önce 91 model su soğutmalı bi bis almıştım, platin sürekli arıza çıkartıyordu, 3-4 kez yolda bırakınca sattım.. Bu sevdadan vazgeçmedim ve yine bi bis alcam.. Bi kaç sorum var bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..

1- LPG li su soğutmalı bi bis buldum.. Ruhsata işletebilir miyiz? Tank önde
    2- Motor durumu orta.. Beni yolda bırakmaması için rektefiye yaptırmayı düşünüyorum. Ortalama kaça yapıyorlar? Yaptıranlar kaça yaptırdı
    3- Orjinal olsun istiyorum.. Gövde stickerı, sis farı ve geri vites lambaları ne kadara satılıyor ve nasıl bulabilirim?
    4- KRONİK arızaları nelerdir? benim bildiğim 1.vites dişlisi ve platin sorun yapıyor?
    5- Platini elektronik ateşleme nasıl ve kaça yaparız?

Cevaplarınıza dayanarak yeniden bi bis sahibi olucam..

Lpg belli markalarda projesi var atikerde mesela ruhsata işleniyor diye biliyorum. Ama bence lpg gereksiz ufacık araç zaten. Tank önde bide allah korusun saatli bomba gibi.
    Sulu bislerin motor rektefiyesini 900 tl den başlayıp 1700 tl ye kadar yapan çeşitli ustalar var.

Sticker takımı sis ve geri vites lambasıyla hepsini 200 tl ye temin edebiliriz.

1.vitese araç tam durmadan attıkları için zamanla dişli aşınıyor. Bir böyle iki böyle derken en son yine 1.vitese atmaya çalıştıklarında dişli kırılıyor. Ama araç hareketliyken 1.vitese takmazsan korkacak hiç bişey yok.Birine emanet verirsin(verme!) Geri geldiğinde 1.vites çoktan bozulmuştur.

Platin dediğimiz 1973 ün teknolojisiyle üretilmiş ateşleme sisteminin bir elemanı olarak 2014 de baya sıkıntı yaratıyor. Platin nem kaparsa yağlanırsa çalışmıyor araç yada aptal çalışıyo kolay aşınıyo platin ayrıca meme filan yapıyo. Söküp zımparayla temizleyip geri takıosun 1hafta sonra yine bozulabiliyor.

Çözümüde var. 2 alternatifli olarak. Birinde platin ve meksefe iptal ediliyo yerine manyetolu sabit malzeme takılıyo böylece platinin mekaniğinden ve sıkıntılarından kurtulmuş oluyosun. Bu olaya elktronik ateşleme diyolar ama asıl elektronik olan diğer seçenek.
    Diğer seçenekte distribütörü komple iptal etmek. Benim aracım bu şekilde. Saat gibi çalışıyor yaz kız sıcak soğuk. Ateşleme beyni krank kasnağına okuyucu vs çeşitli malzemeler montajlanıp yeni tip araçların ateşleme sistemine çevriliyo. Daha iyi ateşleme demek daha iyi çekiş gücü daha az yakıt tüketimi demek. Birisi 350tl Diğeri 900 tl. He ben arabayı bin tl ye aldım zaten diyecek arkadaşlar için söylüyorum onlar şehir içinde gezemezken ben kontağı istanbulda açıp hakkaride kapatırıp ;) Bineceksen kafan rahat olacak teknik mekanik sıkıntısı olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlarda 126 garaj ailesi için organize ettiğim çeşitli piknik gezi vs.. buluşmalarından resimler. Mobilden giriyorum yoksa daha fazlası var :)

Vee bunlarda benim araçlarım. Sarışını satmak zorunda kaldık malesef o döküntü ilk aracımdı o hale getirmiştik çok tatlıydı sıpa :( Diğer 2 aracımızı kullanıyoruz :)

• Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.. Bi kaç sorum daha olucak.. Sorunsuz yolda bırakmaması için ne yapmak lazım.. Yağına suyuna bakcan, fazla zorlamıcan bunlar tamam..

1- Bazı bis ilanlarında görüyorum tofaş doğan ın elektronik ateşlemesini uyduruyorlar.. Bu mümkün mü? 900 liradan bahsettiniz, bana çok fazla geldi.. Ucuz yollu elektronik ateşleme yaptırmak istiyorum.. sahibinden.com da araştırdım bis için elektronik ateşleme sistemleri buldum.. Nasıl sizce linkler aşağıda?

** 120 TL ye bi ürün var :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-elektronik-atesleme-29210934/detay
    ** 230 TL ye bi ürün var :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-bis-126-elektronik-atesleme-131090220/detay
    **
    ** 330 TL ye komple parça :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-126-bis-sulu-elektronik-atesleme-platin-meksefe-derdine-son-172271035/detay

** 300 TL ye doğan ateşlemesi :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-dogan-slx-elektronik-atesleme-distiribitoru-ve-bobin-170395109/detay

2- Diğer sorumu sorayım.. Bisin siyah far çerçevesini internette bulamadım.. Çifti ne kadardır?
    3- Sticker 40 liraya, sis farları 20, geri vitesi 20 liraya buldum.. Ön tampona da doğan sis farı takmayı düşünüyorum.. Tampon altına lip de takıcam..
    4- AVANS AYARI en büyük sorun diye duydum.. Eski bisimde çok pat pat yapıyordu..

Perfonmans meraklısı değilim, efendi kullanırım.. Az yaksın beni yolda bırakmasın yeter.. Tanıdık motor ustam var, motor parçaları çok pahalı değil sanırsam.. 500 liraya motoru komple yaptırabilirim diye düşünüyorum.. Ustamla görüşcem

• quote:

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.. Bi kaç sorum daha olucak.. Sorunsuz yolda bırakmaması için ne yapmak lazım.. Yağına suyuna bakcan, fazla zorlamıcan bunlar tamam..

1- Bazı bis ilanlarında görüyorum tofaş doğan ın elektronik ateşlemesini uyduruyorlar.. Bu mümkün mü? 900 liradan bahsettiniz, bana çok fazla geldi.. Ucuz yollu elektronik ateşleme yaptırmak istiyorum.. sahibinden.com da araştırdım bis için elektronik ateşleme sistemleri buldum.. Nasıl sizce linkler aşağıda?

** 120 TL ye bi ürün var :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-elektronik-atesleme-29210934/detay
    ** 230 TL ye bi ürün var :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-bis-126-elektronik-atesleme-131090220/detay
    **
    ** 330 TL ye komple parça :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-126-bis-sulu-elektronik-atesleme-platin-meksefe-derdine-son-172271035/detay

** 300 TL ye doğan ateşlemesi :http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-dogan-slx-elektronik-atesleme-distiribitoru-ve-bobin-170395109/detay

2- Diğer sorumu sorayım.. Bisin siyah far çerçevesini internette bulamadım.. Çifti ne kadardır?
    3- Sticker 40 liraya, sis farları 20, geri vitesi 20 liraya buldum.. Ön tampona da doğan sis farı takmayı düşünüyorum.. Tampon altına lip de takıcam..
    4- AVANS AYARI en büyük sorun diye duydum.. Eski bisimde çok pat pat yapıyordu..

Perfonmans meraklısı değilim, efendi kullanırım.. Az yaksın beni yolda bırakmasın yeter.. Tanıdık motor ustam var, motor parçaları çok pahalı değil sanırsam.. 500 liraya motoru komple yaptırabilirim diye düşünüyorum.. Ustamla görüşcem

Bu araçlarda en büyük sorun distribütörle alakalı ateşleme. Distribütörü iptal ettiğin zaman bahsettiğin avans ayarı sorunuda otomatik olarak ortadan kalkmış oluyo. Bunu iptal etmek için gereken malzemeleri sayıyorum. Ateşleme beyni, derecelendirilmiş krank kasnağı, zamanlama okuyucusu, rölanti vakumu, ateşleme beynine soket, lazerde kesilen parçalar, benzini geri kaçırmayan zımbırtı, bunların elektrik tesisatı. Ve hepsinin yurt dışından ayrı ayrı satıcılardan temini tek tek kargo paraları montajı işçiliği 900tl bence az bile.

Tofaşın distribütörü bise uymadığı için ateşlemesiini uydurmaları imkansız arkadaşım.

Far çerçevesi bende var takımı 60 tl.

Bu arada sticker gerçekten çok uygunmuş bi takım alıp kenara koyabilirim. Arka geri vites ve arka orjinal sis lambası bendekiler. Uydurma değil orjinal malzemeler yoksa dediğin gibi 10tl ye sis filan var. Ön tarafta orjinalinden sis farı yok tabi isteği bağlı ne istersen takabilirsin. Lip takmadım tamponlarım orjinal plastik fiber değil. Delmek istemedim.

Pat pat yapmasıda avansla alakalı değil meksefe bozuk diyedir.

Bu linklerden 120 tl olan çöp. 230 tl hava soğutmalı bisler için suluda çalıştıramazsın. 300 tl olanın bisle hiç alakası yok :) 330 tl olan benim ilanım zaten bahsettiğim manyetolu ateşleme montajını ben yapıcam :)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woLkanistanbuL -- 20 Temmuz 2014; 19:29:52 >

• senin ilandaki parcayı alsam bu atesleme sorunu %100 cozulur mu? Aslında tek bobın yerıne cıft bobin kullansak nasıl olur, atesleme daha saglıklı olur mu.. Bır de 66 lıraya satılan bı urun var, yukarıdakı lınkte paylastım, guzel bı urune benzıyor.. Bi bis buldum ford karbüratoru takmıslar, cekısı artmıs ama az da olsa yakıt artmıs

• quote:

senin ilandaki parcayı alsam bu atesleme sorunu %100 cozulur mu? Aslında tek bobın yerıne cıft bobin kullansak nasıl olur, atesleme daha saglıklı olur mu.. Bır de 66 lıraya satılan bı urun var, yukarıdakı lınkte paylastım, guzel bı urune benzıyor.. Bi bis buldum ford karbüratoru takmıslar, cekısı artmıs ama az da olsa yakıt artmıs

Ateşleme sıkıntın giderilmiş olur. Ekstradan daha kolay daha düzenli çalışır platin meksefedeki gibi aptallaşmaz. Birazda çekişinde iyileşme hissedersin. O 66 tl olanda sadece meksefe iptali ayrıca randuman alamazsın :) Ben tüccar değilim 126 bis tutkunuyum en doğrusu bende yoksa kimsenin sattığı eşyayı kötülemek değil amacım. Fordun milyon çeşit karbüratörü var ayrıca fordun en küçük motoru 1,600 cc filandır :) 704cc den bahsediyoruz.

• Satilik varmi bis

• quote:

Orijinalden alıntı: tarzan328

Satilik varmi bis

An itibariyle sanırım üyelerden satan yok ama sahibinden.com'da ilan gösterirseniz değerlendiririz
  • Merhaba arkadaşlar..

Su soğutmalı bi bis buldum.. Araç lpg li ve 2015 marta kadar vizeli ve LPG li.. 2.000 TL ye.. Orjinal karbüratöre lpg ayar tutmadığı için sahibi ford karbüratörü taktırmış.. Düşünceme göre biraz fazla yakar ve çekişi artar gibime geliyor.. Onun dışında bu karbüratörün araca bi zararı olur mu?? Bi de bu araçlar tek bobin.. tek bobin çift çıkış.. Aracı satan adam çift bobin takmış.. yani 2 bobinden 2 bujiye ateşleme giderek daha verimli bi yakma meydana geliyormuş.. Önerileriniz neler? Beyaz renk son 2.000 TL yapıyor.. iç kapı döşemesi değişmeli ve sol ön çamurluk macunlanarak boyanacak..
  • quote:

Merhaba arkadaşlar..

Su soğutmalı bi bis buldum.. Araç lpg li ve 2015 marta kadar vizeli ve LPG li.. 2.000 TL ye.. Orjinal karbüratöre lpg ayar tutmadığı için sahibi ford karbüratörü taktırmış.. Düşünceme göre biraz fazla yakar ve çekişi artar gibime geliyor.. Onun dışında bu karbüratörün araca bi zararı olur mu?? Bi de bu araçlar tek bobin.. tek bobin çift çıkış.. Aracı satan adam çift bobin takmış.. yani 2 bobinden 2 bujiye ateşleme giderek daha verimli bi yakma meydana geliyormuş.. Önerileriniz neler? Beyaz renk son 2.000 TL yapıyor.. iç kapı döşemesi değişmeli ve sol ön çamurluk macunlanarak boyanacak..

Orjinal karbüratörüyle lpgli sorunsuz kullanan arkadaşlarım var. Ford karbüratörü çekişi değil yakıtı artırır bence. 700cc lik araca fordun hangi modelinin karbüratörü takılmış acaba? 2000 tl ye vizeli araç olması birde lpgli gerçekten ilginç. Ford karbüratörü takıldıktan sonra yakıt uçtu bence bu yüzden lpg taktılar. Kaporta boya işleri sorun değil 23 yaşında araç olduğu için. Önemli olan mekanik sağlığı motor durumu ön takımı kısaca yürüyen aksamı. Bence lpgli araçlara yaklaşma ama fiyat makul görünsede araç ne durumda bilemiyoruz. Kullanmak lazım rampaya vurmak çukura girmek gece park edip sabah çalıştırmak lazım.

• Merhaba tüm arkadaşlara güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bende adana'da fiat bis kullanıcısıyım form aracılığı ile 1990 model sulu bisime karbüratör arıyorum. bulabilirsem sıfır yardım ederseniz sevinirim.

e-mail : tiyekmuhammed@gmail.com
  • ''woLkanistanbuL'' Üstat bende Adana'da oturuyorum ve gerçek bir bis hastasıyım elimden geleni yapıyorum kardeşimin çürümemesi ve sağlıklı olması için ama adana'da gerçek anlamda anlıyanda yok parça bulmamda çok zor. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim size ulaşabileceğim bir numara veyahut mail verirseniz memnun olurum ve paşamın
    rahatı ve sağlıgı için yardımlaşarak elimizden geleni birlikte yapmak isterim teşekkür ederim.resmini paylaşmak istedim fakat telefondan baglandığım için yavaş geldi ve ekleyemedi inşAllah bis garajına kabul ederseniz birlikte güzel günler görürüz hocam.

Email adresim : tiyekmuhammed@gmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiyekmuhammed

''woLkanistanbuL'' Üstat bende Adana'da oturuyorum ve gerçek bir bis hastasıyım elimden geleni yapıyorum kardeşimin çürümemesi ve sağlıklı olması için ama adana'da gerçek anlamda anlıyanda yok parça bulmamda çok zor. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim size ulaşabileceğim bir numara veyahut mail verirseniz memnun olurum ve paşamın
    rahatı ve sağlıgı için yardımlaşarak elimizden geleni birlikte yapmak isterim teşekkür ederim.resmini paylaşmak istedim fakat telefondan baglandığım için yavaş geldi ve ekleyemedi inşAllah bis garajına kabul ederseniz birlikte güzel günler görürüz hocam.

Email adresim : tiyekmuhammed@gmail.com

0531 570 64 26 volkan eroğlu tabi ne demek elimizden ne geliyor ise yaparız yapmaya yaptırmaya yardımcı olmaya çalışırız yeter ki yürüsün bu ufaklıklar :) akşam 6 dan sonra müsait oluyorum arayabilirsiniz şu sıralar internet paketim bitik fazla giremiyorum nete herkese iyi forumlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Bunun oyuncağını bulan varmı baya uzun zamandır arıyorum bulamadım bi türlü

Oyuncağı burada var ama pahalıhttp://www.ebay.com/sch/Toys-Hobbies-/220/i.html?_from=R40&_nkw=fiat+126

@Koray2907 40TL'ye sticker varsa bir takım da bana alabilir misin? Benim orjinal boyası stickerları duruyor ama yedek koymak istiyorum.

• Bis almayı düşünenler acele etsinler. Yıllardır beklenen hurda yasası gelecek gibi. O zaman hem değeri artar hem de trafikte azalır bu sevimli şeyler.

"Teknik düzeyde bulunan taslak çalışmaya göre 90 ve 93 model arasında bulunan binek araçlardaki destek miktarı ise 6 bin 500 lira olarak tasarlandı. " diyor gazetler.

http://www.habergazete.com/haber-detay/1/44068/2014-Hurda-Arac-Yasasi-Ne-Zaman-2014-06-07.html
  • Arkadaşlar Bis konusunda tecrübeli kişilerden biraz destek almak istiyorum. Bis Kullanmıs ve ya suanda Kullananlardan bana yardımcı olmak isteyenler numaram 0534 918 95 85 görüştüğüm kişilerin tavsiyelerine göre bis sahibi olmak istiyorum artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

0531 570 64 26 volkan eroğlu tabi ne demek elimizden ne geliyor ise yaparız yapmaya yaptırmaya yardımcı olmaya çalışırız yeter ki yürüsün bu ufaklıklar :) akşam 6 dan sonra müsait oluyorum arayabilirsiniz şu sıralar internet paketim bitik fazla giremiyorum nete herkese iyi forumlar :)

Sizin bu motorlardaki tecrübenize başvurmak istiyorum.

Benim aracım ilk aldığımda benzin otomatiği bozuktu, başka bir aracın iki çıkışlı otomatiğini takmışlardı. Geri dönüşüm dedikleri hortum boştaydı. Araç devirliyken boğuluyor gibi oluyor, gaz bi kesiliyor bi jetliyordu bunun otomatikten olduğunu söylediler.

Ankara şaşmazda bir usta araca elektrikli otomatik takmayı teklif etti. Bir arkadaşımın akrabası. Eski model mercedeslere vosvoslara falan takıp sorun yaşamadığı bir otomatikmiş. Neyse ben de yaptırdım ama bahsettiğim sorun çözülmedi. Bis ustasına götürdüm karbüratöre giden hortumu çıkartıp marşa basınca benzin kesik kesik atıyordu. Bis bu şekilde olmaz su gibi akması lazım dedi.

Otomatiği takan ustaya gittik hortumların havasını falan alıyor kesintisiz akış sağlıyor, o zaman zaten araba boğulmuyor. Ama 5-10dk çalışınca yine benzin filtresinin havayla dolduğunu görebiliyorsunuz.

Neyse sonuç olarak usta kendi taktığı otomatiğe suç atmamak için, araç benzini depoya geri kaçırıyor ondan hava alıyor, depodan gelen tarafa çekvalf tak dedi. Sonra biraz daha inceledi ve bu kesintiler benzinden değil elektrik kesiyor dedi. Meksefeden yada disrtibütör bobinden dedi.

Söyledikleri onca şeyden hangisine inanayım.

• tekrar merhaba;
    2001 yılında 3 arkadaş. istanbul dan şile ye gitmek için yola çıktık.5 er lira toplayarak 15 liraya depoyu 4/3 doldurduk.70 + 70 = 140 km lik yolculuktan sonra deponun 4/2 si anca bitmişti.yani 5-6 liraya şileye götürüp getirmişti bu ufaklık.sulu olduğu için motorun önünde büyükçe bir pervane vardı ve yolda her yokuş yukarı çıktıktan sonra öndeki panelde yer alan düğme ile pervaneyi çalıştırıyorduk.hararet yapmasın diye.bu şekilde sorunsuz gitti geldi.
    aklıma geldikçe yazmaya ve konuyu canlı tutmaya çalışacağım.hem başımdan geçenleri hemde araç ile ilgili önemli önemsiz bazı bilgileri araç meraklılarına eski bir kullanıcı olarak aktarmaya devam ;)
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.