|
12700kf ve 3080 12gb ekran kartli sistem.
-
-
Hayırlı olsun. Tek düşündüren kısım bence SSD. Bu konfigürasyona soğutmalı 980 pro, sn850 veya firecuda 530 gibi bir SSD yakışırdı. Ben pcie4 desteklemeyen laptopta 1tb 980 pro kullanıyorum (Spatium m480 de denedim), bu halde bile farkı hissettiriyor üst seviye SSDler.
Forum 2. elinde ara sıra çok uyguna SSDler düşüyor 1tb (soğutucusuz) 1500-1600 civarı gibi, takip edin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Mayıs 2022; 0:40:22 > -
Öneriniz icin tesekkurler ssd konsunda butcem 1.500 civariydi gen 4 hi level denk geldi ama o donemde hic bir parcayi almadigim icin acele etmedim ikinci firsat ise suanki ssd 1.129 tl ye denk gelince isin acikcasi dusunmeden aldim dolarin yukselmesi biraz acele ettirdi fakar suanda kullanim konusunda cok iyi . Ayrica sogutmali ssd almis olsaydim muhtemelen kule sogutma ve ekran karti arasinda problem cikarma ihtimali olabilirdi anakartin ssd sogutmasi oldugu icin ekstra para vermek istemedim. Suan icin gercekten cok hizli ssd bundan daha hizlisina ihtiyacim var mi derseniz suan icin ihtiyacim yok cunku 10 yillik sistemimde ilk ssdlerden vardi o bile is goruyordu buna gecince pekde gen4 ile gen3 arasidaki fiyay farkina deyecek bir deneyim yasayacagimi dusunmedim genel de film dizi ve oyun icin topladigim sistemde pekde ssd hizli yada yavas olmasinda sikinti yasayacagimi sanmiyorum bu benim dusuncem tabi o sebepten sistemin gerisinde kalmasina goz yumdum burdan cikardigim ekstra para ile ram 16gb yerine 32 yaptim diyelim baska parcalardanda kirptim kasa hava sogutma vs .
Bu arada sistemde aerocool p7 arizali cikti suanda sharkoon cold zero 850w gold siparis gectim onu denedim basarili urun. Garantiden kendi psum gelince tekrardan deneyimlerimi yazarim.
Suanda sistem userbechmark testinde 259 116 293 seklinde deger sundu overclock yok stok degerlerde.
Sicaklik olarak full yuk altinda ekran karti 80 hotspot 100 ekran karti bellegi 90
Cpu 92
Bellek 35 40 arasi
Ssd 45-60
Anakart 45-60
Standart stres testinde
Cpu 65 70 arasi geziniyor zaten boyle guclu bir cpu full yuk altinda birakmak cok zor hava sogutucu alacaklar bu sekilde dusunmeli.
Ayrica bugun 2 adet ust kisma dark dkcf rgb 12cm 1200rpm fan aldim. Test edince yeniden burada degerlendiririm.
-
Ust egzoz fan sonrasi 3 derece ekran karti 6 7 derece islemci anakart ve ssd derecesinde ise 7 8 dereceye yakin bir soguma oldu sistem uzerinden fanlari en alt limit 950 rpm olarak ayarladim sistem isindikca daha hizli donuyor suan icin gayet iyi durumda -
Yaklasik 1 ay kullanimda almis oldugum psu ne yazikki sisteme uyumsuz cikti ve zorla iade ettim 35 gun gecmesine ragmen sonucta kasamda calismiyor. Sharkoon 850w gold sorunsuz suana kadar monitorum tek olu piksel vardi denemek icin monstre gonderdim direk sorunsuz degisim yaptilar.
Ram konusuna gelecek olursak suanda 6000mhz cl30 olarak anakarttan memory try it ayarini ayarladim sorunsuz ve stabil calisiyor. Yaklasik 50 derece civarinda ve 1.35v degeri ile daha iyi degerler cikabilir ama sistemim zaten gayet suanda basarili calistigi icin gerek duymadim hala islemcim stok modda ve yuzde 15 civarini kullaniyorum 60derece civarinda ekran kartim 77 78 derecelerde suan icin tek dikkatimi ceken islemcide ekran kartlarin meshur olan coil while midir nedir o cizirti sesi geliyor. Egzoz fanlari gercekden cok iyi oldu suan kasa buz gibi oldu. Bosuna kasaya cok para vermeye gerek yok . -
güncelleme yapmak istedim şuanda sistemimden cok memnunum A32 aryond monitörümü 34. gün garantiye 1 adet ölü piksel için gönderdim sıfırını gönderdiler şuanda 2. aya giriyorum yeni gelen monitör ile ölü piksel mevcut değil sistemim ekran kartı 80 işlemcim 60-65 civarı ve kart geneli 50 civarında devam ediyor 2 aydır stabil sağladım. ram konusunda 6400 mhz ve cl 30 denedim olmadı o sebepten 6000 cl30dan devam ediyorum. sistem performans testlerinde işlemci stok değer olmasına rağmen gayet iyi hava sogutmadan şuanda memnunum ama anakartın bios güncellemesi sonrası sıcaklık sorunu yaşamasamda ani yukselme ve durma sesı bıraz tedırgın edıyor sadece. bunun dışında aktıf şekilde kardeşim pubg oynuyor ultra ayarlarda 400 fps kadar alıyorum sıcklık ekran kartı 83 cıvarı oluyor ust egzoz fanlar gayet başarılı ön hava akışı şuanda kurtarıyor ama bu fanların hepsi yuzde 60 cıvarında bır performansta gecelerı ozellıkle kasa baya buz gıbı oluyor egzoz fanlarının oldugu bolgede sıcaklıgı dısarı net sekılde attıgını hıssedıyorum. sıcaklık oda 32 derece cıvarı.
bunun dışında konu hakkında bılgı almak ısteyen yazabılır pc kendım topladım ve makul fıata denk geldıgını dusunuyorum ekran kartı emsalı 18.000 cıvarına dusmus ama olacak o kadarlıkta
-
Konuya güncelleme olarak sunları belirtebilirimki sistemde suanda güncelleme yapmadım sistemi zorlaycak çok vaktim olmadı ancak uzun ömürlülük anlamında güzel bir sisteme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X