Şimdi Ara

12700kf ve 3080 12gb ekran kartli sistem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle mart 12 de basladigim seruvene 26 mayis itibari ile sonlandi bu surecte bir cok parcayi forumlardan ogrendigim bilgiler sayesinde ve arastirma incelemelerle kendime gore fiyat performans bir urun cikardim.

Öncelikle kendim Pc konusunda donanim ve yazilim okumus biriyim ama 10 yil onceki sistemimden sonra bir daha parcalara bakmadim ve pc dunyasindan uzaklastim. Donanim konusunda bir cok internet cafe ve kisisel bilgisayar kurmus biri olarak oncelikle temel konular haric bir cok konuda yenilik olsada 6 saatlik ugras sonucu kasayi topladim.

Önceligim oyun film dizi vs gibi olmakla butcem biraz rahat oldugu icin totalde 42.141 lira harcayarak. Kendime gore alinabilecek en iyi sistemi aldigimi dusunuyorum.

Bir cok oneri ve incelmeler sonrasi bazi konularin abartildigi bazi konularin ise olmazsa olmaz oldugunu gordum. Sistemim suanda sicaklik stres testi performans ve uyum konusunda herhangi bir problemi gozlemlemedim bunlar hersey standartken deneyimledim kasa fanlarida dahil belki daha zorlayarak buz gibi bir sistemde cikabilir simdilik gerek duymadim.

Öncelikle ses konusu rgb olmasi marka takintisi gibi hususlar benim arka planimda bana performans veren her urun kabulumdur.Uzun yillar kullanmak icin aldigimdan bazi parcalari ileride lazim olabilir dusuncesi ile maddi anlamda sinirlari zorladigim tercihlerimden baslamak istiyorum.

12700kf aldim k da olabilirdi. 5.850tl ile performans cekirdek sayisinin 12900 ile ayni olmasi sebebi ile bana ust seviye olarak yeterli geldi 12600 almama sebebim ise performans cekirdek sayisinin az olmasiydi. Bunlar bana ihtiyac olur olmaz ancak 1.5k gibi bir farkin deyecegini dusundum. Suan tam peformans tum bellekler 90c stres testi full performans 65c.

Inno3d icill x4 3080 12gb ekran kartini 18.683tl aldim. 12 gb olmasi ve firsat bir fiyat sunmasi minning yapmasamda bellek isi degerlerinin iyi olmasi ile tercihim oldu suanda full perfomans 76c hotspot bellegi 105 derecede.

Monster aryond A32 ekran buyuklugu 165hz olmasi 2k gysync destegi 1ms cavisli yapisi ve fiyat olarak 4.000tl ye olmasi ile tercih ettim. Ips ekrandan siyahin tam siyah olmamasindan muzdarip biri olarak va panel beni etkiledi. Ancak renk sevenler siyah cok siyah oldugu icin oyunlar koyi gelebilir ben daha tam alisamadim.

Aercool p7 850w platinum. Sertifika degeri ve fiyati 1.717 tl olmasi sebebi ile tercih ettim turkiyede on yargilar olsada yabanci forum ve test listelerinde yani tier listte ya A tier yada S tier olmasi guven verdi. 10 listeden 8 de yer aliyor. Bir cok onerilen marka bu listelerin 5 de yok.

Beni en cok zorlayan gereksiz gorudugum ama mecburen aldigim anakart oldu ne yazikki bu sistemi ddr5 kurmazsam icimde kalirdi o sebepten k islemciye uygun. Msi pro z690-A wifi 6e aldim suan icin wifi performansi ve anakart sicaklik degerleri harika ancak overclock konusunu ileride nasil olur bilemiyorum suan sadece XMP ayarlarini aktif edip bellek frenaksini artirdim. 3.652 tl aldim.

Ddr5 bellek konusunda hynix kullanip bir cok forumda kendisini kanitlamis bir marka olarak Kingston fury beast 6000mhz cl40 5.300 32gb aldim burda mhz ve gb degerine para vermek beni zorladi ve bana 5.300tlye geldi. Burada ddr5 konusunda bana pahali diyecekler olabilir suanda lga 1700 sistemli ddr4 kurup ileride ddr5 gecmek istesem turkiye sartlarinda daha pahaliya patlayabilir o sebepten. Simdi verip ileride rahat etmeyi dusundum mutlaka oyunlar ve icerikleri ddr5 e uygun uretilmeye basladiginda ne yazikki ddr4 ve ddr5 arasinda fark o zaman ortaya cikar suanda pek performans farki yoktur diye dusunuyorum. Ayrica overclock ile 7bin mhz ve cl32 civarina rahat cekilebiliyor ancak zorlamak istemiyorum suanda.

Simdi ise performans olarak tatmin edici ancak en ucuz alabilecegim urunler olarak yaziyorum.

Aercool Airhawk duo 20cmX2 on mesh 12cm egzoz fani ilave ust 14cm tx fan ilave edicem. Suanda bile gayet kasa soguk muhtemelen yuzfe 50 performans ile calisiyor dc 7v ayarli cunku. 857 tl aldim.

Arctic freezer 34 espor duo kule tipi fan isini hakkiyla yapiyot hava sistemlerinde pek tercih sansiniz yok ama fiyati ve performansi gayet iyi 719 tl ye aldim. Dedigim gibi islemciyi zorladiginizfa bile 90c bu tum bellekleri zorlayarak yani ayni anda hem render hem oyun oynama gibi dusunebiliriz. 65c stres testinde sadece cpu zorlarsak ortaya cikiyor. Hava sogutmaya para vermeyecek olanlar icin iyi tercih.

Ssd 1 tb kioxia exceria g2 1.129 tlye aldim isin acikcasi bana m2 olmasi ve 1tb degeri yeterli geldi cunku surekli veri alisverisi yapan biri degilim uzun yillar 370gb ile idare ettim.

Benim seruvenim bu sekilde aslinda buralardan aldigim diger ustadlardan degerli bilgileri. Yeni seruvene baslayacak arkadaslara yol gostermesi ve onerisi olan varsa ona gore ufak tefek detaylara mudahale ederim mantigi ile konuyu acmis bulunuyorum. Okuyan ve guzel bulan arkadaslarin en azindan yillar boyu faydanilmasi icin bir mesaj yazmasi konunun on plana cikmasi ve aramalarda arkadaslarin faydalanmasina sebep olacaktir. Gercek bu sure zarfinda bilgileri bulmak gercekten zordu ve ugrastirdi.

Sistem hakkinda bilgi almak siteyen arkadaslar mesaj yazabilir. Konu altindan detayli sekilde bilgi paylasimi yapariz ozelden dm den yazmayalim.buradan paylasip herkesin faydalanmasini saglayalim.
    12700kf ve 3080 12gb ekran kartli sistem. 12700kf ve 3080 12gb ekran kartli sistem. 12700kf ve 3080 12gb ekran kartli sistem.

• Hayırlı olsun. Tek düşündüren kısım bence SSD. Bu konfigürasyona soğutmalı 980 pro, sn850 veya firecuda 530 gibi bir SSD yakışırdı. Ben pcie4 desteklemeyen laptopta 1tb 980 pro kullanıyorum (Spatium m480 de denedim), bu halde bile farkı hissettiriyor üst seviye SSDler.

Forum 2. elinde ara sıra çok uyguna SSDler düşüyor 1tb (soğutucusuz) 1500-1600 civarı gibi, takip edin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Mayıs 2022; 0:40:22 >
  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Öneriniz icin tesekkurler ssd konsunda butcem 1.500 civariydi gen 4 hi level denk geldi ama o donemde hic bir parcayi almadigim icin acele etmedim ikinci firsat ise suanki ssd 1.129 tl ye denk gelince isin acikcasi dusunmeden aldim dolarin yukselmesi biraz acele ettirdi fakar suanda kullanim konusunda cok iyi . Ayrica sogutmali ssd almis olsaydim muhtemelen kule sogutma ve ekran karti arasinda problem cikarma ihtimali olabilirdi anakartin ssd sogutmasi oldugu icin ekstra para vermek istemedim. Suan icin gercekten cok hizli ssd bundan daha hizlisina ihtiyacim var mi derseniz suan icin ihtiyacim yok cunku 10 yillik sistemimde ilk ssdlerden vardi o bile is goruyordu buna gecince pekde gen4 ile gen3 arasidaki fiyay farkina deyecek bir deneyim yasayacagimi dusunmedim genel de film dizi ve oyun icin topladigim sistemde pekde ssd hizli yada yavas olmasinda sikinti yasayacagimi sanmiyorum bu benim dusuncem tabi o sebepten sistemin gerisinde kalmasina goz yumdum burdan cikardigim ekstra para ile ram 16gb yerine 32 yaptim diyelim baska parcalardanda kirptim kasa hava sogutma vs .

Bu arada sistemde aerocool p7 arizali cikti suanda sharkoon cold zero 850w gold siparis gectim onu denedim basarili urun. Garantiden kendi psum gelince tekrardan deneyimlerimi yazarim.

Suanda sistem userbechmark testinde 259 116 293 seklinde deger sundu overclock yok stok degerlerde.

Sicaklik olarak full yuk altinda ekran karti 80 hotspot 100 ekran karti bellegi 90
    Cpu 92
    Bellek 35 40 arasi
    Ssd 45-60
    Anakart 45-60

Standart stres testinde
    Cpu 65 70 arasi geziniyor zaten boyle guclu bir cpu full yuk altinda birakmak cok zor hava sogutucu alacaklar bu sekilde dusunmeli.

Ayrica bugun 2 adet ust kisma dark dkcf rgb 12cm 1200rpm fan aldim. Test edince yeniden burada degerlendiririm.

• Ust egzoz fan sonrasi 3 derece ekran karti 6 7 derece islemci anakart ve ssd derecesinde ise 7 8 dereceye yakin bir soguma oldu sistem uzerinden fanlari en alt limit 950 rpm olarak ayarladim sistem isindikca daha hizli donuyor suan icin gayet iyi durumda
  • Yaklasik 1 ay kullanimda almis oldugum psu ne yazikki sisteme uyumsuz cikti ve zorla iade ettim 35 gun gecmesine ragmen sonucta kasamda calismiyor. Sharkoon 850w gold sorunsuz suana kadar monitorum tek olu piksel vardi denemek icin monstre gonderdim direk sorunsuz degisim yaptilar.

Ram konusuna gelecek olursak suanda 6000mhz cl30 olarak anakarttan memory try it ayarini ayarladim sorunsuz ve stabil calisiyor. Yaklasik 50 derece civarinda ve 1.35v degeri ile daha iyi degerler cikabilir ama sistemim zaten gayet suanda basarili calistigi icin gerek duymadim hala islemcim stok modda ve yuzde 15 civarini kullaniyorum 60derece civarinda ekran kartim 77 78 derecelerde suan icin tek dikkatimi ceken islemcide ekran kartlarin meshur olan coil while midir nedir o cizirti sesi geliyor. Egzoz fanlari gercekden cok iyi oldu suan kasa buz gibi oldu. Bosuna kasaya cok para vermeye gerek yok .
  • güncelleme yapmak istedim şuanda sistemimden cok memnunum A32 aryond monitörümü 34. gün garantiye 1 adet ölü piksel için gönderdim sıfırını gönderdiler şuanda 2. aya giriyorum yeni gelen monitör ile ölü piksel mevcut değil sistemim ekran kartı 80 işlemcim 60-65 civarı ve kart geneli 50 civarında devam ediyor 2 aydır stabil sağladım. ram konusunda 6400 mhz ve cl 30 denedim olmadı o sebepten 6000 cl30dan devam ediyorum. sistem performans testlerinde işlemci stok değer olmasına rağmen gayet iyi hava sogutmadan şuanda memnunum ama anakartın bios güncellemesi sonrası sıcaklık sorunu yaşamasamda ani yukselme ve durma sesı bıraz tedırgın edıyor sadece. bunun dışında aktıf şekilde kardeşim pubg oynuyor ultra ayarlarda 400 fps kadar alıyorum sıcklık ekran kartı 83 cıvarı oluyor ust egzoz fanlar gayet başarılı ön hava akışı şuanda kurtarıyor ama bu fanların hepsi yuzde 60 cıvarında bır performansta gecelerı ozellıkle kasa baya buz gıbı oluyor egzoz fanlarının oldugu bolgede sıcaklıgı dısarı net sekılde attıgını hıssedıyorum. sıcaklık oda 32 derece cıvarı.

bunun dışında konu hakkında bılgı almak ısteyen yazabılır pc kendım topladım ve makul fıata denk geldıgını dusunuyorum ekran kartı emsalı 18.000 cıvarına dusmus ama olacak o kadarlıkta

• Konuya güncelleme olarak sunları belirtebilirimki sistemde suanda güncelleme yapmadım sistemi zorlaycak çok vaktim olmadı ancak uzun ömürlülük anlamında güzel bir sisteme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.