Şimdi Ara

R5 7500f ve galax rtx 4070 işlemci ve ekran kartı tam gücde calışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gaminggen trden bir sistem aldım r5 7500f Galax 4070 izlediğim videolarda normalde işlemcim cok rahat destekliyor darboğaz felan olmuyor %53-55 seviyelerinde ancak bende böyle değil birde ekran kartı az walt cekiyor 140w geçmiyor kesinlikle arkadaşlarım bunun bir sorun olduğunu söylüyor ben çok anlamıyorum ne yapmam lazım anlamadım stres testinde herşey normal ben anladım ekran kartında bir problemmi var yoksa işlemcidemi anlamadım işlemci kullanımı çok yükseliyor stabil değil

• Hangi oyunda test ediyorsunuz?
    Güç ayarı modu tam performansta mı?
  • boifromasgard kullanıcısına yanıt

Ff16, cp2077, drqgon dogma 2 hadi dg2 de anlarim npcler yuzunden diyebilirim ama diger oyunlarda sikinti var stres testinde hem islemci hemde ekran karti tam guc calisiyor furmak ve occt de ama oyunlarda bie peoblwm oluyoe sicaklik degleri iyi ama islemci kullanimi cok ekran karti w degeri dusuk eslerine gore az yani 180 cekmesi gerwkirken 140 a sabitlenmis gibi 1080p de darbogaz olur diyorlar ama darbogaz cok olmuyor islemci %70 kullanima cikiyor arkada sadece dc steam vb acik yani anlamiyorum pc alalim dedik basimiza gelmeyen kalmadi

• Divinityciellam D kullanıcısına yanıt

4070 ekran kartının 1080P çözünürlük için 180W çekmesine gerek yoktur belki onu diyorum, zaten güçlü kart.

Karşılaştırdığınız 4070'ler aynı marka ve model mi? Bazı modeller OC edition olduğu için daha fazla güç çekiyor olabilir.

Bir de dediğim gibi Windows güç ayarlarına bir bakın, o kullanımı sınırlıyor olabilir.

• Win güc ayarlarımi birqz dahq acarmısınız benim ekran kartı galqx 4070 one click oc onu gectim işlemci %70 kullanimlarq cikiyor 60 64 derece qrasi gidip geliyor bazen darboğaz oluyor ama fps genel olarak iyi yani anlayamadıgım sey neden kullanım bu kadar yuksek hicbir oc olamadan cekilen videolarda bile boyle benim gibi birkac kisi daha ayni hatayi almis

• anakart kaynaklı olabilir sorun. Eğer anakartınız giriş seviyesi ise (ki hazır sistem almışsınızdır diye tahmin ediyorum) böyle sorunlar olabilir. bios üzerinden undervolt yaparak sorunu çözebilirsiniz. giriş seviyesi anakartların bazıları voltajı tam ayarlayamıyor. şahsen r5 3600 kullanıyorum oyunlarda %50 nin üstünü hiç görmedim(battlefield 1-5 64 kişilik map hariç)

• Anakartım asus prime b650m bios guncel underwalt yaparsam kullanım dusermi islemcinin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Stress testlerine mesela furmark ta falan gpu kullanımı % 99 /100 oluyormu ve watt değeri 180/190 wattları buluyormu o testlerde. Buluyorsa bir sorun yoktur sanki stress testlerinde sorun yok demişsiniz yukarda.

Oyunlarda falan vsync falan açıyormusunuz açık mı kapalımı . Stress testlerinde sorun yoksa ya oyun içi söylediğim ayarlarda veya farklı windows ayarlarında sorun vardır, güç ayarları falan neyde kalmış.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Testlerde problem yok guc plani yüksekde hersey ekran kartina yuk binsin diye qcik ama yinede yok

Testlerde problem yoksa sorun ekran kartı veya psu değil gibi. Stress testlerinde yoksa sorun olurdu orada da devam ederdi. Bizim tanıdıkta var aynı iki parça 7500f ve asus dual 4070 full hd de oyunlarda ful grafikte 180/ 190 watt tdp ve kart kullanımı %99/100.

Oyunlarda ayarlar ultrada AA ayarları da kaç oluyorsa 4x/8x açın vsync kapalı olsun. Bunları bir deneyin... AA ayarları AF ayarını demiyorum. Bir yerlerden işletim sistemi veya x bir yerden kısılma yok gibi diyorsunuz.

Bu durumda oyunda da tam yüke girmesi lazım. İşlemci 7500f ona full hd de yetmeyecek bir işlemci değil çünkü. Olmuyorsa yine ekran kartı driverını ddu programı ile silip yenisini bir daha kurun veya temiz bir format atın her şey sıfırlansın. Son dediğim format en son ihtimal olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.