Şimdi Ara

128 mi 256 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Linksys Wireless ADSL Gateway+ Router+ 4 port Switch + Firewall modem aldım.bu modemle iki arkadaş internete bağlanacağız, aramızdaki mesafe 20 metre.
    iki sorum olacak

1- 128-256 arasında kararsız kaldık fiyat -performans yönünden hangisini tavsiye edersiniz(şu anda normal sörf yapıyoruz sadece)
    2-aramızdaki bağlantıyı ethernet kartı ile sağlayacağız.ana bağlantıyı sağlayan bilgisayarrın devamlı açık kalmasımı gerekiyor yoksa modem in açık kalması yeterlimi.

• 128lik adsl bağlanıtısının sörf için dial-up dan farklı olmadığı söyleniyo (ben kablonet kullanıyorum ve uçuyorum ama dsl kullanıcıları öle diyo) bence kesinlikle ve kesinlikle 256 alın zaten 2 kişisiniz ucuz ve hızlı olur mp3 fln yüklerkende inanılmaz bi hız yaşarsınız. Bi kez daha tekrar ediyorum ben dsl kullanmadığım için bilmiyorum pek ama genelde duyduklarım bu şekilde kullanan biri yorum yapsa daha yi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rignac

128lik adsl bağlanıtısının sörf için dial-up dan farklı olmadığı söyleniyo (ben kablonet kullanıyorum ve uçuyorum ama dsl kullanıcıları öle diyo) bence kesinlikle ve kesinlikle 256 alın zaten 2 kişisiniz ucuz ve hızlı olur mp3 fln yüklerkende inanılmaz bi hız yaşarsınız. Bi kez daha tekrar ediyorum ben dsl kullanmadığım için bilmiyorum pek ama genelde duyduklarım bu şekilde kullanan biri yorum yapsa daha yi olur...
    "şu anda normal sörf yapıyoruz sadece" dediğine göre bu şartlar altında 128 kbps lik bağlantı sizin için en mantıklı seçim düşüncesindeyim.. Benim şu an 128 lik bağlantım var ve bunu apartmandaki iki kişiyle paylaşıyorum. Durum buyken herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.. Büyük dosyalar indirme ihtiyacı hissettiğinizde ya da bağlantı hızının size yetmediğini düşündüğünüzde hemen gidip hız arttırımı için başvurabilirsiniz.. Yani 128 ile başlamak gayet mantıklı bence... Bu arada aldığınız modem "bildiğim kadarıyla" kendi başına internete bağlanabiliyor.. yani ortada sürekli açık olması gereken bir ana bilgisayar bulunmak zorunda değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: sucukluyumurta

"şu anda normal sörf yapıyoruz sadece" dediğine göre bu şartlar altında 128 kbps lik bağlantı sizin için en mantıklı seçim düşüncesindeyim.. Benim şu an 128 lik bağlantım var ve bunu apartmandaki iki kişiyle paylaşıyorum. Durum buyken herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.. Büyük dosyalar indirme ihtiyacı hissettiğinizde ya da bağlantı hızının size yetmediğini düşündüğünüzde hemen gidip hız arttırımı için başvurabilirsiniz.. Yani 128 ile başlamak gayet mantıklı bence... Bu arada aldığınız modem "bildiğim kadarıyla" kendi başına internete bağlanabiliyor.. yani ortada sürekli açık olması gereken bir ana bilgisayar bulunmak zorunda değil..

Alıntıları Göster
    ağ iletişimi i swich ile yapıyorsa Adsl in dağırımı swich e girerse Server a gerek kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: SoyTaRı

ağ iletişimi i swich ile yapıyorsa Adsl in dağırımı swich e girerse Server a gerek kalmaz

Alıntıları Göster
    125k yerine 256k baglantısına geç internetten video oyun mp3 yüklüyorsan en az 256k baglantın olacak ben 256k kullanıyorum canavar gibi 128 aldıgına pişman olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucukluyumurta

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sucukluyumurta

+1 sucukluyumurta (kardeş nasıl nick bu her okuyuşta canım çekiyor bea) 128k'dan 256k'ya yükseltme kolayca yapılabiliyor.Forumda böyle bir konu vardı bir arat derim. Ama 256k'dan 128k'ya indirm maalesef mümkün olmuyor. Bence de önce 128k ile başlayın, baktınız ki kesmiyor sizi artırırsınız.

• quote:

128lik adsl bağlanıtısının sörf için dial-up dan farklı olmadığı söyleniyo (ben kablonet kullanıyorum ve uçuyorum ama dsl kullanıcıları öle diyo) bence kesinlikle ve kesinlikle 256 alın zaten 2 kişisiniz ucuz ve hızlı olur mp3 fln yüklerkende inanılmaz bi hız yaşarsınız. Bi kez daha tekrar ediyorum ben dsl kullanmadığım için bilmiyorum pek ama genelde duyduklarım bu şekilde kullanan biri yorum yapsa daha yi olur...
    quote:

Orjinalden alıntı: emrecangir

Hanig DSL kullanıcısı diyormuş bakiim? Yaw nazar değdireceksiniz böyle diye diye valla benim hızım optimal hiçbir zaman yavaşlama olmuyor biraz şanslıyım galiba. Telekom hemen yanıbaşımızda ondan mı acaba? Bence dial-up ile karşılaştırılamaz bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: ---Ali---

quote:

Hanig DSL kullanıcısı diyormuş bakiim? Yaw nazar değdireceksiniz böyle diye diye valla benim hızım optimal hiçbir zaman yavaşlama olmuyor biraz şanslıyım galiba. Telekom hemen yanıbaşımızda ondan mı acaba? Bence dial-up ile karşılaştırılamaz bile...

Alıntıları Göster
    bende de dial uptan çok hızlı açılıyor sayfalar 128k adsl de
    önce 128 deneyin olmadı 256 k yaparsınız ama oyun moyun film indiririz derseniz direk 256 ile girin olaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord

bende de dial uptan çok hızlı açılıyor sayfalar 128k adsl de
    önce 128 deneyin olmadı 256 k yaparsınız ama oyun moyun film indiririz derseniz direk 256 ile girin olaya

Alıntıları Göster
    128den 256 yaparken ekstra ucret odeniyor

Bencede 256 ile baslayin sonra pisman olmazsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNstRuM

128den 256 yaparken ekstra ucret odeniyor

Bencede 256 ile baslayin sonra pisman olmazsiniz

Alıntıları Göster
    ne gibi extra ücret ödeniyor bende yükseltçektim
    bende 128k var çok flim falkan da indiriyom yetiyo gibi ama 256 alsan daha iyi de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©Bulut®

ne gibi extra ücret ödeniyor bende yükseltçektim
    bende 128k var çok flim falkan da indiriyom yetiyo gibi ama 256 alsan daha iyi de olur

Alıntıları Göster
    Kesinlikle 256K olmali seciminiz,iki kisi kirisirsaniz fiyati cok makul seviye olur her iki kisi icinde,download da 128 e gore farkedersiniz hizi,surf dede tabi,almisken 256K olmali bence bi 128K kullanicisi olarak bunu tavsiye ederim.İkinci soruna gelincede modeminde zaten router olcagi icin ayrica bi PC nin acik olmasi sart degil,modemin acik olmasi gerek sadece.Hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: argesus

Kesinlikle 256K olmali seciminiz,iki kisi kirisirsaniz fiyati cok makul seviye olur her iki kisi icinde,download da 128 e gore farkedersiniz hizi,surf dede tabi,almisken 256K olmali bence bi 128K kullanicisi olarak bunu tavsiye ederim.İkinci soruna gelincede modeminde zaten router olcagi icin ayrica bi PC nin acik olmasi sart degil,modemin acik olmasi gerek sadece.Hayirli olsun

Alıntıları Göster
    Herkes iyi demiş birde böyle bir şey var 128k bağlantılar yakında 256 olcakmış diyorlar...Bence 128k alın satandartlar 256k ya geçince sizinde 256k olur.Ama geçmessede kötü olur fark verip 256k ya geçmek zorunda kalırsınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Herkes iyi demiş birde böyle bir şey var 128k bağlantılar yakında 256 olcakmış diyorlar...Bence 128k alın satandartlar 256k ya geçince sizinde 256k olur.Ama geçmessede kötü olur fark verip 256k ya geçmek zorunda kalırsınız...

Alıntıları Göster
    önce 128 alın, ilk ay baya kabarık bi hesap çıkıyor modem falan filan işte! ilk ay 128 kullanın!!
    sonra ilk ay faturası çıksın ödeyin onu,
    256 ya yükseltin!!

ben öle yaptım ilk faturayı bekliyorum hemen 256 ya geçicem
    direk neden geçmedim, çünkü ; ilk ay zaten modem şu bu bilmem ne biton masraj çıkıyor bide 256 açtırdınız mı off? fatura 300 e vuruyo ?

sonraki ay 512 ye bile geçebilirim ama ilk ay acayip şıkışabilecegimi düşünüp 128 aldım
    ve uzun süre dial up kullandım
    dial uptan farklı degil diyenlere , sürfte dial up dan en az 2 kat hızlı, downlaod da 3 kat hızlı zaten onu herkes biliyor, saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negative -- 6/7/2004 18:47:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Negative

önce 128 alın, ilk ay baya kabarık bi hesap çıkıyor modem falan filan işte! ilk ay 128 kullanın!!
    sonra ilk ay faturası çıksın ödeyin onu,
    256 ya yükseltin!!

ben öle yaptım ilk faturayı bekliyorum hemen 256 ya geçicem
    direk neden geçmedim, çünkü ; ilk ay zaten modem şu bu bilmem ne biton masraj çıkıyor bide 256 açtırdınız mı off? fatura 300 e vuruyo ?

sonraki ay 512 ye bile geçebilirim ama ilk ay acayip şıkışabilecegimi düşünüp 128 aldım
    ve uzun süre dial up kullandım
    dial uptan farklı degil diyenlere , sürfte dial up dan en az 2 kat hızlı, downlaod da 3 kat hızlı zaten onu herkes biliyor, saygılar

Alıntıları Göster
    kısa cevap 256

• quote:

Orijinalden alıntı: Soulfly

kısa cevap 256

Alıntıları Göster
    @negative :....Bi kez daha tekrar ediyorum ben dsl kullanmadığım için bilmiyorum pek ama genelde duyduklarım bu şekilde kullanan biri yorum yapsa daha yi olur...

dedim hemen ban yapma aaa
  • quote:

@negative :....Bi kez daha tekrar ediyorum ben dsl kullanmadığım için bilmiyorum pek ama genelde duyduklarım bu şekilde kullanan biri yorum yapsa daha yi olur...

dedim hemen ban yapma aaa

Alıntıları Göster
    negative anlamadım 128k mı 56 k dan 3 kat hızlı...56k nın download hızı 3 k dır 128k nın ise en az 13 ki ben dc++ ile 20 sabiti falan bile buluyorum.sörf dede tabiki 2 katdan çok daha hızlı.enaz 5 diyebilirm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ©Bulut®

negative anlamadım 128k mı 56 k dan 3 kat hızlı...56k nın download hızı 3 k dır 128k nın ise en az 13 ki ben dc++ ile 20 sabiti falan bile buluyorum.sörf dede tabiki 2 katdan çok daha hızlı.enaz 5 diyebilirm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim 128 le bugün başladım gerçekten çok iyi ,sadece modem açık kalsa yeterli oluyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuzunas

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim 128 le bugün başladım gerçekten çok iyi ,sadece modem açık kalsa yeterli oluyormuş.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tuzunas

Hayırlı olsun güle güle kullan.

• quote:

quote:

128lik adsl bağlanıtısının sörf için dial-up dan farklı olmadığı söyleniyo

ya arkadaslar dial-up ile es zamanli olarak downloadda 13kb ve uploadda 3kbye ulasan varsa lutfen haber versin, ona soracak tonlarca sorum olacak! yani toplamda 16kb iletisim!!!
    saygilarimla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mrprof

quote:

128lik adsl bağlanıtısının sörf için dial-up dan farklı olmadığı söyleniyo

ya arkadaslar dial-up ile es zamanli olarak downloadda 13kb ve uploadda 3kbye ulasan varsa lutfen haber versin, ona soracak tonlarca sorum olacak! yani toplamda 16kb iletisim!!!
    saygilarimla...

Alıntıları Göster
    Bulut : olayı abartma, 20 k ile download yapman mümkün degil, gördügüm hız yanıltıcı bir hız!
    telekom bile max 15 kb olarak belirlemiş downloadını 128 ADSL in!

bi sitede ortalama ve max verebilecegi hızlar yazıyordu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.