Şimdi Ara

Üniversite internetine bağlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben üniversitede çalışıyorum kampüs içinde İnternete üniversite ağı üzerinden baglaniyorum (üniversitelerde iki şekilde internete baglanabiliyoruz 1.şifresiz ağ universite adini seçip direk bağlanıyor tarayicidan kullanıcı adı ve şifre girerek 2.eduroam cep tel ayarlarından bir kere ayarlama yetiyor wifi açınca direk bağlanıyor) evim üniversiteye yakın özellikle balkonumdan cep telefonu ile 1. baglanma sekliyle univerite adini secip sorunsuz bağlanıyorum bende bunu evimin her tarafına ve pc de kullanmak için zyxel nbg-418n v2 4 port 300mbps kablosuz access point/router aldım cihaz üniversite ağına bağlanıyor ama dağılmıyor arayuze girip bakıyorum bağlı görünüyor ama bağlanmıyor ne yaptıysam olmadı nasıl bir ayar yapmam gerekiyor bilen ustalar yardımcı olursanız çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt05 -- 16 Nisan 2017; 3:54:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite İnternetine Bağlanma

Üniversite internetine bağlanmak, öğrenciler, öğretim görevlileri ve ziyaretçiler için hayati önem taşır. Aşağıdaki adımları izleyerek üniversitenin internetine kolayca bağlanabilirsin:

Üniversite İnternetine Nasıl Bağlanılır:

1. Üniversite Ağını Seç: Cihazının Wi-Fi ayarlarına git ve üniversitenin Wi-Fi ağını (ör. "Eduroam" veya "University-WiFi") seç.
    2. Kullanıcı Adını ve Şifreyi Gir: Üniversite ağına bağlanmak için üniversite tarafından verilen kullanıcı adını ve şifreni girmen gerekecek.
    3. Bağlanmayı Onayla: Gerekiyorsa, üniversite kurallarını ve kullanım koşullarını kabul etmeyi onayla.
    4. Bağlantıyı Kontrol Et: Bağlantının başarılı olup olmadığını internette gezinerek veya bir web sitesi açarak kontrol edebilirsin.

Üniversite İnternetine Bağlanamıyorum:

Üniversite internetine bağlanmakta sorun yaşıyorsan, şu adımları deneyebilirsin:

1. Kullanıcı Adı ve Şifreni Kontrol Et: Doğru kullanıcı adı ve şifreyi girdiğinden emin ol.
    2. Ağ Ayarlarını Yenile: Cihazının ağ ayarlarını sıfırlamayı dene.
    3. Yardım Al: Üniversitenin BT yardım masası veya teknik destek ekibiyle iletişime geçerek destek alabilirsin.

Üniversite Wi-Fisine Bağlanma:

Üniversite Wi-Fi'si, kampüs genelinde öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve ziyaretçilerin internete erişebilmesi için sağlanan kablosuz bir ağdır. Üniversite Wi-Fisine bağlanmak için yukarıda belirtilen adımları izlemen yeterlidir.

Üniversitenin İnternetine Nasıl Bağlanılır:

Üniversitenin internetine bağlanmak için kablolu veya kablosuz bağlantı kullanabilirsin. Kablolu bağlantı için Ethernet kablosunu cihazına ve üniversitenin kablolu ağ bağlantı noktasına takman gerekir. Kablosuz bağlantı için yukarıda belirtilen Üniversite Wi-Fisine Bağlanma adımlarını izlemelisin.

Üni İnternetine Bağlanma:

"Üni interneti" genellikle üniversitenin Wi-Fi ağını veya kablolu internet bağlantısını ifade eder. Üni internetine bağlanmak için yukarıda belirtilen adımları uygulaman gerekir.

Fakülte İnternetine Bağlanma:

Bazı üniversiteler, fakültelere özel Wi-Fi ağları sağlayabilir. Fakülte internetine bağlanmak için, ilgili fakültenin verdiği talimatları takip etmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bağlandığın ağ içerisinde bir engelleme yapılmış olabilir. Bağlanan ürünlere birden fazla ıp erişimi yapmıyor muhtemelen. Kısıtlanmıştır bu tarz kullanımları engellemek için. Bu sistemi kuran kişilerle görüşmen gerekecektir o da baya uzun bir iş.
  • Üniversitenin bilgi işlem bölümüne gidip router mac ve kullanacak cihazların mac adreslerini kayıt ettirerek internete giriş yapabilirsin fakat bu sadece tahmin nasıl bir network altyapısı var bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus Repeater almanız gerek. Öneririm. Böylece sıkıntın kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eduroam üzerindeki güvenlik seçenekleri çok katı.

Eduroam ile aynı güvenlik özelliklerini destekleyen repeater almalısınız. Marka model veremeceğim.

Ttls, eap ve pap desteği olmalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okul İnternetini Kullanmak
    3 ay önce açıldı
    Pttcell İnternete Bağlanamama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.