Şimdi Ara

karşı apartmanın internetine bağlanmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar karşı apartmandaki komşu evde yok.modemi açık ve şifresini biliyorum.
    yaklaşık 15 metre olduğunu tahmin ediyorum arada.
    bu internetten en kolay şekilde nasıl faydalanabilirim???
    ...

• ara kendisini izin iste. niçin usulsüz bir bağlantı yamak istiyorsunki? bide bu konuda yardım mı istiyorsun?
  • sence şifreyi nereden biliyorum???
    ...
  • bahsettiğin modem wireless ve sen wireless şifresini biliyosan zaten sorun yok. wireless bağlantı yapabilen bi bilgisayarla erişim yapabilirsin. ama sanırım sen dsl şifresini biliyorsun.

bu durumda karşı taraf modemi kapattığında sen onun kullanıcı adı ve şifresini kullanarak kendi modeminden bağlan derim. karşı apartmanda ise aynı santralden yararlanıyosunuz demektir ki kullanıcı adı ve şifre sendede işe yarayacaktır.
  • turank arkadaşın dediği gibi adsl şifresini biliyorsan kendi tlfn hattından bağlanabilirsin ama wireless bağlantı kuracaksan arada 15 m var bu çok uzak bir mesafe değil bundan faydalanabilmen için masaüstü pc kullanıyorsan wireless kart alaman sorunu haledecektir ama laptop'un varsa laptopta wireless'in vardır elbet onunla bağlanabilirsin ama bence adsl şifreleriyle girmektten daha kolay yol yoktur heralde
  • Baglanmayi denedin de basarili mi olamadin ? Seninkisi bayide gazete var, elimde de para var , gazte okuyacagim napayim ? diye sormaya benziyor .. e git gazteyi al once bir ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kare_-_as

turank arkadaşın dediği gibi adsl şifresini biliyorsan kendi tlfn hattından bağlanabilirsin ama wireless bağlantı kuracaksan arada 15 m var bu çok uzak bir mesafe değil bundan faydalanabilmen için masaüstü pc kullanıyorsan wireless kart alaman sorunu haledecektir ama laptop'un varsa laptopta wireless'in vardır elbet onunla bağlanabilirsin ama bence adsl şifreleriyle girmektten daha kolay yol yoktur heralde

O dediğiniz eskide kaldı. Artık herkes kendi portunda bağlanıyor. Pvc denilen bir özellik ile kullanıcı adı, şifre port sorgulaması yapılıyor. Geriye kalan wireless bağlantı. Bu arada arkadaşın dediği gibi herşeyin tamam. Neyi araştırdığını anlamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: temmuz17

quote:

Orjinalden alıntı: kare_-_as

turank arkadaşın dediği gibi adsl şifresini biliyorsan kendi tlfn hattından bağlanabilirsin ama wireless bağlantı kuracaksan arada 15 m var bu çok uzak bir mesafe değil bundan faydalanabilmen için masaüstü pc kullanıyorsan wireless kart alaman sorunu haledecektir ama laptop'un varsa laptopta wireless'in vardır elbet onunla bağlanabilirsin ama bence adsl şifreleriyle girmektten daha kolay yol yoktur heralde

O dediğiniz eskide kaldı. Artık herkes kendi portunda bağlanıyor. Pvc denilen bir özellik ile kullanıcı adı, şifre port sorgulaması yapılıyor. Geriye kalan wireless bağlantı. Bu arada arkadaşın dediği gibi herşeyin tamam. Neyi araştırdığını anlamadım.

+1

artık eskisi gibi değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: turank

bahsettiğin modem wireless ve sen wireless şifresini biliyosan zaten sorun yok. wireless bağlantı yapabilen bi bilgisayarla erişim yapabilirsin. ama sanırım sen dsl şifresini biliyorsun.

bu durumda karşı taraf modemi kapattığında sen onun kullanıcı adı ve şifresini kullanarak kendi modeminden bağlan derim. karşı apartmanda ise aynı santralden yararlanıyosunuz demektir ki kullanıcı adı ve şifre sendede işe yarayacaktır.

aynı santral olsa bile dsl şifresi ile giremez ki çok denedim komşunun şifre wardı şifre yanlış dio olsaydı şuanda sınırsız internetim olcaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maleguard -- 28 Temmuz 2008; 19:52:35 >

• anlaşılan artık adsl şifresiyle başka yerden girilemiyor ozaman @rd@ arkadaşım ne istediğini tam olarak söylemediği için bir tek wireless olanağı kalıyor anlaşılan zaten arkadaş konuyu açmış unutmuş:D
  • unutmadım canım konuyu.dün işler yoğundu giremedim.
    ben bu ağa ilk önce aynı apartmanda modemin bir üst katındaki arkadaşın bilgisayarından bağlanmayı denedim.
    usb wireless adaptörün markası airties tı(everestlede denedik).
    ve sonuç başarısız oldu.sinyal alamadık.
    onun için size nasıl bağlanabilirim diye sordum.
    ayrıca ilgilendiğiniz için çook teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @rd@

unutmadım canım konuyu.dün işler yoğundu giremedim.
    ben bu ağa ilk önce aynı apartmanda modemin bir üst katındaki arkadaşın bilgisayarından bağlanmayı denedim.
    usb wireless adaptörün markası airties tı(everestlede denedik).
    ve sonuç başarısız oldu.sinyal alamadık.
    onun için size nasıl bağlanabilirim diye sordum.
    ayrıca ilgilendiğiniz için çook teşekkürler...

modem-wiresless cihazın yeteri kadar sinyal almadığından bağlanamıyorsundur...15m de alması lazım ancak aralarda duvarlar vs vs varsa zorlaşır..
  • evet.arada bolca duvar var...
  • modemi pencere önüne getirise ve sende pencereden sinyal almaya çalışırsan belki olur şuan benim yaptığım gibi arada duvarlar vardı komşuya modemi pencre önüne koymasını istedim şimdi idare ediyorum ama pc'nin kasası pencereden dışarı bakıyor durumda tabi el yapımı anteni monte edince inşallah sorunda kalmayacak dediğim gibi eğer pencereler az da olsa birbirine bakıyorsa bir de öyle deneyin derim kolay gelsin
  • bizim komşunun modemi uyduruk galiba.
    ablamın dizüstü bilgisayarından bir arattım 4 tane ağ buldu.hatta bitanesi çok mükemmel çekiyor.
    ama bizim komşununkine bağlanmıyor.şifreyi yazıyorum.bağlantı kurulamadı diyor.
    bugün akşam benim masaüstü bilgisayara wireless adaptör takıp deneyeceğim.
    çekmezsede artık ne yapalım.diğerlerinden yararlanırız
    ...
  • http://www.polenbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=21EVRS01
    bu ürün nasıldır???
    iş görürmü???
    görmezse ne önerirsiniz???
    ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @rd@

bizim komşunun modemi uyduruk galiba.
    ablamın dizüstü bilgisayarından bir arattım 4 tane ağ buldu.hatta bitanesi çok mükemmel çekiyor.
    ama bizim komşununkine bağlanmıyor.şifreyi yazıyorum.bağlantı kurulamadı diyor.
    bugün akşam benim masaüstü bilgisayara wireless adaptör takıp deneyeceğim.
    çekmezsede artık ne yapalım.diğerlerinden yararlanırız
    ...

komşunun kullandığı modem ne ? eğer ttnet'in vermiş olduğu modemse öyle olduğunu varsayalım ve sen onu ağdan görüyorsunki bağlanmaya çalışmışssın ama şifreyi kabul etmemiş ozaman komşunun modeminde tahminimce mac adres filitreleme özelliği açıktır yani komşun sana şifreyi versede bağlanamazssın kendi modemine sadece kendi mac adresiyle bağlanabiliyor sen bir komşuya git modemin ayarlarına bak mac adres filitrelemeyi devre dışı bırak çünkü sen wireless kart alsanda bağlantı kuramazssın genelde modem sahipleri mac adres filitrelemeden haberdar değildir kolay gelsin

• yassak hemşehrim bağlanamazsın

• maalesef komşu burada yok.bir kaç tane şifresiz cillop gibi ağ buldum.onu sömürüyorum
    ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.