Merhabalar. Evdeki bilgisayarda localhosta bir websitesi deploy ettim. Bilgisayarın LAN daki ip adresini yazınca (192.168.1.5) siteyi görebiliyorum. Aynı şekilde evdeki diğer bilgisayardan da bu ip adresini yazarak siteyi görebiliyorum. Fakat ben lan dışındaki bir bilgisayardan da bu siteyi görmek istiyorum. whatismyip deki ip adresini yazdığımda direk olarak adsl modemin ayar sayfasına bağlanıyor. Bunu nasıl yapabilirim?
bilgisayar ayarlarından remote wan managementi kapat ve 80 8080 443 gibi portları virtual server yada port yönlendirme bölümünden local ip ne yani 192.168.1.5 e yönlendir bunları yaparsan siten calısacaktır.
Tesekkurler. Exper adsl modemde birturle remote wan managemnti bulamadim.nerde olabilir?
o modemi bilmiyorm ancak ilgili portları yönlendirdikten sonra wan managementi kapatmaya gerek kalmıyabilir
Şöyle yaptım NAT ayarlarını:
Sunucu Adı DışPortBaşlangıcı DışPortBitişi Protokol İçPortBaşlangıcı İçPortBitişi SunucuIpAdresi WEB 80 80 TCP/UDP 8080 8080 192.168.1.5
Ama bir gelişme yok. Hala ip adresimi yazdığımda modemin paneli açılıyor.
calistir/ipconfig yaz ordaki ip adreslerini nata yazarak dene
Tabiki bu işlemleri yaparken sağlılı bir ileitşim için statik ip almanız gerekiyor.
Değilse her on-off yapınca ayarlarıntekrar yapılması gerekir.
Sonunda. Cozdum. Bu nat ayari yapildktan snra hala modem arayuzunun ckmasinin sebebi ayni agdaki bilgisayardan baglanmaya calismammis.telefonun edge inde denedim ve oldu.ayrica dynhost servisiyle bir domaine bagladim.suan sorunsuz. Modemi resetleyp deneyemedim henuz.
beyler belki ilginizi çekerwww.dyndns.com diye bir site var orada üye olup kendinize bir domain tanımlıyorsunuz ve birde programı var pc niye kurduğunuz zaman ipniz değişe bile makina açık olduğu sürece dışarıya hizmet verebiliyorsunuz. arkadaşların dediği gibi modem içerisinden sadece Web Server (HTT TCP 80 192.168.1.3 80 portforwarding yapmam yetti. firewall u kapatmanız denerken daha sağlıklı çözüm almanız için gerekebilir. bir uyarı daha localden siteye bağlanmak istediğimde bende de erişemiyorum fakat dışarıdan erişim açık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme