Merhabalar, SoL kullanıyorum ve uzun süredir cgnat da idim, internet hızımı 1000 mpbs yaptım ve 1 aylık statik IP aldım deneme amaçlı, genelde steam üzerinden peer 2 peer oyunlar oynuyorum, Helldivers, Elden Ring, Ready or Not vs.. statik ip ye geçtikten sonra doğal olarak modem arayüz ipsi ile whatsmyip sitesindeki ip ler aynı şuanda ve artık cgnatda değilim, ama elden ringde birini summonlarken yada ready or not da oyun kurduğumda bana statik IP ye rağmen kimse bağlanmıyor, ilk önce modem arayüzünden port açıp denedim birşey değişmedi, sonra bu portları windows firewalla giden ve gelenler kısmına ekledim yine bir şey değişmedi, Windows firewallı komple kapattım durum yine aynı, işin ilginç kısmı mesela 27015 portunu steam kullanıyor oyunlarda, bu normalde canyouseeme tarzı sitelerde açık gözükmüyor ama bir port dinleme programı kurdugunuz zaman portun açık olduğunu anlıyorum, yani açtıgım portlarda aslında çalışıyor ama kimse oyuna bağlanmıyor, ama bir vpn açayım frankfurt seçeyim 30 saniyede doluyor lobby ama pingler oynanmayacak derecede yüksek adamların doğal olarak 80-170 arası, başka ne deneyebilirim? cmd de ''netstat -abo'' komutunu kullandığım zaman oyundayken açtığım portları göremiyorum ama portları programla dinlersem gözüküyorlar, statik ip ye geçtikten sonra pingim çok değişmedi NetMeter da frankfurt 45 ping çıkıyor, yani aslında millet bana direk bağlanabilse vpn açmadan almanyadaki yada fransaki biri bana max 70 80 ping ile bağlanabilir, vpn de 80 inanılmaz nadir genelde ping ler serverı frankfurt seçsem bile almanya için min 90 100 oluyor |
Host olarak statik IP ile kurduğum oyunlara kimse bağlanmıyor, neden?
-
-
* PortExpert programı ile portları takip edebilirsin.
* https://codeload.github.com/smsraj2001/TCP-PORT-SCANNER-PYTHON/zip/refs/heads/main
* yukarıdaki program ile pc ve yönlendiricindeki açık olan portları kontrol edebilirsin.
* yönlendiricinde bug var ise port açamıyor olabilirsin.
* sabit ip kullanmana rağmen, iss yine de port kısıtlaması yapıyor olabilir. port kısıtlaması var mı ip'nde bunu sorman gerekir.
* deneme amaçlı farklı bir yönlendirici ile test yapabilirsin.
* en son olarak oyun destek ekibi ile iletişime geçebilirsin.
çözdüğünde haber ver.
-
Router üzerinde UPnP'nin açık olduğundan emin olup bir daha deneyebilirsin. Statik IP için genelde bir port kısıtlaması yok ancak sen portu açtığında bunu Internet'ten bağlanabilir şekilde görmen lazım. Göremiyorsan Superonline'ı arayıp port kısıtlamasını kaldırmalarını isteyebilirsin.
-
Listener diye ufak bir program var, mesela modemde actigim portlari bu program uzerinden dinleyince, yougetsignal ya da canyouseeme the portlar acik gozukuyor, ama bu programi kullanmazsam kapali gozukuyorlar anladigim kadariyla bu olay normal, UPNP acik, portlar programla acik gozukmesine ragmen hala superonline port kisitlamasi yapiyor olabilir mi? arayip sormalimiyim bunu ben acik diye gorunce direk elemistim bu ihtimali
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
superonline'ı aradım portlarda bir problem olmadığını söyledier, dmz yi açarsam COD oyunun arayuzunde NAT type Open diyor ama kurdugum oyunlara bağlanan yok, vpn açarsam NAT type Strict diyor ama zor da olsa yüksek pingle bana bağlananlar oluyor, çoğu yerdem sordum bu soruyu kimse çözemedi sanırım superonline ın firewallı yada sansür filtresiyle falan alakalıdır yani statik IP de kurtarmıyor insanı NAT open da, millet oyuna girmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X