oyunların çözünürlüğünü 1280x720 ayarladığım zaman altta ve üste siyah şeritler beliriyor. 1920x1080'de böyle bir sorun oluşmuyor ama eski bir ekran kartım olduğu için oyunları 1080de çalıştıramıyorum. internette scaling ayarları ile değiştirilebileceği söylenebiliyor ama atinin catalyst control centerında(CCC) böyle bir özelliğ bulamadım. bende CCC'nin 10.2 versiyonu var (atinin sitesinde tavsiye edilen sürüm)
konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
sorun yaşadığım oyunlar bioshock(zaten sorunlu olarak lanse ediliyor); assasin's creed
donanımım: ekran kartı: ati radeon x1650 monitor : lg w2486l işletim sis. : windows 7
win7 ye geçeli 2 yıl oldu aynı sorun bende de var pek oyun oynamadığımdan hiç araştırmadım (tabi sitemin win 7 ise) bide bende oyun açılırken gelen ayarlara hayır dediğim zaman öle olmuyordu sende de soruyosa açılışta hayır de bide bende senin gibi çözünürlük ayarı ile düzeltiyodum ama gene kenarda veya alt ve üste siyahlık oluyordu
bide 1024*768 dene eğer varsa
quote:
Orijinalden alıntı: pyth0n
win7 ye geçeli 2 yıl oldu aynı sorun bende de var pek oyun oynamadığımdan hiç araştırmadım (tabi sitemin win 7 ise) bide bende oyun açılırken gelen ayarlara hayır dediğim zaman öle olmuyordu sende de soruyosa açılışta hayır de bide bende senin gibi çözünürlük ayarı ile düzeltiyodum ama gene kenarda veya alt ve üste siyahlık oluyordu
bide 1024*768 dene eğer varsa
artı 1
tekrar merhaba;
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
bilgi karmaşası yaratmış olabilirim ki sorun benim geniş ekran monitorumde geniş ekran çözünürlüklü oyunda altta ve üstte siyah şeritler çıkmasıydı.
1024*768 (4:3) geniş ekran bir çözünürlük değil.
size scaling (ölçekleme) ayarlarını bulamadığımı söylemiştim sorunu ise şöyle çözdüm:
ati ccc (v10.2)->görüntü seçenekleri => komponent video algılamasını zorla seçeneği seçildiğinde açılır menüde Komponent Video Özellikleri seçeneği çıkıyor.
buradan da Komponent Video Özellikleri->Ölçekleme Seçenekleri => 0% aşırı tarama seçildiğinde barlar ortadan kalmış oldu.
aynı sorunla karşılaşanlar varsa umarım bu konu yardımcı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: kzl666
tekrar merhaba;
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
bilgi karmaşası yaratmış olabilirim ki sorun benim geniş ekran monitorumde geniş ekran çözünürlüklü oyunda altta ve üstte siyah şeritler çıkmasıydı.
1024*768 (4:3) geniş ekran bir çözünürlük değil.
size scaling (ölçekleme) ayarlarını bulamadığımı söylemiştim sorunu ise şöyle çözdüm:
ati ccc (v10.2)->görüntü seçenekleri => komponent video algılamasını zorla seçeneği seçildiğinde açılır menüde Komponent Video Özellikleri seçeneği çıkıyor.
buradan da Komponent Video Özellikleri->Ölçekleme Seçenekleri => 0% aşırı tarama seçildiğinde barlar ortadan kalmış oldu.
aynı sorunla karşılaşanlar varsa umarım bu konu yardımcı olur.
sen çözmüşsün ne güzel de benim ki nvidia ben nasıl yapıcam
merhaba;
nvidia için şu ekran görüntüsünü buldum. eğer olmassa araştırırız
**şu siteden de en son sürücüleri bulabilirsin: NVIDIA
quote:
Orijinalden alıntı: kzl666
merhaba;
nvidia için şu ekran görüntüsünü buldum. eğer olmassa araştırırız
**şu siteden de en son sürücüleri bulabilirsin: NVIDIA
bakıcam saol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme