Şimdi Ara

12cmlik sessiz ve performanslı fan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar thermaltake armor + kasam var bir tane egzoz fan bir tanede kasanın ön kısmından hava alması için fan alacağım..çok fazla sesli olmazsa iyi olur tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

• Fiyat performans olarak gayet iyi ve sessiz bi fan.Gorunumu de gayet guzel :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541
  • quote:

Orijinalden alıntı: ///MRE

Fiyat performans olarak gayet iyi ve sessiz bi fan.Gorunumu de gayet guzel :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541

hocam teşekkürler ama bir kere xigmatek kullandım gene buna benzer bir modeldi resmen uğulduyordu kart
    fiyatta sınır yok arkadaşlar en iyisi olsun istiyorum zaten 2 tane alacağım diğer fanlarım noctua

• quote:

Orijinalden alıntı: Hk@n

quote:

Orijinalden alıntı: ///MRE

Fiyat performans olarak gayet iyi ve sessiz bi fan.Gorunumu de gayet guzel :)

hocam teşekkürler ama bir kere xigmatek kullandım gene buna benzer bir modeldi resmen uğulduyordu kart
    fiyatta sınır yok arkadaşlar en iyisi olsun istiyorum zaten 2 tane alacağım diğer fanlarım noctua

katılmıyorum...benim kasamdaki bütün fanlar xigmatek (işlemci fanı hariç, o thermaltake) ve abartılı derecede sessiz bir kasaya sahibim...ayrıca soğutma da çok iyi, öyle ki pc yi 1 hafta hiç kapatmadığımı bilirim ve aynı odada uyuyorum...

xigmatek i şiddetle tavsiye ederim fakat aklında bulundurman gereken şey, fanların voltajlarını düşürmen gerektiği...12v la çalışan her fan ses yapar (sadece sessizlik için tasarlanmış fanlar hariç)...ben 5vla kullanıyorum bütün fanları ve şu anda neredeyse hiç ses gelmiyor kasadan kulağıma...ekran kartımın fan(lar)ı bile xigmatek...

bikaç gün sonra sessizleştirme bölümüne bol ss li bir topic açıcam zaten...orada anlatıcam herşeyi...

son söz: xigmatek i tavsiye ederim ama voltaj düşürmen şartı ile...

• Bu durumda 12 yerine 5volt ile çalıştırıldığında fan dönüş değerleri azalmış olmuyor mu ? Fanlar daha yavaş dönerse meydana gelen ses de bir o kadar az olur zaten. Bu durumda performanstan feragat etmiş oluyorsun ama.

Dolayısıyla Xigmatek de olsa başka marka da olsa yavaş dönen fan zaten daha sessiz çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidblue

Bu durumda 12 yerine 5volt ile çalıştırıldığında fan dönüş değerleri azalmış olmuyor mu ? Fanlar daha yavaş dönerse meydana gelen ses de bir o kadar az olur zaten. Bu durumda performanstan feragat etmiş oluyorsun ama.

Dolayısıyla Xigmatek de olsa başka marka da olsa yavaş dönen fan zaten daha sessiz çalışır

teknik olarak doğru ama 12vla sessiz çalışan fan zaten (neredeyse) yok...en azından maruz kaldığı hava akımından dolayı ses çıkacaktır...xigmateklerin sorunu gereğinden fazla hızlı dönüyor olmaları, bu nedenle biraz daha az voltaj vermek gayet güzel bir çözüm, zaten 12v la dönen bir fanın üflediği havaya çok ağır overclockcular sıcak bakabilir ancak...
    yani benim söylemek istediğim şey şu; 5vla en sessiz çalışan fanlar xigmatekler oldu (benim denediklerim arasında...7v ve üzeri için birşey söylemem yanlış olur...
    hatta benim fırsatım olsa 4,5v falan vericem fanlara...ama bunun yerine 5-10 ohm luk dirençler kullanmayı düşünüyorum yakında...çünkü 5v la bile oldukça yeteri hava akımı oluşuyor, sesi az bir miktar daha kısmak mümkün mü diye denemek istiyorum...gerçi şu an kulağımı kasaya dayamadığım sürece sesi gelmiyor ancak gece sessizliğinde çok çok çok az da olsa belli ediyor kendini, o sesi de yok edersem 0 db e iyice yaklaşmış olacağım..

ayrıca xigmatek dışında xilence, akasa, thermaltake, cooler master da denedim ve en sessiz xigmatek di...bu nedenle ben çok memnunum...fakat benim anlamdığım nokta, burada nedense kimse xigmatekten memnun değil...herkese bozuk fan denk gelmiş olması da pek mümkün değil, öyleyse neden?

• Gene de yavaş dönen bir 12cm fan bence yeterli soğutma sağlamayacaktır. Bunun yerine eğer 14cm fan desteği varsa onun hızını düşürmek daha mantıklı duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop soğutma sessiz ve etkili
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gene de yavaş dönen bir 12cm fan bence yeterli soğutma sağlamayacaktır. Bunun yerine eğer 14cm fan desteği varsa onun hızını düşürmek daha mantıklı duruyor. Fan boyutu artırıp dönüş hızını düşürünce performans dengeleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidblue

Gene de yavaş dönen bir 12cm fan bence yeterli soğutma sağlamayacaktır. Bunun yerine eğer 14cm fan desteği varsa onun hızını düşürmek daha mantıklı duruyor. Fan boyutu artırıp dönüş hızını düşürünce performans dengeleniyor.

bknz: xigmatek 170mm @600rpm

tüm fanlarımın içinde en iyisi, her açıdan....hem sesi yok, hem de kasadaki bütün sıcak havayı tahliye etmeye yetiyor da artıyor bile...
  • Bizzat bütün 12 cm lik fanları denedim en sessizi Xlienche diyorum kasamda 8-9 fan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Bizzat bütün 12 cm lik fanları denedim en sessizi Xlienche diyorum kasamda 8-9 fan var.

Bahsettiğiniz marka Xilence olabilir mi ?
  • Xilence 120mm FanLar ßenım kasamda Da Var 4 tane önunde altında üstünde ve arkasında SessizLik olarak güzel fan kontrolle ayarlıyorum hava akışı güzel ahh ßide $hu i$lemcinın soğutucusunu ßı dei$tirsem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-fm121b-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html

AKsilik olmazsa almayı düşünüyorum :)

arkadaşım o fanı almanı tavsiye etmem 1 hafta önce ben kullanmaya başladım hava üflemesi çok başarılı ama en düşük devirde bile sanki kanatlar bir yere sürtüyomuş gibi devamlı tıkırrrrrrrrrrrr diye bir ses çıkarıyo. belki sadece bana gelende öle bir sorun olabilir hepsinde yoktur. akasa viper s-flow var kendim kullanıyorum çok güzel sessiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/silverstone-fm121b-12cm-ultra-performansli-sessiz-fan.html

arkadaşım o fanı almanı tavsiye etmem 1 hafta önce ben kullanmaya başladım hava üflemesi çok başarılı ama en düşük devirde bile sanki kanatlar bir yere sürtüyomuş gibi devamlı tıkırrrrrrrrrrrr diye bir ses çıkarıyo. belki sadece bana gelende öle bir sorun olabilir hepsinde yoktur. akasa viper s-flow var kendim kullanıyorum çok güzel sessiz.

Hocam fanı biraz kurcalasanız? Belki bir şey sıkışmıştır bir şey olmuştur. Ses yapıyor deyip geçmeyin belki sorun sizden kaynaklıdır. AMa sorun fan kaynaklı ise yol yakınken bende döneyim.

• quote:

quote:

quote:

Hocam fanı biraz kurcalasanız? Belki bir şey sıkışmıştır bir şey olmuştur. Ses yapıyor deyip geçmeyin belki sorun sizden kaynaklıdır. AMa sorun fan kaynaklı ise yol yakınken bende döneyim. teknobiyotikten aldım bilgin olsun

valla fana yapmadıgım kalmadı yagladım kıysına köşesine baktım bişey bulamadım farklı fan kontrolcülerle denedim yine aynı. fanı 500 rpm de çalıştırıyorum aynı ses gelmekte. dediğim gibi belki bana gönderilende bir sorun olabilir. hepsi aynı olcak diye bir kaide yok. birde başka kullananların yorumlarını alsan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 28 Aralık 2010; 18:55:42 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam fanı biraz kurcalasanız? Belki bir şey sıkışmıştır bir şey olmuştur. Ses yapıyor deyip geçmeyin belki sorun sizden kaynaklıdır. AMa sorun fan kaynaklı ise yol yakınken bende döneyim. teknobiyotikten aldım bilgin olsun

valla fana yapmadıgım kalmadı yagladım kıysına köşesine baktım bişey bulamadım farklı fan kontrolcülerle denedim yine aynı. fanı 500 rpm de çalıştırıyorum aynı ses gelmekte. dediğim gibi belki bana gönderilende bir sorun olabilir. hepsi aynı olcak diye bir kaide yok. birde başka kullananların yorumlarını alsan iyi olur.

Hatalı ürün vermişler sanırım bende kullanıyorum aynısını bir sorun yok

• sıfır ses istiyorsan üst model akasa alıcaksın

http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-fn058-apache-black-12cm-s-flow-ultra-sessiz-pwn-fan/productdetails.aspx?I_ID=42935#divDigerResimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _osiris_ -- 24 Ocak 2011; 4:36:56 >
  • Xilence bu marka fanı tavsiye eden arkadaşlarım ne kadar süreden beri kullanıyorsunuz? bende en pahalısından almıştım 12 lik fanından 1 sene oldu fan traktör gibi çalışmaya başladı. sonra çıkardım içini açtım kısacası çok aşırı derecede adi yapmışlar . fanın tutucusu bile plastik. ben zalman fanınıda açıp içine bakmıştım adamlar baya iyi yapmışlar 5-6 sene sonra sesinde biraz artış oldu zalmanda birde üst üste adamlar 4-5 tane conta vb koymuşlar. Xilence markada en altta 1 tane conta onun üstünde de birtane plastik tutucu. ve çin malının en kötü örneklerinden bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _osiris_

sıfır ses istiyorsan üst model akasa alıcaksın

http://www.vatanbilgisayar.com/akasa-ak-fn058-apache-black-12cm-s-flow-ultra-sessiz-pwn-fan/productdetails.aspx?I_ID=42935#divDigerResimler

Hazır konu uplanmışken buna bende +1 diyorum. Fan kontrolcüm var sunbeam rheobus ama bu fanı bağlamadım o derece :) Harddisk traktör gibi kalıyor fanın yanında, gerçek anlamda sıfır ses. Sunbeam CCF'nin kendi fanı çok gürültülüydü, bunu alıp taktım. İmkan olsada kasadkai tüm fanları bununla değiştirsek, fan kontrolcüye gerek kalmaz "ses açısından" :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.