Şimdi Ara

12dc den 220vac Çevirici inverter bilgi ihtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncellikle Merhaba Elimde 1 adet PSU bulunmaktadır IN:220vac 15.5A OUT: 12vdc 166A çıkışlı Fakat Ben Bunu Araba aküsü ile çalıştırmak istiyorum Elimde Mevcut Aküm 12 60AH Merak ettiğim bu PSU için Kaç watlık bir inverter almam gerekli ve aküm yeterli olacakmıdır Yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Araba aküleri zaten 700-800Amper arası olur arkadaşım. Sen bu aküye inverter takarak 166Ampere düşürmek istiyorsun.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim elimde mevcut olan akü 12v 60AH Ses sistemi beslemek için Kullanacağım Bu sistemi 60AH Akü ile 220v sinüs inverter besleyeceğim fakat kafamda cazip olan konu şu güç kaynağımın girişi 220v 15.5 amper eğer ki ben bunu inverter ile beslemek istediğimde 3410W bir güce ihtiyacım bulunmakta nominal power olarak peak power olarak değil peki ben bu 3500W bir inverter ile beslemeye kalktığımda inverter girişim kaç amper çekmiş olur V=12.0 A=? Bunu Öğrenmek istiyorum sadece

• CrazyAutomator45 C kullanıcısına yanıt

Nokta virgül olmadığından pek birşey anlamadım. Ama anladığım kadarıyla ;

Kaba watt hesabı yapınca aküden korkunç akım çeker,doğru. Tabii bir de kayıplar var.

Anlaşılan ses sistemi 12v ile çalışıyor. Eğer öyleyse, aküyü ses sistemine direk bağlamak daha karlı olur. Zira 60AH bir akü nerden baksan 600Amper verir. Ses sistemine fazlasıyla yeterlidir. Araya inverter ve o psu'yu takınca, o akü hiç dayanmaz. Yarım saat gitmez.

Yani ; elimizde 12v ile çalışan bir amfi var. Ve 12v bir akü var. Direk bağlantı yapmak yerine, araya psu ve inverter takmak pek mantıklı gelmedi. Çünkü direk bağlantıda atıyorum ; 4 saat çalışacaksa, psu ve inverter ile anca yarım saat çalışır.

Ben bu şekilde anladım.

Yine de istediğiniz gibi bir bağlandığında inverter girişi ( V=12.0 A=? ) kaç amper çeker ? Onu bilmiyorum. Zira çok etken var. Bilen arkadaşlar cevaplayacaktır.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın benim hatam anlamışsınız konuyu evet tamda böyle bir sistem amacım araba jarz dinamosuna yük bindirmemek o yüzden kafamdan böyle bir sistem geçmişti aracımın jarz dinamosu 60Ah akümde 60Ah fakat ses sistemini 40 volumlere çıkardığımda farlarda ve gösterge lambalarında körelme olmaktadır ses sistemi 126 Amper çekmektedir jarz dinamosu atarsam çok meşgalli bir iş amacım kısa yoldan halletmek aslında.

• 3500/12 = 290 Amper. Kayıp olmadığını farzedersek. Peak power olmadğına eminmisiniz bu değerlerin? Araç aküsünden beslemek için çok büyük değerler.

• bersgurs kullanıcısına yanıt
    Evet benim hesabıma göre senin hesapladığın gibi arkadaşım bunun başka çaresi yok gibi sanki.Dert oldu başıma jarz dinamosuna girdiğim zaman çok masraflı olmakta bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.