Şimdi Ara

12v 16A şerit led için flip flop Yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 20 mt şerit ledime flip flop yapmak istiyorum ayarlı bir türlü bulamadım düzgün bir devre ben basit bi 555 ile denedm fakat yanıp sönmüyor sadece parlaklıgı ayarlanıyor .

Mosfetli filan yap dediler fakat bir türlü bulamadım satın almam gerekiyor illa sanırsam ben kendim bir devre yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

• Ayarlı derken açma kapama zamanı ayarımı? Isteginize göre bir devre çizip paylaşırız inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanıp sönme ayarı yardımınız için teşekkür ederim
  • Merhaba,bu eklediğim devre resmi en kolay ve çözüm sunan bir devredir.16amper akım için mosfeti güçlü tutmalısınız,resimdeki gibi en az IRF1405,bunun yerine STP140NF75,IRF1404,IRF1407 gibi mosfetlerde kullanılabilir.Birde devre giriş voltajı 12V diyerek ayrıca regülatör eklemedim.RV2 potu ile açma-kapama zamanını ayarlarsınız.Buda yetmezse C2 kond.ün değerini değiştirerek istediğiniz frekans sayısına ulaşabilirsiniz.
     12v 16A şerit led için flip flop Yardımm

• çok teşekkür ederim 12 V 16.5 A güç kaynağım var yeterlidir sanırsam bu devre için (20 metre 3 çipli şerit ledim var 0.8A çekiyor metrede hesaplayarak almıştım)
  • Tam üst sınırda bence yeterli olur. Deneyin G.kaynagi çok isinirsa yeterli olmayacağı anlaşılır, çözüm ararsanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam size birşey daha sorabilir miyim?

ben bu ledlerimi sese duyarlıda çalıştırmayı düşünüyorum tip31 transistörü ile fakat daha güçlü bir transistör bulmamı söylediler araştırdım bir türlü bulamadım 20 mt 16A şerit led için sizce tip31 yerine ne kullanabilirim bir parça şeklinde yapmak istiyorm 10mt 10mt parçalarsam eger 2 tane tip31 ile oluyormuş ama ben tek parça halinde yapmak istiyorum yardımınız için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tıp31 yerine 2SC5200 tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.