Şimdi Ara

12v 300ma gunes pili ve 12v 7 amper aku hakkinda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaslar 2008 yilindan beri solar sistemlerle kucuk deneyler yapiyorum ama artik daha ele avuca gelir isler yapmak istiyorum. Bu nedenler 12v 300ma bir gunes pili aldim ve qwv 7amper kuru akum var, 10 amper regulator kullaniyorum. Benim hesaplarima gore 300 ma akim ile 7 amper akuyu (7/300= )23 saatte doldurmasi gerekiyor tabii yanlis bilmiyorsam. 1 haftadir dolmadi akum, kaldiki akuyu aldigimda tam bos degildi, a
    digimdan sistemi bagladigimdan beri regulator uzerinden hep ayni seviyede. Hadi gunes pili her zaman tam performans calismiyor diyelim ama su ana kadar dolmasi gerekmez miydi, baglantilari kontrol ettim +,- ters olursanzaten calismiyor. Acaba ne onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sinemaci34 kullanıcısına yanıt
    şöyle ki akü tam boş geldiyse muhtemelen ölmüştür şarj tutmaz. güneş ışını dik gelmediği için belirli bir kısmını alabilirsiniz. bir de regülatörde çok kayıp olur yani o değerin neredeyse yarısını zor elde edersiniz.
  • hesher5 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hesher5, regulatorde biraz kayip olacagini tahmin ediyordum ama yarisi gibi bir rakam epey fazlaymis. Ayrica akuyu sifir aldim, aldigimda yarısı doluydu, galiba sorunlu bir aku aldim.

• sinemaci34 kullanıcısına yanıt
    bendede basitinden 20A yuk gecisli regulator var..
    bilginiz olsun diye soyluyorum.. 10mA regulatore gidiyor,, 160mA led calisiyor. toplam 170mA.
    sarj olayini su sekilde yapin,, regulatorun solar girisine normal 12v adaptor baglayin,, akunuz kendini toparlayinca yani aku uclarinda 13.5v okuyana kadar sarj edin,, sonra 300mA ya gecis yapin..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Dostum onerin icin cok tesekkur ederim sabah bu dedigini hemen yapicam, o zaman gunes pili alirken en az 2 -3 amperlik bisey almak lazim diye dusunmeye basladim. Tekrar hepinize tesekkur ederim.

• Panel gerilmi 12V un üzerine pek çıkamıyorsa o iş olmaz zaten.
    17V civarı bir panel edinin.
    http://www.solarmarketi.com/10W-Solar-Panel-Gunes-Paneli,PR-781.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Panel gerilmi 12V un üzerine pek çıkamıyorsa o iş olmaz zaten.
    17V civarı bir panel edinin.
    http://www.solarmarketi.com/10W-Solar-Panel-Gunes-Paneli,PR-781.html

Ben de aynen bunu diyecektim.
    Şarj gerilimi akü geriliminin üzerinde olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14.4V gerekli en az. Linkteki ürün ayrıca 0,6A olduğu için 12 saat sürede gündüz aküyü doldurabilir.
  • kukubara kullanıcısına yanıt
    sahibinden sitesinde12v 20w paneller 55tl falan,, daha hesapli bulunabilir orada belki

• sağolun arkdaşlar bütün yorumlarınız için, güneş panelim açık havalarda 18, 20v elektrik veriyor başta yanlış belirtmişim kusuruma bakmayın 18v 330mah,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.