Yarbay
Tarihinde Katıldı
Toplam: 1492 (Bu ay: 17)
SanDisc USB bellek soket yeri Kırılması onarımı
Bunlarda kronik sorun galiba , ince plastik , şimdilik çalısıyor ama sıkıntılı. Ufak bir deymede dipten kırılacak.
başına gelen oldumu, nasıl onarabilirim.
yerine sağlamca demir usb soket uyarlamak en uygunu fakat nasıl , sökülürmü bu . dibinde ince yol varsa hepten gider. 64gb arabada kullanıyorum.
her an gidebilir çıt 🙀🙀🙀
Fan için ufak röle yerine daha uzun süre dayansın diye Far rölesi aldım.
sadece evde 12v ile denemek için bobine falan baktım. bobin 5 dk da el deymeyecek kadar ısınıyor, 15 dk sonra ise bobinden koku geliyor, 20 dk sonra bobin plastiğide şekil değişiyor.
termometre bobine deyiyor sadece . derece daha yüksektir .
birde bu olayı yazın arabada düşünemiyorum.
ben satın aldım denedim , peki ya drek arabaya takanlar .
Merhabalar , Fanda 2 adet röle var, birisi yavaş diğeri hızlı.
orjinal soketli yerine bosh röle takıyorum 2 ay belki gidiyor .
yani çok erken bozuluyor.
resimdeki rölelerden.
Nasıl bir yol izleyebilirim, şahin toroslarda büyük gerçek 50A far rölesi var ondan bağlasam.
veya küçük 40A roleden yanına paralel bağlasam, yani akım 2 röleye paylaşacak, tek röleden 10A yerine 5A geçecek.
Tavsiyeniz ne olur
MikroComputer Sıcaklık kontrol Cihazı Süper ürün
Merhabalar ,
yeni deneyimlediğim ürün hoşuma gitti , sizlerle paylaşmak istedim.
Dijital sıcaklık kontrol cihazı.
-- NC normalde kapalı kontak (H modu).
-- NO normalde acik kontak (C modu).
olarak ayarlanabiliyor
-55 ile +120c.
mesela 35c ye ayarladınız, dönüşüm tolerans derecesinide ayarlayabiliyorsunuz mesela 5c diyelim. 40 da calisir 35 de kapanır. Cold modu.
Heat modunda ise devre calisir, 40a gelince kapanır, 35 e gelince tekrar calisir.
bunu aralığı 0.1 ile 30 arasında degisebiliyoruz.
Ben araçta kullanacam, fan devresi beyinli randiman alamadım, 94 de açılacak, 90 da kapanacak.
Güzel ürün tavsiye ederim, 5A dan yüksek akımlar için harici röle kullanılmalı.
.
.
Aracım Renault Clio 2008 , 1.4 benzin LPG.
4 yıldır kullandığım, 290 km de alıp, dağ taş bayır yayla demeden zivziv gezdiğim ve km si 463 bin olan aracım, yılda 43 bin km.
Taksi çıkması, boyalı, motoru rektefe istiyor, yağ yakıyor, 10 adet kazası var.
Ben alırken baktık, 3 kaza vardı.
Bu olayların hepsi Aralık ayı ile bu gün arasında yaşanan olaylar. 6 ay.
Aralık ayında 42 yazdım, 37 teklif ettiler, araya başka şeyler girdi, satmadım.
Şubat Mart ayında amcamın parkında yattı, satılmak için, 48 bin yazdı, neymiş 42 azmis. O sırada akü zayıfladı, İtekledik hemen çalıştı, ok akü tamam şarj oldu, sorun yok. 2-3 yıllik akü.
Amcamdan aldım, 1-2 ay binerken, akü gidiyormuş, nerden bilim, tüm motor geç çalışma olayını ben yağ yakmaya bağladım. Dedim aha motor gidici, sıkışıyor galiba, 1 ay bu düşünce ile yaşadım. (Bu şekilde hiç satılmaz).
yağ yakmadan 200-300 km ye bir çekiş düşüp teklemeden dolayı 3-4 defa buji değiştim.
Katkı koydum, düzeldi,,, bu sırada babamda ilan yazdı, 46 ya alan olmadı. Ben 3 ayrı ilan yazdım, 44 e düştüm, alan olmadı .
Bu arada akü de bitti, yeni ucuz akü aldım.
Motor eskisi gibi saat gibi oldu ama yağ yakma gaza çökünce egzozdan belli.
17 Mayıs >>
İş yerinden arkadaşıma 38 dedim, tamam dedi, tamirci baktı, herşey iyi, yürüyen falan güzel, sadece yağ yakma var, motoru yapılır, sessiz saat gibi araç, tam expere geldik, taksi çıkmasımı dedi, evet dedim.
arkadaşıma söyledim haberleri var diye biliyordum,
babası vaz geçip 30 teklif etti. Arkadaşım 2-3 ben verim habersiz alalım dedi, babam 30 bilsin dedi.
18 Mayıs >>>
Evdekilere dedim, 33 e alan var.
babam dediki , 38-40 veren var dedi, ilanı hemen 40 a düşürdük, o gün içinde 1-2 saatte 30 kişi aradı. Birisi 37 teklif etti, mutlaka ben alacam dedi, aynı gün geldi araca baktı, herşeyi ile kabul etti.
Allah var, araca iyi baktım, tık dese tamire gitti, dağ yolu gezen biri icin arıza veren araç risk.
Abi dedik 38-40 a yarın gelen olacak, sen 37 diyorsun, seni yarın arayalım dedik, illa dedi ben alacam, aracın başındayız akşam saat 9. Hadi dedi 38 olsun,, dedik en iyi müşteri ayağına gelen alıcı musteridir dedik ve hayırlı olsun demeye kalmadan, 500 TL diğer gün almak için önden para verdi, çünkü yarın 19 Mayıs ti.
20 Mayıs >>>
Bugün sabah notere gittik ve 38 e sattık.
Ben gezme hastasıyım , kendimi ilk başta kötü hissettim.
Araç benim aynı zamanda stereo müzik setim, gezer müziğimi dinlerim, az ve net ses için cadence bir çift titanyum tiz ön göğüste.
Neyse ..
Sattıktan sonra 3-5 saat geçti ve üzerimden büyük yük kalktığını hissettim.
Kardeşime harçlık verdim, aramızdaki olaylar nedeniyle para vermezdim.
İşe gelirken bol miktarda arkadaşlarıma atıştırmalık aldım,
İş arkadaşlarima yardım ettim, oysaki ben içeri gider telefona bakar sigara içerdim her fırsatta.
Aracı 46 dan 40 a düşürmeye vesile olan arkadaşım ve babası içinde yemek vereceğim onlara. O gün onlar oldu, evdekiler ile konuştum ve bu üç günlük olaylar içinde araç satıldı.
Sonuç bu.
Hepimiz için hayırlısı olsun.
Silinsin
silinsin
Silinsin
Silinsin
Sessistemi piyasasına ne olmuş böyle
Öncelikle Allah herkese kolaylık versin, ürün satan, ürün alan, cihaz kuran herkes etkilendi bu durumda. İşleriniz rastgele.
Bundan 3 sene önce 180 TL ye aldığım Pioneer 6976, şu anda 500-600 TL.
Aralık ayında 70-80 TL ye aldığım teyp (blutut 4*50w Max) dengi cihaz 200 TL.
8 ay önce 90 TL ye idareten oval vardı, adam satmıyoruz artık, midrange gidiyor dedi.
Malzemeciye en ucuz ovalı sordum, ucuz yani 185 dedi,
Kardeşim arabayı satarken üzerindeki benim olan 6976 ları alıp, yerine ucuz yollu hoparlör koyalım dedik, yok hoparlör 😂 ,
Hayırlı günler
Merhabalar,
17 Ağustos ile 31 Ağustos arası, sorun olmaz ise izne çıkacağım.
Geçen sene sizlerinde yardımı ile Adana İstanbul Çanakkale İzmir Bodrum Denizli Antalya Adana yapmıştım, 15 günlük iznimde, yola çıkınca panik yapıp, bu turu 6-7 günde sonlandırdım.
Şimdi ise Trabzon Rize düşünüyorum, kısaca Karadeniz.
> Araç Clio 2008 ,, (Adana'da dağ taş yayla yolu gezmeyi severim), yeterki arabanın altı deymesin).
> Sabahtan geceye kadar gezme potansiyelim var.
> Kalabalık lokanta bar disko eğlence sevmem,,,
doğa yüksek rakım manzara ve sessizlik severim.
*** Mutlaka görmem gereken yerler nelerdir.
** Bu araç ile gidilebilecek yerler nelerdir.
*** Mutlaka 4*4 ile gidilecek yerler nelerdir.
* Trabzon ikiz dere , uzun göl, Rize Çamlıhemşin ve birkaç yayla gezdikten sonra mutlaka yakınlarında görmem gereken yerler neresi, Sümela manastırı bu yerlerden sonra gitmeye gerekmi.
# şimdilik aklımda olanlar bunlar , Şimdiden Teşekkürler
Meslek: Elektronik-çi
İlgi Alanları: Elektronik Cihaz tamiri
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.529
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 25.060 (Bu ay: 484)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.019 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware