Şimdi Ara

Aracımı sattım , neler yaşadım neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım Renault Clio 2008 , 1.4 benzin LPG.

4 yıldır kullandığım, 290 km de alıp, dağ taş bayır yayla demeden zivziv gezdiğim ve km si 463 bin olan aracım, yılda 43 bin km.

Taksi çıkması, boyalı, motoru rektefe istiyor, yağ yakıyor, 10 adet kazası var.

Ben alırken baktık, 3 kaza vardı.

Bu olayların hepsi Aralık ayı ile bu gün arasında yaşanan olaylar. 6 ay.

Aralık ayında 42 yazdım, 37 teklif ettiler, araya başka şeyler girdi, satmadım.

Şubat Mart ayında amcamın parkında yattı, satılmak için, 48 bin yazdı, neymiş 42 azmis. O sırada akü zayıfladı, İtekledik hemen çalıştı, ok akü tamam şarj oldu, sorun yok. 2-3 yıllik akü.

Amcamdan aldım, 1-2 ay binerken, akü gidiyormuş, nerden bilim, tüm motor geç çalışma olayını ben yağ yakmaya bağladım. Dedim aha motor gidici, sıkışıyor galiba, 1 ay bu düşünce ile yaşadım. (Bu şekilde hiç satılmaz).

yağ yakmadan 200-300 km ye bir çekiş düşüp teklemeden dolayı 3-4 defa buji değiştim.

Katkı koydum, düzeldi,,, bu sırada babamda ilan yazdı, 46 ya alan olmadı. Ben 3 ayrı ilan yazdım, 44 e düştüm, alan olmadı .

Bu arada akü de bitti, yeni ucuz akü aldım.

Motor eskisi gibi saat gibi oldu ama yağ yakma gaza çökünce egzozdan belli.

17 Mayıs >>

İş yerinden arkadaşıma 38 dedim, tamam dedi, tamirci baktı, herşey iyi, yürüyen falan güzel, sadece yağ yakma var, motoru yapılır, sessiz saat gibi araç, tam expere geldik, taksi çıkmasımı dedi, evet dedim.

arkadaşıma söyledim haberleri var diye biliyordum,

babası vaz geçip 30 teklif etti. Arkadaşım 2-3 ben verim habersiz alalım dedi, babam 30 bilsin dedi.

18 Mayıs >>>

Evdekilere dedim, 33 e alan var.

babam dediki , 38-40 veren var dedi, ilanı hemen 40 a düşürdük, o gün içinde 1-2 saatte 30 kişi aradı. Birisi 37 teklif etti, mutlaka ben alacam dedi, aynı gün geldi araca baktı, herşeyi ile kabul etti.

Allah var, araca iyi baktım, tık dese tamire gitti, dağ yolu gezen biri icin arıza veren araç risk.

Abi dedik 38-40 a yarın gelen olacak, sen 37 diyorsun, seni yarın arayalım dedik, illa dedi ben alacam, aracın başındayız akşam saat 9. Hadi dedi 38 olsun,, dedik en iyi müşteri ayağına gelen alıcı musteridir dedik ve hayırlı olsun demeye kalmadan, 500 TL diğer gün almak için önden para verdi, çünkü yarın 19 Mayıs ti.

20 Mayıs >>>

Bugün sabah notere gittik ve 38 e sattık.

Ben gezme hastasıyım , kendimi ilk başta kötü hissettim.

Araç benim aynı zamanda stereo müzik setim, gezer müziğimi dinlerim, az ve net ses için cadence bir çift titanyum tiz ön göğüste.

Neyse ..

Sattıktan sonra 3-5 saat geçti ve üzerimden büyük yük kalktığını hissettim.

Kardeşime harçlık verdim, aramızdaki olaylar nedeniyle para vermezdim.

İşe gelirken bol miktarda arkadaşlarıma atıştırmalık aldım,

İş arkadaşlarima yardım ettim, oysaki ben içeri gider telefona bakar sigara içerdim her fırsatta.

Aracı 46 dan 40 a düşürmeye vesile olan arkadaşım ve babası içinde yemek vereceğim onlara. O gün onlar oldu, evdekiler ile konuştum ve bu üç günlük olaylar içinde araç satıldı.

Sonuç bu.

Hepimiz için hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 22 Mayıs 2021; 17:23:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okurken yoruldum nedense.

• Teşekkürler, dinlediğiniz için.

• Araba neydi ?
    Hayırlı olsun Allah daha iyilerini nasip etsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac sahin falanmi ya 35 milyara cikma motor zor aliniyo

• Bence fiat siena...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

O fiyatlara orjinal çıkma olmayan Sienalar var. Muhtemelen araç Logan. Yağ yakma km si çok çabuk akü yemesi uzun marş falan hepsi Loganı işaret ediyo. Eğer Logansa bi de kurban kes kurtulduğuna. Verilmiş sadakan varmış. Alana da Allahtan sabır ve bol para diliyorum çünkü artık ne yaparsa yapsın o araç asla düzen tutmıcak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babapars kullanıcısına yanıt

Clio 2008 kilimali

• sinoplu kullanıcısına yanıt

Şahinimiz vardı önceden, 2000 de aldık, 2020 de sattık. 84 model. Aldığımızdan beri motoru ellenmedi, zamanla çürüyen yerleri kapattık, o kadar.

Zamanında bir hata yaptık, şahinden sonra Clio mersedes görüntü gözüme.

sadece kendim gezeceğim açısından baktım olaya, aslında hurda olana kadar binerdim. Heskes alıp satınca , ben satmayınca ,, insanlar ne der ?

bunlardan 3-5 daha ucuza Ford eskort 97 , Dacia 2004 falan vardı, bakıyorum, birisinin iç tavanı yanmış, diğerinin ön göğüs vitesi yanmış.

İçi iyi dışı kötü, dışı iyi içi kötü.

Sonra bu aracı gördüm, dışı iyi, içi iyi, yol gidişi iyi, motoruna baktırdık, iyi.

94-97 model araçlara 15 milyar harcasan Clio 2008 gibi olmaz, diyerek, bu aracı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 21 Mayıs 2021; 17:56:58 >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

Clio 2008

• cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

Renault Clio 2008 hocam.

Bunu ben dağ aracı gibi kullandım.

İş yerinde lakabım, DurmazTurizm .

Arabaya ise RenondRower diyordum.

Adana'dan Konya Karaman tarafına gidiyorum, varacağım yer Mersin yukarı Toroslar, gideceğim yere gözüm kesmedi, 40 km kala Adana'ya geri döndüm.

Aynı yere haftaya mersin tarafından gittim.

• Farketmez hocam aynı sınıf aynı donanım aynı kıytırık motor aynı kalitesiz malzeme. Yanılmamış olmama gerçekten sevindim.

Bu arada şunu söylim de dCi aşıkları beni linçlemesin  

2012 1.5 dCi 90 ps öncesi tüm 65 ps 85 ps dCi motorların hepsi rakiplerine nazaran çöptür. 2012 yılına kadar olan dci motor kullanıp yüksek km de bir motor parası harcamamış hiç bir kullanıcısı yoktur. Kimi komple motor yaptırmıştır kimi enjektör kimi diğer aksamlardan dolayı mutlaka bir motor parası harcamıştır. Eski model Renault grubu araç alınacaksa kesinlikle benzinli olmalıdır.

2012 sonrasında geliştirilen motor evet hakikaten tüketimi, doğru kullanımda ve doğru yakıtla ömrü gayet iyi seviyelere gelmiştir.

Aynı cümlemi tekrarlıyorum. Sizi Allah kurtarmış, alan arkadaşa da Allahtan sabır ve bol para diliyorum  

• cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

DCİ nedir bakmadım fakat galiba dizel sandınız.

Benim motor 1.4 benzin lpg .

Karşı taraf aldı, onada hayırlısı olsun. Geldi ben alacam dedi, yoksa benimde içim rahat değil. Benim başta yaptığımı oda yaptı.

• Ben olayı kavrayamadım. Arabanın markası bile belli değil.

• UberJager kullanıcısına yanıt

Olayı kavrayamadıysanız, baskı balatadan yapabilir, heceleyerek deneyin 😂

• Yağ yakma olduğunu expertiz anladı mı?

• Türkçe hocanız kim?

• Sosyal medya dili, alışmayanı hasta ediyor.

• Reis ses sistemleri bölümünden tanıyorum seni hayırlısı olsun şimdi ne alacaksın marka model

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.