Merhaba arkadaşlar. Senelik 60.000 km uzun yol yapan birisiyim. Malum yakıt fiyatlarından dolayı elektrikli araçları araştırmaya başladım. Bir çok markanın artık elektirikli modeli var fakat bana f/p aracı lazım. Menzile nazaran en hızlı şarj olanı, alım maliyeti en iyi olanını sizlerin de tavsiyesiyle bulabileceğimi düşünüyorum.
750,000 TL ye Araç tavsiyesi...
Merhaba arkadaşlar. Sürekli uzun yolda (senelik 70.000km) kullandığım şirket araçlardan olan Egea 1.6 E Torq lpg nin de yavaş yavaş zamanı dolmaya başladı. Yakıt ve sorunsuzluk olarak inanılmaz iyi olan aracımı, malum uzun yollardaki rampada atmosferik motorun yüksek devir çevirme ihtiyacından dolayı ayrıca arabayı iyi durumdayken satarak yenilemek istememizden dolayı değiştirmeyi düşünüyoruz. Egea uzun yolda 0,90 krş civarı bi yakıt tüketimi yapmakta. Şimdi durum böyle olunca az yakması bizim için çok çok önemli. Bana dizel TAM OTOMATİK ve turbo benzinli TAM OTOMATİK 750.000 max bütçeye uygun tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şuan için aklımdaki araçlar sırasıyla;
308 1.5D Eat6 (Kasa neredeyse 10 yıllık olmasına rağmen bence hala çok çekici bi araç. Yeni kasası çıkması satarken 2. el değerinde olumsuz etkiler diye çekiniyorum. Fakat yinede en sıcak olduğum araç.)
Astra 1.5D at9 (Bagaj hacmi 308 den 50 litre daha ufak, direksiyon sorunu olduğu konuşuluyor.)
Focus otomatik (Aslında çok begendim, youtube videolarında gördüğüm kadarıyla biçilmiş kaftan ama o da bütçenin biraz üstünde kalıyo)
Civic 1.5 182 Bg (Direk enjeksiyon olduğundan lpg yi Candan da dahi takılsa çok da güvenemiyorum. Ayrıca bütçenin de biraz üstünde.)
Megane 1.33 Tce Edc (Yarı otomatik olması korkulu rüya. Şimdiye kadar şirkete aldığım hiç bi araca rutin harici masraf etmedik. Yarı otomatik beyin ve baskı balata masrafı işçilik hariç şuan 40.000 lira gibi konuşuluyo. O parayı patron verirse beni kapıya koyar :))
Benim arada kaçırdığım modeller ve bu listedeki tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Konuyu Civic tarafında da açtım ama bi cevap alamadım. Genel olarak sizlere de sormak istedim. Şuan aktif olarak 1.6 Etorq Egea kullanıyorum. Senede 70.000 km yaptığımdan dolayı (full uzun yol) Egeanın artık değişme zamanı yaklaştı. Rampalarda üzmemesi, yakıt konusunda da memnun etmesi açısından Lpgli ve turbolu araç arayışım var. Malumunuz Japon sorunsuzluğu ve Civic'e olan hayranlığımdan dolayı Civic almak istiyorum fakat baktığım ilanlarda 2020 ve üzeri modellerde lpgli ilan hiç yok. 1.5 182 BG versiyonlara lpgde bi sorun mu var neden takan yok kafama takıldı. Şimdi Honda da durum böyleyken 1.6 132 lik Corolla da düşünmeye başladım malum lpgye gayet uyumlu fakat o da atmosferik olduğundan dolayı Egeadan çok farkı olacağını düşünmüyorum.
FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI..
Merhaba arkadaşlar. Şuan aktif olarak 1.6 Etorq Egea kullanıyorum. Senede 70.000 km yaptığımdan dolayı (full uzun yol) Egeanın artık değişme zamanı yaklaştı. Rampalarda üzmemesi, yakıt konusunda da memnun etmesi açısından Lpgli ve turbolu araç arayışım var. Malumunuz Japon sorunsuzluğu ve Civic'e olan hayranlığımdan dolayı Civic almak istiyorum fakat baktığım ilanlarda 2020 ve üzeri modellerde lpgli ilan hiç yok. 1.5 182 BG versiyonlara lpgde bi sorun mu var neden takan yok kafama takıldı.
Otomobil film tavsiye..
Malum yaz zamanı çoluk çocuk memlekette akşamları tek otururken hiç değilse filmlere sardım. Hızlı ve öfkeli tarzında eski yeni farketmez her türlü ana konusu arabalar olan film önerilerinizi bekliyorum.
Max. 5.000 TL ye Kadar Telefon Önerisi...
Başlıktanda anlaşılacağı üzere max 5000 e kadar telefon arıyorum. Çift hatlı olması şart arkadaşlar. Sıfır takıntım yok ama kesinlikle yurtiçi olmalı. Her türlü önerilere açığım. Şuan Xiaomi Mi A3 kullanıyorum. Mümkün mertebe bu markayı istemiyorum. Aktif sosyal medya, bol miktarda telefon görüşmesi , bol miktarda telefondan dizi film izlerim. Ara sırada olsa Call Of Duty oynarım.
Uzun dönem dizel kullandıktan sonra 1.6 e torq Egeayla yeniden lpg ye dönüş yaptım. Eskiden lpgli araç kullanırken en çok verim aldığım marka bp ydi. Son dönemde yeniden bp yle başladım fakat eski verimi yokmuş gibi geldi bana. Daha kısa menzil verdi Bp. Uzun yolda gazın bitmesinden ötürü Lukoilden aldığım gazla 360-400 arası giden depo 450 ye dayandı. Tabi ki yol, hava, yük de önemli fakat bu kadar da fark edeceğini düşünmüyorum.
Sizler özellikle hangi markanın gazından memnunsunuz. En iyi performans ve menzil aldığınız marka hangisi ?
Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW), otomobillerinde manuel şanzıman kullanmamaya başlandığını duyurdu. VW, Passat ve Tiguan modellerinde artık sadece otomatik şanzımanın yer alacağını açıkladı.
Diğer Volkswagen modelleri ise manuel şanzımana model değişikliğinin bir parçası olarak kademeli olarak veda edecek. 2030 yılından itibaren Çin, ABD ve Avrupa’nın büyük pazarlarında manuel şanzımanlı bir Volkswagen modeli olmayacağı tahmin ediliyor.
Kaynak :
1.6 E TORQ URBAN OTOMATİK Mİ 1.3 MJET URBAN MI ?
Şuan 1.6 105 Trekking Doblo kullanıyorum ve otomobile geçmek istiyorum. İstanbul içi ve uzun yol olacak şelikde senede 60.000 km yapıyorum(20.000 ş.içi 40.000 ş.dışı). Bu kadar kullanımda olunca haliyle otomatik istiyorum ama bi taraftan da sorunsuzluk önemli. 1.3 mjeti zaten bilmeyen yok garanti sorunsuz araba ama maalesef onunda otomatiği yok. Etorq içinde hiç kötü bi yorum okumadım ama onunda kmleri hep az. Yani 200.000 km üstü kullanıcı yorumu bulamadım bende sizlere sormaya karar verdim.
Siz benim yerimde olsanız kullanıcısı olarak hangisini tercih ederdiniz ? Etorq olursa zaten direk lpg takılacak fiyatları da yakıtlarıda araştırdığım kadarıyla aynı seviyelerde.
1.1.6 Dobloyu konfor bakımından arar mıyım ?
2.1.6 E torq çekiş olarak 1.3 den aşağı kalır mı ?
3.E torq da yağ eksiltme yakma gibi kronik bi sorun var mı ?
4.Lpg baş ağrıtır mı ?
5.Yakıt benimde araştırdığım gibi aynı mıdır ?
Bluetooth Kulaklık Önerisi.
Merhaba arkadaşlar. Max. 250 TL bütçeyle bluetooth kulaklık arıyorum. Aradığım en önemli özellik 250 TL yi aşmaması ve konuşma sistemininin çok iyi olması. Daha önce Ttec ve i99 tws kullandım ve özellikle mikrefonlarından hiç memnun kalmadım.
Karşı tarafın sesimi net alacağı benim net duyacağım tws kulaklık önerilerini bekliyorum. İş ortamında yani biraz sesli yada sokak ortamında sesimin net gitmesi en önemli nokta.
Meslek: Muhasebe
2019 Egea 1.6 110 Bg Etorq Otomatik... |
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.035
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 61.492 (Bu ay: 1.587)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 957 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası