Merhaba arkadaşlar. Konuyu Civic tarafında da açtım ama bi cevap alamadım. Genel olarak sizlere de sormak istedim. Şuan aktif olarak 1.6 Etorq Egea kullanıyorum. Senede 70.000 km yaptığımdan dolayı (full uzun yol) Egeanın artık değişme zamanı yaklaştı. Rampalarda üzmemesi, yakıt konusunda da memnun etmesi açısından Lpgli ve turbolu araç arayışım var. Malumunuz Japon sorunsuzluğu ve Civic'e olan hayranlığımdan dolayı Civic almak istiyorum fakat baktığım ilanlarda 2020 ve üzeri modellerde lpgli ilan hiç yok. 1.5 182 BG versiyonlara lpgde bi sorun mu var neden takan yok kafama takıldı. Şimdi Honda da durum böyleyken 1.6 132 lik Corolla da düşünmeye başladım malum lpgye gayet uyumlu fakat o da atmosferik olduğundan dolayı Egeadan çok farkı olacağını düşünmüyorum. |
Honda 1.5 VTEC ve Civic ile LPG Uyumluluğu
Honda'nın 1.5 VTEC serisi motorları, performans ve yakıt verimliliğiyle bilinmektedir. Ancak bu motorların LPG'ye uyumu merak edilen bir konudur.
Honda 1.5 VTEC E motorları, doğrudan benzin enjeksiyonuna sahiptir ve bu da LPG uyumluluğunu etkiler. Honda, bu motorların LPG'ye dönüştürülmesi için onay vermemiştir. Dolayısıyla, Honda 1.5 VTEC E motorlu araçlara LPG takılması önerilmez.
Öte yandan, Honda Civic 1.5 Turbo motorları ise LPG'ye uyumludur. Honda'nın resmi onayına sahip LPG dönüşüm kitleri mevcuttur. Ancak, 182 HP gücündeki Civic 1.5 Turbo motorun LPG uyumluluğu konusunda resmi bir açıklama bulunmamaktadır.
Sonuç
Honda 1.5 VTEC E motorlu araçlar LPG'ye uygun değildir. Honda Civic 1.5 Turbo motorlu araçlar ise LPG'ye uyumludur, ancak 182 HP gücündeki motor için resmi bir açıklama bulunmamaktadır. LPG dönüşümü yapmadan önce üretici talimatlarına başvurmak ve yetkili servislerden destek almak önemlidir.