Merhabalar , Fanda 2 adet röle var, birisi yavaş diğeri hızlı. orjinal soketli yerine bosh röle takıyorum 2 ay belki gidiyor . yani çok erken bozuluyor. resimdeki rölelerden. Nasıl bir yol izleyebilirim, şahin toroslarda büyük gerçek 50A far rölesi var ondan bağlasam. veya küçük 40A roleden yanına paralel bağlasam, yani akım 2 röleye paylaşacak, tek röleden 10A yerine 5A geçecek. Tavsiyeniz ne olur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fan rölesi devamlı bozuluyor Tavsiye
-
-
ne marka bu
-
İlk etapta fan normalden fazla güç mü tüketiyor ona bi bakın. Orijinal rolelerin bu kadar sık arızalanmasi normal değil. Üstelik daha havalar sıcak bile değilken.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
standart clio seymbol fan far klima kontak korna hepsinde bundan kullanılıyor genelde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arac beyinli , beyin soketinde hata varken hararet bilgisi gitmeyip bazen röle açmıyordu, bende risk almamak için icerdeki kullanılmayan arka cam isitici düğmesine fandan kablo çektim, kontrol ettım ısinma falan yok, kabloya 5A sigorta bağladım attı, 10A bağladım atmadı. buda ortalama 7A çektigini gösterir.
Yani fazla cekmiyor Hocam, 2. kademe hızlı kademe 10A dan fazla çekiyor, onuda kullanmıyoruz.
Eğer manuel kullanacaksaniz fanı aküden besleyin. Röle bobinini iç anahtardan açıp kapatın.
onu yapmadım, düğmede kontak bağlı, düğmede fana gidiyor. hani o durumdada röle bozulması hararete neden olabilir.
şimdi dijital termostat aldım, bunu iyi bir röle ile aküye bağlayacağım, devrenin beslemesini kontaktan alacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bağlantıların tamamında mümkünse kablo başlığı ve lehim kullanın. Oksitlenme olan yerler varsa zımpara ile temizleyin. Sıkıntılı yerler olursa ısınma yapabilir.
Tabiki, pabuç ve kılıfta kullanıyorum. varsa gevşek pabuç sıkıyorum
ek bağlantı gerekirse telleri Y şeklinde bağlıyorum asla gevşeme olmuyor.
2 adet Güçlü Far rölesi sipariş ettim Hocam,
şimdiki resimdekinden, hadi şimdi röle sorunu çıksın bakalım. Başka siteden 98 tl ye ücretsiz kargo aldım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Şubat 2024; 20:36:42 >
-
Bir tane bu roleden varmış, içinde 2 adet platin var ,,, güçlü rölem gelene kadar bunu bağlayacağım
Deneyin. Yalnız mevcut bağlantı soket vs kontrol edin isterseniz. Sürekli röle yanması normal değil.
Dijital termostatı taktım, şu anda sıkıntı yok, iyi çalışıyor. 95 de açıyor, 92 de kapatıyor.
telefondan ecu bilgisi ile karşılaştırıyorum. ecu 99 göstermesi gerekirken 92 gösteriyor bazen, buda fan aç komutu vermiyor.
çıkardığım röle sağlam görünüyor, platin uçları hafif kararmış. onuda evde deneyecem belki bobin sıkıntısı vardır.
soketler kablolar temiz Hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 29 Şubat 2024; 12:11:19 >
-
Gayet güzel
Bu termostat sıcaklığı nereden ölçüyor?
Araç ecu su ile farklı yerden ölçüm alıyorsanız farklılık olabilir.
motora giren çıkan su hattında demir T var, ordan alıyorum, ecu da zaten müşür ile motor bloğunun su dönüşüne bağlı.
Birbirine aynı okuyor, sorun ecu ya yanlış bilgi gitmesinden dolayı fan açmıyor.
Mesela gezerken sabit 84 c okuyor, bir bakıyorum 79 olmuş fakat benim icada bakıyorum 84 de ,,, bu sebeple bu da iyi oldu. dün takio ettim ikiside 90 91 eş gösteriyor. işin ilginç yanı göğüsteki hararet doğru gösteriyor. müsait bir zamanda hararet müşürü soketi ve beyin soketine tekrar bakacağım, arıza büyüdü motor stop etmeye başladı, beyin soketini elledim motor değişiyordu, sokete su gelmiş, yeşil yeşil olmuş pinler, temizledim, fan açma sorunu %95 düzeldi, ordanmış. yine bakmanın zamanı geldi demekki.
Iyi etmişsiniz. Araclarda şase önemlidir. Aracın akü şase bağlantısı ve ulaşılabilir yerde ise ecu soketleri bakin.
Kontak sprey varsa söküp temizlemek bir çok şeyi düzeltebilir.
Var kontak siprey.
Far rölelerim geldi, evde 12v ile baktım denedim, bunlar arabaya bağlanmaz Alev gibi yanıyor bobin.
Oda 22 c sıcaklığında , bobine termometrenin ucunu deyirdim, sonuç 90 c den fazla.
hatta ufaktan bobin kokusu ve bobinin plastik sarılan yerde hafif eğilme gözlemledim. Bu olayı birde aracta güneşin altında düşünemiyorum.
İade edecem.
arabadaki ufak röleyi merak ettim şimdi , yarın onu deneyecem. ısınmazsa ki bence bobini az sarmışlar malzemeden kaçmak icin ısınır kavrulur tabi. Yani bu genel bir sorun , günümüzde
araç yangınları arttı.
-
Uygun röle için bu adrese bakabilirsiniz.
https://www.elo.com.tr/
bakalım hocam, valla 20 sene şahin kullandık, o zamanlar bilmiyordum.
ilginç bir durum. ben kontrol ettim denedim bu halde.
peki denemeden bilmeden bağlayanlar veya bağlananlar . ne desem bilemedim.
ELO yu bende Şahin zamanından bilirim :)
Uğraşıyorsunuz, kolaylıklar dilerim.
şahini 2000 den 2019 a kadar kullandık. müşür röle , iyi dayanıyormuş.
Fakat şahinde ben dağ yayla gezmezdim.
5 senedir dağ yayla gezmekten 600 bin km oldu. aynı devam ediyorum. yüksek rakima çıkmadan huzur bulamıyorum.
röle ile kullandığım 3 ayrı yerden aldığım 3 müşürde bozuldu. 4 5 ay içinde.
şimdi her malzemenin 2 3 çeşiti var malesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 29 Şubat 2024; 23:11:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X