Şimdi Ara

Klima yerine fan açınca koku geliyor ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, focusum var (2004 collection) klimada sorun yok açıyorum soğutuyor, ancak klimayı kapatıp fanı açınca ya da direkt fanı açınca kötü bir koku geliyor, bunun nedeni ve çözümü ne olabilir???

• quote:

Orjinalden alıntı: alexdesouza

merhaba arkadaşlar, focusum var (2004 collection) klimada sorun yok açıyorum soğutuyor, ancak klimayı kapatıp fanı açınca ya da direkt fanı açınca kötü bir koku geliyor, bunun nedeni ve çözümü ne olabilir???

belli zaman sonra tesisatta bakteri oluşuyor ve bu koku yapıyor. spreyi var, sıkıyosun hava kanallarından uzunca bir müddet koku yapmıyor.
  • klima peteklere sahip ve ustunden havayi gecirirken icndeki nemi buz tutturuyo ve oradan shavayi sogutarak geciriyo klimayi kapattiginda gaz gecmiyo o buzlar eriyo
    1. o nem koku yapiyo
    2. orasi nemli olunca bakteri uruyo ve birlikte koku yapiyolar
    quote:

Orjinalden alıntı: rakkas79

quote:

merhaba arkadaşlar, focusum var (2004 collection) klimada sorun yok açıyorum soğutuyor, ancak klimayı kapatıp fanı açınca ya da direkt fanı açınca kötü bir koku geliyor, bunun nedeni ve çözümü ne olabilir???

belli zaman sonra tesisatta bakteri oluşuyor ve bu koku yapıyor. spreyi var, sıkıyosun hava kanallarından uzunca bir müddet koku yapmıyor.

• can sıkacak bir durum yok spreyi olduğunu duymuştum
  • Kötü bi durum ya,caresine bakılmazsa arac içinde fan acık durulmaz yada sürekli klima acık olacak,,,
  • İlk şık polen filitresi tıkalı olabilir eğer tıkalıysa biraz daha para verip kömürlüsünü al servislerde takılan 10 YTL liklerden değil .. Ve polen değiştikten sonra sağ cam ızgarasına dikkat et camdan ayri durmasın oradan aracın içine kadar su alabiliyor.İkinci şık ise sistem bakteri yapmıştır artık büyük marketlerde klima sistemi temizleyici spreyler satılıyor ..Bunuda en güzeli aracı iç dolaşıma alıp torpidiyo gözünü aşağıya indirip spreyi buradan sıkman olucaktır...
  • bildiin üzere klima gazı nemi çok yoğun bir gazdır.Bu nemli gaz, tozları(bakteri..vs.) yapıştırır. nem kuruyunca (klima kapatılıp birsüre beklendikten sonra) tozlar serbest kalır ve kötü koku yapar benim bildiim bu yrdmcı olduysam ne mutlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu spreyleri nasıl kullanıyoruz arkadaşlar? Herkesin yapabileceği gibi kolay mı yoksa servis yardımı gerekli mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Bu spreyleri nasıl kullanıyoruz arkadaşlar? Herkesin yapabileceği gibi kolay mı yoksa servis yardımı gerekli mi?

Aracın içeriden çektiği hava girişine ulaşabiliyorsanız servise gitmeye gerek yok mesala focus I lerde bu hemen torpida gözünün arkasında Focus II lerin emiş yeri neresi bilmiyorum ..
  • arkadaşlar tesekkurler, bugun bi markete gidip alacağım spreyi, sonucu merak edenler için yazarım.
  • quote:

arkadaşlar tesekkurler, bugun bi markete gidip alacağım spreyi, sonucu merak edenler için yazarım.

Benim de aynı sorunum var. Sprey çözüm oldu mu soruna acaba?
  • Bu spreyi nereden bulabiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: connectpeople

quote:

arkadaşlar tesekkurler, bugun bi markete gidip alacağım spreyi, sonucu merak edenler için yazarım.

Benim de aynı sorunum var. Sprey çözüm oldu mu soruna acaba?

inanırmısın hala gidip alamadım spreyi :)
    sanırım koku eskisi kadar rahatsız etmedi beni...
  • quote:

inanırmısın hala gidip alamadım spreyi :)
    sanırım koku eskisi kadar rahatsız etmedi beni...

Adamın birinin işleri ters gitmeye başlamış.. iyice fakirlemiş..
    Evde çocuğu sormuş; Baba demiş bu fakirlik ne kadar daha sürecek ne kadar daha çekeceğiz bu derdi demiş..
    Babası cevap vermiş; 40 gün oğlum demiş..
    Çocuk merak etmiş; Baba demiş demiş 40 gün sonra ne oalcak nasıl kurutlacağız bu fakirlikten..
    Babası mahsun şekilde; Alışırız oğlum demiş..

Bence siz alışmışsınız..
  • Arkadaşlar, koku hususunda yukarıda yeterince ihtimal sayılmış. Ben, normalde koku oluşmaması için bir tavsiyede bulunabilirim:

Klima borularında henüz bakteri oluşmamış ve kalıcı koku ortaya çıkmamış olsa bile bir süre soğuk ayarda klima kulladığınızda boruların içi soğur ve klimayı kapatınca nemli hava bu soğuk boru içinde yoğuşur. Zaten sıcak bir yaz günü serin klimanızı kullanırken gaza biraz fazla yüklenirseniz veya 4000 rpm üzerine çıkarsanız klima motoru otomatik devre dışı kalır ve o rutubet kokusunu alırsınız. Aynı şekilde yol boyunca klima kullanıp sonunda klimayı arabayla beraber kapatıp giderseniz bir sonraki çalıştırmanızda daha yoğun bir koku sizi bekler. Çözüm olarak klimayı kapatmadan evvel yarım dakika kadar klima motoru devrede sıcak ayarda, sonrada ılık ayarda klima moturu kapalı bir dakika kadar hava üfletin. Sonrasında ister soğuk-klimasız devam edin, isterseniz arabayı kapatın, koku olmayacaktır.

Sabırsız arkadaşlar üstlerine alınmasın. "Üff, uğraşamam" diyorsanız bol oto parfümü kullanın..

• quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek
    Adamın birinin işleri ters gitmeye başlamış.. iyice fakirlemiş..
    Evde çocuğu sormuş; Baba demiş bu fakirlik ne kadar daha sürecek ne kadar daha çekeceğiz bu derdi demiş..
    Babası cevap vermiş; 40 gün oğlum demiş..
    Çocuk merak etmiş; Baba demiş demiş 40 gün sonra ne oalcak nasıl kurutlacağız bu fakirlikten..
    Babası mahsun şekilde; Alışırız oğlum demiş..

Bence siz alışmışsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza -- 15 Ekim 2007; 10:38:01 >
  • Bunlari Biliyor musunuz?

Scent Store
    klima parfümleri kapali alanlarda yapilan 1haftalik uygulamadan sonra hava kaynakli bakteri ve mikroplarin %92 oraninda azalma goruldugu kanitlamistir.

Mobilya,duvar,tavan ve havalandirma borularinda küf olusumunu önler.

Beyin ve kokular arasindaki baglanti artik bilimsel bir gerceklik kazanmistir.hatta parfümlerle piskolojisizi tamamen yeniliyebilir siniz.sadece kisisel parfümler degil yasam alanlarinizda kullanicaginiz kokularda cok önemlidir.

Scent Store klima parfümleri ,kontrollü salım teknolojisindeki koku olusumu ve koku muhendisligi alaninda güçlü teknik yeterlilikleriyle birlikte müsterilerine yenilikçi ,yüksek performanslı,düşük maliyetli ve kullanici dostu ürünler sunmaktadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parfüme -- 29 Eylül 2014; 18:18:26 >
  • kopukler is gorurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.