Şimdi Ara

Ön Cam Isıtmasını Açınca Koku Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, araç 2010 Fiesta. Ön cam bazen buğu yapıyor. Bunun için camın ısıtmasını açıyorum buğu geçiyor.(bunun tam adı aklıma gelmiyor şuan, klima konsolundan açıyorum bunu) Ancak bunu açtığımda yanık kokusuna benzer kötü bir koku geliyor yoğun olarak. Herkeste var mı bu koku? Bir sorunsa sizce sıkıntı nerededir? Onarımı ortalama ne kadar tutar?

Birde arka sağ cam otomatiği çalışmıyor, sürücü konsolundan açılıp kapanabiliyor ama kendi tuşuyla açıp kapatamıyorum. Bazen bastığımda açılıp kapanıyor, sanırım bir temassızlık var, bunun onarımı çok tutar mı?

• Ön cam rezistansı benim araçta vardı ama koku filan yapmıyodu bir sıkıntı olmasın bi servisine götür istersen.
  • Arkadaşında dediği gibi ön cam rezistansını açınca böyle bir koku gelmiyor telleri iyice kontrol et bir kopma değme gibi bir sorun varmı ama reaistans yoksa klima sisteminde bir sorun olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ozgur_gs_91

@Ö1f1

Çok teşekkür ederim yorumlar için, servis yolu göründü demek ki bize.
  • Klimadan açıyorsanız ön cama hava veren üfleçleri açıyorsunuzdur. Normal klima ya da kaloriferde koku var mı?
  • pastırma sucuk gibi koku geliyorsa pislikte olmaktan kaleriferde pislik birikmesi sonucunda geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Klimadan açıyorsanız ön cama hava veren üfleçleri açıyorsunuzdur. Normal klima ya da kaloriferde koku var mı?

http://prntscr.com/58m9nx

Klima konsolundan açılıyor hocam. Normal klimayı hiç çalıştırmadım Valla henüz, araca 3 kez binmemişimdir daha.

@Rambo-Cash

Hocam bu pislik filtrelerle alakalıysa daha geçen hafta filtrelerini falan değiştirttim aracın. Pastırma gibi değil de tanımlayamadığım bir koku. Hani kış gecesi balkona çıkarsınız duman kokusuyla karışık bir koku gelir ya, ona benzer bir koku.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polen filtrenizin değişim zamanı gelmiş.
    Edit: Filtre değişmiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 21 Kasım 2014; 17:42:26 >
  • Millet arabada ön cam rezistansı var sanmış

Cama değil de diğer taraflara yönlendirdiğinizde koku gelmiyorsa o bölgenin hava kanalına pislik vb kaçmış ve çürümüştür. Kanalları kontrol ettirin.

Cam düğmesinde temassızlık vardır, yoksa cam sürücü kısmından da açılmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Millet arabada ön cam rezistansı var sanmış

Cama değil de diğer taraflara yönlendirdiğinizde koku gelmiyorsa o bölgenin hava kanalına pislik vb kaçmış ve çürümüştür. Kanalları kontrol ettirin.

Cam düğmesinde temassızlık vardır, yoksa cam sürücü kısmından da açılmazdı.

bende ön camda rezistans var sandım vay be dedim fiestaya bak aşmış kendini diyecektimki devamında anladım bu klima... araçta bolca içilen sigara ve kirlenmiş filtre olabilir.. 3 gün önce değiştirttim aman Allah bu ne dedim ya 1 yılda bu nası bu kadar kararmış inanamadım...

• quote:

Klimadan açıyorsanız ön cama hava veren üfleçleri açıyorsunuzdur. Normal klima ya da kaloriferde koku var mı?

Normalde koku olmuyor.

• bu bugu klimasız çözülmüyomu ?? bende clio var klimasız rezalet oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

http://prntscr.com/58m9nx

Klima konsolundan açılıyor hocam. Normal klimayı hiç çalıştırmadım Valla henüz, araca 3 kez binmemişimdir daha.

@Rambo-Cash

Hocam bu pislik filtrelerle alakalıysa daha geçen hafta filtrelerini falan değiştirttim aracın. Pastırma gibi değil de tanımlayamadığım bir koku. Hani kış gecesi balkona çıkarsınız duman kokusuyla karışık bir koku gelir ya, ona benzer bir koku.

Hocam benim aracımda klima seçicisini cam buğu gidermeye aldığım zaman doğrudan klimayı devreye sokuyor. Ben kapatamıyorum.

• @Aytürk

Valla hocam yeni yeni otomobile giriş yaptım, dediğiniz gibi camın buğusunu alan o bölgedeki klima olacak doğrusu. Bu filtreleri değiştirttim geçenlerde, kanal farklı bir şey sanırım. Ona da baktırayım. Ciddi bir şey olma olasılığı var mı acaba hocam sizce bu kokunun? Cam bilgisi için de sağolasın hocam, çok masrafı olmaz o halde sanırım.

@öcüü..

Hocam aracın sınıfından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama en dolu modeli olmasına rağmen beni etkileyen çok bir özelliği yok aslında. Yani olması gerekenleri koymuşlar bence. Ekstra olarak hoşuma giden belki otomatik katlanır aynalar ve araçtaki müzik sistemi olabilir.

Filtreleri değiştireli 1 hafta ya oldu ya olmadı.

@Turbo_Şevket

Sağol hocam cevap için. Ben açıkçası dışarıdan gelen kötü hava klima yoluyla içeri giriyor sanıyordum.

@isseyy

Camları açınca da düzeliyor hocam buğu.

@goodorevil

Ön cam klimasını açtığımda neden ayaklarıma da sıcak hava vurduğunu anladım sanırım şimdi. Komple klima açılıyor o zaman. Klimanın tamamında mı yoksa sadece ön camdaki buğu için olan klimada mı sıkıntı olup olmadığını yarın arabaya indiğimde bakacağım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

@Aytürk

Valla hocam yeni yeni otomobile giriş yaptım, dediğiniz gibi camın buğusunu alan o bölgedeki klima olacak doğrusu. Bu filtreleri değiştirttim geçenlerde, kanal farklı bir şey sanırım. Ona da baktırayım. Ciddi bir şey olma olasılığı var mı acaba hocam sizce bu kokunun? Cam bilgisi için de sağolasın hocam, çok masrafı olmaz o halde sanırım.

@öcüü..

Hocam aracın sınıfından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama en dolu modeli olmasına rağmen beni etkileyen çok bir özelliği yok aslında. Yani olması gerekenleri koymuşlar bence. Ekstra olarak hoşuma giden belki otomatik katlanır aynalar ve araçtaki müzik sistemi olabilir.

Filtreleri değiştireli 1 hafta ya oldu ya olmadı.

@Turbo_Şevket

Sağol hocam cevap için. Ben açıkçası dışarıdan gelen kötü hava klima yoluyla içeri giriyor sanıyordum.

@isseyy

Camları açınca da düzeliyor hocam buğu.

@goodorevil

Ön cam klimasını açtığımda neden ayaklarıma da sıcak hava vurduğunu anladım sanırım şimdi. Komple klima açılıyor o zaman. Klimanın tamamında mı yoksa sadece ön camdaki buğu için olan klimada mı sıkıntı olup olmadığını yarın arabaya indiğimde bakacağım hocam.

Hocam şimdi şöyle bir şey var, klima havayı kuruttuğu için, ön cam buğu çözmeyi istediğiniz zaman araç otomatik olarak klimayı da açıyor. Böylece kuru hava ön cama verilerek kuruması sağlanıyor. Buğuyu gideren de budur. Camı aralamak da buğuyu giderir normal kalorifer havası da giderir ancak klima en hızlısıdır ve bu yüzden de klimayı devreye otomatik olarak alır araç.
    Mesela ben fan yön seçicisini ön cam buğu çözmeye getirince AC ışığı yeşil oluyor. Ne kadar basarsam basayım yeşil.
    Belki üfleç içerisine bir şeyler kaçmış ve çürümüş olabilir.

• hocam sen bu sorunu çözdükten sonra bi buğu önleyici al cama uygula det tasa kalmasın ben uyguladım gerçekten çok memnunum.. hatta dıştanda bi yağmur kaydırıcı uygula mükemmel sonuç al ama dıştan önce sirke ile iyice sil sonra uygula en fazla 20 tl ye maal olur sana...
  • Sorun 1-2 hafta önce değiştirdiğimiz hava filtresindeymiş , temizlettim koku düzeldi merak ettiğim 1-2 hafta içinde java filtresinin başına bir şey gelebilir mi yoksa filtreyi değiştirdim deyip yalan mı söyledi servis

Bu arada Isim isim yazamayacağım mobildeyim cevap verenlere çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.