Şimdi Ara

Yağ çubuğunu açık unutmuşum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi cam suyunu tamamlamak için kaputu açınca farkettim yağ çubuğu yerinde ama tam oturtmadan resmen açık bırakmışım ve etraf yağlanmış, hatta yağ çubuğunun hemen yanındaki bir çukurda bir fincan kadar yağ birikmiş... En son yağ çubuğunu 2 ay önce çekmiştim, yani 2 aydır kaputu açtığım yoktu...
    Eğer bu yağ çubuğunun kendi kendine yerinden çıkma ihtimali yoksa ben açık unutmuşum ve muhtemelen iki aydır böyle geziyorum, aracı parkettiğim zemine baktım yağlanma yok...

Motoru kapatıp 5 dakika bekletip yağ çubuğunu temizleyip seviye kontrolü yaptım, yağ seviyesi minimuma yaklaşmış ama ekranda henüz uyarı yok... Yağ rengi olağan, gayet temiz görünüyor, su kabında yağ belirtisi yok...

Aracın çekişinde, gidişinde herhangi bir fonksiyonunda sorun yok...

Bu durumda eksilen yağı tamamlamak ya da kalan yağı boşaltıp, yenilemek yeterli midir? Başka bir kontrole gerek var mıdır? Başımıza iş açılmaz inşallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Çubuğunu Açık Unutmak: Bilmeniz Gerekenler

Yağ çubuğunu açık unutmak, motorunuzun sağlığı için ciddi sonuçlar doğurabilecek bir hatadır. Yağ çubuğu, motorunuzun yağ seviyesini kontrol etmenize yardımcı olan ve aynı zamanda krank milinden kartere yağın akışını sağlayan hayati bir parçadır.

Yağ Çubuğu Açık Kalırsa Ne Olur?

• Yağ Sızıntısı: Açık bir yağ çubuğu, yağın motordan sızmasına izin vererek yağ seviyesinin düşmesine neden olur.
    • Motor Hasarı: Düşük yağ seviyeleri, motor parçalarının düzgün şekilde yağlanmasına neden olarak sürtünmeyi artırır ve ciddi motor hasarına yol açabilir.
    • Hava Kaçağı: Açık bir yağ çubuğu, krank karterinden hava kaçağına neden olarak motor performansını düşürebilir.

Yağ Çubuğu Yerinden Çıkarsa Ne Olur?

• Yağ Sızıntısı ve Motor Hasarı: Bir yağ çubuğu yerinden çıkarsa, yağ çubuğundan sızıntı meydana gelebilir ve motor hasarına neden olabilir.
    • Kirlilik: Açık bir yağ çubuğu, motor bölmesine kir, toz ve diğer yabancı maddelerin girmesine izin verebilir.

Yağ Çubuğunda Yağ Yok

• Yağ Seviyesi Kontrolü: Yağ çubuğunda yağ yoksa, motorunuzun yağ seviyesi düşüktür ve hemen tamamlamanız gerekir.
    • Motor Hasarı: Yetersiz yağ seviyeleri, motor parçalarının aşınmasına ve ciddi hasara yol açabilir.

Motor Yağ Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur

• Yağ Sızıntısı: Motor yağ kapağı açık kalırsa, yağ motordan sızabilir ve yağ seviyesinin düşmesine neden olur.
    • Hava Kaçağı: Açık bir motor yağ kapağı, krank karterinden hava kaçağına neden olarak motor performansını düşürebilir.

Yağ Çubuğunu Her Zaman Takın

Motorunuzun sağlığını korumak için yağ çubuğunun her zaman düzgün şekilde takıldığından emin olun. Yağ çubuğunu açık unutmak veya yerinden çıkarmak ciddi sonuçlara yol açabilir. Düzenli olarak yağ çubuğunu kontrol edin ve yağ seviyesini önerilen aralıkta tutun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eksilen yağı tamamlayın, yağ dökülen yerleri de mümkün mertebe temizleyin. Kötü bir koku yapar.
  • Eğer yağ değişimine az kaldıysa tamamını değiştirin derim. Tamamlamak isterseniz de aynı marka ve viskozitedeki yağı koyun farklı yağ eklemeyin üzerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Eğer yağ değişimine az kaldıysa tamamını değiştirin derim. Tamamlamak isterseniz de aynı marka ve viskozitedeki yağı koyun farklı yağ eklemeyin üzerine.
    Yağ değişeli 7500 oldu yeni değişime 7500 var... Tam ortadayız yani

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    1.4 tsi ye 15.000 km yağ kullanım ömrü çok. İdeal olan 10.000 km de bir değişim yaptırmak. Turbo ömrünü çok etkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

1.4 tsi ye 15.000 km yağ kullanım ömrü çok. İdeal olan 10.000 km de bir değişim yaptırmak. Turbo ömrünü çok etkiler.
    Öyle olsaydı yetkili servis bakım aralığını 10bin yapardı... Gerçi ben yetkili servise gitmiyorum ama bakım aralığı 15bin diye biliyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.