Şimdi Ara

Kaloriferi acınca gelen koku Ve camları buğu yapması yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi Akşamlar aracımın kaloriferini acınca çok pis koku geliyor.Toz ve Yanık kokusu karşımı gibi ve daha çok buğu yapıyor.Polen filtresini yeni ve baktım temiz çözümü nasıl olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaloriferi Açınca Gelen Yanık Kokusu ve Buğulu Camlar

Arabanızın kaloriferini açtığınızda yanık kokusu geliyorsa veya camlar buğulanıyorsa, bu çeşitli sorunların bir işareti olabilir.

Araba Kaloriferinden Yanık Kokusu

• Kirli Hava Filtresi: Kirli bir hava filtresi, kalorifer çekirdeğine hava akışını engelleyerek aşırı ısınmaya ve yanık kokusuna neden olabilir.
    • Hasarlı Kalorifer Çekirdeği: Kalorifer çekirdeği soğucuyu sızdırırsa, bu sıvı kalorifer çekirdeği üzerinde yanarak yanık kokusuna sebep olabilir.
    • Arızalı Fan Motoru: Kalorifer fan motoru düzgün çalışmıyorsa, kalorifer çekirdeği aşırı ısınabilir ve yanık kokusu yayabilir.

Buğulu Camlar

• Yüksek Nem: Soğuk dış hava, arabanın içine girdiğinde içerideki sıcak ve nemli hava ile karışarak camlarda yoğuşmaya neden olabilir.
    • Sızdıran Contalar: Kapı veya pencere contalarındaki sızıntılar, dışarıdaki soğuk havayı içeri alarak camları buğlandırabilir.
    • Arızalı Klima Sistemi: Klima sistemi de fazla nemi gidererek buğulanmayı önlemeye yardımcı olur. Arızalı bir klima sistemi, buğulu camlara neden olabilir.

Yanık kokusu veya buğulu camlar yaşıyorsanız, sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Hava filtresini değiştirin.
    • Kalorifer çekirdeğini kontrol ettirin ve gerekirse onarın veya değiştirin.
    • Kalorifer fan motorunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Camları buğulanmayı önlemek için temiz tutun.
    • Klima sistemini kontrol ettirin ve gerekirse onarın.

Kaloriferi açınca yanık kokusu veya buğulu camlar yaşamaya devam ederseniz, profesyonel bir mekanikten yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaloriferi ilk açtığınızda, yani aracı çalıştırdığınızda iç sirkülasyonu açmayın, havayı dışardan alsın. Bendede bazen oluyor, bu şekilde çalıştırınca olmuyor. Sanırım nemli bir yerde yaşıyorsunuz
  • Buğu yapmasının sebebi iç-dış hava farkının çok artması, aracınızda klima varsa onu da açarak buğuyu önleyebilirsiniz. Kokunun sebebi de eskimiş/kirlenmiş Petek ve/veya pislenmiş havalandırma boruları olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Kaloriferi ilk açtığınızda, yani aracı çalıştırdığınızda iç sirkülasyonu açmayın, havayı dışardan alsın. Bendede bazen oluyor, bu şekilde çalıştırınca olmuyor. Sanırım nemli bir yerde yaşıyorsunuz

Hocam kaloriferi normal acıyorum çok pis koktuğundan buğulu olan cami hic görmeyecek sekle getiriyor iç sirkülasyonu ayarlıyorum buguyu götürüyor ama yinede çok pis koku devam ediyor zehirler derecede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatalbayrak54

Buğu yapmasının sebebi iç-dış hava farkının çok artması, aracınızda klima varsa onu da açarak buğuyu önleyebilirsiniz. Kokunun sebebi de eskimiş/kirlenmiş Petek ve/veya pislenmiş havalandırma boruları olabilir.

Hoca Acıyorum anca 3 4 dk ya çözüyor sıcakta üflüyor ama pis üflüyor zaman alıyor buğunun kaybolması.Petegi değiştireceğim gibi ama Oda çok pahalı yapcak bisey yok artık
  • daha once yazan oldu mu bilmiyorum ama kotu koku veya camlarda bugulanma varsa direk polen filitresini degistirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

daha once yazan oldu mu bilmiyorum ama kotu koku veya camlarda bugulanma varsa direk polen filitresini degistirin

2 ay önce değiştim filtre hala tertemiz koku devam ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede çok nadirde olsa bazen oluyordu. Kirli çorap kokusu gibi diyebilirim ben klimayı hep açık tutuyorum, ve dış havayı veriyorum. Sizdeki nasıldır bilmiyorum ama bendeki dijital klima. Acaba sizin klima manuel, yada siz manuelde kullanıyor olabilirmisiniz. Isıtma kısmını çok açarsanız, anlık pis koku olabilir. Aracı çalıştırmadan dış havaya alın, vede en soğuğa getirip çalıştırın, bakalım koku gelecekmi
  • quote:

Bendede çok nadirde olsa bazen oluyordu. Kirli çorap kokusu gibi diyebilirim ben klimayı hep açık tutuyorum, ve dış havayı veriyorum. Sizdeki nasıldır bilmiyorum ama bendeki dijital klima. Acaba sizin klima manuel, yada siz manuelde kullanıyor olabilirmisiniz. Isıtma kısmını çok açarsanız, anlık pis koku olabilir. Aracı çalıştırmadan dış havaya alın, vede en soğuğa getirip çalıştırın, bakalım koku gelecekmi

Aynen tam çorap kokusu bildigin .Aracimda dijital klima var soguktan sıcağa aldığımda da yine ayni.Sicakligi mesela 28 27 ye alıyorum koku devam ediyor malum şimdide kıs geldi bu sorunu çözmeden olmaz aktif kullanıyorum aracı işim,ailem gereği.

• İçinde fare falan ölmüş olmasın ,zamanında başıma gelmişti ,nasıl olduysa boruların içine girip sıkışıp kalmış ve tam 3 ayım bu sorunu çözmekle geçmişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ?

quote:

Bendede çok nadirde olsa bazen oluyordu. Kirli çorap kokusu gibi diyebilirim ben klimayı hep açık tutuyorum, ve dış havayı veriyorum. Sizdeki nasıldır bilmiyorum ama bendeki dijital klima. Acaba sizin klima manuel, yada siz manuelde kullanıyor olabilirmisiniz. Isıtma kısmını çok açarsanız, anlık pis koku olabilir. Aracı çalıştırmadan dış havaya alın, vede en soğuğa getirip çalıştırın, bakalım koku gelecekmi

Aynen tam çorap kokusu bildigin .Aracimda dijital klima var soguktan sıcağa aldığımda da yine ayni.Sicakligi mesela 28 27 ye alıyorum koku devam ediyor malum şimdide kıs geldi bu sorunu çözmeden olmaz aktif kullanıyorum aracı işim,ailem gereği.

Hava içerde kalıyor ve zamanla kokuyor. Bence sorun bu çözüm ise dediğim olabilir ama başka sorunda olabilir.

• İstanbul' da bu ara hava kirli hiç kalorifer açmıyorum.
  • Kalorifer hortumlarından yapıyor olabilir. Havalandırma peteklerinden sıkılarak temizlik yapan ilaçlar var. Bulabilirsen denemekten zarar gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaehaerys Targaryen

bu tarz ürünler işinize yarayabilir ;
    http://urun.n11.com/oto-klima/sonax-car-ac-cleaner-anti-bacterial-klima-temizleyici-P106320193?icid=990007_prudsys_productdetail_crosssell

Alıp deneyeceğim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Kalorifer hortumlarından yapıyor olabilir. Havalandırma peteklerinden sıkılarak temizlik yapan ilaçlar var. Bulabilirsen denemekten zarar gelmez.

Evet bu yolu deneyeceğim en mantıklısı bu.Olmazsa Petegi söktüreceğim.
  • eski aracımda da aynı sorun olmuştu. polen filtresini değiştirince geçti. bir de uzunca bir süre iç sirkülasyonu kullanmayın. hava sürekli dışarıdan gelsin.
  • Kendi ayak kokun olmasın??
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

Kendi ayak kokun olmasın??

Gece gece hic gulecegim yoktu
  • 2.el Focus aldık onda da aynı sorun var, polen filtresini değiştirince koku biraz azaldı ama buğu sorunu devam ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.