videolara baktım cok iyi anlatmamıslar.dusunuyorum ama hayal edemiyorum kayıs kopup.cevirmedigi zaman neden cok yere hasar versinki..nereler kac bolgede sırasıyla hasar olurki < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araçta V Kayışı veya Triger Kayışının Kopması Sonuçları
V kayışı veya triger kayışı, aracın motorunda önemli işlevler gören kayışlardır. Kopmaları ciddi sonuçlara yol açabilir, bu nedenle zamanında tespit ve onarım çok önemlidir.
V Kayışı Kopması
- Motorun Soğumaması: V kayışı, su pompasını çalıştırarak motorun soğumasını sağlar. Kayışın kopması, motorun aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilir.
- Alternatörün Şarj Etmemesi: V kayışı, alternatörü çalıştırarak aracın elektrik sistemini şarj eder. Kayışın kopması, alternatörün şarj etmemesine ve aracın aküsünün bitmesine yol açabilir.
- Direksiyon ve Frenlerin Etkisizleşmesi: Bazı araçlarda V kayışı, hidrolik direksiyon pompasını ve fren asistanını çalıştırır. Kayışın kopması, direksiyon ve frenlerin etkisizleşmesine neden olabilir.
Triger Kayışı Kopması
- Motorun Hasar Görmesi: Triger kayışı, motorun zamanlamasını kontrol eder. Kayışın kopması, pistonların valflerle çarpışmasına ve ciddi motor hasarına neden olabilir. Bu hasarın onarımı oldukça maliyetlidir (Yaklaşık [triger kayışı kopması maliyet] tutarında).
- Araç Hareket Halindeyken: Araç hareket halindeyken triger kayışı koparsa, motor anında durur ve araç çalışamaz hale gelir. Bu, özellikle yoğun trafikte veya tehlikeli durumlarda ciddi riskler oluşturabilir.
Lada Samara Triger Kayışı Kopması
Lada Samara araçlarında triger kayışı kopması, diğer araçlarda olduğu gibi ciddi motor hasarına yol açar. Triger kayışının düzenli olarak kontrol edilmesi ve zamanında değiştirilmesi önerilir.
Önemli Hususlar
- V kayışı kopması genellikle daha az maliyetlidir (Yaklaşık [v kayışı kopması maliyet] tutarında).
- Triger kayışı kopması, aracın çekilmesini gerektirebilir (Çekici maliyetleri ek masrafa neden olabilir).
- V kayışı koparsa, araç kısa mesafelerde gidebilir. Ancak triger kayışı koparsa, araç hareket etmez.