Şimdi Ara

polen filtresi olsa ne olur olmasa ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
51.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende polen allerjisi yok çocuklarımda da yok
    zaten eskiden polen filtresimi vardı.
    polen filtresi bir süre sonra değiştirilmezse koku yapabiliyor
    polen filtresini hiç taktırmasam ne olur?
    yorumlarınızı ve bilgilerinizi aktarmanızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 4polat

Taksici bir yakınım var hiç polen filtresi kullanmıyor. Sık sık tıkanarak havalandırma ve ısıtma-soğutma verimini düşürmesi can sıkıcı. Allerjik hassasiyet yoksa kullanmasak mı aceba?

Alıntıları Göster
    hava filtresi olmadan motoru kullankamktan farkı yok bence :) toz toprak bi yol düşünün önceki araba öyle bir gidiyor ki sadece arkasından kaldırdığı toz görülüyor, siz de peşindesiniz...polen filtreniz yok...havalandırmayı açtınız, dışardaki toz olduğu gibi havalandırma ızgaralarından aracın içine dolar.yani ha camlar açık gitmişsiniz ha havalandırmayı açmışsınız :)

değişim zamanı gelmiş bi polen filtresini söküp ne alemde olduğuna bi bakın, sonra gerek var mı yok mu daha iyi anlarsınız :)

aslında kabin filtresi demek daha mantıklı.çünkü kabine giren havanın temizlenmesinden sorumlu filtredir.olmazsa dışarıdaki dumanı, isi, tozu-toprağı aynen aracın içine alırsınız :)

ayrıca sadece gözle görülen partikülleri değil, havadaki bazı zararlı gazların da kabin içine girmesine engel olurlar :)

not: araç modellerine göre filtrelerin özellikleri değişiklik gösterebilir :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Polen Filtresi: Olmadığında ve Değiştirilmediğinde Ne Olur?

Polen filtresi, aracınızın havalandırma sisteminde bulunan ve dışarıdan gelen polen, toz ve diğer alerjenleri hapseden önemli bir bileşendir. Bu filtre, aracınızın kabininde hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur ve solunum problemleri olanlar için gereklidir.

Polen filtresi değiştirilmezse veya tıkanırsa, aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:

• Solunum Problemleri: Kirli bir polen filtresi, astım ve alerjiler gibi solunum problemlerini tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.
    • Kalorifer Verimliliği: Tıkanmış bir polen filtresi kaloriferinizin verimliliğini düşürebilir, çünkü hava akışını kısıtlar.
    • Klima Sistemi Sorunları: Polen filtresi kapağı yoksa, kirleticiler klima sistemine girebilir ve arızalara neden olabilir.
    • Araç İçi Hava Kalitesi Düşüklüğü: Kirli bir polen filtresi, araç içi hava kalitesini düşürür ve hoş olmayan kokulara neden olabilir.

Polen filtresi takılmazsa veya değiştirilmezse, aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkabilir:

• Solunum Sağlığının Bozulması: Polen ve diğer alerjenler araç kabinine girerek solunum problemlerine yol açabilir.
    • Araç Performansının Düşmesi: Tıkanmış bir polen filtresi, motor performansını düşürebilir ve yakıt verimliliğini azaltabilir.
    • Artırılmış Onarım Maliyetleri: Polen filtresi değiştirilmediğinde, klima sistemi ve diğer bileşenler hava kirliliğinden dolayı daha sık hasar görebilir, bu da daha yüksek onarım maliyetlerine yol açabilir.

Polen filtresini üretici tarafından önerilen aralıklarla değiştirerek, aracınızın kabinindeki hava kalitesini iyileştirebilir, solunum problemlerini azaltabilir ve aracınızın genel performansını ve kullanım ömrünü koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polen filtresinin faydadan çok zararı var. Benim aracımın bakım aralığı 20.000 Km ama polen filtresi 5000 de bir değişmezse kalorifer fan hızı yarıya iniyor. Ayrıca değişmeyen filtre çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarına da yol açabiliyor. Taktırılmazsa, klima otomatik değilse sorun olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Polen filtresinin faydadan çok zararı var. Benim aracımın bakım aralığı 20.000 Km ama polen filtresi 5000 de bir değişmezse kalorifer fan hızı yarıya iniyor. Ayrıca değişmeyen filtre çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarına da yol açabiliyor. Taktırılmazsa, klima otomatik değilse sorun olmaması lazım.
    Çok çok olsun 50 YTL eline mi yapışacak degiştir gitsin.

Geregi var ki koymuşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Alıntıları Göster
    şahsi görüşüm polen allerjisi yoksa kullanmak gereksiz.
    başka etkileri varmı öğrenmek için açtım bu topiği?
  • istersen sökebilirsin ama bir arabada gördüm polen filitresi sökülmüş
    onun toplayacağı tozlar direk klimanın radyatörüne yapışıyor nemle birlikte camur olup sıvaşıyor
    daha kötü oluyor ve söktürüp temizletmek zorunda kalıyorsun.....
    Bide böyle düşün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan081 -- 28 Mart 2008; 14:41:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

şahsi görüşüm polen allerjisi yoksa kullanmak gereksiz.
    başka etkileri varmı öğrenmek için açtım bu topiği?

Alıntıları Göster
    Taksici bir yakınım var hiç polen filtresi kullanmıyor. Sık sık tıkanarak havalandırma ve ısıtma-soğutma verimini düşürmesi can sıkıcı. Allerjik hassasiyet yoksa kullanmasak mı aceba?
  • quote:

Alıntıları Göster
    hava filtresi olmadan motoru kullankamktan farkı yok bence :) toz toprak bi yol düşünün önceki araba öyle bir gidiyor ki sadece arkasından kaldırdığı toz görülüyor, siz de peşindesiniz...polen filtreniz yok...havalandırmayı açtınız, dışardaki toz olduğu gibi havalandırma ızgaralarından aracın içine dolar.yani ha camlar açık gitmişsiniz ha havalandırmayı açmışsınız :)

değişim zamanı gelmiş bi polen filtresini söküp ne alemde olduğuna bi bakın, sonra gerek var mı yok mu daha iyi anlarsınız :)

aslında kabin filtresi demek daha mantıklı.çünkü kabine giren havanın temizlenmesinden sorumlu filtredir.olmazsa dışarıdaki dumanı, isi, tozu-toprağı aynen aracın içine alırsınız :)

ayrıca sadece gözle görülen partikülleri değil, havadaki bazı zararlı gazların da kabin içine girmesine engel olurlar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Alıntıları Göster
    Zaten fiyatı da atla deve değil ki

benim E36 320i için olan polen filtresinin fiyatı 6 ytl...

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Yanlışlık yok değil mi? Yoksa 6 nın yanında 0 eksik mi kalmış? Bu kadar ucuz polen filtresi ilk kez duyuyorum...

• quote:

quote:

Yanlışlık yok değil mi? Yoksa 6 nın yanında 0 eksik mi kalmış? Bu kadar ucuz polen filtresi ilk kez duyuyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

quote:

yok yanlış değil
    e36 parçaları gerçekten ucuzdur...

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

quote:

yok yanlış değil
    e36 parçaları gerçekten ucuzdur...

Alıntıları Göster
    dışardan içeriye toz vs gelmesini engelliyor başkada birşeye yaramaz. Koku engelleyici bir mekanizma olsa filitre vs oda iyi olur kanımca bir araca yakınsanız klima açıksa havalandırma yada direk egzos kokusu içerde veya çevrede koku varsa o içeriye giriyor. Üst sınıf araçlarda kokuyuda engelleyici bir filitre var galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

dışardan içeriye toz vs gelmesini engelliyor başkada birşeye yaramaz. Koku engelleyici bir mekanizma olsa filitre vs oda iyi olur kanımca bir araca yakınsanız klima açıksa havalandırma yada direk egzos kokusu içerde veya çevrede koku varsa o içeriye giriyor. Üst sınıf araçlarda kokuyuda engelleyici bir filitre var galiba

Alıntıları Göster
    Grandepunto'nun 27 YTL. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Grandepunto'nun 27 YTL. :(

Alıntıları Göster
    Hyundai'ninkiler çifti 15 YTL. 6 ayda bir 15-20 liranın lafı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Taş çatlasın 20 YTL dir, servis 50 YTL ye geçirebilir ama 5-10 ytl birşeydir o filtre.

• quote:

Orijinalden alıntı: sleeptalkercat

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Taş çatlasın 20 YTL dir, servis 50 YTL ye geçirebilir ama 5-10 ytl birşeydir o filtre.

Alıntıları Göster
    1.5 dizel klimalı ancak polen fitresi olmayan dacia loganım var gayet memnunum şimdiye kadar aracımın içinde en ufak bi toz vb bişi görmedim. yaşadığım yerde tozun toprağın bol olduğu amasya suluova

• quote:

Orijinalden alıntı: crepis

1.5 dizel klimalı ancak polen fitresi olmayan dacia loganım var gayet memnunum şimdiye kadar aracımın içinde en ufak bi toz vb bişi görmedim. yaşadığım yerde tozun toprağın bol olduğu amasya suluova

Alıntıları Göster
    307 için normal polen filtresi 23,9 ytl
    carbon lu polen filtresi 28 küsür

valla arasındaki farkları bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Dostum nereden aldın bu polen filtresini ben serviste gecen yıl 40 ytl ödedim.

internetten satan bulsam kendimde değiştirebilirim ama bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksoy

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Dostum nereden aldın bu polen filtresini ben serviste gecen yıl 40 ytl ödedim.

internetten satan bulsam kendimde değiştirebilirim ama bulamadım.

Alıntıları Göster
    benim imzamdaki aracımın da 7 ytl idi galiba serviste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkalog

benim imzamdaki aracımın da 7 ytl idi galiba serviste.

Alıntıları Göster
    peki polen filtresinin üstüne açık parfüm tabir edilen parfümlerden sıksak ne olur?
    parası bol olan orjinal de sıkabilir.

filtreye bir zararı var mıdır?
    ya da iç mekanı kokubayar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

peki polen filtresinin üstüne açık parfüm tabir edilen parfümlerden sıksak ne olur?
    parası bol olan orjinal de sıkabilir.

filtreye bir zararı var mıdır?
    ya da iç mekanı kokubayar mı?

Alıntıları Göster
    o filitre karton gibi bişey ıslanın ca bozulmasın
    ayrıca değiştirmek istemeyenle hava tabansasıyla iyi bi temizleyi eskisini taksınlar bi sıkntı olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.