Şimdi Ara

polen filtresi olsa ne olur olmasa ne olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
51.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: extremeenvy

hava filtresi olmadan motoru kullankamktan farkı yok bence :) toz toprak bi yol düşünün önceki araba öyle bir gidiyor ki sadece arkasından kaldırdığı toz görülüyor, siz de peşindesiniz...polen filtreniz yok...havalandırmayı açtınız, dışardaki toz olduğu gibi havalandırma ızgaralarından aracın içine dolar.yani ha camlar açık gitmişsiniz ha havalandırmayı açmışsınız :)

değişim zamanı gelmiş bi polen filtresini söküp ne alemde olduğuna bi bakın, sonra gerek var mı yok mu daha iyi anlarsınız :)

aslında kabin filtresi demek daha mantıklı.çünkü kabine giren havanın temizlenmesinden sorumlu filtredir.olmazsa dışarıdaki dumanı, isi, tozu-toprağı aynen aracın içine alırsınız :)

ayrıca sadece gözle görülen partikülleri değil, havadaki bazı zararlı gazların da kabin içine girmesine engel olurlar :)

not: araç modellerine göre filtrelerin özellikleri değişiklik gösterebilir :)

arkadasımın dediklerine tamamen katılıyorum. fazlası var eksiği yok dediklerinin...

• quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

Taksici bir yakınım var hiç polen filtresi kullanmıyor. Sık sık tıkanarak havalandırma ve ısıtma-soğutma verimini düşürmesi can sıkıcı. Allerjik hassasiyet yoksa kullanmasak mı aceba?

Sık sık tıkanarak havalandırma performansını düşürmesi demişsiniz de, şayet o filtre olmasa idi o filtreyi tıkayan şeyler
    arabanın içine dolacaktı. Bu duruma sevinmek gerekmez mi? Aslında polen filtresi demek de çok doğru değil gibi,
    dışardan kabine alınan havayı süzüyor, sadece polen için değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SilverBlue

Taksici bir yakınım var hiç polen filtresi kullanmıyor. Sık sık tıkanarak havalandırma ve ısıtma-soğutma verimini düşürmesi can sıkıcı. Allerjik hassasiyet yoksa kullanmasak mı aceba?

bu tıpkı tıkanan hava filtresi yüzünden aracın fazla yakmasını bahane edip hava filtresini değiştirmek yerine motor daha rahat hava alsın diye filtreyi sökmeye benziyor :)

ben ikisini de birbirine denk eylemler olarak görüyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: saksoy

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Hyundai'ninkiler çifti 15 YTL. 6 ayda bir 15-20 liranın lafı olmaz.

Dostum nereden aldın bu polen filtresini ben serviste gecen yıl 40 ytl ödedim.

internetten satan bulsam kendimde değiştirebilirim ama bulamadım.

Ben İstanbul'da Maslak sanayi sitesinde japon-kore markaları yedek parçaları satan bir dükkandan alıyorum. Aksaray'daki yedek parçaçılardan da bulabilirsin. Diğer illeri bilmiyorum.
  • polen filtresi sadece polenleri mi tutuyor?

arabayı kurcalarken polen filtre kutusunu yerinden çıkardım tam takmamışken kısa bir iş için mahallede öyle 2 tur attım...
    önünnüzdeki aracın egzos gazını direk içeriye almaya başladı....polen filtresiz bir arabayı düşünemiyorum...

xengst marka karbonlu polen filtresi 92 ytl
    aracta 2 polen filtresi var etti 184 ytl

67 milyona da var karbonlu ama gene 134 ytl kaçıyo yuh be
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

Sık sık tıkanarak havalandırma performansını düşürmesi demişsiniz de, şayet o filtre olmasa idi o filtreyi tıkayan şeyler
    arabanın içine dolacaktı. Bu duruma sevinmek gerekmez mi? Aslında polen filtresi demek de çok doğru değil gibi,
    dışardan kabine alınan havayı süzüyor, sadece polen için değil.

polen diye adlandırılmasının nedeni; polenleri bile tutabilecek kadar sık dokulu olmasındandır
    yoksa asıl amacı sadece polenleri değil her tür tozu tutmaktır

• off.. 12 yıl önce yazılanlar şaka gibi
  • 12 sene once polen filtresi kullanmak gereksiz diyenler bugunlerde maskeyi cenesinin altına taktiklarina eminim..
    😷

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mis gibi temiz hava direk arabaya gelir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toz toprak vs derken şantiyeye döner araba polen filtresiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.