Şimdi Ara

12v pille araba aküsüne takviye yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marş motoru çalışırken ilk kalkışta 100-200 Amper arası akım çeker. Ne elinizdeki pil nede kullandığınız kablo (ki muhtemelen çok ince) bu akımı taşıyamaz, temin edemez.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Deneme yapmak, riskli olsa da ,, cevabı bir şekilde bulmanız yönünden iyi olmuş... Şimdi siz ilerde veya birkaç ay sonra yeni akü alacaksınız,, siz uğraşmayı seven birisiniz, Ben sizin yerinizde olsam, 20-30 tl ye akü alamayacağım için, 20-30tl fazla veririm, elimde iki adet akü olur...
    Bende Energizer akü vardı, babam fanı açık unutunca akü sıfırladı, eve aldım, şarj ettim.. sonra kış günü marştan dolayı zayıfladı... Bu durum zamanla ağırlaştıkça akuyu değiştirmek zorunda kaldık,,,, işin asıl sebebi, dikkatinizi çekerim;;; Şarj Dinamosu Zayıf model takılmış..
    Mutlu Akü Aldık, kışın sorun olunca,, bir elektrikçimiz akü yeni fakat sarz dinamon zayıf karşılamıyor dedi.. Sonra nerde sıkıntı oldu bilmiyorum, şarj tamiri 60tl dedi, sana daha güçlüsünü 100tl ye takarim dedi,, Abi , şarj dinamosu değiştikten sonra araba tık hemen çalışıyor, kaç ay oldu, ikinci marşı bastığım nadirdir Maşallah,, bunun yanında Motor çok hafif rölantide tekler gibi olsun, hemen tamirciye giderim,, buji - platin - ateşleme takımları, motor subap ayarı falan devamlı bakarım.... Arka stop ları,, park lambalarını led yaptım, onlarında aküye faydası olmuştur, çünkü frene basınca voltaj düşümü oluyordu, şimdi hiç yok.. şuan en büyük akü düşmanı FAN..

Alternatör arızaları basittir, keşke tamir ettirseydiniz.

• Kerosen kullanıcısına yanıt
    Yok Abi, alternatörün kendisi zayifmis,, adam mini bmc alternatörü takmış,
    Onun yerine bizim şahin için taktiği alternatör, nerdeyse öncekinin iki katı büyük,, hal böyle olunca hem akü kendine geldi, Arabada 1 hafta beklemesine rağmen tak çalışıyor Maşallah.
    Arabayı ilk çalıştırıyordum, akünün kendine gelmesi 10dk sürüyordu.. oda araba hemen çalıştığı için, hemen çalışmasa var olan aküde bitecek.. şarj dinamosu değişince tüm sorun hallolmus oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecenlerde malum video sitesinde sarjli matkap akusuyle arac akusunu kutuplarina uygun baglayip calistiracak kadar doldurmustu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 volt 7 amper bir motorsiklet aküsü aküsü bitmiş biraraçı calıştırıyor denendi
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    1 saatte 7a verecek akü, yarım saate 10A verse,, 15dk da 20A,,,, böyle düşününce akü bir saatlik kapasitesinin,
    beynim yandı , anlatamadım anlataamaadımmm
    kısaca 60A akü, 5-10 defa uzun süre marş basacağına,,, 7A akü, sadece biranlık süreye yeterli kapasite sağlayıp, bitecektir

• quote:

1 saatte 7a verecek akü, yarım saate 10A verse,, 15dk da 20A,,,, böyle düşününce akü bir saatlik kapasitesinin,
    kısaca 60A akü, 5-10 defa uzun süre marş basacağına,,, 7A akü, sadece biranlık süreye yeterli kapasite sağlayıp, bitecektir

araç doblo 2006 model kışın aküsü bitmiş kendi motorumun 7 amperlik jel aküsü ile 6 defa çalıştırdım gün boyunca

ve tek kontakta çalıştı araç hiçbir sıkıntı cıkmadı eski akününn yerine kücük motor aküsünü koydum kaputun içine 1 gün sonrada yeni akü aldım 150 liraya 60 amper eski aküyüde 20 liraya saydılar.

en kötü şeyde teyp code istediği ne yaptıysam code bulamadım servis 100 lira istedi sonra gittim 55 liraya usb tryp aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 13 Aralık 2016; 23:15:8 >

• sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    100 TL , şiddetle kınıyoruz..
    Sizde iyi yapmışsınız, zaten teyp ilerde değişecekti

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş bir şifreye 100 lira isteniyor birde utanmadan dalga gecer gibi italyadan gelecek dedi servis doblo bursada üretiliyor bilmesek bize yedirecekler... araç 2 ci el olduğu için sıfır alırken aracı code veriliyor kitapcıkta yazar ama hiçbiri yok.. ( sanayideki ustalar baya uğraştı her code yanlış girmede 1 saat bekletiyor seni içindeki devrenin seri no farklı dışındaki seri no farklı bu yüzden bulamadık en sonunda söktüm araçtan parcaladım attım 55 liraya kavai usb radyo aldım kendim taktım..
  • quote:

Starter Akünün işlevi budur, 7 Ah'lik akü 100 Amper akım verebilir anlık olarak. Tabi fazla marşa basma şansınız olmaz.

• Kerosen kullanıcısına yanıt
    Starter aküde , derin deşarj olduğu zaman, yani kullan bitir, tekrar şarj et kullan, hemen ölüyor..
    Onun için arabada devamlı şarj halinde.

Peki arabaya, jel akü bağlanırsa ne olur, bizim arabada görürlerse çalarlar
    Ne olur ??

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Bahsettiğiniz pil türü ile aküye takviye yapabilmeniz mümkün değil.
    Marş motoruna start verildiğinde 12V gerilimde 50-60 Amper gibi bir güç sağlayabilecek yedek güç kaynağınız yoksa o motor çalışmaz.

ı2 voltla iş bitmiyorki amper gücü motoru çevirendir.
  • Pil ile bu olay çözüme kavuşmaz,sizin yapacağınız peryotik olarak akünüzün ömrünün kontrolüdür,bu takdirde sorun yaşamanız son bulur.kalın sağlıcakla.
  • hocam piyasada lityum pille akü şarj cihazı diye satılan powerbank ürünler var bazıları laptop şarjı da yapıyor. hiç kullanmadım ama istersen bir incele 150-250 tl arası olan modellerde mevcut.

http://www.hepsiburada.com/noco-genius-gb20-12v-400amp-ultrasafe-lityum-aku-takviye-powerbank-led-lamba-p-OTFRZGB20

http://urun.n11.com/trafik-setleri/tasinabilir-sarj-ve-arac-aku-takviye-seti-powerbank-8000mah-P52070352

• Bir akünün kapasitesi şartlara göre değişir.Ör;100AH yeni bir akü şarj-deşarj verimi watt cinsinden % 75 ortalamadır.Akü eskidikçe,sıcaklık değişmesi ile,kullanım şartlarına da bağlı olarak oran düşebilir.
    UT-203 modeli ampermetre ile ölçümlerimde;1,6 motor bir aracın marş akımı 116-117 amper,,,2.0 motor aracın marş akımı 160Amper olarak ölçtüğümü biliyorum.İşte bu sebeple araçlarda sulu akü kullanılır.Sulu akünün demeraj akımı diğer çeşitlere göre daha yüksektir.Aynı amperajlı bir jel akü ile sulu akü demeraj akımı kıyaslandığında sulu akünün demerajı çok yüksek olur.Bunun sebebi kısaca,akü içinde ki kimyasal maddenin(sulu,jel) durumundan kaynaklanır.Yani sulu akü de elektron akışı anlık olarak daha yüksek kapasiteli olduğundan daha yüksek demeraj akımını destekler.

Tabi şarj-deşarj döngü sayısı jelin yüksektir ama araçlarda jel akü kullanmak için normalden daha yüksek kapasiteli jel akü gerekir.Ör;kendi sulu aküsü 60AH olan bir araçta en az 70-80AH jel akü olmalıdır.Olsa da bir jelin, gereğinden yüksek demerajlarda dayanma ömrü kısa olduğundan sulu aküye göre daha iyi sonuç veremiyeceği aşikardır.

Sağlam ve problemsiz bir araç 2 saniye de çalışır.2 saniyeliğine 100-150 amper vermesi aküleri Herkül yapmaz.Özellikle sulu akülerde demeraj akımının ne kadar olduğu üzerinde de yazar.Ör;60AH bir mutlu marka akünün üzerinde 540A yazdığı gibi.Hesaplandığında az akım çektiğini sizlerde görürsünüz.

Alternatörü,,özellikle konjektörü ideal çalışan bir araçta ki verimlilik hiç bir sistemde yoktur.Akü şarj ve deşarj konusu kökünden çözmek isteyenlere araç şarjı ve kullanımı hk. ayrıntılı araştırmayı,öğrenmeyi tavsiye ederim.

• quote:

Starter aküde , derin deşarj olduğu zaman, yani kullan bitir, tekrar şarj et kullan, hemen ölüyor..
    Onun için arabada devamlı şarj halinde.

Peki arabaya, jel akü bağlanırsa ne olur, bizim arabada görürlerse çalarlar
    Ne olur ??

Mehmet Ali Abi yazmış benden önce
  • Kullanıcı adımı değiştirdim epeydirde yoktum unutmuştur belki.
  • Alperen bey;ben özür dilerim,,Emin beyin size hitaben sorduğunu siz yazınca fark ettim.Vallahi sizi haberdar ettiğini fark edemedim,bilseydim yazmazdım.Yani ortaya atlamazdım demek istiyorum.Bu bana hiç yakışmadı yani..
    Yok farkındayım,,kullanıcı adı değişmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 15 Aralık 2016; 1:22:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Alperen bey;ben özür dilerim,,Emin beyin size hitaben sorduğunu siz yazınca fark ettim.Vallahi sizi haberdar ettiğini fark edemedim,bilseydim yazmazdım.Yani ortaya atlamazdım demek istiyorum.Bu bana hiç yakışmadı yani..
    Yok farkındayım,,kullanıcı adı değişmiş..

Bana ''Bey'' deme Abi kendimi olduğumdan daha zengin hissediyorum

Saygılar.....

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , Bende Cevap yoksa biliyorsam yazıyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.