Şimdi Ara

13 C derecede kış lastiği mi; karlı havada araç kullanmamak mı daha güvenli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
12.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gorele2000

istanbul burası, hava güneşli , sıcaklık 13 derece, 5 gün önce gündüz -2 civarı idi...

Diğer forumda çok şey konuşuldu...33 yıl sonra istanbul en soğuk günlerini yaşadı...

şimdi soruyorum?

13 derecede kış lastiği mi daha güvenli, 4 yılda bir 3 gün kar yağışında araç kullanmamak mı?

Yoldayken tipiye yakalan da o zaman göreyim seni hacı..
  • O kadar hızlı cevap vermişsiniz ki, belirttiğim konudaki testte bile bakmadan...

neyse
    ben tam 5 yıldır kış lastiği kullanıyorum istanbulda, kışın sadece istanbul içi araç kullananlar için kesinlikle önermiyorum...
    Lastiğin sıcaklığıda önemli de... kış lastiği zaten yumuşak, sıcak havada iyice hamurlaşıp fren mesafesi tabiki uzar...

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

araba yol aldıkça lastikler asfalt sürtünmesi nedeniyle ısınır. dolayısıyla asfalt sıcaklığı önemlidir. kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil. ödünüz cehaletten patlamış.

yine mevlana der ki: cahille yaptığım hiç bir tartışmayı kazanamadım.

7 derecenin altinda bile kuru zeminde 4 mevsim lastigin kis lastiginden daha iyi yol yuttugu testlere kanitlanmis durumda. Bilgilerinizi gozden gecirin. Meral ediyorsaniz testlerin linkini bilgisayara gecince atarim.

Asil kis lastiginin kuri ve islak zeminde daha iyi tuttigu kanitlanmis degil asil. Tek bilgi ureticilerin soyledikleri. 100lerce test var demissiniz ama yok oyle bir sey. Varsa lutfen 2-3 tane test koyun kis lastiginin kuru zeminde 4 mevsim lastikten iyi oldugunu gosteren. Biz de ogrenelim boylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 5 Şubat 2012; 3:00:46 >

• İstanbul'daki bilinçsiz sürücülerin karlı havalarda yarattığı manzaraları televizyondan seyrettik.

13 derecede kış lastiği kullanılıyor diye aynı durumun yaşanabilme ihtimali nedir?

Cevap belli değil mi?

O zaman kış lastiği.
  • araba kullanmamak daha mantikli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

araba yol aldıkça lastikler asfalt sürtünmesi nedeniyle ısınır. dolayısıyla asfalt sıcaklığı önemlidir. kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil. ödünüz cehaletten patlamış.

7 derecenin altinda bile kuru zeminde 4 mevsim lastigin kis lastiginden daha iyi yol yuttugu testlere kanitlanmis durumda. Bilgilerinizi gozden gecirin. Meral ediyorsaniz testlerin linkini bilgisayara gecince atarim.

Asil kis lastiginin kuri ve islak zeminde daha iyi tuttigu kanitlanmis degil asil. Tek bilgi ureticilerin soyledikleri. 100lerce test var demissiniz ama yok oyle bir sey. Varsa lutfen 2-3 tane test koyun kis lastiginin kuru zeminde 4 mevsim lastikten iyi oldugunu gosteren. Biz de ogrenelim boylece.

linkleri bekliyorum. gerçekten aradaki fark insanın ödü patlayacağı kadar var mı yok mu görelim. sonrasını tartışırız.

• çok alakasız bir konu olmuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

linkleri bekliyorum. gerçekten aradaki fark insanın ödü patlayacağı kadar var mı yok mu görelim. sonrasını tartışırız.

Benim zaten insanin odunu patlatacak kadar fark var diye bir iddiam yok. Ben de sizin gibi 7 derecenin altinda asfalt kuru da olsa kis lastigi daha iyi tutus sagliyor diye dusunuyordum. Fakat sonra bunu ispatlayan bir test goremedim ama aksini ispatlayan testler gordum.

Bu arada kar uzerinde arac kullanilacaksa kis lastiginin tartismasiz bir ustunlugu var zaten. Arac zorunlu olarak karda kullanilacaksa kis lastigi tercih edilmeli bence de. Ama kar yagdiginda araci garajdan cikartmayacaksaniz dort mevsim ile devam edilebilir kisin.

Asagidaki test 0 derecenin altinda yapilmis kuru ve islak zeminde dort mevsim lastikler kis lastiklerinden daha kisa fren mesafesi sunmus. Dedigim gibi insanin odu patlar diye bir iddiam yok.

http://www.caranddriver.com/comparisons/2009-winter-tire-test-comparison-tests

• Bugün baktım aracımda yol tutuşu sıfır.
    Fren yapsam araç durmuyor.
    Bir baktım kış lastiklerim erimiş, jant üstünde gidiyorum.

Şaka bir yana; havanın çok ısındığı da oldu kış lastiklerimi taktırdıktan sonra.
    Ancak hiçbir problemle karşılaşmadım.
    Zaten kış lastiği olduğu için ona göre aracımı kullanıyorum.
    Yani herşey bilinçli olmakla alakalı.
    Yaz lastiği olan da; tuzlama-temizleme çalışması yapılmamış ara yollarda aracının problem yaratacağını, trafiği tıkayabileceğini vs düşünerek bilinçli davranıp aracını çıkarmazsa problem yok demektir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.