Şimdi Ara

13 C derecede kış lastiği mi; karlı havada araç kullanmamak mı daha güvenli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
12.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbul burası, hava güneşli , sıcaklık 13 derece, 5 gün önce gündüz -2 civarı idi...

Diğer forumda çok şey konuşuldu...33 yıl sonra istanbul en soğuk günlerini yaşadı...

şimdi soruyorum?

13 derecede kış lastiği mi daha güvenli, 4 yılda bir 3 gün kar yağışında araç kullanmamak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 4 Şubat 2012; 15:58:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

13 Derecede Kış Lastiği mi, Karlı Havada Araç Kullanmamak mı Daha Güvenli?

Soğuk hava koşullarında güvenli bir sürüş deneyimi için kış lastiklerinin önemi büyüktür. Ancak, kış lastiklerinin takılması gereken ideal sıcaklık konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

Birçok uzman, kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda takılmasını önermektedir. Bu sıcaklığın altına düştüğünde, standart yaz lastiklerinin sertleşmesi ve kar ve buz üzerindeki kavrama kabiliyetlerini kaybetmesi nedeniyledir.

Ancak, bazı görüşler kış lastiklerinin 15 dereceye kadar daha yüksek sıcaklıklarda da etkili olabileceğini belirtmektedir. Bunun nedeni, kış lastiklerinin özel sırt desenlerinin ve bileşimlerinin ıslak veya soğuk asfalt üzerinde de daha iyi performans göstermesini sağlamasıdır.

13 derecelik bir sıcaklıkta kış lastiği takıp takmama kararı, hava koşullarına ve yol koşullarına bağlı olarak verilmelidir. Yoğun kar yağışı veya buzlanma durumlarında, kış lastikleri daha iyi kavrama sağlayarak sürüş güvenliğini artıracaktır.

Ancak, hava yağışsız ve yollar temiz ise, 13 derecede kış lastiği takmak gereksiz olabilir. Bu durumda, kış lastiklerinin daha yumuşak bileşimi, kuru asfalt üzerinde aşınmaya daha yatkın olacaktır.

Karlı hava koşullarında araç kullanmaktan tamamen kaçınmak, özellikle kış lastikleri takılı değilse önerilen en güvenli seçenektir. Aracınızı kullanmanız gerekiyorsa, kış lastiklerini hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde veya yol koşulları karlı veya buzlu olduğunda hemen takmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çarşambadan itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini düşünürsek bu 13 derecenin geçici olduğunu ön görmek zor olmasa gerek. Ayrıca kış lastiğini sadece karda işe yarıyor diye düşünürsek hata ederiz. Yağmurlu havalarda, ki Marmara'da çoğu günler böyle ya da buna yakın, normal lastiğe oranla daha güvenli.
    Kış lastiğinin işe yaramayacağını iddia etmemek gerekir.

Alabilen alsın alamayan yola çıkmasın, mesele bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbz

çarşambadan itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının geleceğini düşünürsek bu 13 derecenin geçici olduğunu ön görmek zor olmasa gerek. Ayrıca kış lastiğini sadece karda işe yarıyor diye düşünürsek hata ederiz. Yağmurlu havalarda, ki Marmara'da çoğu günler böyle ya da buna yakın, normal lastiğe oranla daha güvenli.
    Kış lastiğinin işe yaramayacağını iddia etmemek gerekir.

Alabilen alsın alamayan yola çıkmasın, mesele bu kadar basit.
    İstanbul burası , geçen yıl doğru düzgün 10 derecenin altını görmeden koskoca kış geçti..

Kar yağar, 1 gün sonra hava ısınır..

kışa 100 gün diyelim...

4 yılda 1 , 5 gün karlı,
    her yılın 80 günü 5 derecenin üstünde...genelde sıcaklık 10 derece üstü..

şuan kış lastiği kullanmak çok tehlikeli, fren mesafesi, oldukça uzuyor, sıcak havalarda..
    kış lastiği kullananlar trafiğe çıkmamalı, 10 derecenin üstünde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 4 Şubat 2012; 16:57:06 >

• Ehliyet almak bu kadar kolay olmamali.
  • Adam hakli beyler, su anda kis lastigi hava 7 dereceyi gectigi icin riskli
  • Kış lastiği kullananlar dikkat edelim ! Lastiklerimiz çikolata gibi eriyiverir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectaküler

Kış lastiği kullananlar dikkat edelim ! Lastiklerimiz çikolata gibi eriyiverir !
    Kış lastiği kullananlar arabalarını çıkarmasın. Canımıza kast etmesinler!!!
    Onlar yüzünden akşam evlerine gidemeyecek aile fertleri olacak..

(3 gün önce aynıları yaz lastiği kullananlar için söylenmişti.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Alıntıları Göster
    7 derece ve altında kış lastiği kullanılır. hava sıcaklığı 7 dereceyi geçerse değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

7 derece ve altında kış lastiği kullanılır. hava sıcaklığı 7 dereceyi geçerse değiştir.

Alıntıları Göster
    Tepkiler çok iyi, bence kış lastiği İstanbul için fuzuli, ama Ankara içinse gerekli, benim kış lastiğim yok, kar yağdığında arabamı çıkarmıyorum, buzlanma ve don olduğunda ise normal şartların altında bir hızda sürüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Tepkiler çok iyi, bence kış lastiği İstanbul için fuzuli, ama Ankara içinse gerekli, benim kış lastiğim yok, kar yağdığında arabamı çıkarmıyorum, buzlanma ve don olduğunda ise normal şartların altında bir hızda sürüyorum...

Alıntıları Göster
    bende bugün 11 derece gördüm acaba yazlıkları taksak mı ne

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bende bugün 11 derece gördüm acaba yazlıkları taksak mı ne

Alıntıları Göster
    13 derecede trafik kilitlendi mi? insanlar kış lastiği yüzünden evlerine gidemediler mi? kış lastiği yüzünden bir günde 200'e yakın kaza mı oldu? kış lastiği yüzünden rampayı çıkamayanlar/inemeyenler kayarak yaz lastikli araçlara mı vurdu? kış lastiği yüzünden 8 yaşındaki bir çocuk hayatını mı kaybetti?

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

13 derecede trafik kilitlendi mi? insanlar kış lastiği yüzünden evlerine gidemediler mi? kış lastiği yüzünden bir günde 200'e yakın kaza mı oldu? kış lastiği yüzünden rampayı çıkamayanlar/inemeyenler kayarak yaz lastikli araçlara mı vurdu? kış lastiği yüzünden 8 yaşındaki bir çocuk hayatını mı kaybetti?

Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 4 Şubat 2012; 19:37:28 >

• quote:

gülüyorum,

ağlanacak haline...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

gülüyorum,

ağlanacak haline...

Oldukca ironik ölünce baslagin yere dönmen,
    Senden ne ögrenen olur nede ögretmen,
    Sanirim sana yol verdi centilmen
    Kabak gibi acilmis lastikler yaraticaz..

Sonra vay efendim neden bu ulke gelismiyor

• 13 derece ne ki, yazın ortasında kış lastiği kullananlar gördüm..
    Eh tabi adam o kadar para vermiş, kullanmasın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

13 derece ne ki, yazın ortasında kış lastiği kullananlar gördüm..
    Eh tabi adam o kadar para vermiş, kullanmasın mı?
    önemli olan havanın değil asfaltın kaç derece olduğu. hava 13 derece olsa dahi asfalt daha soğuk olacaktır.

mevlana der ki: cahille tartışmam üzülürüm, abdalla tartışmam onu üzerim.

hakikaten komik olmaya başladı bu cehallette ısrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

önemli olan havanın değil asfaltın kaç derece olduğu. hava 13 derece olsa dahi asfalt daha soğuk olacaktır.

mevlana der ki: cahille tartışmam üzülürüm, abdalla tartışmam onu üzerim.

hakikaten komik olmaya başladı bu cehallette ısrar.

Alıntıları Göster
    Bence bir cahillik yok bu işte bugün İstanbul'da hava gayet sıcaktı. Ani bir fren yaparsam arkamdan gelen kış lastikli biri çarpacak diye ödüm patladı. Arabalarınızı çıkartmayın beyler sıcak havada. Hem araba yol aldıkça lastikler ısınır bırak asfalt sıcaklığını.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Bence bir cahillik yok bu işte bugün İstanbul'da hava gayet sıcaktı. Ani bir fren yaparsam arkamdan gelen kış lastikli biri çarpacak diye ödüm patladı. Arabalarınızı çıkartmayın beyler sıcak havada. Hem araba yol aldıkça lastikler ısınır bırak asfalt sıcaklığını.

Alıntıları Göster
    araba yol aldıkça lastikler asfalt sürtünmesi nedeniyle ısınır. dolayısıyla asfalt sıcaklığı önemlidir. kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil. ödünüz cehaletten patlamış.

yine mevlana der ki: cahille yaptığım hiç bir tartışmayı kazanamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 5 Şubat 2012; 0:22:13 >

• quote:

araba yol aldıkça lastikler asfalt sürtünmesi nedeniyle ısınır. dolayısıyla asfalt sıcaklığı önemlidir. kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil. ödünüz cehaletten patlamış.

Bu cümle sizin....::::
    kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil.

:::::::::
    Bir cahillik varsa uzaklarda değil, şu bir üsteki cümlede aramak çok daha kolay...

kanıtlanmamış demek, çıkarmayalım o zaman kış lastiğini yazında...

yazın fren mesafesinde kış lastiği en az 10-15 metre daha uzun 100 km/h hızda frende... araştırın...

ama şunun kanıtı var... 7 derece altında kuru havada yaz lastiğinin fren mesafesi kış lastiğinden daha iyi...

6 sayfalı diğer konuda 2 ayrı testte link verdim.. bir zahmet araştırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 5 Şubat 2012; 0:28:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

quote:

Bu cümle sizin....::::
    kaldı ki 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiğinin tutunmasının önemli oranda azaldığı daha kanıtlanmış bir şey değil.

:::::::::
    Bir cahillik varsa uzaklarda değil, şu bir üsteki cümlede aramak çok daha kolay...

kanıtlanmamış demek, çıkarmayalım o zaman kış lastiğini yazında...

yazın fren mesafesinde kış lastiği en az 10-15 metre daha uzun 100 km/h hızda frende... araştırın...

ama şunun kanıtı var... 7 derece altında kuru havada yaz lastiğinin fren mesafesi kış lastiğinden daha iyi...

6 sayfalı diğer konuda 2 ayrı testte link verdim.. bir zahmet araştırın...

yazın hava 25 derecenin üzerinde olur. konumuzun 13 derecede geçtiğinin farkındasınız değil mi? 13 derecedeki lastik tepkisiyle 25 derecedeki lastiğin tepkisinin aynı olmayacağını bilmek için einstein olmaya gerek yok. kaldı ki yazın asfalt sıcaklığı 30dereceyi geçer.

internet deniz deryadır. haklılığınızı ispatlamak için istediğiniz veriye ulaşabilirsiniz. dolayısıyla aksini söyleyen 100lerce test varken sizin savınızı destekleyen 2 tane testi cımbızlayıp koymanız sizi haklı çıkarmaz. kaldı ki bu durumda dahi aradaki fren mesafesi ccey arkadaşın ödünün kopacağı kadar fazla değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 5 Şubat 2012; 0:36:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.