Şimdi Ara

130 mt ılerıye ınternetı tasımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

oldugu yerde altyapı olmadıgı ıcın mecburen

1------130 mt ılerdekı 2ci evımıze tasıcaz boru ıcınden cat 6 dıs ortam olarak 100 mbps hız var modemde bu hızı dusmeden gıder mi

recber kablo dıyeceksınız mecburen hangı modelı almalıyım hız dusumu olurmu

2-----ci alternetıf ethernetten sonra fıber convektor koyup dıger eve kadar boru ıcınden fıber kablo doseyıp karsı evede fıber convektor bıtıreyım dıyorum fıberde hız dusumu olmaz sadece bır yerden zarar gorurse kolay kolay ek yapma sansı yok..

bılgısı olan varsa yardımcı olursa mennun olurum.

• 100 metreye kadar tek kablo yeterdi ama daha uzunda sinyal kaybı olur. Şöyle bir ara cihaza ihtiyacınız var. 130 mt ılerıye ınternetı tasımak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 26 Temmuz 2022; 18:27:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

selam

yada hız dusumu olmaması ıcın

bu sekıldede secenek var uzun mesafeler ıcın

bu sekılmı yapsam dıyorum..

bu sıstem gigabit desteklıyor

cat6 kablo dan daha uygun gelıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 27 Temmuz 2022; 11:41:48 >
  • oldugu yerı bugun olctum ev ıcınden karsı evın ıcıne kadar 160 mt gıdıyor bıtmıs hali (130 sanıyordum girdı cıktı derken 160 mt cıktı)

bu mesafede cat6 100 mbps dusus saglar belkı sonra hızlar artar 100 ustune cıkarım

yukarda attıgım fıber kablo dosemeye karar verdım en saglıklısı bu sekıl hız dusumu olmadan bıraz dosemesı ugrastıracak bana ama olsun bıtınce deger.sonucta 2 evde kendı aılemızın...orda altyapı olmadıgı ıcın baska care yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 27 Temmuz 2022; 22:32:0 >
  • Evler birbirini direkt görüyorsa kablosuz aktarım da düşünülebilir ama maliyeti daha yüksek olur ve hız kaybı kaçınılmaz. Kablo çekme imkanı varsa antene ve acces pointe gerek yok zaten. 200 metrelik kit işinizi görür. Kolay gelsin.

https://www.hepsiburada.com/fiber-optik-ethernet-media-converter-1000mbps-gigabit-50m-p-HBCV000007IXES

kablosuz dusundumde evler bırbırını gormuyor anten takdıgımda arada agaclar var.olumsuz olur %50 rahat kayıp olusur

en saglıklısı hızda dusmemesı ıcın fıber kablo dosecem fıyatıda uygun olacak

yazdıgım mesafeye cat6 kalıtelı cok fıyat tutar onu gectık verım alamazzsam hız duserse yabana gıde ro kadar emek

fakat fıber dosersem modemden karsı routere 3 km kadar max cekılıyormus benım cekecegım mt de dusus olmaz..

hazır yaplmıs olarak gelecek fıber kabloların ucları fıslı ıcınden rahat gececek duz elektrık boru alıp gecırecegım kose gelen yerınede sıparal boru koyacacagım yuvarlak olarak kırılmaması ıcın

en cok dıkkat olarak fıslere zarar vermeden sonuna kadar cekmek kabloyu 20 mt bır boruyu kesıp kılavuz ıle cekecegım..

oldugum yerde fıber ısı yapan yok fıbere zarar vermedem bırırırım inşallah kendım yavas yavas dıkkatlı sekılde.

• frantic2 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam fiber için toprak altı pek uygun değil gibi bi not düşmüşler ama ince boruyla hallolur. plan güzel. Bittiğinde sonuçtan da haberdar ederseniz sevinirim. Kolay gelsin.

• su almadıkca kazma vurmadıkca normalde beton yol kenarından gıdecek duvar dıbınden eve gırerken 6 mt gıbı toprak altına gırecek zaten boru ıcınden gıdecegı sorun olmaması lazım zarar vermedıkce...once sıparos verecegım gelsın ucunda fıslerı cakılı oldugu ıcın fısın rahat gececegı duz elektrık boruları var zarar vermeden duz noru oldugu ıcın rahat gıder ıcınden bu mesafeye cat6 cok para tutar + hız dusumu olur mutlaka fıber daha saglıklı olur dıye dusunuyorum.

• İki tarafa da yönlü dış mekan wifi anteni takarsan bağlantı kurarsın, ama arada engel olmamalı

• 160 metre optik kabloyu kırmadan koparmadan çekebilirsen helal

• @frantic2

Fiber kablonun drop ve havai tipleri de geldi. Biraz daha kalın ve dış ortama daha uygunlar.

Bende 200-225 metre kadar çektim gecenlerde. Sorunsuz. (250 metre olarak temin etmiştim.)

130 mt ılerıye ınternetı tasımak 130 mt ılerıye ınternetı tasımak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Ağustos 2022; 11:15:41 >

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    İkinci fotoğrafda fanla soğuttuğunuz parça nedir hocam?

SFP modulü

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

havai fiber kablo sıte yanından gıdecegı ıcın hava dan musait dııl ana yol kenarından yerden elektırık borusu ıcınden gondermeyı planlıyorum bakalım

• bugun malzemeler gelmıs gunduz yoktum gece ılk etap deneyım dedım sonuc basarılı cıktı 165 mt fıber kablo hız dusumu olmadan test olumlu bitti..(165 mt kablo ucuna fast conect fısler takılmıs olarak hazır sekılde geldi)

modem ethernetten gelen media converter cıhaza sonrasında 165 mt fıber kablo (telekomun ev ıcınde kullandıgı celık telli kablodan) karsı media converter cıhaza ordan ethernetten pc test %100 olumlu

bır musaıt zamanda boru ıcınde dosemesı kaldı artık..

bendekı bu sekıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 3 Ağustos 2022; 22:49:53 >

• dunden bu yana vaktım oldugunda ugrastım tıtiz sekılde bu aksam 165 mt fıber kabloyu ucunda fast connect takılı fişle birlikte 18 mm borudan gecırdım sorun olmadan aksam cıhazları baglayıp sınyalı verdım calıstı normal sekılde (o kadar uzun mesafe bır yerden cekerken hasar alırda calısmazsa dıye korkmustum) sorunsuz sekılde baglandı…ana modem kullanım olmadan 93,5 cıkıyor fıberın bagladıgım yerde 92,91 mbps geldı laptop kullanımda ıken hız dusumu olmadan sıstem tamamlandı…

uzun mesafelerde işe yarar bu sıstem.

modemeden baktıgımda ag baglantı hızı 1000 olarak goruluyor cıhaz gigabit destekli fiber celik tellı beyaz kablolardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 4 Ağustos 2022; 23:39:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.