|
14.000 TL TAMİR Mİ, YENİ MAKİNE Mİ? [TAVSİYE]
-
-
bosh marka benim 12 senelik çamaşır makinesinin bilyaları bozuldu interenette 260 tl 2 bilya 1 keçe tamirci serefsizleri 5,000 tl istediler bende bu serefsizler benim sırtımdan para kazanmasın diye 20,500 9 taksit yeni makine aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragonReddevils -- 4 Kasım 2024; 17:39:5 > -
Alman üretimi makinelerin garanti bitimi olası arızasında maliyet de fazla olacaktır. Türkiye üretimi sıfır makine bence daha mantıklı -
Geçen kuzenin çamaşır makinası bozuldu. (çamaşır+kurutma özellikli) kazan düşmüş. yetkili servis kafadan 17bin + ekstra çıkabilecek olası masraflardan da bahsedince rakam 20binleri bulmuş.
Bizim buralarda tamir yapan yerler var içlerinden güvendiğim ve daha önce iş yaptırdığım bir ustayı aradım. Telefonda hiç pazarlık etmeden kazan kökten gittiyse 5bin sadece bağlantı vs sorunu varsa 200-300 e olur dedi.
5bine işi çözdük. pazarlık bile etmedim. + ufak tefek eksikleri varmış (deterjan bölmesinden su kaçırma vs) onlarıda görünce ücretsiz yapmışlar.
Kısaca eğer düzgün bir usta varsa uyguna tamir ettirin yok bulamıyorsanız yenisini alın geçin derim.
-
Farkli yerlere gosterin ozel servis usta vb. Daha dusuk fiyat teklifi alabilirsiniz -
Yetkili olmayan ama nispeten güvenilir ve uygun fiyatlı bir servis bulursam, fiyat teklifi isteyeceğim onlardan da. -
Bence, sorunun ne olduğunu ve hangi parçaların değişeceğini öğrenin, yetkili olmayan bir servisten teklif alın 5000 tl altına tamir mantıklı olabilir yoksa ben yeni yerli makina öneririrm . Yeni bir makinanın 3 yıllık garanti ücretinin yaklaşık yaklaşık 4000-5000 tl lik bir koruma olduğunu düşünmenizde fayda var. Eğer anakart değicek ise elektronik tamircileri tamir edebiliyor.
-
Bazı mekanik aksamları değişmesi gerekiyor. Elektriksel ya da dijital hiçbir problemi bulunmuyor. Güvenilir bir muadil servis / usta arayışı içerisindeyim şu an. Bugün yarın buldum buldum, aksi takdirde yeni ürün siparişi vereceğim. -
yetkili servis yine soyguncu modunu açmış..
istanbuldaysan Özdur teknik ile görüşebilirsin. iyi ve dürüst bir esnaftır. mekanik elektronik hertürlü yedek parça var.
güncel makinalar almanya üretimi bile olsa eski kaliteden çoookkk uzaklar bilginiz olsun..
-
Merhaba,
Özgür teknik servisine ulaşabileceğim bir irtibat bilgisi var mıdır paylaşabilir misiniz size zahmet. -
Türkiye'de fiyatların artış skalasına baktığımızda 10 yıllık makineye (üstelik yasal olarak ürüne yedek parça üretme zorunluluk süresinin sonuna yaklaşmak üzere) kısa ve orta vade için bile 14 bin lira tamir ücreti ödenmez. 14 bin lira ile 10 yıllık makineyi en fazla kaç yıl daha satın alabilirsiniz ki; 2 yıl, 5 yıl mı.
5 yıl geriye gidelim= o gün 1500 liraya eskisini tamir ederek, yenisini almadığımız makine için, bugün 6 makine fiyatına 1 makine alabiliyoruz, üzerine paralı veya parasız tamirleri koy, yıpranma ve performans düşüklüğünü koy, maddi ve manevi toplam maliyet ne kadardır?
Bu gerçeklik üzerinden;
Tamir etmeyip yenisini alsan;
Yenisi= 20 bin lira, 14 bin lirayı da üzerine koy (bu fiyata makineyi zaten alıyorsun), garantiyi de üzerine koy, 10 yıllık yıpranmamışlık payını üzerine koy, 50 60 bin liralık toplam marjinal faydaya denk geliyor. 30 bin liraya yeni makine almak, her türlü ucuza geliyor. 5 yıl sonrasında katlanacağımız maddi ve manevi maliyetleri hesabını kestirmek güç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Kasım 2024; 19:25:6 >
-
yenisi 20bin olsa bile arkadaşın bahsettiği makinenin dengi cihazlar 35-45bin tl bandında ve saf alman üretimi..
-
Hem tamirden çok yüksek para kazanmak için hem tamir olmazsa yeni makineye yönlendirmek için yüksek fiyatlar veriyorlar. Win win. Ben esnaf değilim. Bu makinelerin tamir videolarını çekiyorum evde yapmak isteyen izleye izleye yapsın diye.
Esnaf içerisinde yıllardır bulunduğum için dönen olayları da çok iyi biliyorum.
Sizin makine muhtemelen rulman sorunu yaşıyordur. Gider motoru da değişebilir... Başka ne olabilir ki? keşke sorunlarını yazsaydınız.
Rulman olsa 500tl tüm malzeme ve harcanan giderler tutuyor. Şu an büyük illerde en ucuz 4500tl tamiri. Kalan işçilik yani. Dükkan döndürme falan demeyin 200k aylık kar kalıyor ÇOĞUNA.
Ederi bana göre ve yaptığım için biliyorum 3000-3500tl. Ayda en az 15 kazan tamiri çıkar. Sadece bu kalemden gelen paraya bakın.
Ben olsam kendim yapardım ancak böyle bir şey söz konusu değilse yapacak bir şey yok. Yeni aldığınız makine o kadar çalışmayacak haberiniz olsun.
Bu da başka bir mesele.
Kendi yaptığım bosch tamiri, rulman değişimi
Dedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeBu videomda arkadaşımın bosch marka avantixx 8kg çamaşır makinesinin rulman değişimini ve bakımını yaptık. Güzel bir tamir oldu ve iyi bir sonuç aldık. Rulman değişimi, tambur plastiğinin kaynağını, kesilmesini ve çamaşır makinesinin nasıl söküldüğünü merak edenler için faydalı bir içerik. Videonun sonu da bir surpriz barındırıyor. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #bosch #tamir #çamaşırmakinesi #tamirat #tamirattadilat #usta #servishttps://www.youtube.com/watch?si=Pjn12QQe6UiLG7A9&v=XkEJ53Ne_Ao&feature=youtu.be
-
Merhaba,
Bosch WGB244A0TR satın alarak konuyu çözüme kavuşturduk.
Benzer içerikler
- kurutmalı çamaşır makinesi alınır mı
- bulaşık makinesi lastiği nasıl takılır
- kurutmalı çamaşır makinesi yorumlar
- arçelik çamaşır makinesi bilye değişimi fiyatı
- japon beyaz eşya markaları
- en iyi bulaşık makinesi
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi beyaz eşya markası
- roborock h5
- en iyi çamaşır makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X