Öncelik ile konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Bizim aile biraz geniş aile benimle beraber toplam 5 yetişkin kişi + 1 çocuk + 1 bebek = toplamda 7 kişiyiz.
Aile için istanbulda kullanılacak yılda en fazla 1 kez sinop' a memlekete gideceğimiz bizi yarı yolda bırakmayacak, verigisi, parçaları ve yakıt olarak uygun (köye yerden yüksek geniş bir araç öneriniz var mı?
Memlekette köye çıkacağımız için köy yollarına uygun bir arac olsun diye düşünüyorum. Gerek yol tutuşu ile gerekse konforu ile iyi bir araç olsun istiyorum. Değerini de korusun istiyorum. 2-3 sene sonra değiştirdiğimizde yarı yarıya fiyatı düşmesin.
benim kafamdaki modeller aşağıdaki gibidir.
1- Toyota Corolla Model1.6 GLi (1995 - 1998 model) - kime sorduysam 1 kişi bile araca kötü demedi. 2- Fiat Doblo 1,3 multijet (otomobil - hususi olan) 3- Renault kangoo (otomobil - hususi olan) 4- Ford connect (otomobil - hususi olan)
cevabınız için teşekkür ederim. Hyundai araçların kaportaları çok iyi değil diye duymuştum. Bu yüzden bu aracı düşünmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: XaSe®
Toyota corolla kemik gibi arabadır çok sağlam. GLİ modeli en full modelidir. Ama siz 7 kişi sığabilirmisiniz onu düşünmek lazım.
cevabınız için teşekkür ederim. kime sorduysam sizin gibi cevap verdi. GLİ nin yakıtı nasıl benzinli. 100 km ne kadar yakıyor + sı - si nelerdir. bu detaylar hakkında bilginiz var ise paylaşabilir misiniz?
arkadaşlar birde aşağıdaki araçlardan 2006 model olarak düşünürsek hangisi en iyisidir. + ve - sini paylaşabilir misiniz?
2- Fiat Doblo 1,3 multijet (otomobil - hususi olan) 3- Renault kangoo (otomobil - hususi olan) 4- Ford connect (otomobil - hususi olan)
yukarıdaki araçların en iyisi ile Toyota Corolla Modeli 1.6 GLi (1995 - 1998 model) kıyaslarsak hangisini tercih etmeliyim?
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kangoo ve fiat çok çabuk dağılır. fiatın yakıtı orta halli renault kangonun iyidir. Citröen berlingo var. O da bu tarz araçtır ve yakıtı beklenmeyecek derecede tasarruflu. Ancak citröen vidalama yerine yap boz gibi geçmeli sistem kullandığı için, ufak bir darbede bile arabayı toplatmak için ekstradan 300-400 tl verebilirsin. Ford Connect kale gibi arabadır. ama çok fazla yakar. .ence toyota ile bunları kıyaslama. Bence şu arabaya bak. Bu araba derken, bu marka ve model araca bak anlamında diyorum. ilanı görünsün diye verdim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-dacia-2009-dizel-logan-mcv-1.5-dci-5-kisilik-orijinal-105271986/detay/ Benim Kars'ta devamli müyterisi olduğum taksici bunu sürüyor. hem sapasağlam, hem geniş, hem az yakıyor, hem parçası ucuz, hem de kendi ucuz.
Kangoo ve fiat çok çabuk dağılır. fiatın yakıtı orta halli renault kangonun iyidir. Citröen berlingo var. O da bu tarz araçtır ve yakıtı beklenmeyecek derecede tasarruflu. Ancak citröen vidalama yerine yap boz gibi geçmeli sistem kullandığı için, ufak bir darbede bile arabayı toplatmak için ekstradan 300-400 tl verebilirsin. Ford Connect kale gibi arabadır. ama çok fazla yakar. .ence toyota ile bunları kıyaslama. Bence şu arabaya bak. Bu araba derken, bu marka ve model araca bak anlamında diyorum. ilanı görünsün diye verdim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-dacia-2009-dizel-logan-mcv-1.5-dci-5-kisilik-orijinal-105271986/detay/ Benim Kars'ta devamli müyterisi olduğum taksici bunu sürüyor. hem sapasağlam, hem geniş, hem az yakıyor, hem parçası ucuz, hem de kendi ucuz.
cevabınız için teşekkür ederim fakat bu araçtaki konfor nasıl yani yolda giderken dışarıdaki sesi tamamen içeri alıyor mu? koltuklar nasıl insanı rahatsız ediyor mu? vs.. vs..
Valla hocam bunda işte konfordan biraz fedakarlık edeceksin. Ben taksiye şehir içi bindiğim için bana göre rahat. Dışarıdaki sesi de çok almıyor. Ama dediğim gibi sürücüsü ben değilim. bu konuları sürücü daha iyi bilir. eğer bu marka modelde karar kılarsan, benim taksici arkadaş ile görüştürürüm seni. o bilgi verir sana.mesela onun araba hyundai GETZ arabanın kapıların ortasından girdi. hyundai'ın yanı baya içe girdi. bunun sadece tampon oynuyordu. bir de farların camı kırıldı. Yani sağlam da araba. Sen bunu da bir araştır üstadım.
ok araştırırım teşekkür ederim. sizin taksici arkadaşınızı bir daha gördüğünüzde ona sorabilir misiniz? memnunmudur değilmidir tavsiye edermi etmezmi?
ben hep bu konuyu konuşuyorum onunla :) sormaya gerek bile yok. Çok memnun. 2010 dizel lineayı satıp yerine bunu aldıysa hesap et. ama konforunun linea gibi olmadığını sööylemişti bi ara. ya bu uzun yıllar kullanacağın araba. taksicilere bak çoğu dacia alıyor. çünkü sağlam.yani sayınız çok olmasa toyota corolla çok iyidir. yukarıda arkadaşın da dediği gibi efsane kasa. ama o kadar kişiyseniz, bu araba tam senlik. bunun bagajı koltuklu olanı da var.
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Sorun değil hocam. Yine ben arkadaşla görüşüp, onun da fikirlerini eklerim. Görüşürüz.
quote:
Orijinalden alıntı: SonCreaL
quote:
Toyota corolla kemik gibi arabadır çok sağlam. GLİ modeli en full modelidir. Ama siz 7 kişi sığabilirmisiniz onu düşünmek lazım.
cevabınız için teşekkür ederim. kime sorduysam sizin gibi cevap verdi. GLİ nin yakıtı nasıl benzinli. 100 km ne kadar yakıyor + sı - si nelerdir. bu detaylar hakkında bilginiz var ise paylaşabilir misiniz?
Lpg taktırırsan şehir içi 25- 30 kr yakar km de.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SonCreaL
quote:
Lpg taktırırsan şehir içi 25- 30 kr yakar km de.
peki lpg siz kullanmak istiyorum. lpg siz ne kadar yakıyor bilginiz varmı?
Arkadaşlar peki lpg siz kullanmak istiyorum. lpg siz ne kadar yakıyor bilginiz var mı? ve sonunda toyota ya karar verdim. uygun fiyata temiz 1996-1997-1998 model toyota satan yada bir satan bir tanıdığı olan varsa haber verirse memnun olurum.
Syg.
Eğer düşünürseniz aşağıda ki linkte bulunan aracımı satmaktayım...