Herkese selamlar.
Bir ilan sitesi üzerinden ikinci el Macbook pro almak üzereyim. 40.000 TL'ye anlaştım. Ağustos 2024'e kadar garantili cihaz. Ezik çizik yok.
16" Macbook pro 2021 - m1 pro işlemcili. 1 tb
Pil döngüsü 20, pil sağlığı %100
Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Dikkat etmem gereken başka hususlar var mıdır? Fiyatı sizce nasıldır?
silinebilir
silinebilir
Arkadaşlar herkese selamlar.
Ben bu oyun konularına uzağım biraz. Yanlış yere vs açtıysam kusura bakmayın lütfen.
Oğlum ile age of empires vs oynamak için, forumdaki arkadaşlar sağolsun, hediye yöntemi ile 3 yıllık live gold alıp, game pass ultimate'e yükselttim.
Lakin p1 ve p2 şeklinde iki kullanıcılı kullanıma izin veriliyor sanıyordum ancak yapamadık. İşletim sistemi her iki bilgisayarda da windows 10.
Microsoft store uygulamasında, gamepass ultimate abonesi olan mail ile oturum açtık her iki bilgisayarda da.
xbox isimli uygulamalarda ise, oğlum kendi e posta adresiyle, ben de kendi e posta adresimle oturum açtık.
Oyunları indiriyoruz sorun görünmüyor ama girmek isteyince xbox hesap muhabbetine bir şeyler diyor.
Bize yardımcı olabilecek birileri var mı acaba aranızda.
Şimdiden tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Superonline'a geçiş maceram
Herkese merhabalar.
Aralık ayı ortasında 2 yıllık türk telekom taahhüdüm bitecekti. 2 yıldır binbir sorunla 100 mbite kadar diye vaad edilip 40 megabiti göremediğimiz bir internet aboneliğimiz vardı. Ben de araştırmalara başladım. Mevcut şartlarda vaad ettiği hızı verebilecek (şu bilmem kaç megabite kadar saçmalığı olmayan) tek firma yakın zamanda binamıza fiber alt yapı çeken süperonline idi.
Burada ciddi araştırma yaptım. Açıkçası ekşisözlüğe de baktım ve orası içimi baya kararttı çünkü süperonline ile ilgili oldukça kötü deneyimler vardı. Acaba hatalı bir seçim olabilir mi diye düşündüm. Sonra buradaki siz değerli arkadaşların konularını okudum, kararımı verdim ve 28.11.2020 günü öğlen 12:00 civarlarında internet sitesinden müracaatta bulundum.
Başvuru yaptığım paket 100 mbit ve TV+ hizmetinin 24 ay taahhütle 150 TL olduğu paketti.
Saat 13:00 civarları beni bölge temsilcisi aradı. Adamlara aynı gün kurulum talebimi ilettim, ayarlamaya çalışacaklarını söylediler. Saat 16:00 sıralarında iki görevli geldi, binanın kablo hattı içinden fiber kabloyu çekti ve 16:30 civarı TV+ ve fiber internetimiz kullanıma hazırdı. Ne duvar delindi, ne toz pis oldu. Gayette güzel çalıştı arkadaşlar.
Fast.com üzerinden hız testi yaptığımda 95-100 mbit arası hız almaktayım. Ping attığımda ise 5-10 ms arası geliyordu. Ondan da ziyade, hem kurulumun böyle güzel olması, hem çalışan arkadaşların ilgi alakası, hem de firmanın gerçekten vaad ettiği hızı vermesi gerçekten çok hoşuma gitti.
Cayma bedelini ödeyeceklerini söyledikleri için Süperonline müşteri hizmetlerini aradım ve ismi Sümeyye olan bir arkadaş hemen bağlandı. 15 gün içinde cayarsam ücret çıkar mı diye sordum, cayma hakkı (ürün değil hizmet olduğu için) yokmuş. Sonrasında ola ki 200 mbitlik pakete geçmek istersem ne kadar fark çıkacağını sordum, yaklaşık 70-80 tl gibi (net rakam verdi de aklımda kalmadı) bir rakam olacağını söyledi. Son olarakta diğer firmadaki cayma işlemlerimle ilgili ne yapmam gerektiğini sordum.
Son faturayı, süperonline web sitesinin altındaki iletişim formu ile kendilerine göndermemin yeterli olacağını söylediler.
Hepi topu 5 dakika sürmedi, arayıp işlemlerimi halletmem.
Sonra ne oldu bilin bakalım, 1 saatten fazla süredir hala türk telekom'un internet telefonu olan 444 0375 i arıyorum. müşteri hizmetlerine bağlanacakken kapatıyor. Online işlemlerden online temsilciye bağlanamıyorum. Ben de e devletten verdim iptal talebimi.
Nitekim, benim bağlanma sürecim tamamlandı ve ilk izlenimlerime göre iyi ki geçtim diyorum. Burada yönlendirme yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İyi kötü deneyimlerini paylaşanların sayesinde iyi bir karar verdik, ilerde birilerine belki katkısı olur diyerek ben de deneyimimi paylaştım.
Bu arada bana verdikleri modem en son çıkan Huawei HG8245X6 diye geçen modem.
Kutu üzerinde wi fi 6 falan yazıyor.
Bir de dip not: kurulum yapan arkadaşlarla konuşurken vodafone'u da düşündüğümü söyleyince, onun da kurulumunu biz ikimiz yapıyoruz dediler. Yani vodafone üzerinden alırsanız da Türkcell ekipleri geliyor. Ayrıca vodafone paketleri biraz daha uygun gibi, lakin ben eski kafa olduğum için, arıza vs çıkarsa ikinci plana atılırız diye düşünenlerdenim. Bu sebeple süperonline seçtim. Ama aynı kurulumu vs vodafone için de yaptıklarından sizler ona da göz atabilirsiniz.
konu silinebilir
|
Kişisel Ekonomik Öneriler
|
|
Silin gitsin
|
Silinebilir
|
Durumum ve tavsiyeler
|
Yanlis hayat dogru yasanmaz.Thedore Adorno |
Yanlis hayat dogru yasanmaz.Thedore Adorno |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 621
İkinci El Bölümü Mesajları: 273
Konularının görüntülenme sayısı: 10.998 (Bu ay: 154)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 364 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket