Şimdi Ara

İş Bankası Taşıt İpotekli İhtiyaç Kredisi (sigortalı %4.15 faiz-36 ay vade)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
991
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İş Bankasının sunduğu Taşıt İpotekli İhtiyaç Kredisinde, aracınızı ipotek ettirerek, 36 ay vadeye kadar aracın %60-70 kadarında bir kredi çekebiliyorsunuz.Normalde taşıt kredisinde maksimum 400 bin TL çekilebiliyor. Normal ihtiyaç kredilerinde ise 100.000 TL üzerinde en fazla 12 ay vade oluyor.Ancak bu kredide örnek veriyorum 1 milyon 200 bin TL civarında aracım için 740 bine yakın bir kredi 36 ay vade ile onaylandı. Bunu nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama borcunu uzun vadeye yaymak ve ödemelerini hafifletmek isteyenler için çözüm olabilir. Ama tekrar belirteyim faiz oranı yüksek olduğundan iyi hesaplama yapmalısınız.

Kredi için sigortalı ve sigortasız faiz oranları mevcut. Sigortalı çekerseniz %4.15, sigortasız çekerseniz %5.35 faiz oranları söz konusu.

Kredi şartları:

-İpotek edilecek araç sanırım maksimum 8 yaşında olacak kasko değerinin %60-70 arası bir orana kadar kredi kullanılabiliyor. ARACIN SİZİN ADINIZA OLMASI ŞART DEĞİL. Herhangi üçüncü bir kişiye de ait olabilir. Ancak üçüncü bir kişiye ait ise ve evli ise o kişi, eşin de rıza için belge imzalaması isteniyor.

-Aracın kaskosu olacak ve kaskoya kredi çekilen iş bankası şubesi dain-mürtehin eklenecek.

Şartlara uygun aracı ipotek ettiniz ve krediniz onaylandı diyelim, bu durumda örnek planınız şöyle olacak.

700.000 TL için örnek hesaplama,

-Yaklaşık 4.100 TL kredi kullandırım ücreti (BSMV dahil)

-15-16 bin TL sigorta (kişiye göre değişir). Ancak iptal etme durumu belki olabilir bundan emin değilim. İptal olmasa bile aynı sigortayı AEGON'un sitesi olayinkolayi.com sitesinde 6 bin küsüre yaptırabiliyordum belki böyle değiştirilebilir)

Elinize 680 bin civarı para geçer. (Eğer AEGON'dan sigorta yaparsanız ve meslek riskiniz yüksek değilse 690 bin civarı ele geçer.

Aylık ödemesi 44.472,69 TL olur.

Tekrar belirteyim, sıcak bir fırsat sayılmaz, ancak ekonomik olarak yüklü ödemeleri olan ve uzun vadeli yapılandırma ihtiyacı duyanlar için iş görebilir.

• Merhaba bende kredi çekmek istiyorum ama gecikmede olduğum ve kredi notum düşük olduğu için kredi çıkmıyor. Bu ipotekli taşıt kredisine başvursam bir fark yaratırmı

• Oranlar aşırı yüksekmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucasbarrios kullanıcısına yanıt

Merhaba. Açıkçası bu hususta bilgim yok. Sadece ilk kez 100 bin üstü bir kredide 36 ay vade gördüm. İşine yarayan çıkabilir diye paylaştım. Kredi onayı konusunda bankanın genel değerlendirmesi olacaktır. Kendimden örnek verirsem iş bankasında internet şubesinden bana kredi kartı veya kredi çıkmazken, şubeden başvurusu yapılan bu kredi onaylandı.

Sonuçta banka bir olumsuzluk olursa elimde araba var diyerek esnek davranabilir. Bir şube ile görüşürseniz durumunuz sizin özelinizde değerlendirilebilir.

Evet oran çok yüksek. Şöyle 2,5 - 3 oranla falan 36 ay verseydi muazzam olurdu ama, şu an 100 bin üstü 36 aya kadar vadeli alınabilen bildiğim tek ihtiyaç kredisi bu. Bu sebeple iş görebilir.

• 750.000 tl'ye bir araç alınacak. Banka diyor ki 150.000 tl hesabında olsun, 600.000 tl 36 ay vadeli kredi vereceğim sigortasız 4,15 orandan. Sigortalı çekilir ise 5,35.

Bu durumda 4,15 Faiz oranı Aylık ödeme 32.394 TL tl oluyor 36 ay. Geri Ödemesi 1.166.197,75 TL

Sigortasız çekerseniz, 5,35 Aylık Ödeme 37.905 tl 36 ay. Geri ödemesi 1.364.608,89 TL

Bence çekilebilecek bir oran'da değil çünki, anapara'dan çok faiz mevcut. Bence bu oranlar 2 felan olduğunda değerlendirilebilir. Faiz indirimi başladı muhtemelen aralık ayında etkisini görürüz.

+ Olarak 'şu an 100 bin üstü 36 aya kadar vadeli alınabilen bildiğim tek ihtiyaç kredisi bu. Bu sebeple iş görebilir.' demissiniz fakat ihtiyaç kredisi olarak yanlış anlayabilirler. SOnuçta bu ihtiyaç kredisi değil taşıt ipotekli kredi. Araç alıp ipotek yapmadan bu krediyi vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 3 Ocak 2025; 11:0:57 >

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Araç almak, yatırım gibi işlerden ziyade, borçları yüklü olan ve vadeye yayma ihtiyacı olan kişiler için belki işe yarar.

Başlıkta ve içerikte belirttiğim üzere taşıt ipotekli ihtiyaç kredisi olarak isimlendirmiş banka bunu. Taşıt işi zaten olmazsa dediğini gibi olmuyor.

Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ama, ekonomik sıkılaşma olan bir ortamda belki birilerinin işine yarar diye paylaştım.

• hbakl kullanıcısına yanıt

Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

1-) Sahibi olunan ve mevcutta kaskosu bulunan bir araç için kaskoya dain-mürtehin eklenmesi işlemi banka şube tarafından mı gerçekleştiriliyor? Yoksa araç sahibinin kasko firması ile görüşüp mevcut kasko poliçesine ilgili banka şubesini dain-mürtehin olarak ekletip güncellenen poliçeyi bankaya ibraz etmesi mi gerekiyor?

2-) Başvuru anınızdan itibaren kredinin hesabınıza geçmesi takribi olarak ne kadar sürede gerçekleşti?

Konuya ilişkin bilgi paylaşabilirseniz müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hobbs -- 4 Ocak 2025; 19:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hobbs kullanıcısına yanıt

Bizim kasko sigortaladim sitesinden yapılmıştı. Aradık sitenin müşteri hizmetlerini söyledik. 1-2 saat içinde zeyil edilen, yani dain mürtehin eklenmiş kasko poliçesi e posta olarak gelmişti. Sigortacı size bankayı ve şubeyi soruyor. İyi öğrenmeniz lazım, şube ismi hatası gibi ufak görünen hatalar için düzeltme işlemi uzun sürebilir.

Aynı gün kredi ön başvurusu da yapıldı (zaten ön başvuru olumlu olunca dain mürtehin işlemi yaptık) Bunun için sgk hizmet dökümü (e devletten) kimlik, aracın ruhsatı vs standart evraklar istendi. Aracın kasko değeri sigorta birliğinden bir miktar yüksek çıktı aracımız için. Tam çıkabilen krediyi sistem hesaplayıp söylüyor. Ona göre de işlemleri yürütüyorsunuz.

Madde madde cevaplarsam:

1-Ön onay aldıktan sonra dain mürtehin işlemini sigortacınız aracılığı ile siz yapıyor, zeyil edile poliçeyi bankaya kullanım öncesi veriyorsunuz.

2-Ön başvuru saat 14-15 gibi yapıldı, bir gün sonra saat 10 gibi işlemleri halletmeye bankaya gittik ve 11 gibi para hesabımızdaydı. Aynı gün içinde de olabilir, biz zeyil işlemi vs uzun sürer diye bankada kalmadık, kalsak öğleden sonra da hallolabilirmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbakl

Bizim kasko sigortaladim sitesinden yapılmıştı. Aradık sitenin müşteri hizmetlerini söyledik. 1-2 saat içinde zeyil edilen, yani dain mürtehin eklenmiş kasko poliçesi e posta olarak gelmişti. Sigortacı size bankayı ve şubeyi soruyor. İyi öğrenmeniz lazım, şube ismi hatası gibi ufak görünen hatalar için düzeltme işlemi uzun sürebilir.

Aynı gün kredi ön başvurusu da yapıldı (zaten ön başvuru olumlu olunca dain mürtehin işlemi yaptık) Bunun için sgk hizmet dökümü (e devletten) kimlik, aracın ruhsatı vs standart evraklar istendi. Aracın kasko değeri sigorta birliğinden bir miktar yüksek çıktı aracımız için. Tam çıkabilen krediyi sistem hesaplayıp söylüyor. Ona göre de işlemleri yürütüyorsunuz.

Madde madde cevaplarsam:

1-Ön onay aldıktan sonra dain mürtehin işlemini sigortacınız aracılığı ile siz yapıyor, zeyil edile poliçeyi bankaya kullanım öncesi veriyorsunuz.

2-Ön başvuru saat 14-15 gibi yapıldı, bir gün sonra saat 10 gibi işlemleri halletmeye bankaya gittik ve 11 gibi para hesabımızdaydı. Aynı gün içinde de olabilir, biz zeyil işlemi vs uzun sürer diye bankada kalmadık, kalsak öğleden sonra da hallolabilirmiş.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.