Şimdi Ara

14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
35.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
637 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-80835C5F6

Bu mesaj silindi.
    Kime inanacam ben napacam valla bilmiyom
  • Arkadaşlar, çevremde bir çok kişi de covid vakası görüldü. Öyle ilginç şeyler yaşadık ki anlam veremiyoruz.

Bir iki örnek vereyim, iki kişi aynı arabada 1200 km yolculuk yapıyor, aynı anda gidip PCR testi oluyorlar birisi pozitif, diğeri negatif. Pozitifte 1 günlük belirti var , diğerinde hiç bir şey yok. Pozitif ile normal birisi aynı araçta 1200 km yol gidiyor ama bulasmiyor. Veya PCR hatalı çıkıyor. Negatif çıkan kişi de ve ailesinde hiç bir belirti yok halen, çıksaydı birinde çıkardı illa ki.

Büyük abim covid oldu 14 gün karantinası bitti ve işe başladı. Belirti rahatsızlık kalmadı. Ama bulaştırma riski var mı yok mu bilmiyoruz. Kendisi elinden geldiğince dikkat ediyor . İl sağlık , ilçe sağlık, devlet hastanesi ve aile hekimi ile görüştük , yapacak bir şey yok işe hayata devam.

Babam , diğer abimden dolayı temaslı karantinadaydi, ayağında yara vardı iltihap toplamıştı , o yüzden karantinadan 1 hafta önce 1gr lık antibiyotik tedavisine başlamıştı. Karantina süresince sadece ateşi gün içinde yükselip iniyordu. Hastaneye gittik ateş için durumu anlattık , kan aldılar CRP 112 çıktı, BT çektiler akciğer de bir tutulum var yatircaz dediler, aynı anda PCR testi aldılar ertesi gün hastanede yatarken PCR negatif çıktı. Ama hastane de yatmaya devam etti. 5 gün boyunca favira , mide koruyucu ve koldan deriye vurulan kan sulandırıcı verdiler. Dün kan sonucuna göre çıkardılar iyi diye. Kan sonucunu bugün e nabizdan baktım ve CRP 75 halen yüksek. Hastaneye girerken 112 idi.

E şimdi bu adamı ne diye çıkardılar , çıkarken tomografi ve PCR de yapmadılar. Pcr başta negatif çıktığı için negatif muamelesi yaptılar. BT ye göre de pozitif dediler yatırdılar. İl ,ilçe sağlık , devlet Hastanesi'nde enfeksiyon doktoru , aile hekimi ile görüştüm hepsi aynı seyi söylüyor, PCR nin doğruluk oranı %40 ama BT de tutulum varsa ona göre karar veriyorlar.

Simdi CRP 75 ve kendiliğinden geçmesi zor. Eve kullanmak için ilaç da vermediler . Ne yapacaz bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• zaten iyileşme yok ki, siz hala farkında değilsiniz. karantina denilen şey sadece taşıyıcı olmanızı engellemek, sonrası zaten malum, virüsün yayılmasını hiçbir şekilde engelleyemezsiniz. taşıyan kişi virüsle yaşamaya devam eder ve bünyesi yani bağışıklığı sağlamsa kurtuluyor, ama değilse rahmet okutursunuz.. ve vücutta yeni bir mutasyona uğrayan virüs ileriki zaman aşımında ne göstereceği de belli değil. yani aşıyla vs. düzelecek bir boyutu çoktan aştı.

ha küçük bir dipnot arkadaşlar; size tavsiyem belirti olsa bile test yaptırmayın. gerçekten test yaptırmak daha büyük risk. zamanla göreceksiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 17 Eylül 2020; 23:19:51 >
  • Benim de karantinam bu gece 12:00'dan sonra bitecek. Napıcam bilmiyorum normal yaşantıma devam mı edeyim yoksa bi müddet daha evde mi takılayım kafam çok karışık. Pazartesi de işe başla diyorlar yani kafalar cidden çok karışık napcam bilmiyorum.
  • Eşim ve ben 3 yaşındaki cocugumuz covid-19 pozitif.

Virüsü işyerinde akşamları kahveye iddia kuponu doldurmaya giden.
    Temizlikçi arkadaştan kaptım.
    Beyefendiye zorla teste gönderdik 4 gündür hasta hasta geziyomus bide

giderken diyo ; ne virüsü yaaaggg

banada bulaştırmis giderken... şuan hamile eşime 3 yaşında çocuğuma bakmakla ve kendi hastaligimla cebellesiyorum.

Ev karantina dayız.

Dahada ilginci

İnsanlara soruyorum virüs olduk hastaneye gitmedik diyo evde atlatiyorum diyor. Bı kaç gün sonra arıyorum dışarda geziyorum diyor.hastalik bitti diyor. Bu kadar aptal olamayız diye düşünüyordum ama oluruz biz ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzuderin -- 17 Eylül 2020; 23:38:6 >
  • Sıkıyolar yok iyi yönetildi yok ekipler falan iyi sıkıyorlar kimse yakınını kaybetmez umarım

• @SPaCeLoRD O adamın önce bi imzasını okuyun. Ondan sonra bir düşünün acaba laflarını dikkate alıp almayacağınızı. Adam korona ile kanseri karşılaştırıyor - açlıktan ölenleri karşılaştırıyor. Sanki onlar salınsa EXPONANSİYEL (ÜSTEL FONKSİYON) olarak artan ölüm nedenleri.... O adama önce bir üstel fonksiyonun ne anlama geldiğini öğretmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 18 Eylül 2020; 0:29:33 >
  • 31 ağustosta annem de covid pozitif çıktı 14 gün karantina sürdü.. 16 eylülde tekrar PCR testi yaptırmak için gitti, tekrar test yapmışlar. Negatif çıktı.. (eylül 2-3 gibi biz de evde test olduk, negatif çıkmıştık.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani dicekler yandaş felan allaha şükür öyle bir şey yok ben 16 gün hastanede tedavi gördüm gerçekten çok güzel ilgilendiler ha ilaç yok tedavi için ayrı vermedikleri kalmadı ama iyiyim şimdi allah sağlıkçılara doktorlara hem sabır hemde sağlık versin

• quote:

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

@SPaCeLoRD O adamın önce bi imzasını okuyun. Ondan sonra bir düşünün acaba laflarını dikkate alıp almayacağınızı. Adam korona ile kanseri karşılaştırıyor - açlıktan ölenleri karşılaştırıyor. Sanki onlar salınsa EXPONANSİYEL (ÜSTEL FONKSİYON) olarak artan ölüm nedenleri.... O adama önce bir üstel fonksiyonun ne anlama geldiğini öğretmek gerekiyor.
    kime nası hitap edeceğimi sana soracak değilim senden öğrenecek değilim, efendi gibi yorumunu yaparsın fikrini söylersin forumunu takip edersin. Hadi devam et hadiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer1739

Hani dicekler yandaş felan allaha şükür öyle bir şey yok ben 16 gün hastanede tedavi gördüm gerçekten çok güzel ilgilendiler ha ilaç yok tedavi için ayrı vermedikleri kalmadı ama iyiyim şimdi allah sağlıkçılara doktorlara hem sabır hemde sağlık versin
    Hocam niye yandaş diyelim. Doktorlara sağlıkçılara dediğimiz birşey yok zaten. Sorun kesin bilgi yok ortalıkta onlarda onlara gelen bilgileri bize aktarıyolar ama sürekli değişiyor bilgiler. Napacağımızı bilemiyoruz bu durumda işte. İlk testim pozitif çıktığında 2 saat içinde eve geldiler ilaç verdiler babama test yaptılar benim şikayetim bundan yana değil, süreç tutarsız yürütülüyor böyle nasıl kurtulucaz ?
  • nightmare06 kullanıcısına yanıt
    Aynen ya beni ilgilendirmez, orda burda sallayıp insanların hayatını tehlikeye atanlara, buna teşvik edenlere hocam demeye devam edin. Ne de olsa herkes herkesin hocası ...

Ama sonra toplum olarak yaşıyoruz, birinin yaptığı hatayı diğer suçsuz olan kişiler de çekiyor salgın durumlarında. Aynı 12. yüzyılda veba salgını sırasında evcil hayvan olarak edindiği faresinden vazgeçmeyen tiplerin topluma zararı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 18 Eylül 2020; 12:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras3535

Malesef benim eşimde bazı belirtiler çıktı. İlk önce özel bir hastaneye gidip muayene olduk bende herhangi bir belirti olmadığı için covid vakası olarak degerlendirilmedi ve bir kaç ilaç c vitamini verildi.
    Daha sonra eşim kötüleşmeye başladı ve Ankara Şehir hastanesine gittik saat 20.00 da giriş yaptık direk covid 19 acile yönlendirildi burdan sıra aldık ve doktorun muayene etmesi saat 23.00 i buldu. Bu arada Ben dışarıda 19 aylık oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum hastaneye sokmamak için eşim içeride. Doktor bey test ve röntgen istedi bir baktık ki önümüzde 250 kişiden fazla var bizim sıramız 789 içeriye alınan 500 lerde saat oldu 00.00 civarı . Başladım özel hastaneye aramaya ama yok çoğu yapmıyor kimisi 750 kimisi 500 TL istiyor. Olacak gibi değil bebek perişan oldu orda burda. Aldım bunları eve döndük ertesi gün Akay hastanesinde 225 TL muayene ücreti verip göğüs hastalıklarında test yaptık sonuç pozitif. İlçe sağlık kapının önüne gelip 2 farklı ilaç verdiler.
    Dün arayıp test verildiği günden itibaren 10. Gününde çalışıyorsa çalışmaya başlayabilir dışarı çıkabilir dendi. 2. Bir test ya da bana test yapılmayacak mı dedim hayır sağlık bakanlığı bu şekilde uygun görüyor dedi. Ben kamu da çalışıyorum iş yerinden isteyecekler ise başlarken dedim o zaman ilçe sağlığa gelip durumunuzu anlatıp rica edin ama bir kesinliği yok bilginiz olsun dendi.
    Süreç bu şekilde Allah a emanet gidiyor İngilterenin yapmış olduğu doğal seleksiyon olayını yapıyorlar üstü kapalı ama medya da işler böyle değil kendinize dikkat edin uzak durun dokunmayın.
    Çok geçmiş olsun. Bizim de 21 aylık bir kızımız var ben de düşünüyorum başımıza gelse ne yaparız diye...
    İşin en gıcık olduğum kısmı çaresiziz ama medya bunu tam tersi gösteriyor. Milletle alay ediyorlar. 250 kişilik sıra nedir ya. Resmen parası olmayan ölsün diyorlar...

• Karantina süresi 14 gün arkadaşlar fakat karantinadan sonra hiç bir semptom göstermeden yine pozitif olanlar çıkıyor. Ayrıca test sayılarına ve televizyonda verilen hiç bir veriye inanmıyorum.
  • Arkadaşlar bu arada bir sitede okuduğum haber göre ziraat bankası ve garanti BBVA 2021 yılı için personel alımı yapıyor diye okudum. Fakat yüksek lisans mezunu deyilim ben. Coronadan dolayı sürekli cepten ve kartan harcadık. Konu hakkında bilgisi olan varsa mesaj atarsa sevinirim. Benim okuduğum haberin linki
    finans haberleri, kredi haberleri, banka haberleri
    Garanti BBVA Personel Alımı 2021
    https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/garanti-bbva-personel-alimi-2021/.html

finans haberleri, kredi haberleri, banka haberleri
    Ziraat Bankası Personel Alımı 2021
    https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-personel-alimi-2021/.html

Tek tutarsizlik bu mu sizce? Tutarli olan bisey yokki. Korona testleri başta tutarsizken pandeminin tutarli olduğunu nasil soyleyebiliriz?
    Bu kadar tutarsizligin sebebi sizce ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama bilinçli yaklaşımınızdan dolayı tebrik ediyorum sizi kendi adıma. zaten herkes sizin gibi titiz olsa biz çoktan atlatırdık bu olayı.
    Ya o anlamda demedim hani yalan diyolar istatistik için bende inanmıyorum sağlıkçılara yetişmiyolar diyolar bence çok da güzel ilgilendiler filyasyon desen tam 29 kişiyi karantinaya aldı bunların içinde 9 kişiyle temasımız bile yoktu

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.