Şimdi Ara

14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
35.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
637 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen gelecek sefer uzman olmadığınız konularda oradan buradan okuduklarinizla insanlara akıl vermeyin bir gün başınız belaya girer kendi alanınıza yoğunlaşın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightmare06 kullanıcısına yanıt
    Sizin bilgi seviyenizle bu arkadaşin seviyesi aynı sizin de tıp eğitiminiz yok bu arkadaşin da onun için böyle kişileri ciddiye alıp iş yapmayın alanında uzman kişileri dinleyin

• Eczane de asist satılıyor her gün aç karına 1.8g kullanın hocam hemen geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

Eczane de asist satılıyor her gün aç karına 1.8g kullanın hocam hemen geçer
    Peki bu ilaç ne gibi bi faydayla atıyor hocam virüsü

• Bilinçli bir vatandaş olduğunuz için size teşekkür ederim hocam.
  • Ona revize geldi artik 21

• quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Bilinçli bir vatandaş olduğunuz için size teşekkür ederim hocam.
    Sağolun hocam herkes bilsin ki ona göre davransın çok hafife alıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: maxemilian

Ona revize geldi artik 21
    Kaynak nedir hocam

• fhozbek F kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, iyileştiyseniz sıkıntı yok. Vücudun direnç geliştirdiği için, antikorlarınız mücadeleyi kazandığı için tekrardan aynı virüsün kaldığı yerden nüksetmesi imkansıza yakın. Ha mutasyona uğramış bir koronavirüsü ile tekrardan hasta olabilme ihtimaliniz var mı, evet. Önlem her daim gerekli mi, evet. Misal ben de sizin gibiyim; her kış hastalıktan kırılırım, mutlaka grip beni vurur. Geçenlerde antikor testi yaptırdım bir tanıdığın bir sağlık firmasından aldığı kit ile. Tamamen denk geldi ve test pozitif çıktı. Çevremde herhangi biri falan yakalanmadı, aile ile de sürekli yemekler farklı zamanlarda yenildi. Anam babam yaşlı, hiç virüs şikayetleri olmadı. Bu arada hocam iyi sormuşsunuz fakat bunun anlayanı, profesyoneli ben değilim. Ben henüz doktor değilim, tıp öğrencisiyim. Yine de kafanızda kalan her türlü soru işareti için siz bir doktora danışın, yarı imam dinden yarı hekim candan eder derler. Aman hocam, sağlıcakla kalın. Geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Annem bugün pozitif çıktı. öğleden beridir gelen giden yok. İlaç da yok. Evde geleneksel yöntemlerle griple mücadele eder gibi mücadele ediyoruz. Tabi diğer ev halkı da 14 gün karantinada

• 13 Ağustos'ta ateşim çıkmaya başlayınca bir özel hastaneye başvurdum. Pcr ve kantesti yapıldı bt çekildi. Bt ve kan testi sonuçları 1 saat içinde çıktı, bir anormallik yok üst solunum enfeksiyonu olabilir dendi, pcr testi sonucunu bekledik oda negatif çıktı, kızarkadaşımın 17 sinde yaptırdığı test 18 inde pozitif çıkınca 19unda gidip tekrar test yaptırdım, 20 sinde pozitif çıktı sonuç. 21 inde ilçe sağlığı arayıp ilaç istedim plaquenil getirdiler 5 gün 2 adet aldım. Bu süreçte hafif boğaz ağrısı ve burunda akıntı hissi ile geçti. 5 eylülde hiç bir belirti kalmamış gibiydi. Derken 9 eylülde yine boğaz ağrısı ve burun akıntı hissi yaşamaya başladım, 11 eylülde gidip yine test yaptırdım, 12 eylülde sonuç pozitif çıktı. Sağlık bakanlığından gelen mesaj 14 gün karantinaya alın diyor, ilaç getiren yok ilçe sağlık müdürlüğündeki doktor odasına ulaşılamıyor. Şu an boğaz ağrısı ve burunda ki akıntı hissi devam ediyor, ara ara terleme oluyor. İlk belirtinin üzerinden 35 gün, ilk pozitifi sonucun üzerinden ise 26 gün geçmiş durumda bakalım ne zaman atlatacağım.

Bu arada yalnız yaşıyorum ve evden çalışıyorum, 13 ağustos tan beri kendimi izole etmiş durumdayım, özel aracımla hastaneye gitmek dışında izolasyonu bozmadım, onda da çift kat maske eldiven vs kullandım.

Süreç can sıkıcı bir hal aldı açıkcası, tamamen belirtilerden kurtulacağım günü iple çekiyorum.

19. yy fransız doktoru Antoine Béchamp hastalık ve virüsler üzerine sayısız deney ve çalışmalar yaptı ve "hastalıklar virüs tarafından olmaz, virüs bünyedeki bir sorundan dolayı bünye tarafından üretilen bir moleküldür" diyor. Bu açıdan baktığında bu, yaşadığın durumla tamamen uyumlu: Bünyende bir sorun (= doku bozulması) oldu ve vücudun bozulan dokuyu yenilemek üzere faaliyete geçti. Hastalık olarak tanımladığın tüm semptomlar, vücudun bu faaliyetiyle ilgili. Nitekim o faaliyet kapsamında vücudun virüs üretti ve hasbelkader ürettiği virüsler arasında Corona da üretti ve yapılan PCR testi de Corona bulduğu için "sen covid 19 kapmışsın" diyerek "ezber tıppına uygun" fakat 19.yy 'daki araştırmacı ve biyolojik temelli, gerçek tıppa karşı bir "teşhis" koydu ve sonra "kanunlara uygun" bir karantina verdi. Ne var ki, vücudundaki sorunun kaynağı bambaşka birşey olduğu için ve o karantina süresi sonrasında da sorun devam ettiği için 14 gün sonrasında da vücudun Corona virüs üretiyordu ve o yüzden yine pozitif verdi. Hepsi bu kadar.

• Arkadaşlar çok hızlı yayılan ve ölüm oranı düşük bir hastalık ile karşı karşıyayız. Hasta sayısı çok olduğu için de sağlık sistemi insanlardan daha fazla etkileniyor diyebiliriz, bu ne demek hemen açıklayayım; yani Covid-19 hastası olan 100 hastadan 3 kişi ölüyor ise, artık hastanelerdeki doluluk, ve vatandaşın korkuları nedenleri ile bir o kadar da normalde ölmemesi gereken insanlar ya hastaneye başvurmadığı için ya da operasyona alınamadığı için hayatlarını kaybedebiliyor.

Sizin başınıza gelen karantina bitince test yaptırmama olayı hasta sayıları arttıktan sonra alınan bir karar çünkü sayı arttıkça hizmet vermek zorlaştığı için istatistiklerden yararlanılarak bazı uygulamalar kısıtlanıyor.

Arkadaşlar öncelikle şüpheler üzerine gidip test yaptırdığınızda, negatif çıksanız dahi bugün hiçbir hekim size sizde Covid-19 virüsü yok, kimseye bulaştıramazsınız diyemez çünkü testin doğruluk oranının yüzde 80-90 arası olduğu düşünülüyor ve yeni bir virüs ile karşı karşıya olduğumuz için tam olarak her şey bilim insanları tarafından bilinmiyor.

Peki biz nasıl düşünmeli nasıl davranmalıyız; arkadaşlar hastalık şüpheniz de olsa, gerçekten hastalığa yakalanıp karantina sürenizi tamamlamış da olsanız ve en önemlisi hiçbir şüpheniz dahi olmasa turp gibi sapasağlam da olsanız siz Covid-19 taşıyor olabilirsiniz. Ancak tüm herkes kendisinde hastalığı taşıdığını varsayıp kimseye bulaştırmamak amacı ve sorumluluğu ile hareket ederse bu işten kurtulabiliriz. Biliyorum ölüm oranlarının çok düşük olması ciddiyetimizi bozuyor fakat genç yaşlı hiçbir şeyi olmayan insanlar dahi bu hastalıktan hayatını kaybedebiliyor o yüzden herkes bunun bilinci ile yaşasın. Ben hasta değilim veya test yapıldı negatif çıktım diye ipleri gevşetmeyin çünkü birinin ölümüne sebep olabilirsiniz

• Merhaba benim 14 gün raporumun bitmesine 4 gün var. Ama iş yerine verdim.

Bu 10 gün karantina benim içinde geçerli mi? 4 günlük rapor iptal edilir mi?

• nucro kullanıcısına yanıt
    Taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi değil maalesef lütfen bu tarz toplum sağlığını etkileyecek konularda geçerliliği olan bir eğitime sahip olmadan doğrulanmamış bilgileri paylaşmayın.

Eğer ki taşıyıcılık olayı dediğiniz gibi olsaydı HSV ailesinden (uçuk virüsü) korunmak oldukça kolay olurdu, aktifken cinsel ilişkiye girilmezse, deri teması olmazsa hiçbir şekilde bulaşmazdı. Fakat durum öyle değil. Virüsler hücre içerisinde, sinir gangliyonlarında yıllarca semptom göstermeden bulunabilir ve aynı zamanda da bulaşıcı olabilir. Örneğin hayatında hiç semptom göstermemiş HSV-2 virüsüne sahip kişi partnerine bunu kolaylıkla bulaştırabilir.

Virüsler, bakteriler gibi siyah-beyaz yani ölü ya da diri değiller. Bağışıklık sistemi zayıfladığında seneler sonra atağa geçebilir ve bu süreç içerisinde bulaşıcı olabilir de.@nucro

• Ülkede random yaşıyoruz. Gerçekten oyun karakterleri gibi olduk şaka gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 17 Eylül 2020; 4:54:53 >
  • Arkadaşlar yazdıklarımı lütfen dikakte alın.

Pcr testiniz pozitif çıktı, virüs yüküne bağlı olarak semptomların oluşması, pozitiflik süresi ve bağışıklığı doğrudan etkilemektedir. PCR testi pozisif olan arkadaşların derhal akciğer Bt'si çektirmesi gerekir. Diyelim pozitif çıktınız bakanlık evde karantina verdi ama akciğer bt'sine bakılmadı. Peki ne olacak?

Kesinlikle bakanlık akciğer bt'sinin o süreçte bir işe yaramayacapını beyan edecek! Aslında akciğerlere virüs tutulum yaparsa alacağınız ilaç doğrudan değişecek. Daha doğrusu temel ilaca bir kaç ilaç daha eklenecek.

Akciğer Bt'nizde tutulum varsa direk buna göre tedavi edilmeniz gerek. Özellikle deri altına uygulanan kan sulandırıcılar çok işe yaramakta. Tabi bu virüsun başka semptomları da var. Karaciğer, mide ve bağırsak gibi organları da etkilemektedir. Son dönemde sinir sitemine ait semptomlarda görülmeye başlandı.

Bu arada virüs yükünüz PCR grafiğine göre belirlenebilir. Eğer virüs yükünüz çoksa akciğere virüsün inme olasılığı artmaktadır. Ayrıca 21 gün sonra bile pozitiflik görülebilir.

Ayrıca kandan IgM ve IgG antikorlarına da bakmak gerekir. Eğer IgM pozitif IgG negatif ise hastalığın başlangıcındasınız. Her ikisi pozitif ise hastalığın ortasındasınız demek. IgM negatif IgG pozitif ise hastalık geçmek üzeredir.

Tüm arkadaşlara şunu söyleyeyim, D vitaminin seviyesi bu hastalıkta oldukça önemli. Diğer vitaminlerde önemli tabiki ama D vitamini direk antimikrobial peptidlerin salgılanmasını artırıyor. Bu şu demek sitokin fırtınası ve akcieğrlerde durumun kötüleşmesinin önüne geçmek için vücudun salgıladığı temel önlemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

Allah'a emanet bir süreç yönetiliyor. Türkiye'de sürecin özeti
    süreç ve Türkiye.. çok zıt kavramlar...
  • Benim anlamadığım, bu kadar sıkıntı varken başta sağlık bakanı olmak üzere hiç bir yetkili çıkıp da o aslında şöyle, siz yanlış biliyorsunuz, şu şöyle oluyor da demiyor. S..ıp sıvadıklarının muhtemelen farkındalar o yüzden diyecek bir şeyleri yok sanırım.
    https://tr.sputniknews.com/rusya/202009151042852949-rus-halk-sagligi-kurumu-koronavirus-gecirenler-90-gune-kadar-virusu-bulastirabilir/

Haberi yeni gördüm. Bazı bünyelerde virüsün yok olması daha uzun sürebiliyor belki. Dünyada 90 gün görüldü filan diyor adam.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.