i7 yide i5 ten aşşağıda bıraktınızya helal olsun ; ozaman sizin hesaba göre masaüstü düşünürsek i7 yerine direk bi pentium 4 alın 3.20 ghz daha iyi hatta amd athlon xp2500 alın 4.0 ghz overclock yapın
quote:
Orijinalden alıntı: tgyefsanesi
quote:
Orijinalden alıntı: aragorn20
i7 turbo modda 2.93 ghz
i5 turbo modda 3.06 ghz
ama doğrusun i5 tercihin gayet yerinde
i7 yide i5 ten aşşağıda bıraktınızya helal olsun ; ozaman sizin hesaba göre masaüstü düşünürsek i7 yerine direk bi pentium 4 alın 3.20 ghz daha iyi hatta amd athlon xp2500 alın 4.0 ghz overclock yapın
arkadaşım çarpıtmaya gerek yok elbetteki i7 daha iyi bir işlemci ben arkadaşın ghz karşılaştırmasına aslında i5 lehine o kadar bariz bir fark olmadığını anlatmak için o değerleri verdim. eğer tercih oyun oynamak içinse i5 işlemcinin daha serin olması bunun yanında dahili grafik çekirdeği olmasından dolayı tercih edilebileceğini düşünüyorum. gereksiz olduğu müddetçe i7 işlemci sıcak bir kasadan fazlasını getirmeyecektir. ben dün başlamadım yorum yazmaya yazdıklarımı okuduğun zaman gerekli işlemciyi ihtiyacı olana tavsiye ettiğimi görürsün, arkadaşlar ağır mimari ya da grafik programları kullanacak olsaydı i7 işlemci tavsiye edilebilirdi hatta ekran kartı da quadro serisinden olsa daha iyi olur denebilirdi. umarım anlaşılabilmiştir...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tgyefsanesi
quote:
i7 turbo modda 2.93 ghz
i5 turbo modda 3.06 ghz
ama doğrusun i5 tercihin gayet yerinde
arkadaşım çarpıtmaya gerek yok elbetteki i7 daha iyi bir işlemci ben arkadaşın ghz karşılaştırmasına aslında i5 lehine o kadar bariz bir fark olmadığını anlatmak için o değerleri verdim. eğer tercih oyun oynamak içinse i5 işlemcinin daha serin olması bunun yanında dahili grafik çekirdeği olmasından dolayı tercih edilebileceğini düşünüyorum. gereksiz olduğu müddetçe i7 işlemci sıcak bir kasadan fazlasını getirmeyecektir. ben dün başlamadım yorum yazmaya yazdıklarımı okuduğun zaman gerekli işlemciyi ihtiyacı olana tavsiye ettiğimi görürsün, arkadaşlar ağır mimari ya da grafik programları kullanacak olsaydı i7 işlemci tavsiye edilebilirdi hatta ekran kartı da quadro serisinden olsa daha iyi olur denebilirdi. umarım anlaşılabilmiştir...
şimdi tercih konusu başka birşey, ama iki işlemciyi saat hızı yönünden karşılaştırıp şu daha iyi demek yanlış olur bunu belirtiyorum.
"çoklu işlem yaptığın ve birden fazla program ile yoğun çalıştığın zaman i7 avantaj sağlayacaktır" demişim zaten. i7 nin üstünlüğüne lafımız yok. İ7 nin hız avantajı çoklu işlem yaptığın ve yoğun çalıştığın zaman ortaya çıkan bir şey.
Çok teşekkür ederim yorumlar için Forumu takip etmesem bende N53SV alıcaktım ama almadan önce İşlemcide cıkan sorunları okudum ve senelerdir FULLHD laptobumun olması isteği ile ASUS N53JL-SZ030V aldım çok teşekkürler bilgilendirmeniz ve yönlendirmeniz için (: (: ..
Şuan hiç ısındıgını görmedim saatlerce oyun oynamama ragmen ılık bile değil,soguk duruyor,yada beyaz ekranda çizgiler gibi sorunlardan bahsedilmiş forumda 'böyle birşey yok' aksine mükemmel bi ekranı var ve piksel farkı yaşatıyor tamamen memnunum bilgisayarımdan,herkese öneririm parasını sonuna kadar hak ediyor..
Akıllarında soru işareti olan,bu bilgisayarı almak isteyen ama İ5 olmasına takılan yada Ekranında sorun oldugunu söyleyenleri duyan arkadaslara duyrulur!.. Haftalarca araştırdım ve kesinlikle deydi (: Kusursuz denilebilicek bir bilgisayar Ses Sistemi ile Ekranı ile Full HD özelligi Tasarımı ile Oyunları en üst grafikte oynatması ile herkese önerimdir (:
Hayırlı olsun. bende çok araştırıyorum. 13'' ile 14'' inç arası birşeyler düşünüyorum. Asus Toshiba yada Dell den bakyorum. çok kararsız kaldım. üniversite de 15.6'' büyük olur die almak istemiyorum. 14'' modelini mi alsam die düşünüyorum. bakalım bende 1 hafta içinde karar vermek zorundayım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme