Şimdi Ara

14'' lik i7 Asus mu? 15.6''lik i5 Asus mu Seçerdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Asus marka laptop almaya karar verdim ve 2 tane laptop arasında seçim yapmam gerekiyor.Yardımcı olmanız beni ve benim düşüncemdeki kişileri çok etkiliyecek.

Seçecegim laptoplardan ilki ASUS N53JL-SZ030V

Marka Asus
    İşlemci Tipi Intel Core i5 Mobile Processor
    İşlemci hızı 2.53 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 2.5 GT/s
    İşlemci ön belleği 3 MB
    İşlemci Modeli i5-460M
    Bellek Hızı DDR3 1333 Mhz
    Bellek miktarı 4 GB
    ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi Full HD-1080
    Ekran çözünürlüğü 1920 x 1080 px
    Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 425M
    Grafik Bellek 2 GB
    Grafik Kartı tipi Harici
    Nvidia İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Rpm 7200 rpm
    Disk tipi SATA
    Optik sürücü dvd Yazıcı (Super Multi)
    Fax / Modem - Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    S-Video -
    USB 3
    E-SATA 1
    Ses Kartı Dahili ses kartı
    Hoparlör -
    Touchpad Var
    Klavye Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
    Kart okuyucu 5-in-1 card reader
    Kamera 2 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu -
    Pil 6 Hücreli lityum-iyon
    Genişlik 391 mm Derinlik 266 mm Yükseklik 34 mm
    Ağırlık 2.710 Kg
    Garanti süresi 2 yıl uluslar arası garanti

Buradan bakabilirsiniz :http://www .notebook . gen .tr/modeller/2748/Asus-N53JL-N53JL-SZ030V.html

ikincisi ASUS A42JA-VX095V

İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
    İşlemci Hızı 1.73 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 2.5 GT/s
    İşlemci ön belleği 6 MB
    İşlemci Modeli i7-740QM
    Ekran boyutu 14 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
    Grafik Kartı ATI Mobility Radeon HD 5730
    Grafik Belleği 2 GB
    Grafik Kartı tipi Harici ATI / AMD
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Rpm 7200 rpm
    Disk tipi SATA
    Bellek Hızı DDR3 1066 Mhz
    Bellek miktarı 4 GB
    Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
    Fax / Modem -
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    S-Video -
    USB 3
    E-SATA -
    Ses Kartı Dahili ses kartı
    Hoparlör Dahili hoparlör
    Touchpad Var
    Klavye Türkçe Q Klavye
    Kart okuyucu 3-in-1 card reader
    Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu -
    Pil 6 Hücreli lityum-iyon
    Genişlik 349 mm
    Derinlik 238 mm
    Yükseklik 37 mm
    Ağırlık 2.200 Kg
    Garanti süresi 2 yıl uluslar arası garanti

Buradan bakabilirsiniz :http://www. notebook . gen.tr/modeller/2750/Asus-A42JA-A42JA-VX095V.html

Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz? Gördüğünüz gibi ikisi arasında pek bir fark yok ve fiyatlarıda aynı ama FULL HD + İ5 yada 14'' + İ7 arasındaki seçim beni çok zorladı İ5 alırsam pişman olur muyum ki düşünüyorum ancak onunda dizaynı ve ses sistemi mükemmel! İ7 ise küçük olmasından dolayı içime pek sinmedi.Sizce İ5 ve İ7 arasında bu kadar fark var mı ilerde pişman olur muyum ? Nolur bana Seçiminizi belirtiniz..Sürekli takip edicem..

• hocam bende ikisi arasında çok kaldım....bence program fln kullanacaksan(autocad,sap200 veya 3d modelleme gibi) 14" lik pek kullanışlı olmaz...ayrıca i7 ler i5 e göre daha çok ısınır diyorlar...ama kullanmadım bilemicem...onun dışında iki asus arasında pek fark yok...önemli olan bence kullanım amacın...ben şahsen 15.6" lik modellden alacağım...program çizimi için...
  • Oyun amaçlı Kullanacağım ve elime alarak ikisinede baktım..İkiside buz gibi,mükemmel soğutma sistemleri var.Yanlız Asus N53JL-SZ030V ün dizaynı ve ses sistemi tuş takımı hybrid teknolojisi vs. beni çok etkiledi. Asus A42JA-VX095V ise siyah küçük bi laptop İ7 olmasından başka bir + sı yok gibi yani Film izlemeye kalksam çok küçük geliyor göze..Ve ayrıca sizin içinde araştırdım Photoshoplar için mükemmel bir bilgisayarmış çift çekirdeğini zorlanmadan ısınmadan sonuna kadar kullanıyormuş.Cevap içinde teşekkür ederim.
    Başka cevaplarda bekliyorum lütfen bana yardımcı olunuz..Sürekli takipteyim.. (:
  • teşekkür ederim öneriniz için,değerlendiricem kesinlikle ama yinede İ5 ile İ7 arasındaki farkı bu 2 bilgisayar arasından anlatıcak birisi olursa ve bana tavsiye verebilirlerse çok mutlu olacağım.merakla takip ediyorum konuyu lütfen yardımcı olunuz..
  • Merhaba,

Burada devreye girmek istiyorum; ASUS'un 14"'lik modelinin tek artisi i7 olusu degil; ekran karti da daha performansli bir urun.

Eray
  • hımm anlıyorum.. ama bana İNTEL işlemciye en uygun Ekran Kartı NVDİA GEFORCE demişlerdi.ATI ne kadar iyi olursa olsun NVDİA seçmelisin demişlerdi.Ve ikisininde 2 GB Ekran kartı olup İ5 olanın FULL HD olmasıda beni düşündürdü..Konuyu Sürekli takip ediyorum 14 ''lik laptop çok küçük olmaz mı herşey için?
    bana yardımcı olunuz.takipteyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alienware donanımı 14'' yapsalar dönüp bile bakılmaz...oyun oynayacaksan 14'' de nasıl oynamayı düşünüyorsun
  • oyunda i5 i7 farketmez
  • pekala o zaman kararımı verdim ASUS N53JL-SZ030V yi seçicem,yanlız ilerde oyunları çalıştırmama durumu yaşar mıyım..Yani tabi ki belli bi süre sonra yaşıyacagım ama İ7 almadıgım için bi pişmanlık olabilir mi sizce ? yani İ5 olması ilerde beni kötü etkileyebilir mi ? performansta bu kadar etkisi var mı ? yoksa ASUS N53JL-SZ030V ilerdede bi fark doğurmadan içimi rahat tutar mı.. Bu sorularımı cevaplarsanız çok memnun olacağım ama simdiden çok teşekkürler.. (: (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero

Benim önerim bu olurdu:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36695_ASUS_N53SV_SX062V__Core_i7-2630QM__4GB__500GB__GF540__15_6inc__Win7_Premium.html

bütçe durumunu söylememişsin.ikisinden de iyi...N53 serisinin yeni işlemcili ve ekran kartlı...paran varsa önerdiklerinin yerine bunu al...
    sonra bunu almadım diye pişman olursun

• Bütçe durumum 2000 TL civarı,bahsettiğiniz bilgisayarada baktım ancak FULL HD olmaması ve 1 GB ekran kartı gibi eksikleri var,diğer bilgisayara göre o yüzden içime sinmemişti.Ancak alırsam ikisinden birisini alıcam aralarında fiyat farkı neredeyse hiç yok..Çok teşekkür ediyorum,aklımdan ASUS A42JA-VX095V'yi tamamen sildim şimdilik oyun için çok küçük çünkü 14 '' teşekkürler

Ancak yinede konuyu görüp İ5 ile İ7 arasındaki farkı ve ilerde pişman olmamam konusunda aydınlatıcak olursa,merakla konuyu takip ediyor olacağım (:
  • quote:

pekala o zaman kararımı verdim ASUS N53JL-SZ030V yi seçicem,yanlız ilerde oyunları çalıştırmama durumu yaşar mıyım..Yani tabi ki belli bi süre sonra yaşıyacagım ama İ7 almadıgım için bi pişmanlık olabilir mi sizce ? yani İ5 olması ilerde beni kötü etkileyebilir mi ? performansta bu kadar etkisi var mı ? yoksa ASUS N53JL-SZ030V ilerdede bi fark doğurmadan içimi rahat tutar mı.. Bu sorularımı cevaplarsanız çok memnun olacağım ama simdiden çok teşekkürler.. (: (:

ben yaşıyacağını düşünmüyorum. ama verilen eksen linki daha iyi bilgine...
  • çok çok teşekkür ediyorum,baya bi karşılaştırma yaptım az önce,gideceğim yerde ASUS N53SV SX062V yada ASUS N53JL SZ030V den birini seçeceğim.
    Tekrardan çok teşekkürler
  • topiğimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz, ben kesinlikle a42ja derim çünkü önerilerin hiçbiri a42ja kadar iyi donanıma sahip değil. 14" olduğuna çok kafa takılıyor ama ben 3dmax ta kullanıyorum oyunda oynuyorum , belli bir kullanımdan sonra 15.6 lar gereksiz büyük geliyor. çözünürlük aynı önemli olan o, ayrıca i7 ile i5 in karşılaştırılması ilginç geldi bana. ısınma konusuna gelirsek bilgisayar piyasanın en serin bilgisayarı.

ama full hd önemli bir özellik eğer çözünürlük istiyorsanız donanıma bakılmaksızın onu tercih edin. ama full hd olmayan modeller için kesinlikle a42ja yı öneririm.
  • 1 haftaya kadar alıcam bakalım eğer dediginiz gibi 14 '' olması çok fazla etkilemiyorsa alabilirim belki ama FULL HD olanı seçicem büyük ihtimalle.Çünkü uzun yıllar boyunca hem oyun ihtiyacımı hemde film izleme zevkimi katlıyacak bir bilgisayar gibi görünüyor.Tek kötü yanı İ5 olması,yinede dediğiniz gibi performansa agırlık verip secebilirim.Düşünücem,teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: HaNNiBaL_TR

1 haftaya kadar alıcam bakalım eğer dediginiz gibi 14 '' olması çok fazla etkilemiyorsa alabilirim belki ama FULL HD olanı seçicem büyük ihtimalle.Çünkü uzun yıllar boyunca hem oyun ihtiyacımı hemde film izleme zevkimi katlıyacak bir bilgisayar gibi görünüyor.Tek kötü yanı İ5 olması,yinede dediğiniz gibi performansa agırlık verip secebilirim.Düşünücem,teşekkürler..

film izleme zevkini etkiliyebilir full hd olması ama oyun için full hd beklentin olmasın yani oyunları full hd oynarım diye düşünme oynayamazsın ekran kartın yetmez

• Baran 88 kardeşime katılıyorum ekran kartı sana full hd oynatmayacaktır. Benim sana önerim ise ikisi de değil bütçen kurtarıyorsa yeni sandy bridge i7 işlemcili asus n53sv sx062 ya da bluray farkıyla 077 modeli olacaktır. En uygun şu anda eksende gözüküyor full hd yi çok kafana takma zaten 40 cm ekranda ne zevk alacaksın lcd tv varsa bağlarsın hdmi ile bakarsın keyfine yoksa da zaten fiyatlar devamlı düşüyor müsait olduğunda alırsın bir lcd. Ayrıca benim önerdiğim modelin ekran kartı sorduklarından daha iyidir.
  • dediklerinizi düşündüm baya bi inceleme yaptım ve size hak verdim NVIDIA GeForce GT 425M ekran kartlı bir bilgisayar zaten 2 GB ekran kartını kullanıcak ölçüde bir ekran kartına sahip değilmiş.2 GB tı sadece ticari amaçlı göz doldurmak için yazmışlar.O yüzden nVIDIA GeForce DDR3 NVidia 540 Harici 1Gb ekran kartlı ASUS N53SV SX062V yi seçicem galiba.. Her türlü daha çok performans saglıyacagımı söylüyorlar.Ve oyun testlerinden çok daha yüksek başarıyla geçmiş.
    Ancak N53 serisinde takılı olmaya basladım artık vazgeçmeden ASUS N53SV SX062V yi seçicem.Teşekkürler.Konuyu hala takip ediyorum görüşleri olanlar yazsın..
  • bende senin gibi iki model arasında kalmıştım. hatta az kalsın 14" inçliği alacaktım. şimdi N53 serisinde tercih kıldım. yarın alacağım Full HD olanı (asus n53jl-sz030v )alacağım. N53SV SX062V modeli ise bu iki bilgisayar arasında kalmadan önce kesin karar verdiğim bir model di fakat yeni nesil işlemci kullanıyor ve kullandığı işlemci intel tarafından geri toplanıyor arızalı üretim olduğu için. forumda araştırabilirsin.
    n53 serisinin bluray li olanı ise 5400 rpm harddisk ve full hd değil

ALACAĞIM MODEL asus n53jl-sz030v

KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

i5 - i7 arasında kalma. i5: 2.53 Ghz - i7 : 1.73 Ghz sadece çoklu işlem yaptığın ve birden fazla program ile yoğun çalıştığın zaman i7 avantaj sağlayacaktır. tek bir işlem yaptığında i5 460 i7 740QM den daha hızlıdır.

yanlışım varsa düzeltin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.