Şimdi Ara

1400YTL'ye kadar hoparlör seçimi: JBL, Klipsch, Infinity, Jamo, Wharfadale

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hoparlör için ayırdığım bütçe 1350YTL kadar. AVR olarak Yamaha Rx-v661 ile kullanacağım. Hafta sonu Klipsch hoparlör tavsiyesi aldım (fiyat nedeniyle). Bana sunulan 5'li set F1 + C1 + B2 ile oluşturuldu (1300 YTL). Bu seti alırsam sub şu aşamada alamayacağım. Bana bu seti değerlendirir misiniz? Biraz araştırınca yakın fiyatlara F1 yerine F2 ya da RF10'u gördüm.

Bu sete alternatif olanlar arasında şunlar da vardı:
    JAMO E350 PPL (sub dahil bu sete) 1350 YTL
    JBL Balboa 10 (sub dahil bu sete de) 1350 YTL
    Infinity Primus - 1270 YTL

Bu arada benim hep aklımdaki de Wharfadale 9.6 frontlara ve yine 9 serisinden 5+1'i tamamlamak vardı.

Fiyatları farklı mağazalardan aldığım için fiyata göre bir değerlendirme yapamayacağım. Sizce tercihim ne yönde olmalı? %80 film izleyeceğim, maksimum 26 ya da 35 m2'lik odalarda kullanacağım. (Henüz nereye yerleştireceğimden emin değilim). Infinity çok bildiğim bir marka değil. Klipsch ve Jamo duymuşluğum var. JBL'yi ise iyi olarak biliyorum. Kafam karıştı... Klipsch için mid'lerde pek verimli değil diyorlar, sonra film zevkimizden de olmayalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardakaan -- 14 Ocak 2008; 11:53:36 >

• JBL E-100 alabilirsin yanına uygun center ve surround bulabilirsin ... kesinlikle subwoofer a ihtiyacın olmaz kanaatindeyim
  • Sert ampliye sert hoparlör; Klipisch derim....
  • @rg206 dostum sert ampliye bence yumuşak olsa daha iyi olur. Klipsch de olur neden olmasın zevke kaçıyor biraz.biraz dinlemek gerek enteresan bir şekilde klipsch sert amfiyle sürersen sert-yumuşak; yumuşak amfiyle sürersen saskin ama dinamik ses sunuytor.ama önemle beliritiriyorum reference sersi klipsch rf-3 e göredir yorum. bir çift rf-3 bulunursa 1.350 ytyl ye hemen alınmasını şiddetle öneririm.bu fiyata zannetmem ama zor.
    sorulardan jamoe350 elenir. jbl balboa elenir diyeceim ama sesi ilk aşama için yeterli Sw rının sesini bilirim. kolonlaroıda biraz nortridge çizgisi içinde. olabilir.
    klipsch F sersini bilmem. sorulan seçenekler içinde en iyisiymiş gibi izlenim sunuyor basit olmalarına rağmen aklınızda olsun her klipsch in sesi iyi değil kimi çok parlak hatta sert ampliyle de tizler distorsiyon vari rahatsızlık bile çıkarabilir. sesi yumuşak marantz, onkyo, sony gibi amplilerde imnkanınız varsa deneme yapın derim.
    klipsch de diyelim ben den geçmezse son tercih ve rahatlıkla whar. dimond 9.6 5.1 set iyi settir.hiç kurcalamaya gerek yok.%80film içinde yeterli müzik içinde...
    ininity beta serisine bakabilirsin.

• bende nacizane kendi fikrimi belirmek isterim, hem tasarımı şık ve yenilikçi görünüşü hemde dinlediğim kadarı ile stereo ve sinema performansı ile başarılı olduğunu düşündüğüm yeni orbital serisini dinlemenizi ve görmenizi tavsiye edrim, CUBE ORBİTAL THEATRE 1300ytl civarı bir fiyatı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 14 Ocak 2008; 16:35:37 >
  • Arkadaşlar bu meyanda sizce Harman Kardon hkts serisi (mesela 11 ) sert karakterlimidir? Ben öyle gözlemledim
  • Klipsch F2 leri yamaha ile dinleme şansım oldu ve özellikle kısık seslerde gayet temiz ve net olduklarını söyleyebilirim. Özelikle sinemada sizi tatmin edeceklerini sanıyorum.
  • infinity primus u nerden buldun bu fiyata arkadaşım.tel verebilirmisin?
    bi de hangi modeli için verdiler bu fiyatı acaba?
  • Bu amfiyle bu bütçeyle alabileceğin en güzel ses

MAGNAT VECTOR NEEDLE Front
    MAGNAT VECTOR NEEDLE Center
    MAGNAT VECTOR NEEDLE Dipole surround
    MAGNAT OMEGA 300 Sub.

Toplamda 1.370 YTL (Gittigidiyor'da Pelin LTD Dükkanında) Kendileriyle irtibata geçmen gerekir. Renk Aluminyum kalmış sanırım.

YAMAHA özellikle alman amfileriyle çok iyi çalışır. MAGNAT Needle seriside orta seslerde YAMAHA'nın eksikliklerini kapatır özellikle SUB OMEGA ortalığı dağıtır sadece SUB bence 1.000 YTL eder.

Tam alttaki resimdeki konfigürasyon

1400YTL'ye kadar hoparlör seçimi: JBL, Klipsch, Infinity, Jamo, Wharfadale

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.