Şimdi Ara

15-20.000TL ye OTOMATIK Araç Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
18.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliriza81

Mitsubushi Colt hakkında hiç olumsuz yorum duymadım desem yalan olmaz. Şöyle bir şey aklıma takılıyor.

Diyelim ki bu arabayı aldık, kaskomuzu yaptırdık, ben acemiyim ilk arabam olacak, giderken mazallah birine giydirdik, veya birisi geldi bize giydirdi. Şöyle bir söylenti var

"Arabanın kaskosu olsa bile, araba tamamen serviste tamir görse bile kaza yaptıktan sonra değerinden bir hayli kaybeder, en az 5 bin TL değer kaybı olur" Bu beni korkutuyor, yani arabayı satmak üzere almıyorum ama acemilikten dolayı arabada kaza yaparsak tamir edilse bile arabanın değerinin düşecek olması ve belki de eski randımanını sağlayamama riski varsa bu kaskonun ne anlamı var ki

3-5 milyara alacağınız araç ta kaza yaparsa değeri 2-3 milyara düşer. yani oranlarsanız verdiğiniz paraya göre eşit değer kaybı yaşarsınız.

bu mersedes dahil tüm arabalar için geçerli.

kaza yapan araba değer kaybeder; bunu ( tabi uğraşmaya değer buluyorsanız) hatalı tarafa tazminat davası açarak belki telafi edebilirsiniz .

kaskonun amacı arabayı tamir ederken cebinizden para çıkmasını engellemek, yada allah korusun araba yanarsa çalınırsa tamir edilemeyecek kadar hasara uğrarsa ( pert olursa) paranızın en azından bir kısmını kurtarmak.

öbür türlü arabayı alıp streç filme sarıp kapalı bir yerde bekletmek lazım.

hem kaza yapmanızada gerek yok sıfır araba için konuşuyorum 1 km deki araba 0 km deki arabadan otomatik olarak 3-4 milyar daha değersiz oluyor ülkemizde.

aslında araba almak demek = para kaybetmek demek hem alışta hem kullnışta.

ticari amaç hariç araba alıpta kar ettim demek biraz zor.

ayrıca kaza bu; 1 günlük şöförde aynı kazayı yapabilir ülkemizde 20 yıllık şoförde, siz dikkatli olsanız arkanızdaki bakalım dikkatli mi? yani bu "acemiye yeni araba olmaz" genellemesi bence külliyen mantıksız.

usta şoförlerin arabaları etrafında güç kalkanı mı var kazalardan koruyan?

hayırlı günler.

• Ne biliyim ya, geçenlerde "Colt alayım güzel araba" dedim. Hemen "Ya zaten acemisin, böyle japon arabalarını alırsan bi kaza yaptın mı yanarsın, şimdilik brodway doğan şahin palio al onlarda öğren" diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Ne biliyim ya, geçenlerde "Colt alayım güzel araba" dedim. Hemen "Ya zaten acemisin, böyle japon arabalarını alırsan bi kaza yaptın mı yanarsın, şimdilik brodway doğan şahin palio al onlarda öğren" diyolar

Acemi isen Colt derim ziyadesi ile...neden; geniş ve ferahlığı sayesinde geniş görüş alanı...saydığınız araçlara nazaran yerden daha yüksek olması sebebi ile kullanırken kullanıcısına özgüven aşılaması...ABS+EBD+EPS gibi güvenlik ve kullanış kolaylığı sağlayan donanımların olması...ben 11 yıllık şöförüm ve tam bir yıl önce gerizekalı bir şekilde duran arabaya arkadan çarptım...demek ki usta şöför olmak kaza yapmaya engel değil, kaldı ki kaza olması için illa ki sizin bir yere çarpmanıza gerek yok...direksiyonu dönmeyen, basınca durmayan veya gitmeyen, gaz yemeyen bir araçla trafikte kaza riski her zaman daha yüksektir ama trafiğe kaza yaparım diye çıkan bir psikoloji de sağlıklı değil :)...ben sizin panda,getz,107 ve terios seçeneklerinize alternatif olarak Colt diyorum, diğer seçenekleriniz arasında ise ABSli ve Hidrolik direksiyonlu Palio...

• 15 bin TL bütçe ile colt bulunur mu hocam
  • mesela...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-satilik-40521339/detay#

daha az kmli bulunabilir kanımca...ancak limiti biraz yukarı itmelisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

mesela...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-satilik-40521339/detay#

daha az kmli bulunabilir kanımca...ancak limiti biraz yukarı itmelisiniz...

Hocam bu manual galiba, gerçi ben otomatik manual kararımı tam veremedim, aracın vites geçişlerini, debriyaj sertliğini görmek lazım, colt.un otomatik veya manual vitesinde kalite farkı yoktur dimi hocam

Colt.a kafam epey yattı.Gene de etraftan "Japon alma oğlum otunu toprağını bitirir" gibi sesler hala geliyor, Bu kadar büyük bi para verip de hata yapmak da istemiyorum,

• Arkadaşım size en uygun araç getz otomatik. Arkadaşımda var atiker lpg li sorunsuz kullanıyor. Tam otomatik bayanlar için her zaman iyidir. Ben daha önce yarı otomatikleri önerirdim yakıt tüketimlerinden ötürü ancak astrada başıma gelenlerden sonra otomatikleştirilmiş manuellere mesafeliyim artık. Getz alırsanız düşük kmli yüksek modelli uygun fiyata servis ağı geniş araç almış olursunuz.
  • slmlar bence nissan note,da listeye ekleyin sanzımanı tam otomatik ve robotize degildir
    doluluk fiyat performance olarak listeye girmeyi hak ediyor fiyatlarıda size uygun
    örnek olarak :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-acill-52000-klometre-nissan-note-1-6-tekna-o-v-40784235/detay

bir otomatik arac kullanıcısı olarak sunu soylıyım benzinin 4milyon oldugu zamanda
    40-50 kurusun altında yakan otomatik arac yok bu dorduncu otomatik arabam
    tecrubeyle sabittir ortalama otomatik araclar sehır ıcı yakıt tukemıtınde düz araclara gore 1-1.5litre fazla yakar
    bu soyledıgım tam otomatık araclar ıcın gecerlı robotıze sanzımanlar duz mantıgıyla calıstıgı için biraz daha az yakar
    ama ben robotize sanzımanı hiç sevemedim otomatikse tam otomatik olmalı benim için .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARKY -- 22 Ocak 2011; 9:31:03 >

• suzuki alto
    honda city
    nissan micra

yukarıda verdiğiniz araçların bir kısmı yarı otomatik. Tam otomatik - yarı otomatik ayrımına da dikkat edin. Bu 3 araç tam otomatiktir.
    yarı otomatiklerin vites geçişlerin daha çok hissedilir ve yokuşlarda geri kaydırır.
  • evet ozellıkle honda jazz tam otomatik ve cvt sanzıman kutusuna sahiptir degişken orantılı
    celık kayıslarla vites gecıslerını yapar neredeyse hıssetmezsınız
    vites gecişlerini..scooter gibi sadece gaza basar hızlanır frene basar durursunuz

önemli not: turkıyede servısler dahıl bu konuyu sallar veya gerek yok der
    otomatik tüm aracların 40000km,de bır sanzıman yaglarının ve sanzıman yagı filtrelerinin
    degısmesı gerekir saglıklı ve sorunsuz bir sanzıman için...........
  • google da aratırsanız göreceksiniz otomatik jazzlarda kronik bir vites problemi var. masraf çıkartıyor. adını tam hatırlamıyorum ama bilmem ne tipi otomatik vites kullanıyormuş ve sorunlu... ben kesin bilmiyorum sadece öyle duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHARKY

slmlar bence nissan note,da listeye ekleyin sanzımanı tam otomatik ve robotize degildir
    doluluk fiyat performance olarak listeye girmeyi hak ediyor fiyatlarıda size uygun
    örnek olarak :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-acill-52000-klometre-nissan-note-1-6-tekna-o-v-40784235/detay

bir otomatik arac kullanıcısı olarak sunu soylıyım benzinin 4milyon oldugu zamanda
    40-50 kurusun altında yakan otomatik arac yok bu dorduncu otomatik arabam
    tecrubeyle sabittir ortalama otomatik araclar sehır ıcı yakıt tukemıtınde düz araclara gore 1-1.5litre fazla yakar
    bu soyledıgım tam otomatık araclar ıcın gecerlı robotıze sanzımanlar duz mantıgıyla calıstıgı için biraz daha az yakar
    ama ben robotize sanzımanı hiç sevemedim otomatikse tam otomatik olmalı benim için .....

Bu aracı ilk kez görüyorum, off off bu da kafamı çok karıştırdı Güzel arabaymış, listeye aldım

• Opel corsa gibi bir araba alman da yakıt açısından avantaj saglayaaktır. Yada suzuki alto.

Bende honda city var, yaklaşık 30 kuruş yakıyor (7,5 lt falan) bu kış aylarında.

Benzinlilere göre çok düşük bir tüktetim ancak yine de dokunuyor yav. Eğer tek kişi binecekse smart fortwo da çok süper. Dayanıklı ve ekonomik. Ancak şehir dışı kullanmak pek mümkün değil.

Yapacağın kilometre de önemli, aylık 500 km yi geçmeyeceksen dizel- benzinli çok farketmez. Hangi araba sorunsuzsa o alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Opel corsa gibi bir araba alman da yakıt açısından avantaj saglayaaktır. Yada suzuki alto.

Bende honda city var, yaklaşık 30 kuruş yakıyor (7,5 lt falan) bu kış aylarında.

Benzinlilere göre çok düşük bir tüktetim ancak yine de dokunuyor yav. Eğer tek kişi binecekse smart fortwo da çok süper. Dayanıklı ve ekonomik. Ancak şehir dışı kullanmak pek mümkün değil.

Yapacağın kilometre de önemli, aylık 500 km yi geçmeyeceksen dizel- benzinli çok farketmez. Hangi araba sorunsuzsa o alınır.

Sizdeki honda city kac model ve otomatik vites mi? Otomatik vites ise CVT sanziman mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Opel corsa gibi bir araba alman da yakıt açısından avantaj saglayaaktır. Yada suzuki alto.

Sizdeki honda city kac model ve otomatik vites mi? Otomatik vites ise CVT sanziman mi?

2007 model, otm vites. cvt sanzuman

vites geçişi yok gibi birşey. Daha doğrusu vites geçişi hiç yok. Sadece gaza fazla bastığımda devirin arttığını hissediyorum o kadar. otomatik olarak konforlu vites türüne cvt şanzuman diyebilirim. Ancak sanırım maliyetten dolayı üretimi azalıyor git gide.

jazz ve city i sorunsuzluk ve konfor açısından tavsiye ederim. yakıt tüketimi olarak da benzinliler arasında en düşükler arasında.

Ancak biraz daha az yaksın istiyorum . aylık 1000 km-300 lira fazla geliyor.

2007 model 90000 de - 20750 ye aldım 1 ay once. Arkadan 2 kazası vardi. tampon değişmiş, bagaj biraz düzeltilmiş. bir arka kapı sacı değişmiş. garantiden dolayı hep bakımları serviste yapılmış, bir sorun yaşamadım.

220 lira bakımına para verdim aldıktan sonra- sanayide yağ,filtreler , balata falan değişti. Öyle işte.

Ben de uzun süre otomatik vites-konforlu-güvenli ve az yakan bir araba aradım. city aldım. Eğer city almasaydim suzuki alto yada suzuki splash in sıfırını alacaktım. altonun sıfırını 24850 ye kasko dahil veriyorlardi. splash de 26000 tl ydi.

Aklımı çelen tek araba ise opel corsaydi. O da yakıt tüketimi ve vergi avantajı olduğu için. Ancak konfor ve sürüşü nasıldır bilemiyorum.

Honda nın konfor ve sürüş rahatlığı açısından sıkıntı yaşamayacağını garanti ederim. Ben de hiç bilmiyordum, aracı aldım trafikte kullanmayı ogrendim. 1 haftadan sonra sıkıntı kalmıyor zaten. hele bir de navigasyon cihazı varsa süper oluyor.

• 2 çocuk olayını görmedim. 2 çocuk varsa;

note
    jazz
    city

harici arabalar biraz küçük gelir

teriosu bilmiyorum
    colt un içi geniş, ancak bagajı kü çük diye duymuştum.
  • Herkese cevapları, yorumları ve tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum.
    Bukadar fikir değişikliğinin ardından en sonunda acemi için pahalı bir araç almanın mantıklı olmayacağına karar verdim.
    Onun yerine ucuz bir araçla öğrenene kadar antreman yapıp tecrübe kazandıktan sonra güzel bir araç almak daha mantıklı görünüyor.

Bir arkadaşımda 2000 Model bakımlı masrafsız kazasız otomatik Peugeot 206 vardı.
    12.500TL ye anlaştık.

Tecrübe sahibi oluncaya kadar bunu kullanacağız, sağını solunu sürtsek de fazla üzülmeyeceğiz, ondan sonra bunu satıp 2-3 yaşında güzel bir araba alırız (İnşallah)

Herkese tekrar teşekkürler.

NOT:
    Alirıza81 nickli arkadaşa da arayışında şans diliyorum, umarım gönlünce bir şeyler bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHO

Herkese cevapları, yorumları ve tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum.
    Bukadar fikir değişikliğinin ardından en sonunda acemi için pahalı bir araç almanın mantıklı olmayacağına karar verdim.
    Onun yerine ucuz bir araçla öğrenene kadar antreman yapıp tecrübe kazandıktan sonra güzel bir araç almak daha mantıklı görünüyor.

Bir arkadaşımda 2000 Model bakımlı masrafsız kazasız otomatik Peugeot 206 vardı.
    12.500TL ye anlaştık.

Tecrübe sahibi oluncaya kadar bunu kullanacağız, sağını solunu sürtsek de fazla üzülmeyeceğiz, ondan sonra bunu satıp 2-3 yaşında güzel bir araba alırız (İnşallah)

Herkese tekrar teşekkürler.

NOT:
    Alirıza81 nickli arkadaşa da arayışında şans diliyorum, umarım gönlünce bir şeyler bulur.

Eyvallah dostum, peugeout iyi denk getirmişin, yine de iyice kontrol ettir, peugeoutların motorları hakkında olumsuz çok yorum okudum, keşke ben de öyle bi arabaya denk gelebilsem

• Şu Colt
    getz, corsa, 206 gibi araçlarla karşılaştırılıyorya hiç anlam veremiyorum.
    Yukarıdaki listeye bakınca tek rakibi Jazz olabilir.
    Fiyat konusuna girince jazz da rakibi olamıyor.
  • Bu arada hayırlı olsun.
    İnşAllah kazasız belasız kullanırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.