Şimdi Ara

15 Dakika Enerji Kaybetmemek İçin ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haftaya boğaz yarışı seçmeleri için 15:30 gibi bir sürede 800 metreyi yüzmem gerek. Yüzebileceğimin en kötüsü 17:00 şuan. Ben 16:30 da yapabilirim.

Havuz şuan 50 metre. 1 senedir 25 metre ile antrenman yapıyordum. 25 metrede en iyi derecem 15:25 oldu. Baya enerjik olduğum zamanlarda oldu ama havuz 50 metre olunca işler değişiyor tabi. Sonuçta 25 metrede bir çok az dinlenme ve derin nefes alma şansımız artıyordu.

Benim 800 metreyi 16 dk nin altında bitirmem lazım.

İlk 100 metre 1 dk 45 saniye oluyor. Son turlarda tur bittiğinde 2 dk 10 saniyelere kadar geriliyor. İlk turu ne kadar erken bitirirsem o kadar erken bitmiş gibi bir şey oluyor aslında.

Şimdi ben ne yemeliyim de 16 dk nın altında yüzme şansım olsun?

Kaç saat önce yemeliyim?

Yüzmeden önce ısınma hareketleri kaç dk olmalı?

İp atlamalı mıyım?

Bu sene yarışı kaçırmamam lazım çünkü neredeyse 1 senedir hazırlanıyorum.

Spor ve beslenme konusunda çok bilgim yok. Her gün şınav mekik yapılması gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yemeği faaliyetten 2-3 saat önce ağır olmayacak şekilde, ortada değil hatta ortanın bi tık altı yemen senin için iyi olacaktır

ip atlamak kondisyon sağlar(özellikle boksörlerde), yüzmeye faydası olur ama ne kadar olur herhangi bir fikrim yok

ısınma hareketi olarak yüzücü isen yüzerek ısınabilirsin, yada bi 10 dk koş(yürüme, dosdoğru koş!), gene kesin olarak emin değilim daha bilgili birileri bunun hakkında yorum yapabilir

kolay gelsin başarılar diliyorum.
  • GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    Seçmeleri 16:30 gibi bir şey yüzmüştüm ama 10 gün sonra belli olacak geçip geçemeyeceğim.

Aslında güçlenmek için gerçekten tavsiyeye ve programa ihtiyacım var mesajınız için teşekkürler.

Olimpiyat yüzücüleri 400 metreyi 4 dk nin altında yüzüyor. Bu adamlar o kadar sakin yüzüyor ki stilleri süper ve suyu resmen balık gibi yarıp geçiyorlar.

Yüzücülerin boy kilo oranına baktım ideal kiloların dalar.

https://www.youtube.com/watch?v=VO7y41uBdUA 2012 london. Nathan Adrian Serbest kısa mesafa
    https://www.youtube.com/watch?v=__aZq98TAPw Buda kara antrenmanlarından örnekler.

https://www.youtube.com/watch?v=X7bj_LUIY7Y 2012 london Michael Phelps, Karışık ve Kurbağa yüzüyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=r6z9wYrBVFg Kara antrenmanlarında örnek.

https://www.youtube.com/watch?v=T5FlDy3YmDQ 2012 london Sun Yang 400, 1500 Serbest yüzüyor.
    Bu adamında kara antrenman programları farklıdır kendine göre.

Şimdi bu adamlar kilo almıyor ama çok iyi konsdisyonları var ve çok kuvvetliler.
    Su topçu bir arkadaş var havuzda adamın stili çok kötü ama 13 dk de falan yüzüyor 800 metreyi. Ondaki güç bende olacak 12 dk gibi bir sürede bitirebilirim.

Fitness a başlayım güçlenmek istiyorum bende. Başladım hatta. Bana da doğru bir program lazım. Bu adamları izlerken ağzım açık kalıyor, yüzerken ben neymişim ki diyorum.

Kasları güçlendirip 800 metreyi 12 dk da falan yüzsem çok güzel yüzme stilim olur ve onu hedefliyorum.

• Fitnessa başlamamalıydın, güç istiyorsan crossfit yap, fitness estetik ağırlıklıdır ve esnekliğinden alır esneyemezsin, ben dövüş sporlarıyla ilgilenen bir adamken 6 aydır dövüş sanatlarıyla ilgilenemiyorum hantallaştırıyor bi yanda, crossfit yaparsan hem vücüdun güzelleşir hemde güçlenirsin, ama fitness ve yüzmeyi bir arada tavsiye etmem

yüzücü arkadaşının kilo alamaması olayına değinmek isterim, yüzmek en iyi yağ yakan spordur, iyi yanıda organlarında yağ tabakası meydana getirir(bu işe yarayan bişeydir), ama görünen yağı yakar :D , organlardaki yağ tabakası ise seni soğuk gibi şeylere karşı daha dirençli kılar.

EDİT: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhostSuika -- 24 Haziran 2016; 23:03:00 >
  • GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    Hocam valla çok sağ olun. Fitness, crossfit kavramlarını çok iyi bilmediğim için ne yapacağımı bende bilmiyorum aslında. :D

Bu örnek olarak attığım Adrian ve Phelps'in yaptıkları crossfit mi oluyor?

Kardiyo yapmamızda gerekir mi?

Edit: Sanırsam Fitness da Bodybuilding ve Crossfit diye de ayrılıyor. Evet amacım vücut geliştirmek değil uzun süreli dayanıklı ve bir hayli güçlü kaslara sahip olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 25 Haziran 2016; 0:36:57 >
  • Fitness diye bildiğimiz şey cardio dan başkası değildir (ufak tefek kilo verdirmeye yönelik ağırlıklar felan ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bunuda abim söylemişti kendisi tıp okuyor o yüzden doğruluğuna inanıyorum :D ) , Fitness salonu dediğimiz yerlerde girdiğimiz ağırlıklar body building oluyor yani, adı böyle afilli olabilir ama türkçeye çevirince tüm havası sönüyor :d (vücut geliştirme).

crossfit ise neverbackdown filmindeki olaydır. izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.