Şimdi Ara

15 gun Tayland (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam, durum gerçekten çok garip. Haklısın mecburen bu işi yapıyorlar gibi. Fakat artık onların duyguları kalmamış, o yüzden tehlikeliler. Yazdıklarınızı büyük bir zevkle okuyorum, gerçekten eğer sizin için sorun olmazsa sohbet edebiliriz. Belki bazılarınında işine yarar. :)
  • Uplifting kullanıcısına yanıt
    duygusuz insan olur mu.hele tehlikeli..o kelimeyi hiç anlamadım.partnerinizi insan olarak kabul ederseniz insanca davranış görürsünüz.siz onların robot mu olduğunu zannediyorsunuz.çok afedersiniz kediye nankör hayvan derler.ama bakar besler severseniz sizden iyisi yoktur,başka şehire taşınan sahiplerinin peşinden yüzlerce kilometre giden kedilerin hikayelerini duymuşsunuzdur.sanırım.bu hatunlar kedi kadar da mı değil. ama bir haftalığına gitmişsiniz,barda tanışıp gecelik veya haftalık bir ilşki satın alıyorsunuz.ne bekliyorsunuz hatunlardan.tay hatunları da insandır ve sever.bangkokda duymuştum;her sene chao praya nehrinde birden fazla kesik baş veya başsız vücut bulunurmuş.sen hatuna bakmaz üstüne ikinci üçüncüyü alırsan ,o yemekten sonraki keyif bahsetiyoum bile.hatun da o üzel kafanı nazik bedeninden ayırıp yallah nehre...tehlike mi o ne ki,

bu da başka bir tay atasözü;
    - Thai kadını aşık olunca iki gözünü açmalı, evlendikten sonra da bir gözünü kapamalıdır. Çünkü erkekler kelebektir.
  • Vayy be.. Hocam kesik başlar falan iyicene korktum. Ben bu bangkok'ı ilk defa The Hangover Part: II filminde görmüştüm baya da güldürmüştü o film beni. kendi kişisel görüşürüm, oraya seks için gidilmemeli türkiye'de de böyle çok yer var. yani anlattıklarınızdan nasıl desem anladım her şeyi ama bi farklı anladım herhalde ben. bana sadece seks diyarı gibi geldi tayland
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaRiKS78

Merhaba, tüm bilgiler için teşekkürler. Eylül ayında Taylanda gideceğim 7/11 marketlerden tai hattı alınabileceğinden bahsediliyor bir çok yerde. Sorum şu ki öncelikli olarak internet ve hotspot olarak kullanabileceğim aynı zamanda da acil bir durumda arama yapabileceğim paket hangisidir 1 hafta için. 299 bahtlık paketle hem görüşme hem internet (hotspot yapılabilirse iyi olur. sanırım her pakette yok ama olmazsa olmazım değildir) kullanımı mümükünmüdür.

nimras kardeşim yeni geldi,ona sordum dün akşam;
    dtac happy var abi 1 hafta internet var icinde ama konusma yok.Konusmayi kendin yine 300 600 bahtlık krediler var alıp yukluyorusun.Hotspotta oluyor zaten.Ayarlarını yapıp oyle veriyorlar.Ama biz telefoncudan almıstık.SEVEN ELEVEN marketlerde ugrasmiyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

quote:

Orijinalden alıntı: TaRiKS78

Merhaba, tüm bilgiler için teşekkürler. Eylül ayında Taylanda gideceğim 7/11 marketlerden tai hattı alınabileceğinden bahsediliyor bir çok yerde. Sorum şu ki öncelikli olarak internet ve hotspot olarak kullanabileceğim aynı zamanda da acil bir durumda arama yapabileceğim paket hangisidir 1 hafta için. 299 bahtlık paketle hem görüşme hem internet (hotspot yapılabilirse iyi olur. sanırım her pakette yok ama olmazsa olmazım değildir) kullanımı mümükünmüdür.

nimras kardeşim yeni geldi,ona sordum dün akşam;
    dtac happy var abi 1 hafta internet var icinde ama konusma yok.Konusmayi kendin yine 300 600 bahtlık krediler var alıp yukluyorusun.Hotspotta oluyor zaten.Ayarlarını yapıp oyle veriyorlar.Ama biz telefoncudan almıstık.SEVEN ELEVEN marketlerde ugrasmiyolar.

Çok teşekkürler bilgi için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp39

quote:

Orijinalden alıntı: nasilyapsam

quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

bu muahabbetler arkadaşımla özelden yapılan görüşmelerin, özetidir.hem diğer arkadaşların faydalanması hem de yanlış bildiğim şeylerde doğrusunu öğrenmek amacıya chaqin kardeşimden izin alarak buraya taşınmıştır.
    taylanddan tropikal hayvan getirmek; farketmeseniz bile gümrük taylandda bayağı sıkıdır.yol phuket İstanbul arası 15-20 saat sürer.kesin hayvanları öldürürsünüz.biliyorsunuz uçağın bagaj kısmı 9000-10000 metrede eksi 30-40 derecedir.elektroniği de fiyatları türkiye ile karşılaştırarak bangkokdan alabilirsiniz.phuket turistik bir ada ve bangkoka 800-850 kilometre mesafede.herşeyin fiyatı yüzde 30-40 daha pahalı başkente göre.alacağınız üründe büyük bir fiyat farkı olup olmadığına bakın.orada nakit ödeyeceksiniz.burada kredi kartına 12 taksit.orada garanti altı ay ila bir yıldır bir daha giderseniz burada iki yıldır.aklınızda bulunsun mücevhere kesinlikle yanaşmayın kuyumcu değilseniz annenize eşinize bile oradan mücevher almayın.dolandırılma ihtimaliniz yüzde doksandokuzdur.bir de phukette pek yoktur ama taylandda türklerden uzak durun.
    şimdi öncelikle phuketten bahsediyorum.bayağı büyük bir mücevher fabrikası var.telefon ederseniz sizi otelinizden alıp alışveriş yaptırıyor''.world biggest jevelry store'', burası sertifikalı ve garantilidir.amacınız gerçekten muay thai öğrenmek ise kurslar phuket adasının chalong bölgesindedir.bunların ücreti karşılığında, kendi misafirhaneleri var diye biliyorum.ayrıca yürüme mesafesinde guesthouseler var.adanın eğlence ve aktivite merkezi patongdur ve chalong patonga taksiyle 25-30 dakika mesafededir.amacınız eğlence ise patongda kalmanızı tavsiye ederim. DH den nimras kardeşim yeni geldi.onun
    kaldığı lamai guesthouse fiyat kalite orantısında yeterli olur sanırım.gene de bir günlük rezervasyon yaptırın beğenirseniz kalmaya devam eder beğenmezseniz ertesi gün başka yere geçersiniz.veya merkezde türklerin işlettiğihttp://www.sabaideepatong.com/Ana_Sayfa.html var.işletmecisi iyi bir arkadaştır ve türk yemekleri ve döner de bulunur.saat farkını göz önüne alarak telefonla iletişime geçebilirsiniz.
    phuket sizin mahallenizden daha güvenli bir yerdir.olmaz mı olur tabii ki. mahallenizde ne kadar problem yaşama ihtimaliniz varsa phukette de aynıdır. yeter ki ağzınızı ayırıp ben paralı, salak bir turistim.beni kim becerse, dolandırsa, soysa...... diye yola çıkarsanız...... merak etmeyin İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAОINA GELİR.
    gitmeden önce OLMAZSA OLMAZ,,, MUTLAKA SEYAhat SİGORTASI YAPTIRIN, 30 Euro civarındadır. hastalanmazsanız yanar.ama ya bir şey olursa.l.....taylandda hastahaneler paralıdır.ssk yeşil kart geçmez.selamınaleyküm başım ağrıyor.ver 500 baht muayne ücreti artı ilaç parası .hastahaneye inşallah yolunuz düşmez ama hastahane mi başbakanın ofisi mi şaşırırsınız.kavga yok gürültü yok bankalardaki gibi sıra numarası var yanıyor.giriyorsunuz.araya kaynamaya çalışan yok.acili zaten alıyorlar itiş kakış yok gürültü yok. taylandda merkezi yerlerde bol miktarda eczahane göreceksiniz.bunlar sabah 06-10 arası kapalıdır. tabii ararsanız açık olanı da bulabilirsiniz carrefour gibi büyük marketlerin bazılarında eczahane reyonu vardır, personele derdinizi anlatırsanız ilacınızı alırsınız. bu saatler dışında günde 20 saat açıktır eczacı kalfasına .derdinizi anlatırsınız.size derdinize göre 5- 10 adet ilaç verir.bizdeki gibi reçete kutuyla ilaç hakgetire
    .sağlık sigortasını mümkünse ihmal etmeyin
    artık eskisi kadar ucuz değil.ayrıca bizim bulunduğumuz yerler, turistik yerler. antalyada veya çanakkalede domates 50 kuruştur.istanbulda 2-2,5 lira.bodrumda, kuşadasında 5 lira.
    yıllar önce chiang rai nin bir köyüne gittim.kız arkadaşımın abisi de köyün bakkalı,karpuzların üzerine tane 3 baht yazmış. sordum-bu nedir.biz pattayada markette kilosunu 30 bahttan alıyoruz, abisine sordu,'' ses çıkarma tanesini bir bahttan alıyormuş.''
    taylandda ucuz olanlar; işçi ücretleri, elektirik, su,benzin,içki, sıgara, deniz ürünleri( severseniz karidese doyacaksınız) karidessiz ve pirinçsiz yemek yoktur.,tekstil ürünleri, taklit ürünler(saat vs..) diğer her şey hemen hemen türkiyeye yakın.phukette sabaidee patong guesthouse' a uğrayın isterseniz.sahibinin ismi niyazi beydir.bir kahve içersiniz.tanışırsanız, en sağlıklı güncel bilgileri alabilirsiniz.bir de phukette bir kapınız olur.facebookdan da eklersiniz.yeri carrefoura yürüyerek bir-iki dakika.
    bangkokda ve pattayada bol miktarda çakal türk vardır.phukette hiç duymadım.niyazi beyi de iyi tanırım.oteli işletmeden önceden tanırım.toplamda 3-4 gece de otelinde kaldım.dolandırıcı sahtekar değildir.işadamıdır.vay memleketten hemşerim gelmiş muhabbeti olmaz.içtiğiniz suyun parasını alır, ama bildiği şeyleri de paylaşır, müsaitse.
    http://forum.donanimhab...&phrase=sabaidee+patong
    facabookda niyazi çağlar diye aratıp arkadaşlık isteği gönderirseniz kabul eder sanırım.

arkadaşım 8 ağustosta thailand-puket adasına gidecek. oradan ayfon almasını söyledim. buraya oranla ucuz mu oradaki 4s fiyatları?

bkk'ta pantip plaza filan uğramayın. bangok'ta en ucuz tel, laptop, fotoğraf makinası satılan yer IT MALL diye bir yer. IT MALL FORTUNE TOWN diye geçer. Rama 9. sokaktadır. en kolay Asok metro istasyonundan alttaki metro'ya ineceksiniz Rama 9 durağından çıktığınız gibi IT MALL karşınızda. bizzat karış karış bütün bu tarz yerleri gezmiş biri olarak söylüyorum. ve fiyatlar. 4s 16gb 13.000 baht ( 780 tl ) 32gb 16.000 baht (960 tl.) 64gb 18.000 baht (1080tl) 100 tl kayıt parası var üstüne...
    iphone 5 16 gb 1200-1300 tl.

hocam taylandın apple sitesinde hesaplayınca 1200 tl civarına geliyor. dediğiniz fiyatlar nasıl oluyor açıklar mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.