Şimdi Ara

15 gun Tayland

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    13 Eylül de İstanbul'dan çıkmak üzere 15 günlük Tayland seyahatimizi planladık biletlerimizi aldık. Asıl amacımız Phukette Muay-Thai eğitimi almak ve muay-thai'mizi ilerletmek ve tabiki aynı zamanda guzel bir tatil.Size sorum konaklama dahil 1500-2000 TL bize 15 gun için yeterli olur mu ? Bir diğer sorum ise Bangkok-Phuket ulaşımını nasıl sağlarız en ekonomik ? Air Asia ile bilet bulduk ama sigorta bedeli filan ekliyor ve gidiş donuş 1780 baht olarak gozuken bilet bir anda 2100 bahtlara fırlıyor anlamadık.Bangkok-Phuket için ulaşı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden saolun
  • merhaba tayland biletini nereden kaça aldınız? bende almak istiyorum ama çok pahalı oluyor hep
  • chaqin kullanıcısına yanıt
    sevgili kardeşim, öncelikle bangkokdan phukete uçakla gideceksen iniş saatinden en az 4 saat sonrasına bilet al.uluslararası uçuşlar suvarnabhumi havaalanındandır.airasia ile phuket ise don muang havaalanından kalkar.arada 50 kilometreye yakın bir mesafe var.bizdeki Atatürk havaalanı ile sabiha gökçen havaalanı gibi bangkokdan phukete .otobüs de var.bin baht civarı.ama onbir-oniki saat sürüyor.tercih senin.
    açık söyleyeyim.o parayla bayağı sıkıntı çekersiniz. kurs parası, ulaşım . dışında bence günlük cebinizde yüz dolar bulunsun.gurbet ellerdesiniz. ne olur ne olmaz.para sizin paranız.harcamazsanız cebinizde kalır.ama Tayland ucuz bir ülke değil.yüz dolar veriyorsunuz 3100 3200 baht alıyorsunuz.emin olun paranın hiç kıymeti yok bilhassa taylandda.phukette kursalar chalong civarındadır.bence kursunuz belli ise kursta veya yakındaki guesthouselarda ayarlayabilirseniz daha ekonomik olur zannediyorum.
    uçuşlarda vergiler ve sigorta--her şey dahil yazmıyorsa--eklenir.iki ay evvel kıbrısa gittim.gidiş dönüş promosyon fiyatı 15-20 liraydı.vergiler eklenince 180 lira ödedim
    air asianın sitesini ve promosyonlarını takip edin diyeceğim ama 1700 baht normal fiyat. bizdeki İstanbul bodrum hattı gibi.sonlara kalırsanız fiyat artabilir air asia bizim pegasusa benzer.değil ikram su vesaire, saati sormak bile parayladır..bagaj durumunuzu ayarlayıp tartıp öyle bilet alın.havaalanında ekstra bagaja anormal para ödersiniz.
  • Turkmenistan Havayolları'ndan gidiş dönüş 630$ a temin edebilirsiniz.En uygun burdan bulduk bizde.THY konforu elbette olmayacak ama daha önce uçan arkadaşlardan aldığım bilgilere göre olumsuz bir tarafıda yokmuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

sevgili kardeşim, öncelikle bangkokdan phukete uçakla gideceksen iniş saatinden en az 4 saat sonrasına bilet al.uluslararası uçuşlar suvarnabhumi havaalanındandır.airasia ile phuket ise don muang havaalanından kalkar.arada 50 kilometreye yakın bir mesafe var.bizdeki Atatürk havaalanı ile sabiha gökçen havaalanı gibi bangkokdan phukete .otobüs de var.bin baht civarı.ama onbir-oniki saat sürüyor.tercih senin.
    açık söyleyeyim.o parayla bayağı sıkıntı çekersiniz. kurs parası, ulaşım . dışında bence günlük cebinizde yüz dolar bulunsun.gurbet ellerdesiniz. ne olur ne olmaz.para sizin paranız.harcamazsanız cebinizde kalır.ama Tayland ucuz bir ülke değil.yüz dolar veriyorsunuz 3100 3200 baht alıyorsunuz.emin olun paranın hiç kıymeti yok bilhassa taylandda.phukette kursalar chalong civarındadır.bence kursunuz belli ise kursta veya yakındaki guesthouselarda ayarlayabilirseniz daha ekonomik olur zannediyorum.
    uçuşlarda vergiler ve sigorta--her şey dahil yazmıyorsa--eklenir.iki ay evvel kıbrısa gittim.gidiş dönüş promosyon fiyatı 15-20 liraydı.vergiler eklenince 180 lira ödedim
    air asianın sitesini ve promosyonlarını takip edin diyeceğim ama 1700 baht normal fiyat. bizdeki İstanbul bodrum hattı gibi.sonlara kalırsanız fiyat artabilir air asia bizim pegasusa benzer.değil ikram su vesaire, saati sormak bile parayladır..bagaj durumunuzu ayarlayıp tartıp öyle bilet alın.havaalanında ekstra bagaja anormal para ödersiniz.

Bilgilendirme için çok saolun gayet doyurucu olmuş :) Otobüse girmemek en mantıklısı gibi gözüküyor 12 saat git-gel 24 saat 1 günümüzü yolda feda etmektense fazladan 50-60 lira vermek kesinlikle daha akılcı
  • quote:

Aynen öyle ekstra bagaja sanırım bir bilet parası daha vermiştik :D
  • chaqin kullanıcısına yanıt
    bu muahabbetler arkadaşımla özelden yapılan görüşmelerin, özetidir.hem diğer arkadaşların faydalanması hem de yanlış bildiğim şeylerde doğrusunu öğrenmek amacıya chaqin kardeşimden izin alarak buraya taşınmıştır.
    taylanddan tropikal hayvan getirmek; farketmeseniz bile gümrük taylandda bayağı sıkıdır.yol phuket İstanbul arası 15-20 saat sürer.kesin hayvanları öldürürsünüz.biliyorsunuz uçağın bagaj kısmı 9000-10000 metrede eksi 30-40 derecedir.elektroniği de fiyatları türkiye ile karşılaştırarak bangkokdan alabilirsiniz.phuket turistik bir ada ve bangkoka 800-850 kilometre mesafede.herşeyin fiyatı yüzde 30-40 daha pahalı başkente göre.alacağınız üründe büyük bir fiyat farkı olup olmadığına bakın.orada nakit ödeyeceksiniz.burada kredi kartına 12 taksit.orada garanti altı ay ila bir yıldır bir daha giderseniz burada iki yıldır.aklınızda bulunsun mücevhere kesinlikle yanaşmayın kuyumcu değilseniz annenize eşinize bile oradan mücevher almayın.dolandırılma ihtimaliniz yüzde doksandokuzdur.bir de phukette pek yoktur ama taylandda türklerden uzak durun.
    şimdi öncelikle phuketten bahsediyorum.bayağı büyük bir mücevher fabrikası var.telefon ederseniz sizi otelinizden alıp alışveriş yaptırıyor''.world biggest jevelry store'', burası sertifikalı ve garantilidir.amacınız gerçekten muay thai öğrenmek ise kurslar phuket adasının chalong bölgesindedir.bunların ücreti karşılığında, kendi misafirhaneleri var diye biliyorum.ayrıca yürüme mesafesinde guesthouseler var.adanın eğlence ve aktivite merkezi patongdur ve chalong patonga taksiyle 25-30 dakika mesafededir.amacınız eğlence ise patongda kalmanızı tavsiye ederim. DH den nimras kardeşim yeni geldi.onun
    kaldığı lamai guesthouse fiyat kalite orantısında yeterli olur sanırım.gene de bir günlük rezervasyon yaptırın beğenirseniz kalmaya devam eder beğenmezseniz ertesi gün başka yere geçersiniz.veya merkezde türklerin işlettiğihttp://www.sabaideepatong.com/Ana_Sayfa.html var.işletmecisi iyi bir arkadaştır ve türk yemekleri ve döner de bulunur.saat farkını göz önüne alarak telefonla iletişime geçebilirsiniz.
    phuket sizin mahallenizden daha güvenli bir yerdir.olmaz mı olur tabii ki. mahallenizde ne kadar problem yaşama ihtimaliniz varsa phukette de aynıdır. yeter ki ağzınızı ayırıp ben paralı, salak bir turistim.beni kim becerse, dolandırsa, soysa...... diye yola çıkarsanız...... merak etmeyin İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAОINA GELİR.
    gitmeden önce OLMAZSA OLMAZ,,, MUTLAKA SEYAhat SİGORTASI YAPTIRIN, 30 Euro civarındadır. hastalanmazsanız yanar.ama ya bir şey olursa.l.....taylandda hastahaneler paralıdır.ssk yeşil kart geçmez.selamınaleyküm başım ağrıyor.ver 500 baht muayne ücreti artı ilaç parası .hastahaneye inşallah yolunuz düşmez ama hastahane mi başbakanın ofisi mi şaşırırsınız.kavga yok gürültü yok bankalardaki gibi sıra numarası var yanıyor.giriyorsunuz.araya kaynamaya çalışan yok.acili zaten alıyorlar itiş kakış yok gürültü yok. taylandda merkezi yerlerde bol miktarda eczahane göreceksiniz.bunlar sabah 06-10 arası kapalıdır. tabii ararsanız açık olanı da bulabilirsiniz carrefour gibi büyük marketlerin bazılarında eczahane reyonu vardır, personele derdinizi anlatırsanız ilacınızı alırsınız. bu saatler dışında günde 20 saat açıktır eczacı kalfasına .derdinizi anlatırsınız.size derdinize göre 5- 10 adet ilaç verir.bizdeki gibi reçete kutuyla ilaç hakgetire
    .sağlık sigortasını mümkünse ihmal etmeyin
    artık eskisi kadar ucuz değil.ayrıca bizim bulunduğumuz yerler, turistik yerler. antalyada veya çanakkalede domates 50 kuruştur.istanbulda 2-2,5 lira.bodrumda, kuşadasında 5 lira.
    yıllar önce chiang rai nin bir köyüne gittim.kız arkadaşımın abisi de köyün bakkalı,karpuzların üzerine tane 3 baht yazmış. sordum-bu nedir.biz pattayada markette kilosunu 30 bahttan alıyoruz, abisine sordu,'' ses çıkarma tanesini bir bahttan alıyormuş.''
    taylandda ucuz olanlar; işçi ücretleri, elektirik, su,benzin,içki, sıgara, deniz ürünleri( severseniz karidese doyacaksınız) karidessiz ve pirinçsiz yemek yoktur.,tekstil ürünleri, taklit ürünler(saat vs..) diğer her şey hemen hemen türkiyeye yakın.phukette sabaidee patong guesthouse' a uğrayın isterseniz.sahibinin ismi niyazi beydir.bir kahve içersiniz.tanışırsanız, en sağlıklı güncel bilgileri alabilirsiniz.bir de phukette bir kapınız olur.facebookdan da eklersiniz.yeri carrefoura yürüyerek bir-iki dakika.
    bangkokda ve pattayada bol miktarda çakal türk vardır.phukette hiç duymadım.niyazi beyi de iyi tanırım.oteli işletmeden önceden tanırım.toplamda 3-4 gece de otelinde kaldım.dolandırıcı sahtekar değildir.işadamıdır.vay memleketten hemşerim gelmiş muhabbeti olmaz.içtiğiniz suyun parasını alır, ama bildiği şeyleri de paylaşır, müsaitse.
    http://forum.donanimhab...&phrase=sabaidee+patong
    facabookda niyazi çağlar diye aratıp arkadaşlık isteği gönderirseniz kabul eder sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gunde 8 saat calışanlar
    7 yıl önce açıldı
    23 gun kaldi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzin ne demek estağfurullah , umarım herkese yararlı olur :) Tekrar teşekkürler @sahrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaqin -- 30 Temmuz 2013; 18:41:57 >
  • Sayın @sahrı

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Neticede iyi bir yazı olmuş. Aklımın bir köşesinde hep Tayland bulunuyor. Umarım bu hayalimi gerçekleştirebilirim çok teşekkür ederim.
  • quote:

bu muahabbetler arkadaşımla özelden yapılan görüşmelerin, özetidir.hem diğer arkadaşların faydalanması hem de yanlış bildiğim şeylerde doğrusunu öğrenmek amacıya chaqin kardeşimden izin alarak buraya taşınmıştır.
    taylanddan tropikal hayvan getirmek; farketmeseniz bile gümrük taylandda bayağı sıkıdır.yol phuket İstanbul arası 15-20 saat sürer.kesin hayvanları öldürürsünüz.biliyorsunuz uçağın bagaj kısmı 9000-10000 metrede eksi 30-40 derecedir.elektroniği de fiyatları türkiye ile karşılaştırarak bangkokdan alabilirsiniz.phuket turistik bir ada ve bangkoka 800-850 kilometre mesafede.herşeyin fiyatı yüzde 30-40 daha pahalı başkente göre.alacağınız üründe büyük bir fiyat farkı olup olmadığına bakın.orada nakit ödeyeceksiniz.burada kredi kartına 12 taksit.orada garanti altı ay ila bir yıldır bir daha giderseniz burada iki yıldır.aklınızda bulunsun mücevhere kesinlikle yanaşmayın kuyumcu değilseniz annenize eşinize bile oradan mücevher almayın.dolandırılma ihtimaliniz yüzde doksandokuzdur.bir de phukette pek yoktur ama taylandda türklerden uzak durun.
    şimdi öncelikle phuketten bahsediyorum.bayağı büyük bir mücevher fabrikası var.telefon ederseniz sizi otelinizden alıp alışveriş yaptırıyor''.world biggest jevelry store'', burası sertifikalı ve garantilidir.amacınız gerçekten muay thai öğrenmek ise kurslar phuket adasının chalong bölgesindedir.bunların ücreti karşılığında, kendi misafirhaneleri var diye biliyorum.ayrıca yürüme mesafesinde guesthouseler var.adanın eğlence ve aktivite merkezi patongdur ve chalong patonga taksiyle 25-30 dakika mesafededir.amacınız eğlence ise patongda kalmanızı tavsiye ederim. DH den nimras kardeşim yeni geldi.onun
    kaldığı lamai guesthouse fiyat kalite orantısında yeterli olur sanırım.gene de bir günlük rezervasyon yaptırın beğenirseniz kalmaya devam eder beğenmezseniz ertesi gün başka yere geçersiniz.veya merkezde türklerin işlettiğihttp://www.sabaideepatong.com/Ana_Sayfa.html var.işletmecisi iyi bir arkadaştır ve türk yemekleri ve döner de bulunur.saat farkını göz önüne alarak telefonla iletişime geçebilirsiniz.
    phuket sizin mahallenizden daha güvenli bir yerdir.olmaz mı olur tabii ki. mahallenizde ne kadar problem yaşama ihtimaliniz varsa phukette de aynıdır. yeter ki ağzınızı ayırıp ben paralı, salak bir turistim.beni kim becerse, dolandırsa, soysa...... diye yola çıkarsanız...... merak etmeyin İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAОINA GELİR.
    gitmeden önce OLMAZSA OLMAZ,,, MUTLAKA SEYAhat SİGORTASI YAPTIRIN, 30 Euro civarındadır. hastalanmazsanız yanar.ama ya bir şey olursa.l.....taylandda hastahaneler paralıdır.ssk yeşil kart geçmez.selamınaleyküm başım ağrıyor.ver 500 baht muayne ücreti artı ilaç parası .hastahaneye inşallah yolunuz düşmez ama hastahane mi başbakanın ofisi mi şaşırırsınız.kavga yok gürültü yok bankalardaki gibi sıra numarası var yanıyor.giriyorsunuz.araya kaynamaya çalışan yok.acili zaten alıyorlar itiş kakış yok gürültü yok. taylandda merkezi yerlerde bol miktarda eczahane göreceksiniz.bunlar sabah 06-10 arası kapalıdır. tabii ararsanız açık olanı da bulabilirsiniz carrefour gibi büyük marketlerin bazılarında eczahane reyonu vardır, personele derdinizi anlatırsanız ilacınızı alırsınız. bu saatler dışında günde 20 saat açıktır eczacı kalfasına .derdinizi anlatırsınız.size derdinize göre 5- 10 adet ilaç verir.bizdeki gibi reçete kutuyla ilaç hakgetire
    .sağlık sigortasını mümkünse ihmal etmeyin
    artık eskisi kadar ucuz değil.ayrıca bizim bulunduğumuz yerler, turistik yerler. antalyada veya çanakkalede domates 50 kuruştur.istanbulda 2-2,5 lira.bodrumda, kuşadasında 5 lira.
    yıllar önce chiang rai nin bir köyüne gittim.kız arkadaşımın abisi de köyün bakkalı,karpuzların üzerine tane 3 baht yazmış. sordum-bu nedir.biz pattayada markette kilosunu 30 bahttan alıyoruz, abisine sordu,'' ses çıkarma tanesini bir bahttan alıyormuş.''
    taylandda ucuz olanlar; işçi ücretleri, elektirik, su,benzin,içki, sıgara, deniz ürünleri( severseniz karidese doyacaksınız) karidessiz ve pirinçsiz yemek yoktur.,tekstil ürünleri, taklit ürünler(saat vs..) diğer her şey hemen hemen türkiyeye yakın.phukette sabaidee patong guesthouse' a uğrayın isterseniz.sahibinin ismi niyazi beydir.bir kahve içersiniz.tanışırsanız, en sağlıklı güncel bilgileri alabilirsiniz.bir de phukette bir kapınız olur.facebookdan da eklersiniz.yeri carrefoura yürüyerek bir-iki dakika.
    bangkokda ve pattayada bol miktarda çakal türk vardır.phukette hiç duymadım.niyazi beyi de iyi tanırım.oteli işletmeden önceden tanırım.toplamda 3-4 gece de otelinde kaldım.dolandırıcı sahtekar değildir.işadamıdır.vay memleketten hemşerim gelmiş muhabbeti olmaz.içtiğiniz suyun parasını alır, ama bildiği şeyleri de paylaşır, müsaitse.
    http://forum.donanimhab...&phrase=sabaidee+patong
    facabookda niyazi çağlar diye aratıp arkadaşlık isteği gönderirseniz kabul eder sanırım.

arkadaşım 8 ağustosta thailand-puket adasına gidecek. oradan ayfon almasını söyledim. buraya oranla ucuz mu oradaki 4s fiyatları?
  • nasilyapsam N kullanıcısına yanıt
    bence bangkokdan aldırabilseydiniz daha iyi olurdu.phukette apple store patonga otobüsle 20-30 dakika üzakta 3-4 katlı bizdeki cevahir benzeri alışveriş merkezinde (AVM) var,ismi CENTRAL FESTİVAL burası apple store dir..onun dışında carrefourda bulabilirsiniz.carrefourun bulunduğu jungceylon --kanselon okunuyor--alışveriş merkezinin üçüncü katı komple telefoncudur.ama arkadaşınız telefondan çok iyi anlamıyorsa buradan alışveriş yapmasını tavsiye etmem.çin malı veya kullanılmış, tadilattan geçmiş ürün alma ihtimaliniz var.carrefourun ikinci katında nalburiye giyim eşyaları değişik elektronik eşyalarla beraber cep telefonları da var.bu katta carrefourdan ikinci kattan-- çıkarsanız hemen bitişik mağazada da değişik elektronik eşyalar ve cep telefonları var.fiyatlar biraz daha ucuzdur.
    üstüme vazife değil ama buradan da bulup---- nasıl olsa arkadaşınızın pasaportuna öyle de böyle de işleteceksiniz--- alabilirdiniz.

var
  • nasilyapsam N kullanıcısına yanıt
    bangkokda apple store da 4S 16GB 19.500 baht. o da binikiyiz lira civarına denk gelir.burada o civarlarda hatta daha ucuz ararsanız bulabilirsiniz.1200 lira artı 120 lira kayıt parası 1300 lira bazı alışveriş sitelerinde çok temiz ikinci el hatta garantisi devam eden 4S telefonları 1300 ün biraz üstünde gördüm.64 GB 'a bile rastladım.tercih sizin.
    boşluk için özür dilerim.annemin ahiret sorularına cevap verip yazmaya çalışınca böyle oldu.
  • sahrı S kullanıcısına yanıt
    bangkokde pantip plaza ve seacon square da daha ucuz bulabilirsiniz.ama oradaki fiyatları bilmiyorum.
  • Uzun uzun çok bilgilendirici bir yazı yazmışsınız. Çok teşekkürler. Acaba siz ne zaman taylanda yerleştiniz, hala orada mısınız, nasıl oldu bunlar. eğer çok özel değilse biraz daha anlatır mısınız, çok ilgimi çekiyor bunlar
  • Merhaba, tüm bilgiler için teşekkürler. Eylül ayında Taylanda gideceğim 7/11 marketlerden tai hattı alınabileceğinden bahsediliyor bir çok yerde. Sorum şu ki öncelikli olarak internet ve hotspot olarak kullanabileceğim aynı zamanda da acil bir durumda arama yapabileceğim paket hangisidir 1 hafta için. 299 bahtlık paketle hem görüşme hem internet (hotspot yapılabilirse iyi olur. sanırım her pakette yok ama olmazsa olmazım değildir) kullanımı mümükünmüdür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uplifting kullanıcısına yanıt
    istanbuldayım, ilk defa 2006 ocak ayında gittim.ondan sonra arkası geldi.daha önce de orayı seviyordum.gidince liseli aşık oldum.o zamanlarda internette Türkçe kaynak yoktu.tek türkçe kaynak http://www.dunyaturu.biz/Bangkok/Bangkok06.html
    ye ye bitmez.yes no dahil tek kelime yabancı dil bilmem.-şimdi hiç olmazsa bu iki kelimeyi öğrendim. ilk gidiişimde turla gitmiştim,üç ay sonra memleketimi özledimatladım thy ye yalnız gittim.-cahil cesareti işte/ veya ey aşk sen nelere kadirsin...ondan sonra iflah olmadım.ana amacım sex değildi, ülkenin kuzeyini orta ve doğu bölgesini kısmen ,güneyde de phuket bölgesini sayısız defalar gezdim.her seferinde yanımda ailem yoksa taylı kız arkadaşım vardı.aklıma gelen gelmeyen her şeyi sordum,her deliğe girmeye çalıştım ,siz olsanız sevgilinizin her şeyini öğrenmek istemezmisiniz.hatunlara hanımefendi gibi davrandım ve her gidişimde aynı hatuna takıldım.giderken ufak tefek hediyeler götürdüm.bir tanesi dışında terkeden ben olmadım.taylandda soyuldum,dolandırıldım, kandırıldım.bunlar büyük aşklarda denizde yağmur damlası gibi geldi bana.bunlar tavsiye değil kesinlikle.her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır misali dil bilmeyince ve genç değilseniz, benim geliştirdiğim bir metod diyeyim.neticesi burada ukalalık yapıyorum.
    bu arada benim 30 sayfada anlatacağım bilgileri Uzakdoğu mania kardeşim bir kaç paragrafta anlatmış.çok güzel.kendisinden alıntı yapmak istediğimi söyleyince,sağolsun izin verdi.
    merhabalar,

Öncelikle diğer konu çok yığıldığı ve bu bölgeye çok talep olduğu için bu konuyu açma gereği duydum.

Kendim sık sık gidip geliyorum. Daha 1 hafta evvel geldim. Size şunu bunu yaptım demeyip daha genel bilgiler vermek istiyorum. Ama söylemekte fayda var, Tayland'a daha önce gitmediyseniz, acele edin vakit kaybetmeyin. Zaten geç kaldınız daha fazla geç kalmayın. Çünkü tayland gerçekten her sene daha kalabalık, daha pahalı, daha pis ve daha çok turist sömüren bir ülke haline geliyor. örneğin; İlk gittiğimde 200 - 300 thb ye tam anlamıyla kapınızda köle olan ayaklarınızı yıkayan, saygıyı abartmış kızlar var idi. Şimdi 1500 - 2000 hatta 3000 thb fiyatlardan bahsediyor thaili kızlar. Hele ruslar var 4000 ile 6000 thb arası istiyorlar.

Buranın bir hayranı olarak bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

1 thb miktarı 6 ile çarpılarak tl ye çevrilir. örneğin; 500 thb = 30 tl 'dir 1000 thb = 60 tl 'dir.

Başlamadan önce belirteyim, taylandla ilgili ön yargılarınızı yıkmak için yazılmıştır. Amaç bilinmeyenleri anlatmak, gittiğinizde dikkatli olmanızı sağlamaktır. Kesinlikle soğutmak değildir.

Bir kere taylandla ilgli en önce bilinmesi gerekenleri size söyliyim. Pattayadaki minibüsler (kimisi tuk-tuk der ama o daha farklı birşey) fiyatı 10 thb dir. İnerken fiyat sorarsanız 20 ile 50 thb arası fiyat söylerler. Direkt 10 thb verin. Gittiğiniz her yerde çekinmeden pazarlık yapmak prensibiniz olsun. Orda 10 thb bile değerlidir. 50 kuruş deyip geçmeyin, 50 kuruş için kavga ederler.

Pattaya beach'de denize girmenizi tavsiye etmem. Baktığınızda pis olduğunu görürsünüz. Hele gece yürüyüşe çıkarsanız farelerin tam manasıyla cirit attığınıda görebilirsiniz. Enteresan olan kimse rahatsız olmuyor. Pattaya'da denize girmek için pattayanın hemen diğer ucunda bulunan jomtien beach tercih edilebilir. Çok daha temiz ve nezih bir yerdir.

Gittiğiniz de yiyecekden çekindiğinizi gayet iyi biliyorum. Türk restorantları var. Fakat oldukça pahalıya mal oluyor. thai yemekleri iyidir, yemenizi tavsiye ederim. Kimse kusura bakmasın domuz vs var demesin. Çoğunluğun niye gittiği ortada. Müslümanlık taslamanın bir alemi yok.. Ayrıca tavuk ve deniz ürünleri gayet lezzetli. Sokak tezgahlarındada korkacak birşey yok. Önünüzde her şey temizleniyor pırıl pırıl pişirilip veriyor. Hemde gerçekten komik fiyatlara.

Türk restorantlarıda yiyeceğiniz 500 - 600 thb değerindeki yemekleri, thaili tezgahlardan 100 - 150 thb ye yersiniz. ( 2 kişi olarak bahsediyorum) ayrıca damak tadımıza uygun yemekleride mevcut. aman diyim acısız demeyi unutmayın. Ağzına değdiremezsiniz.

Gelelim aktivite kısımlarında dikkat etmemiz gereken bazı şeylere. tamamı yaşanmış veya görülmüştür. örneğin pattayada jet ski kiraladınız. jet skiye iyice bakın. sağına soluna. herşeyi gösterin hatta yanınıza thaili güvendiğiniz birisini alıp bir kağıda gördüklerini yazdırın ve teslim edin. bunu yapmanız iseniz döndüğünüzde bunun burasına bu olmuş deyip, sizden 5.000 dolar para isterler. hiç kaçarınız yok vereceksiniz. vermezseniz dayak yersiniz. polis gelirse dayağınızı yediğiniz gibi bir de bi ton rüşvet verirsiniz. Motorsiklet kiralama içinde aynı hususlar geçerlidir.

Çevre adaları günübirlik turlarla mutlaka gezin. taylanda tur şirketleriyle gidin görüşün ve gezin. Kendiniz gitmeye kalkmayın çok pahalıya mal oluyor ve dolandırılma olasılığınız yüksek.

gelelim herkesin merakla beklediği gece bölümüne :)

arkanıza yaslanın ve dikkatlice okuyun. tahmin ettiğiniz gibi şeyler anlatmayacağım.

tayland bildiğiniz üzere ''gülen insanların ülkesidir. kızları çok saygılı çok efendidir. hizmet etmeyi severler '' bunları kim demişse HALT ETMİŞ..!! taylandlılar sadece parayı severler. başka hiç bir şeyi sevmezler. parasını verir, ilgi gösterirseniz sizden iyisi yoktur. karşınızda melek olurlar. hele bir parada sıkıntı çıksın bakın neler oluyor. tahmin bile edemezsiniz. Örneğin, dayak yersiniz, odanızı bastırır, polis çağarır..

Gözümün önünde arkadaşımın başına geldi. para konusunda sıkıntı çıktı konu uzadıkça kız sinirlendi sinirlendi, en sonunda kafa göz girdi. polis çağar dedi arkadaş dedim çağarırısam hepten kötü olur vs. neyse verdi parasını gitti. bunun gibi onlarca örnek gösterebilirim.

Kızlar konusunda altın kural şudur, Her şeyi en baştan ayrıntılı konuşmak, parasını ASLA peşin vermemek. sarhoş veya benzeri bir durumda odamıza kız almamak. en önemlisi de gecelik değil short time diye tabir edilen kısa süreliğine almaktır. bu size ciddi avantajlar sağlar. örneğin, gece bişeyim çalındı mı ?, basıp gitti mi ?, diye düşünmenize gerek kalmaz. gece yaşanması muhtemel olan, hastalandım, başım ağrıyor, arkadaşım kaza geçirmiş, evde problem olmuş gibi yalanalara maruz kalmayacak ve canınızı sıkmayacaksınız. hemde daha ucuza mal edeceksiniz.

fiyatları ise, gecelik 1000 thb ile 3000 thb arası, short time 500 - 1000 arası. asıl piayasa short time 500, gecelik 1000'dir. fazla verip lütfen piyasayı YÜKSELTMEİN. gerçekten her sene ciddi manada herşey pahallanıyor. unutmayın ki geçim kaynakları biziz. biz para vermezsek, ya sokakta yatacaklar, ya ''it bağlasan durmaz '' bir odada kalacaklar. bunun farkında olunuz..!! ayrıca bir aldığınız kızı bir daha almayın. çeşit çok sonradan sıkıntı oluyor. çok beğendim buna 2000 veririm de demeyin çünkü en fazla 5 dk yürüyünce daha güzelini göreceksiniz :)

kulüblerde ise durum şöyle, pattayada mixx clubta bira 180 thb civarlarında. yerlisi kızlar alırsa 80 thb. varsa arkadaşınız ona aldırın. şişe açtırırsanız acele etmeyin. bitmezse kart alıyorsunuz ertesi gün veya istediğiniz zaman gelip devam edebiliyorsunuz. bazı mekanlarda içerden kız çıkarırken 300 ile 500 thb arası bir ücret alınabiliyor. bilginiz olsun.

EN ÖNEMLİSİ VE EN ÇOK YAPILAN HATA , '' BEN BU KIZA AŞIK OLDUM, BU KIZ BU İŞİ YAPMASIN '' MANTIĞIYLA HAREKET EDİP DÜZENLİ PARA YOLLAMAK. SAKIN BÖYLE BİR HATAYA DÜŞMEYİN..!! KIZ ORDA SADECE ANI OLARAK KALSIN GERİSİNİ HİÇ KARIŞTIRMAYIN. İNANIN SİZİ BEKLEMİYOR ÇALIŞIYOR, HATTA SİZİN GİBİ 10 15 TANE DE ONLARIN DEĞİMİYLE ''KERİZ'' VAR HERKESDEN BOYUNA PARA KOPARIYORLAR. ''ANNEM HASTA, BABAM HASTA HASTA, ÇOCUĞUM HASTA, EV KRİASI, ODA KİRASI, AÇIM VS ''HEPSİ YALAN YALAN YALAN..!! TELEFONLA KONUŞUP KONTROL ETTİĞİNİZİ FALAN SANMAYIN. 1 2 SAAT ORTADAN KAYBOLURLAR, UYUDUM DERLER VS HEPSİ İŞE GİDERLER. HAL BÖYLE OLUNCA DÜNYANIN EN ÇOK WESTERN UNİON KULLANAN ÜLKESİNİN TAYLAND OLDUĞUNA ŞAŞMAMAK GEREK.

otel konusunda ise, hiç tesise falan gerek yok. merkezi olsun, odası temiz olsun gerisi komple hikayedir. çünkü sabaha karşı odaya gidip 3 - 5 saat uyuup tekrar dışarı çıkacaksınız. havuz, jakuzi, sauna vs hepsi gereksiz. hatta tv bile gereksiz türkçe kanal yok.

pattaya da high five oteli tavsiye ederim. pişman olmazsınız. gecelik fiyatı 900 thb. hiç birşeyinize karışmazlar. lobide yiyin için alem yapın, istediğinizi getirin götürün hiç kimse hiç birşeye karışmaz.

gelelim tayland'a evlilik işine. Bu konuyuda şöyle böle evlenir şu bu evrak gerekir diye anlatmayıp gene farklı bir açıdan anlatacağım. Taylandlılar evlenmek isteyen çok kişi var. Bunu en başlarda bende istedim, hemde çok. fakat gidip gele gele işin aslında öyle olmadığını anladım. İlk bakışta taylandlı biriyle evlenmek için o kadar çok sebep var ki. Güler yüz, saygı, hizmet, sıcak kanlılık, samimiyet ilk giden birinin aşık olmaması mümkün değil gerçekten. Ama gel gelelim o görünen tarafı. ben size arka tarafını anlatayım.

Taylandlı biriyle evlenirken unutmayınki kızla evlenirken ailesiyle de evleniyorsunuz desem yeridir. Bir kere başlık parası var. O da yaklaşık 100.000 ile 1.000.000 thb arası bir rakam. Bunu kıza sorduğunuzda '' annemle konuş der '' . Annesi sizi yaşadıkları köye çağaracak ve sizinle konuşmak isteyecek. Gittiniz mi ? İşte tam o anda ayvayı yediniz. bütün ev alışverişleri , tüm ihtiyaçlar tarafınızdan karşılanacak 25 - 30.000 thb arası bi paraya mal olacak. Dikkat edin daha evlenmediniz. Bir yanlışlık yapıp fiyatta anlaşıp evlendiniz. Kızı aldınız götürdünüz. Bitti mi ? Asla.. daha yeni başlıyor. Bir kere bütün ailesine bakmak zorundasınız. Aylık belirli miktarlarda para yollayacaksınız. Annesi, babası, varsa kardeşleri ve olma ihtimali %90 olan çocuğu için. ''Neden ? '' diye sorduğunuzda ''parayı ben yolluyordum, benle evlendin şimdi sen yollaman gerekiyor '' diyecek. Gene bitmedi.. Daha sonra fazla para koparmak amacıyla '' ev kirası, annem hastanede, oğlumun okul parası, posta parası '' gibi bin tane şey uydurup 24 saat para koparmaya çalışacak. Hatta ve hatta çarşı pazar alışverişi verdiğiniz paradan artanları biriktirip gizlice ailesine yollayacaktır. Hadi dediniz ''ben yollamam kardeşim '' bence bi 10 kere daha düşünün. Hayatınızı zindan etmekten çekinmeyecektir. Herşeyi yaparlar. İşin içine para ve aile girdin mi, kimseyi tanımazlar.

Tabii ki bunlar herkes için geçerli değil. Ama çoğunluk böyle. Yani evlilik için düşünürken hiç ama hiç acele etmeyin. uzun uzun düşünün.

Sözün özü, HİÇ BİR THAİLİYE ASLA GÜVENİLMEZ. SADECE GÜVENMİŞ GİBİ YAPIN. ONLARDA AYNISINI YAPIYORLAR. hiç bir şeyi abartmadan gezin, tozun, tadını çıkarın ve gelin gerisini hiç uzatmayın kurcalamayın. tatiliniz de kısa sürsün tadında kalsın :) kısa kısa gidin gelin.

uçak bileti için;www.skyscanner.com ,www.kayak.com ,www.gezginleralemi.com (benim tercih ettiklerim )

otel için;www.agoda.com ,www.booking.com hatta bu uygulamlar için iphone veya android işletim sistemine sahip telefonunuz varsa ; telefonunuza uygulamalrını indirerek gittiğiniz yerde yakınınızdaki oteller, adresleri, telefon numaraları, fiyatları görebilir hatta direk harita üzerinden otellere gidebilirsin

Hepsi bu..

Bu da kendi blogumda paylastıgım benzeri fakat daha detaylı bir yazım. umarım okurken sıkılmazsın. Bilgi paylaşınca güzel,

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Geçen ay tayland'a giden bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre, pattaya'ya çok büyük bir hırsızlık çetesi dadanmış. Normalde kolay kolay ortlıkta polis göremeyeceğiniz bir yerde her yer polis doluymuş ve sürekli kollarında hırsızlarla gidiyorlarmış. Hatta gece mekanlara baskınlar dahi düzenliyorlarmış.

Unutmayınki hırsızların ilk hedefi cepleri doğal olarak dolu olan turistlerdir aman dikkat.

Merhabalar,

Öncelikle tayland hakkında kısa bir ansiklopedik bilgiyle başlayalım.

Krallıkla yönetilmektedir, ana dili Taycadır, nüfusun %90 lık bölümü budist inanışına sahiptir.Sınrları Burma 1,800 km, Kamboçya 803 km, Laos 1,754 km, Malezya 506 km. Kutsal tapınaklarda beslenilen siyam kedisi tüm dünyada ünlüdür. Thai dilinde melekler şehri anlamını taşıyan Bangkok ise başkentidir. Turizme önem verilir, turistler saygıyla ve çiçeklerle karşılanır. Budist geleneği gereği ülkede budizm için büyük paralar harcanır ve tapınaklar kurulur ve yaşatılır. Suya dayanıklı bir ağaç olan, yatçılık, mobilya ve havuz sektörünün vazgeçilmez malzemesi Tik ağacından çok güzel oymalar, eserler görmek ve/veya satın almak mümkündür. Ülkeyi gezecek yabancıların dikkat etmesi gereken davranış şekilleri vardır. Bir Taylandlı yanında başkasının başını, saçlarını okşamak; ayakla bir şeyi işaret etmek ve Thai şekli selamlaşmayı yapmamak ve bir ikramı kabul etmemek hoş karşılanmaz. Ülke kara incinin vatanıdır

Tayland’a gitmeniz için o kadar çok sebep var ki … Dünyanın en iyi pirinçleri bu ülkede, dünyanın en büyük restoranı bu ülkede, dünyanın en uzun boyunlu insanları bu ülkede, dünyanın en büyük mücevher satış showroomu bu ülkede, dünyanın en büyük tatlı su balıkları bu ülkenin nehirlerinde bulunmaktadır.
    Tayland dünyadaki en çok AIDS hastalığına sahip ülkelerden birisidir. Bu yüzden gitmeden önce salgın hastalıklara karşı korunmak için gereken aşıları yaptırmayı unutmayınız. Aile toplum sağlığı merkezlerinden gideceğiniz ülkeyi söyleyerek gereken aşıları ücretsiz yaptırabilirsiniz. Hatta dünyanın ilk ve tek '' AIDS müzesi '' bu ülkededir. turizm gelirlerlerinin azalmasından korktuğundan tayland hükümeti gerçek AIDSLI sayısını gizlemektedir.

Uçak Bileti - Otel Uygun Bulma Yöntemleri

Gitmeye kesin karar verdiyseniz, uçak biletinizi önceden alarak çok uygun fiyatlara halledebilirsiniz. Direk uçuş sadece THY de mevcut. Fakat fiyatlar biraz yüksek. Bunun yerine arap emirliklerine ait Fly Emirates, Qatar Airways, Ethiad gibi şirketlerle aktarmalı olarak daha uygun fiyatlara gidebilirsiniz. Otel seçiminiz için nacizane önerim, internetten ön araştırma yapın. Ama parasını vermeyin gidip görün. Resimlerle gidilen yerler arasında gerçekten ciddi farklar olabiliyor. Otelinizin merkeze yakın olmasında fayda var. Onun dışında yatacağınız yer temiz olsun. Tesisin gerçekten hiç bir önemi yok. Çünkü otelden yatmaktan başka bir şey yapacak vakit olmuyor. Uçak bileti araştırmanızı önereceğim siteler, tatilsepeti.com , skyscanner.com, bavul.com. Otel için, trip****ior.com , agoda.com.

Tayland’a Ne Zaman gidilir ? Havası Nasıldır ?

Tayland tropikal iklim kuşağında bulunmaktadır. Gidilecek dönem iyi seçilmelidir. Çünkü; muson yağmurlarında gerçekten tatil yapmak istemezsiniz. Yağmur bardaktan değil, kovadan boşalırcasına yağar. Elinizi dahi dışarı çıkaramazsınız. Ama hava hiç bir zaman soğuk olmaz her zaman sıcaktır. Gidilecek en iyi dönem, kasım - aralık ayıdır. Tam turistik sezondur. Buna bağlı olarak, uçak bileti, oteller biraz daha pahalı ve kalabalıktır.

Bangkok ( Melekler Şehri )

Önce biraz ansiklopedik bilgi veriyim.

Bangkok (tayca กรุงเทพมหานคร) , Tayland'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tayca Krung Thep (กรุงเทพฯ, /krūŋtʰêːp máhǎːnákʰɔːn/) olarak anılır. 1990'daki sayıma göre nüfusu 8.538.610'dur. 13°45′Kuzey 100°31′Doğuda yer alan şehir, Chao Phraya Nehrinin doğu yakasında, Tayland Körfezi'nin yanında bulunur.
    Bangkok, 1782'de Kral I. Rama tarafından kurulmuştur. Güneydoğu Asya'daki en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerdendir. Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biridir.
    Dünya Meteoroloji Örgütü (World Meteorological Organization, WMO) Bangkok'u dünyanın en sıcak büyük şehri olarak adlandırmıştır. Bangkok aynı zamanda dünyanın en popüler turistik mekânlarındandır.
    Şehrin Taycadaki tam resmi ismi "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit"tir.
    Bangkok uluslararası alanda şehrin ismi olarak kullanılırken, Taycada da genel olarak, ismin kısa formu olan Krung Thep (Melekler şehri) kullanılır. Resmi alanlarda ise, meselâ otomobil plakalarında Krungthep Mahanakhon olarak tanımlanır.

Tayland nüfusunun %90'ı budisttir. Budha'ya olağan üstü saygı duyulmaktadır. Bunun yanı sıra ''hinduizmin'' etkileri görülmektedir. Zamanla ikisi de birbirine harmanlanmış ve benimsenmiştir. Çok az bir müslüman kesimi de bulunmaktadır. Hatta Müslümanların ibadetlerine kraliyet ailesi katılmaktadır.

Her zamanki gibi ön ansiklopedik bilgi..

Pattaya (Thai: พัทยา, RTGS: Phatthaya) Tayland'ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok'un yaklaşık 165 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer alan şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir.
    Kelime anlamı, "Güney Batı Muson Rüzgarı" olan Pattaya, dünyadaki en gözde tatil merkezlerinden biri olup, 2005 yılında 5.4 milyon turiste ev sahipliği yapmıştır. Son yıllarda Doğu Asya ve de Rusya'dan gelen yabancı turist sayısında artış yaşanmış olup Pattaya'da Seks Turizmi mevcuttur.bu sebepden dolayı çok sayıda resmi kayıtların dışında hiv virüsü taşıyan hasta vardır.ve bunu ciddiye almaları için bangkokta dünyanın ilk hiv yanı aides müzesi vardır.ve artık eski temiz ucuz tatil anlayışından çok çıkmış olan thailand bu durumdan dolayı gerçek hasta sayısını gizlemektedir...
    Şehirde yaşayan, çalışan ve çoğunluğu Batı Avrupa ile Kuzey Amerika'dan gelen yabancıların talep doğurması sonucunda şehirdeki çok katlı yapıların sayısı artmıştır. Böylece şehir, yüksek katlı yapı sayısında, ülkenin başkenti Bangkok'tan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir.

Şehrin merkezi ve kalbi olarak Walking Street gösterilebilir. Walking Street şehrin gece hayatının merkezi niteliğindedir. Burada rock,pop,hard,striptiz,gay gibi her türlü eğlence mekanına rastlayabilirsiniz. Şehirdeki en ucuz ulaşım seçeneklerinden biri olması nedeni ile şehre gelen turistler daha çok ulaşım için Tuk-Tuk'ları tercih etmektedir. Bu araçlar motosikletlerin gelişmiş versiyonları olması ile beraber, uzak doğu ülkelerinde kullanımı oldukça yaygındır.

Yukarıda yazdığı gibi gerçekten bir '' SEKS '' cennetidir. Dünyanın seks merkezi olarak gösterilmektedir. İstatistik olarak 1 kişiye 40 bayan düşmektedir. Hal böyle olunca seçenekte çok oluyor. Fiyatlarda son derece uygun.

Pattaya yapısı itibariyle oval olduğundan ulaşım son derece kolay ve rahat. Hemen hemen her yere yürüme mesafesinde ulaşabilirsiniz. Minibüste seçenekler arasında. Fiyatı 10 THB. Yani 0.40 – 0.50 kuruş. Hatta çok ufak bir miktar karşılığında motosiklet dahi kiralanabilir. Hatta en mantıklı seçenek sayılabilir. Çünkü benzin gerçekten çok ucuz. Kaskınızı takarsanız kolay kolay poliste çevirmez. Ama bizim ehliyetlerimiz orada geçmediği için gene de dikkatli olmakta fayda var.

Pattaya Gece Hayatı

Dünyanın ''SEKS'' merkezine hoşgeldiniz. Tabularınızı yıkın ve kendinizi Pattaya’nın özgür dünyasına bırakın..

Öncelikle Pattaya'nın adının sadece seksle anılması gerçekten rahatsız edici. Çevresinde gezecek yerlerde çok sayıda. Mercan adası, timsah çiftliği, dünyaca ünlü alcazar show, fil safarisi gibi.

Ama genel manada insanlar buraya sadece seks için geliyor diyebiliriz. Bazı iş adamlarının buraya gelip '' iş toplantısındayım, toplantı uzadı '' gibi bahaneler uydurmaya dahi değen bir yer. Özellikle araplar buraya gerçekten çok ilgi gösteriyor.

Gelelim bayan ve eğlence kısmına. Mümkün olduğunca dikkatli yazmaya çalışacağım.

Pattaya'da eğlencenin kalbi '' WALKING STREET'' de atmaktadır. Burası araç trafiğine kapalı her tarafı go go barlar, çeşitli cinsel içerikli showlar, gay barlar, discolar, gece kulüpleriyle doludur. Yanında eşi olan kimse kesinlikle rahatsız edilmez. Bu konuda endişelenmeyin. Hatta bu show ve kulüplere turist bayanlarında katıldığı sıkça görülmektedir.

Daha öncede belirttiğim gibi burada 1 erkeğe 40 bayan düşüyor. Bayan gerçekten çok fazla. Fiyatlar çok makul. Gecelik 1000- 2000 THB arası. Türk parası ile 40 - 80 tl. Bu işi yapanlar o gece işe çıkamazlarsa çoğunluğu ya metro durakları, banklarda yatıyor ya da ne kadar oda denirse kiralık odalarda yatıyorlar. Hepsi gerçekten çok saygılılar, çok sıcak kanlılar, çok güler yüzlüler. Parasıyla anlaşıp aldığınız bir bayan o andan itibaren gerçekten sevgiliniz olur, etrafına vs kesinlikle bakmaz. Resmen gözünüzün içine bakarlar.

Bayanlara bir başka bakış açısı da şöyle; kimi çevreler orada bayana para ödemenin gereksiz hatta saçmalık olduğunu söylemektedir. Çok basit bir şekilde bir mağazada, dükkanda veya herhangi bir yerde görüp beğendiğiniz bir bayan veya yolda beğendiğiniz bir bayanla hemen samimiyet kurabilirsiniz. Gerisi size kalmış. Gerçekten rahat insanlar. Kesinlikle, çekinecek, utanacak hiç bir şey yok. RAHAT OLUN...
    Kısa bir bilgi : Tayland'a fuhuş yapan insanlara bizim ülkemizdeki gibi alt sınıf insan muamelesi yapılmaz. Aksine 1. sınıf insan muamelesi görürler. Çünkü onlara ''para kazanıp ailelerine, çocuklarına bakıyorlar'' gibi bir mantıkla yaklaşılır. Bir bayanın mesleğini sorduğunuzda rahatça fuhuş yaptığını size söyleyebilir.

Tayland'a Alışveriş

Tayland genel olarak gerçekten çok ucuz bir ülke. Değerli taşlar ve gümüş madenleri bu ülkede bulunduğundan çok uygun fiyata alınabilir. Pattaya girişindeki ''Gem Stone '' dünyanın en büyük taş fabrikasıdır ve dünyanın en büyük mücevher satış showroomu burada bulunmaktadır. Elektronikte son derece uygundur. Bir göz atmakta fayda var.

Burada alışveriş yaparken temel ilkemiz ''pazarlık'' yapmaktır. Hemen hemen her şeyi yarı fiyatına hatta 4'te 1 fiyatına alabilirsiniz. Baktınız pahalı geliyor, yürümeye devam edin. Çok büyük bir ihtimalle geri çağırıp verecektir. Bunun yanı sıra alışveriş merkezleri içinde dünya markalarını bulmakta mümkündür.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

1) Tayland'ın meşhur tuktuklarını kısa bir gezi hariç tercih etmeyin. Çünkü, ya yanlış yere gideceksiniz, yada çok fahiş bir fiyata gideceksiniz. Alışveriş ve otel için anlaşmalı yerlerine götürüp komisyon alıyorlar. Aman dikkat...

2) Bir tapınak, müze veya benzeri bir yere giderken adres sorduğunuz kişilerin yanlış adres veya bilgi vermeleri kuvvetle muhtemeldir. Orası kapalı, yandı, taşındı vs gibi..

3) Yanınıza dostça yaklaşan, Taylandlı veya yabancı bir turist... Aman dikkat... Size bir şeyler satmak isteyebilir, bir yerlere davet edebilir hatta evinde kalmaya bile davet edebilir. SAKIN KANMAYIN. Mümkünse uzak durun.

4) Fiziki kavga veya yüksek sesle konuşmaktan kaçının. Çok sakin ve güler yüzlü olmalarına karşın, küçük düşürüldüklerini hissederlerse gerçekten değişebiliyorlar.

5) Mümkün mertebe kralın adını söylemeyin. Çok saygı görüyor(ülkenin %97'sinin oyunu alarak seçilmiştir). Yanlış anlaşılmalar sonucu başınıza bir iş gelebilir.

6) Tayland'a her şey özgür olmasına karşın, uyuşturucu konusunda kesinlikle tolerans yoktur. Kesinlikle üzerinizde taşımayın.

7) Budha'nın ismini de mümkün mertebe kullanmamaya çalışın.

8) Üzerinizde büyük para ve pasaport taşımayın. Hiç kimse size pasaport sormayacaktır. Otel odanızda kitli kasanıza bırakın.

9) Açık su içmeyin. Kapalı şişelerdeki suları tercih edin.

10) Başınıza bir şey gelme ihtimaline karşın turizm polisinin ve türk konsolosluğunun numaralarını bir yere not etmeyi unutmayın.

11) Pasaport ve kredi kartlarınızdan 2'şer tane fotokopi alıp ailenize vermeyi unutmayın. Herhangi bir kaybolma durumunda çok işinize yarayacaktır.

12) Korunmasız ilişkiye ASLA girmeyin. Aşılarınızı olmayı unutmayın.

13) Asla kimseye güvenmeyin.

14) Taksiler gerçekten çok ucuz. Bu sebeple genelde taksimetre açmıyorlar. Kibarca söyleyin açmazsa taksiden inin.

15) Çok fazla sayıda ''ladyboy'' olduğundan dikkatli olun.

16) Pazarlık etmeden asla alışveriş yapmayın.

17) Eğer araba kiralamayı düşünüyorsanız şöförsüz araç kiralamaktan kaçının. Trafik Tayland'a tersten akmaktadır. Dünyanın en uzun kırmızı ışık bekleme süresine sahip ülkedir.

ansiklopedik bilgi kaynağı :http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa

sorularınıza seve seve cevaplamaya hazırım.

edit : daha yazıcak birşey kaldığını sanmıyorum

7 veya ey aşk
  • sahrı S kullanıcısına yanıt
    itiraf com'dan;
    Temel sorunsal
    Hem arabada hem evde sürekli mehter marşları dinleyip beni sinir eden, kendini Temel, beni Fadime zanneden, nerelisin diye soranlara Trabzon diyen, Osmanlı paraları, tuğraları ve beratları kolleksiyonunu genişletebilmek için zamanının ve parasının çoğunu harcayan, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihini gün gün bilen, sık sık ne olacak bu Türkiye'nin hali diye soran ve karısının Türk olmasından başka Türkiye ile hiçbir bağı olmayan Hollandalı bir kocam var.
    beni de Hollandalı eniştenin türk versiyonu kabul edin lütfen.
  • Hocam sana nasıl teşekkür etsem az. Gerçekten çok bilgilendirdin beni :) Sonuç olarak tayland seks ülkesi dolandırıcı ülkesi. ve asla ama asla kimseye güvenmeyeceksin. işi bileceksin. umarım tayland'a giden Türkler bu yazdıklarını okur. benim gitme gibi bi niyetim yok, fakat gerçekten bayağı bir genel kültür edindim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

Hocam sana nasıl teşekkür etsem az. Gerçekten çok bilgilendirdin beni :) Sonuç olarak tayland seks ülkesi dolandırıcı ülkesi. ve asla ama asla kimseye güvenmeyeceksin. işi bileceksin. umarım tayland'a giden Türkler bu yazdıklarını okur. benim gitme gibi bi niyetim yok, fakat gerçekten bayağı bir genel kültür edindim :)

Kulaktan dolma, guvenilirligi muphem bilgilerle ne guzel bir yargiya vardiniz hemen ! Burada sahrı adli uyeden bahsetmiyorum tabi ki ama kendisinin atifta bulundugu kisinin Thailand hakkinda hic bir bilgiye sahip olmadigini ve anlattigi seylerin Thailanddaki gerceklerle pek de ortusmedigini soylemek isterim. Siz Pattayaya gidip oradan bir gozlem yapmaya calisirsaniz tabi ki bir sex ve dolandiricilar ulkesi olarak gorursunuz Thailandi. Kaldi ki Pattaya da guzellikleriyle gorulmesi gereken yerlerden biridir oradaki sex olgusundan bagimsiz bir sekilde dusunuldugunde.

Thailanda daha once gitmediginizi varsayarak soyluyorum ki Thailand kesinlikle bir sex ve dolandiricilar ulkesi degildir. Bilenler bilir ki Thailand cok ozel bir ulkedir onu gercekten anlayabilenler icin. Thailandda yaklasik bir yil gecirmis birisi olarak sunu soylemem gerekiyor ki bu ulkeye haksizlik ediyorsunuz. Hem de cok buyuk bir haksizlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenvibe -- 1 Ağustos 2013; 0:58:23 >
  • Uplifting kullanıcısına yanıt
    estafuullah sevgili kardeşim.beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı.taylanda niye bu kadar kızdın canım kardeşim.ilk yazımda söylemiştim.tayland sizin mahallenizden daha güvenli bir yerdir.olmaz mı olur tabii ki. mahallenizde ne kadar problem yaşama ihtimaliniz varsa tayland da aynıdır. yeter ki ağzınızı ayırıp ben paralı, salak bir turistim.beni kim becerse, dolandırsa, soysa...... diye yola çıkarsanız...... merak etmeyin İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAОINA GELİR. benim dolandırılmam da bu hesap.sekse gelince dünyanın her tarafında var.bana paralı seksin olmadığı bir ülke gösterebilirmisin.kübadan irana, almanya amerikadan malezyaya......ben olaya bir hizmet satın alma olarak bakıyorum.sonuçta berberde saçını kestiriyorsun veya lokantada yemek yiyorsun.tayland da türkler gibi mazisi 2500 yıldan daha eski bir ülke ve millettir.malum hatunlar dünyanın her tarafında olduğu gibi orada da var.normal hatunlar da.bizdeki gibi taylandın kırsalında bekaret çok önemlidir.bir şey daha söyleyeyim.tay ailesi anaerkil ailedir.evi yaşlı anne çekip çevirir.erkeğin işi gücü içip içip kumar oynamaktır.hatun dövme yemekten sonra içilen keyif çayı sayılır.o hatunlar keyiflerinden pattayaya gelmezler.pirinç nasıl ekilir nasıl hasad edilir bilir misin.yılın yarısından fazlasında dizlerinize kadar balçığın içinde sabah yedi akşam yedi boğuşursun.günde üçbuçuk ila beş dolar için.yüz yüzelli baht.budizimde de kadınlara pek önem verilmez-bu bayağı uzun bir muhabbettir,arzu ederseniz budizmin kadınlara bakışını ve uygulamayı anladığım kadarıyla anlatırım. tay erkekleri serbesttir.canı sıkıldı, esti çeker gider başka bir yere bir daha evlenir.bir tay atasözü vardır kadınlar fillerin arka ayağıdır.ee bu kadın ne yapacak bu aile ne yiyecek ne içecek.taylandda hastahaneler gibi ilkokul dahil eğitim de paralıdır.sovyetler çökünce İstanbul rus doktor mühendis dadılarla,hizmetçilerle dolmadı mı.kadın ne yapacak.para kazanacak kazandığı parayı ne yapıyor. annesine gönderiyor.
    siz olsaydınız ne yapardınız sevgili kardeşim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.