Şimdi Ara

Gunde 8 saat calışanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasil calisabiliyosunuz arkadaslar ben 5 saati gecemiyorum 5 saat oldugunda basim davul gibi patliyor agriyor gozlerim kizariyor bitkisel hayata geciyorum 8 saat calismanin belli bi taktigi varsa özel mesaj atarak verebilirmisiniz burdan yazsanizda olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 mısın mezun mı
  • Hocam merhabalar öncelikle
    3.senesinde olan birisi olarak günde yaklaşık olarak 10+ saat çalışıyorum. Çünkü yapabilecek başka bir şeyim yok. Zamanı öldürüyormuşum gibi geliyor zaten oturunca nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz
    1 gün içerisinde asla ama asla 2 dersi karıştırmıyorum. Gidebildiğim yere kadar eş zamanlı soru bankası + videoları ile gidiyorum. Sıkıldığımda veya anlamadığımda açıyorum telefonu 10 dakika dizi kesitleri izliyorum. Kendinizi düzene oturtmanız lazım. Bir yerden sonra alışıyorsunuz. Geçenlerde elektrik gitti video izleyemediğimden atlayamadım 1-2 saat mola verdim inanın ne yapacağımı bulamadım. Kötü bir şey aslında sürekli derse abanmak ama dediğim gibi yapacak başka bir şeyiniz olmayınca verim alarak çalışabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clrflapple

Hocam merhabalar öncelikle
    3.senesinde olan birisi olarak günde yaklaşık olarak 10+ saat çalışıyorum. Çünkü yapabilecek başka bir şeyim yok. Zamanı öldürüyormuşum gibi geliyor zaten oturunca nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz
    1 gün içerisinde asla ama asla 2 dersi karıştırmıyorum. Gidebildiğim yere kadar eş zamanlı soru bankası + videoları ile gidiyorum. Sıkıldığımda veya anlamadığımda açıyorum telefonu 10 dakika dizi kesitleri izliyorum. Kendinizi düzene oturtmanız lazım. Bir yerden sonra alışıyorsunuz. Geçenlerde elektrik gitti video izleyemediğimden atlayamadım 1-2 saat mola verdim inanın ne yapacağımı bulamadım. Kötü bir şey aslında sürekli derse abanmak ama dediğim gibi yapacak başka bir şeyiniz olmayınca verim alarak çalışabiliyorsunuz.

Hedef ne hocam

• ODTÜ-Kimya
  • 8 saat çalışabilen insan net süper insandır. Düşünün ofislerde çalışan insanların mesai saati 8 saat zaten ve 8 saat boyunca da çalışmıyorlar. Yemek, toplantı, boş boş masanda oturma derken 8 saat geçiyor ama onda bile insanın canı çıkıyor. Kafanı kaldırmadan 8 saat beyin çalıştırabilmek gerçekten çok ama çok zor. 5 saat bile bence çok iyi performans. Şahsen ben 4 saat çalışabiliyorum ve her türlü konuyu bitirebiliyorum bu şekilde.
  • 8 saat çalışınca direk boğaziçine mi alıyorlar ?
    Yök size 8 saatten az çalışmayın mı diyor ?
    ne kadar çalışabiliyorsan çalış ama verimli çalışmaya bak, sen hiçbirşey anlamadıktan sonra istersen 12 saat çalış ne fark eder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    günde 13-14 saat çalışanlar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki günde en az 3 ders çalışmak en verimli yöntemdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max 7 buçuk saati gördüm onda da kafa beyin kalmadı sekiz saat nasıl çalışıyolar merak ediyorum

• Hocam 3 saat değil 3 ders yazıyo.

• yazın ortalama 6-7 saat calistim 8i gordugumde oldu ama okul varken oyle olmuyor o is

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ders yazmış, 3 saat değil. Karşınızdakine hakaret edeceğinize düzgün okuyun!
  • xxlarge7070 X kullanıcısına yanıt
    Söyler misin geri kalan vaktimde ne yapacağım ? 3 senedir bu saçma sapan sistemin bir kuklası olan birisi olarak ister 1 saat ister 10 saat çalış kişiden kişiye değişir. 10 saat çalışmaktan anladığın eğer açıp bir kitabı bir gün bitirmek ise haklısın o yapılamaz ondan verim alamazsın ama gidip 2 konu çalışıp bu 2 konuyu öz suyuna inecek kadar soru çözüyorsan bunda hiç bir problem yok. Günümün belirli bir oranını not+konu ve video ya ayırıyorum geri kalan kısımını sorulara ayırıyorum. 4 ayrı kaynaktan soru çözüyorum zorlanıyor muyum ? Bazen evet ancak yeri geliyor eğlendiriyor ve ümit veriyor. 1 konu anlatımı 1 çözümlü 2 adet farklı yayın evinin soru bankaları var elimde (matematik için geçerli değil) bunları öyle rafta dursun ben bakayım diye almadım. Eş zamanlı gideceğimi var saydım ve buna dayanarak bir program oluşturdum. Forumda bir kaç insana sorabilirsin. Köpek gibi disiplinli program yapıp çalışan birisiyim. Son olarak bahsettiğin araştırma doğru olsa bile kanun haline gelse bile hiç bir şekilde kabul edilemez bir yargı. Hiç bir insanın kişiliği,özellikleri bir diğer insan ile bir olamayacağından böyle bir genelleme yapılamaz. Öfkem sana değil bu tarz çevremden de tepkiler alıyorum ancak dediğim gibi yok ulan başka yapabilecek bir şeyim illet gibi 3 senedir çekiyorum bu çileyi kendi mallığımdan okul seçimlerimden yetersizlikten 3 koca senem heba oldu. Bütün gücüm ne kadar ise onun hepsini derse vermekten başka bir çarem kaldı mı ? İlk mezuna kalmak iyidir felan ama sonrasında koyuyor gerçekten artık olmuyor yani dayanamıyorsun. Her gece yataktan fırlayıp çözemediğim soruyu söylerken buluyorum kendimi kendi kendime konuşuyor raddesine geldim. Asosyal oldum peki neden ? Çünkü artık başka bir çarem yok. Umutsuzluk ve tükenmişlik içinde son hakkım ile tutunmaya çalışıyorum canımdan ciğerimden hayatımdan çalıp o derslere veriyorum ve inan içindeki o psikolojiyi susturabilmek için buna ihtiyacın oluyor. Umarım anlayabilmişsindir.

Bak başka bir şey daha söyleyeyim şimdi benim bu yukarıda yazdıklarımı gelir birisi okur hocam sen çok abartmışsın bende mezuna kaldım ben de böyle olmadı diyebilir saygı duyarım. Dedim ya bir insan ile bir insan aynı olamaz.

Edit: Mesajınızda ders olarak bahsetmişsiniz ben saat olarak algıladım olsun saat olarak itiraz edenler de açar bunu okur. Ders olarak neden karıştırılmasını önermediğimi dile getirecek olursak
    Eğer ki kişi o dersten sadece 1 ünite veya 1 konu çalışıyorsa karıştırılabilir ancak ağır sayısal ile ortalama sayısal dersleri yine karıştırılmamalıdır. Eğer bir insan benim yaptığım gibi günde 2 ünite ile gidiyor ise hiç bir şekilde karıştırmamalı çünkü ne vakti kalacaktır ne de kafası. Şimdi gelelim neden karıştırmasın. Matematik üzerinden örnek ile başlayacağım temeli olan ve temeli olmayan bir insan olarak ayırırsak temeli olmayan bir insan 1 ünite konuyu yarım saatte okur ama o soruları yaklaşık 1 günde çözer + video ile diyelim ki daha kısa bir sürede çözdü kafasının içinde o kadar çok soru işareti varken gidip fiziğe kimyaya bulaşması intihar gibi bir şey olur onun için. Temeli olan bir insanında hızını alamayıp diğer sorulara abanması onun için daha yararlı olacağından bulaşmamasını tavsiye ederim. Fiziğe gelecek olursak Fizik çalışan bir insanın dersten kalktıktan sonra nefes almasını hatırlaması bile bence bir mucizedir. Kimya ise bir yandan mantık bir yandan hatırlama bir yandan hesaplama yaptığınız aynı şekilde özellikleri hatırlamaya çalıştığınız bir ders hepsi iç içe bağlantılı yani birinden birine atlamanız doğru olmaz

Sözel dersler içinde böyle tarih çalışıp ordan atlayayım felsefeye sonra gidip mal gibi dolaşayım ortada..
    Anlatmaya çalıştığım şey şu isteyen çalışsın yapmasın demiyorum. Ancak kişi verim almak köküne kadar öğrenmek istiyorsa bir gününü o derse adamalı ve anladıktan sonra diğer konulara geçmeli.
    Bak başka bir örnek daha vereceğim dedin ya 3 ders çalışmalıymış günde. Bu kişi aynı gün içerisinde matematik geometri ve fizik yazmış olsun ders programına ilk 3 hafta sorunsuz verimli gitsin sonra 4.haftada dersin başına oturunca 3 dersinde konusunun çok uzun olduğunu ve yetişmeyeceğini algılasın ne olacak içinden bir dersi ertesi güne atacak bunun sonucunda ne olacak kendi oluşturmuş olduğu düzene ve disipline ihanet edecek sonrasında ne olacak biliyor musun ? Yarın yaparım demeler. Bizzat yaşadığım için bu kadar net konuşuyorum o yarın yaparım demeler öyle bir hızlı geçiyor ki yarına felan kalmıyor iş. Ana noktayı vurgulayabildiğimi düşünüyorum disiplin,emek,düzen şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-535601307 -- 25 Ekim 2017; 18:36:24 >

• Soylediklerinize kesinlikle katılmıyorum geçen sene mezuna kalma sebeplerimden biride budur oturup 1 hafta mat çalışırdım yada 1 hafta fizik 3 gün kimya 5 gün biyo vs her gün 1 ders tek çalışmanin çok büyük 2 zararı var kanımca

1) Bütün gün aynı dersi çalışınca verim gittikçe düşüyor hatta her saat biraz biraz azalıyor

2) YGS LYS bol tekrar isteyen bir yarış . Sen 1 hafta fizik çalıştıktan sonra sıra tekrar fiziğe gelene kadar 1 ay geçer o 1 ayda fizikten hiç bir şey hatirlamazsin

Dediğim gibi şuan çalışma sistemim günde 2 3 dersi içeriyor ve denemelerde de çok faydası oluyor sürekli farklı derslere çalıştığın için denemeye ayrı bir ozguvenle giriyorsun .

Yani dediğim gibi günde tek ders çalışarak belki %100 verim alıyorsunuz tam size göre çalışma şekli ama emin olun günde en az 3 ders çalışırsanız %200 e kadar yolu var bunun :)

• Günde 15 saat çalışmaya alışıp bi anda 8 e düşerek. Bu sayede fazladan 7 saat yatmış oluyorsun. Mükemmel bir şey

• Flaquan kullanıcısına yanıt
    Hocam dedigin cok dogru ben mezunum hedef marmara tıp geçen sene ortalama 6.5. 7 saat çalışıyordum ama hep en iyi yaptığım konulardan soru çözüyordum ornegin 2.dereceden denklemler canlilarin siniflandirilmasi... Yani kazanmak icin HEM ÇOK HEMDE VERİMLI CALISMAK gerekiyor

• Çubuk makarna'nın dediği gibi saat bazında değil de verimli çalışmak önemli.

Pomodoro tekniği ile 8-9 saat de çalışılabilir. Önemli olan çalışılan oturumlar arasında verilen dinlenme molasının sıklığı.

25 dakika çalışıp, her 25 dakikada 5 dakika mola vererek ve her 4 partlık 25 dk çalışma arasına 20 dakika mola vermek zihnin çok yorulup yıpranmasını engeller. Hoş beyin yorulmuyormuş hiç ama işte ''kafam davul gibi oluyor'' demiş, o histen bahsediyorum.

Yoksa aralıksız 50 dk- 1 saat çalışmak gerçekten yorucu.
  • xxlarge7070 X kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıntılı mısınız yoksa düzgün okumadınız mı ? Ben haftada 1 ders mi yazmışım günde bir ders mi ? Siz eğer bir hafta içerisinde bütün derslerinizi çalışamayıp bundan verim alamıyorsanız sizin sorununuz. Sizin çalışma planınız ile benim ki bir olacak değil ancak ben gidip 3 gün kimya 5 gün biyoloji 2 hafta sonra fizik çalışmıyorum hepsinin bir günü hepsinin belirli bir saati var :)

Edit: Anlatmaya çalıştığım şeyi algılayamamış olabilirsiniz ikimizin söyledikleri aslında aynı Sona çıkıyor ancak farklı yollar ile . Siz bir güne 3 ders sığdırabiliyorsunuz şahsen ben bunu yapacak enerji ve vakit bulamıyorum onun yerine eksiksiz gitmek için 3 farklı kaynak ile video izleyerek gidiyorum. Bu yüzden diğerlerini karıştırmıyorum çünkü zaten o notları düzenleyip okuduktan sonra testler Denemelere giriyorum anca süre yetiyor. Ayrıca gerçekten 2. Yazdığınızı anlayamadım. Yani nasıl oluyorda 1 hafta matematik çalışıp diğer derslere bakmıyorsunuz ? Yada o diğer dersleri sıcak tutmak için neden deneme çözmediniz ? Şahsen ben bir soru bankası ve bir deneme ayırırım kenara geçmiş olduğum soruları konuları tekrar farklı bir kaynaktan çözebilmek için.

Özetle;
    Bir çalışma programını bir kişiye dayatamazsınız. Kişiden kişiye değişeceğinden dolayı verim olayıda değişecektir. Yani sizin verim aldığınız ile ben alamam benim aldığım ile siz alamazsınız. Olay bir insanın kendi programını yapıp onu düzenli bir şekilde kullanılması yoksa günde 1 saat çalışmış 10 konu bitirmiş önemli değil. Eğer kişi kendi yaptığı programa uyuyor ve gece yattığında içi rahat ediyorsa en güzel verimi almış demektir.

Dibin notu: temeliniz var mı bilmiyorum ancak ben bir meslek liseliyim 3.senemdeyim halimi siz düşünün bize matematik fen dersleri vermediler biz soğan doğradık o yüzden bir ders bir gün yapıyorum çünkü tam anlamıyla bu şekilde oturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-535601307 -- 26 Ekim 2017; 9:29:0 >

• Ben Sabah 5 de kalkyorum 5:30 da derse giriyorum akşamdan bimden aldığım hamburger ekmeğinni arasına peynir domates falan koyuyorum. Kahve yi , kettle su koyup yatıyorum. 5:30 a kadar onları yiyip 530 da 1 saat apotemi problemler 1 saat geometri veya matematik sb 1 saat palme paragraf falan çözüyorum Ama keyfe keder yani illa 1 saatte 100 soru çözecem falan değil max seviyede hızlanmaya çalışıyorum ama anlayarak sonra saat 8:30 da falan ders bitiyor 9:30 a kadar dinleniyorum tabi her 1 saatte 5 dakika mola veriyorum.

9:30 dan 11:30 a kadar 2 saat 1 ders 11:30 dan 13:30 a kadar 2 saat 1 ders çalışıyorum genelde FİZİK-Kimya Geo-Bio yapıyorum 13.30 dan 16.30 a kadar takılıyorum öyle boş boş kitap okuyorum ingilizce çalışıyorum falan. 16.30 dan 19.30 a kadar kaf 1 çalışıyorum. 19.30-20.00 akşam yemeği dinlenme vs. 20.00-21.00 da kaf 1 kasıyorum arada eski konulara göz atıyorum . 22:30 a kadar tekrar ekmeğimi kahvem ihazırlayıp yatıyorum.

Hedefim YKS nin ilk bölümünü fullemek ikinci bölümünde de LYS mat kısmında özellikle fazla takılmazsam dereceye girmek.

Şuan saat bunları yazarken 9:23 derse girmeme 7 dakika var.

• 15saat calisiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.