Şimdi Ara

-15 Palavrası (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mss80 Arkadaşım,bende generali bu formdaki arkadaşların yorumlarına göre aldım.Bakın manisada diger markalarda var.Mitsubişhi electrik satış bayiside benim arkadaşım olur.Tabi şikayet var köşesinide takip eden birisiyimGeneralin kaç adet arıza yaptıgı orada görülüyor yorumlar görünüyor.VE ben bu siteye üye olmadan bu formdaki arkadaşların burada yazdıklarına göre hareket ettim ve manisa bana uzak ama generalin er ve cop. oranlarını inceledim ve generali aldım.Bazı arkadaşlar yazmış arıza yapınca parça sorunu koskoca İKLİMSA heralde parçada sorun olmaz sonra bu formdaki arkadaşlar generalin fujitsu ile aynı oldugunu burada beyan etmişler bende bunlara dayanarak aldım.Güzelde bir fiyatla yani benim gibi bir emekliye çok fazla gelir bu fiyat ama general beni utandırmadı geçen haftaki soğuklarda bile ısıttı.BUnlar ALLAH yapısı degil kul yapısı bu sene ısıttı belki önümüzdeki kış ısıtmaz.Ben ne gördüm onu yazdım.Diger arkadaşların cihazları ısıtmamış olabilir ama ben benimki iyi ısıttı diyede sevinmem.Ben buradaki forumdaki arkadaşların sözlerine güvenerek yola çıktım ve GENERAL i aldım ve gördümkü general hakikaten iyi bir cihaz bende bu foruma yeni gelen ve klima alacak almamış arkadaşların daha önce benim sözlerine güvendiğim arkadaşlar gibi benim sözümede kulak versinler.Doğruya dogru egriye egri.Ben bunu söyledim,ama general beni bu soğuklarda ısıttı....Bende sizi üzmemişimdir.İnşaallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: AyderYaylası

3 sene odun kömür yaktım ve sizleri anlamıyorum kömürün neresi ucuz arkadaşım ben size kendimden örnek vereyim ben ayda 12 - 15 torba kömür yakıyordum bunun yanındda biraz odun ve tahta parçası tutuşturmak içşnde gaz şimdiki hesapla ayda en az 150 tl param gidiyordu ve pisligi, agırlıgıda cabası ama klima ile ayda evin termosifonu dahil, kettle dahil, elektrikli ocagım dahil, 2 tv dahil, bilgisayar 24 saat degil 150 tl ee hangisi ucuz ,
    kömür yakıpta o parayı verirken elektrik faturasını ayrı veriyordum yani klima her zaman daha ucuz ve saglıklı pratik, temiz.

hemşerim, en kalitelisi 11 tl kömürün torbası...bunu poşetlere koyupda ayırıyorum...poşetleri 7-8 kürek kürekle dolduruyorum.sonrada sabah ve akşam yakıyorum.ayaklarım fırın gibi oluyor.ev 160 metrekare,salon ve yanındaki oturma odası ve mutfak fevkalade ısınıyor..diger arka tarafdaki odaların sogunu kırıyor yani daireyi ısıtıyor.Klima gibi bi odayı ısıtmıyor.sobada fırında var.burada bayat ekmekleri ısıtıyosun,fındık kavuruyosun ve hatta yemegini bile ısıtıyosun.çay,ıhlamur demliyosun..bu kadar faydasının yanında külünü temizlemenin lafımı olur arkadaşım.anlayacagın tek ısınmada deyil tüpgazıda az kullanarak ev ekonomisine faydası oluyor.sizlerin kliması ev ekonomisine ne faydası var? söylermisin? sırf elimi oynatmim ve bi kumandayla yan gelip yatimmi yapıyosun? cocukları bi odayamı hapsediyosun?Yaydıgı mikroplardan haberin varmı?seninde klimayı temizlemen lazım ama sadece filtre deyil.iç ünitenin icini temizlemen lazım,bunları yapabilirmisin?gidecen servise bide temizlik parası verceksin.
    Benim böyle derdim yok...sizlere hem maddi hemde manevi yönden kolay gelsin derim,oldukcada sabır lazım cünkü Birde markası ne olursa olsun klimayı metediyonuz! gercekten hayret bişi...

• quote:

Orijinalden alıntı: benimtr72

quote:

3 sene odun kömür yaktım ve sizleri anlamıyorum kömürün neresi ucuz arkadaşım ben size kendimden örnek vereyim ben ayda 12 - 15 torba kömür yakıyordum bunun yanındda biraz odun ve tahta parçası tutuşturmak içşnde gaz şimdiki hesapla ayda en az 150 tl param gidiyordu ve pisligi, agırlıgıda cabası ama klima ile ayda evin termosifonu dahil, kettle dahil, elektrikli ocagım dahil, 2 tv dahil, bilgisayar 24 saat degil 150 tl ee hangisi ucuz ,
    kömür yakıpta o parayı verirken elektrik faturasını ayrı veriyordum yani klima her zaman daha ucuz ve saglıklı pratik, temiz.

hemşerim, en kalitelisi 11 tl kömürün torbası...bunu poşetlere koyupda ayırıyorum...poşetleri 7-8 kürek kürekle dolduruyorum.sonrada sabah ve akşam yakıyorum.ayaklarım fırın gibi oluyor.ev 160 metrekare,salon ve yanındaki oturma odası ve mutfak fevkalade ısınıyor..diger arka tarafdaki odaların sogunu kırıyor yani daireyi ısıtıyor.Klima gibi bi odayı ısıtmıyor.sobada fırında var.burada bayat ekmekleri ısıtıyosun,fındık kavuruyosun ve hatta yemegini bile ısıtıyosun.çay,ıhlamur demliyosun..bu kadar faydasının yanında külünü temizlemenin lafımı olur arkadaşım.anlayacagın tek ısınmada deyil tüpgazıda az kullanarak ev ekonomisine faydası oluyor.sizlerin kliması ev ekonomisine ne faydası var? söylermisin? sırf elimi oynatmim ve bi kumandayla yan gelip yatimmi yapıyosun? cocukları bi odayamı hapsediyosun?Yaydıgı mikroplardan haberin varmı?seninde klimayı temizlemen lazım ama sadece filtre deyil.iç ünitenin icini temizlemen lazım,bunları yapabilirmisin?gidecen servise bide temizlik parası verceksin.
    Benim böyle derdim yok...sizlere hem maddi hemde manevi yönden kolay gelsin derim,oldukcada sabır lazım cünkü Birde markası ne olursa olsun klimayı metediyonuz! gercekten hayret bişi...

hayatımda üşendigimi ve kullandıgım şeylerin bakımını yapmayı bilmedigim günü bilmem, bilgisayarıma format atmakdan tutunda, uydu yazılımı, klima temizligine kadar her şeyi kendim yaparım kendi temizleme sıvısı ile,
    izmirde gıda çarşısı denilen yerden yada ünka sogutma denilen yerden 10 kilosunu 64 tl alıyoruz 5 arkadaş 5 sene gidiyor fazlasıyla, geri kalanıda tarihi geçti artık diyede atıyoruz,
    klimanın fanına kadar söker temizleriz, iç ünite fanı, dış ünite fanı, flaplar, evaparatör bir güzel sıvısı ile yıkanır durulanır her 6 ayda bir,
    benim lejyoner hastalıgında haberim var sizin varmı bilemem zaten siz alamıyorsunuzki bilmenize gerek yok sadece klima kullanım kolaylıgını yaşayamıyorsunuz diye kullananları kıskanmaktan saçma bir savunmaya girmişsiniz,çocukları aynı odaya hapsetmek kömür sobasında olur çocugunda, hanımında kendi odalarında klimaları var (ders ve iş için ayrı odalar),

bana az para gidiyor demeyin kömürde yalan söylemiş olursunuz ben bizzat kendim 3 sene, babamın evinde 25 seen kömür yaktık ben bilirim kömürün pisligini, tütmesini tepmesini, yanmamasını siz cahil kandırın,
    ayda ben bir sürü pis ugraşa 150-200 tl arası veremem, zaten bunun altındada evi ılıyorum hele 160 metre kare yeri ılıtıyorum diye yazan küllüyen yalan yazar, kömür bir odada kullanılırsa süper ısıtır eger evin bütün kapıları açılırsa günde 2-3 torba yakarsınız buda 800 tl civarı yaparki bu dogru hesaptır, ha siz 15-18 derecede süper ısındım ya dersiniz ben ise 22-23 derece olmasını isterim kömürlü bu bütün evi ılıttım yalan olur, siz uzaydan yen, dünyaya gelen uzaylıları kandırın.
    ınverter klimanın dünyaya faydası var bir eletkrik kaynaklarını sömürmüyor, dogayı kirletmiyor bilinçsizce savunmanız komik olmuş burada 3 arkadaş süze gülüyoruz, biraz daha komik ayzılar yazın gülmeye hasret kaldık

siz her yıl yüzlerce insanın kömür sobasından sızan gazla öldügünü biliyormusunuz, yada hastahanerlde kova yerlkeştirmekten beli incinenleri, siz 200-300 sene geri teknolojiyi kullanın ama bizlerede saldırmayın saf savunmalarınızla,
    hadi kal sağlıcakla, dahada batma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyderYaylası -- 30 Ocak 2010; 14:58:04 >

• quote:

quote:

quote:

hayatımda üşendigimi ve kullandıgım şeylerin bakımını yapmayı bilmedigim günü bilmem, bilgisayarıma format atmakdan tutunda, uydu yazılımı, klima temizligine kadar her şeyi kendim yaparım kendi temizleme sıvısı ile,
    izmirde gıda çarşısı denilen yerden yada ünka sogutma denilen yerden 10 kilosunu 64 tl alıyoruz 5 arkadaş 5 sene gidiyor fazlasıyla, geri kalanıda tarihi geçti artık diyede atıyoruz,
    klimanın fanına kadar söker temizleriz, iç ünite fanı, dış ünite fanı, flaplar, evaparatör bir güzel sıvısı ile yıkanır durulanır her 6 ayda bir,
    benim lejyoner hastalıgında haberim var sizin varmı bilemem zaten siz alamıyorsunuzki bilmenize gerek yok sadece klima kullanım kolaylıgını yaşayamıyorsunuz diye kullananları kıskanmaktan saçma bir savunmaya girmişsiniz,çocukları aynı odaya hapsetmek kömür sobasında olur çocugunda, hanımında kendi odalarında klimaları var (ders ve iş için ayrı odalar),

bana az para gidiyor demeyin kömürde yalan söylemiş olursunuz ben bizzat kendim 3 sene, babamın evinde 25 seen kömür yaktık ben bilirim kömürün pisligini, tütmesini tepmesini, yanmamasını siz cahil kandırın,
    ayda ben bir sürü pis ugraşa 150-200 tl arası veremem, zaten bunun altındada evi ılıyorum hele 160 metre kare yeri ılıtıyorum diye yazan küllüyen yalan yazar, kömür bir odada kullanılırsa süper ısıtır eger evin bütün kapıları açılırsa günde 2-3 torba yakarsınız buda 800 tl civarı yaparki bu dogru hesaptır, ha siz 15-18 derecede süper ısındım ya dersiniz ben ise 22-23 derece olmasını isterim kömürlü bu bütün evi ılıttım yalan olur, siz uzaydan yen, dünyaya gelen uzaylıları kandırın.
    ınverter klimanın dünyaya faydası var bir eletkrik kaynaklarını sömürmüyor, dogayı kirletmiyor bilinçsizce savunmanız komik olmuş burada 3 arkadaş süze gülüyoruz, biraz daha komik ayzılar yazın gülmeye hasret kaldık

siz her yıl yüzlerce insanın kömür sobasından sızan gazla öldügünü biliyormusunuz, yada hastahanerlde kova yerlkeştirmekten beli incinenleri, siz 200-300 sene geri teknolojiyi kullanın ama bizlerede saldırmayın saf savunmalarınızla,
    hadi kal sağlıcakla, dahada batma.

bence sen yalanı seven birisisin,bu yolda devam et :) Benim sana yalan borcum yok,ben 160 metrekare alanı ısıtıyorum diyosam ısıtıyorumdur.Gecen yıl kömür ve kabuk dahil toplam 250 - 300 tl yi buldu...Malesef 800 bulmadı be kardesim,heleki günde 3 torba kömür yakmadık be kocum.Bence sen sobada kullanmadın,ama burda iyi sallayısun,helal olsun Ayrıca evinde kac klima var bilmem ama elektrik israfı yaptıgında kesin,inverter olayına bana anlatma,ben kralını bilirim, üşüdükce ayakların dereceyi artırmasını bilirsin,artırdikcada düz klimadan bi farkı kalmaz be kocum,hesabın iyi yap ve iyice sacma sapan yazılarınla gülünc duruma düşme.zaten klimanın neyine kıskanayım? sen kömür sobasına kurban ol heryıl yüzlerce kişi ölmüyor bunada cok güldüm,yav sahi sen cem yılmazın elemanı falanmısın? beni cok güldürüyosun bee...Muahahahahahahhh.....
    Not:Zamanında kralını kullandım klimanın,bilmedigim şey deyil...ama sen dahaca temizliginden bihabersin... Yazmaya devam et,bizde burda gülmekden çatlicaz be kocuummmm.... MUAHAHAHAHAHAHAHAHHHH..........

• quote:

arkadaşlar klima ısınma aracı deyildir.eksileri bırak sıfır derecede bile foss eder.bu forumda haddini bilmeyen cok klima satıcısı var,bunların gazına gelmeyin.Murat arkadaşın düştügü durum herkese ders olsun.

Tıklayın!...

Sizi anlamak zor adamlar -15 derecede nominal kapasitesini garanti veriyorlar siz hala 0 derecelerden bahsediyorsunuz ilginç dogrusu sizde zamanında bir klima kullanmıssınız fakat iyisi olmadıgı kesin içinden kara kara sular çıkıyor demişsiniz bir başka yerde fakat epey bir süre bakım yapmamıssınızdır ondan servise bir kez bakım yaptıracaksınız sonra kendiniz dahi yapabilirsiniz çokta zor degil... Yukarıdaki linke tıklayın katalogtan görün sizin anladıgınız manadan cok ileriye gitmiş klimalar bir bakın... Birde sizin 160 m² dairenizde silver sobamı var? vaillant 296 yoğuşmalı kombi mi var? Yoksa ikisi beraber mi kullanılıyor ? Ayrıca köyden odun getirip yakıyorum demişsiniz acaba sizce köylülere tanınan haktan istifade edip kombi sisteminiz varken neden sobaya geçiyorsunuz köylü bir veya iki odada yakar işi bu kadardır ama siz 160 m² yaşadıgınız yere getirip dayan oduna israf degil mi çocuklarınızın yeşil alanlarını yok etmek kesip yakmak? şimdilik sorularım bunlar...

• Kendisi klima falan kullanmamıştır yada mısır, çin işi adi bir şey evine almıştır burada onun ile ahkam kesiyor bakın bu sitede izmirli bir arkadaş var sanırım niki mss80 bu arkadaşımız izmirde -8,8 görmüş ve ısınma performasından şikayetçi olmadı, insan haset, kendisinde kötü bir ürün oldumu asla kabullenemiyor karşısındakini çekemiyor aman ben yandım öldüm oda öyle olsun istiyor, ben benim malım kötü diyen görmedim hayatımda ya, birazda kaliteye saygı duymak lazım, ben -3 dereceyi gördüm asla klimam ısıtmayı kesmedi süper ısıttı, birazda evimize mal alırken iyisini alalım bence bu tür mallar hayatda bir kez alınır.
  • Arkadaşlar

klimanın kullanım alanı soğutma değil aynı zamanda ısıtma ve nem alma alanlarındada kullanılmaktadır.

ısıtma konusuna gelince klima cihazının içinde dolaşan akışkanın önemi büyüktür. Bu gazların çalışma aralıkları klima alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Daha sonra tüketim değerleri gelmelidir, ihtiyaç anında çalışmayan cihazın tüketim değerinin düşük olması pek önem taşımamalı.

Gazların çalışma aralıklarına gelince R22 gaz artı 7 derece ile artı 37 derece dış ortam sıcaklıklarında verim alabilirsiniz dış ortam sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü yerlerde cihazı verimi düşecektir ve varsa dış ünitede resistans devreye girecek ve sık sık defrosta gececekitir.

R 410 gazlı cihazlar ise eksi sıcalık dereclerinde çalışmaktadır çünkü örneğin Mitsubishi electric cihazlarında kırıgamine serisinde eksi 25 derece ve artı 46 derece dış ortam sıcaklıklarında performans göstermektedir.

bu demek değildir 410 gazlı cihaz performansı düşmeden çalışacaktır her cihazın eksi derecelerde performansı düşecektir.

Elektrik tüketimine gelince ısınacaksanız gömlek ile oturacaksanız klimadan başkası ekonomik değildir.

Klima alırken C.O.P. VE E.E.R Değerlerini göz önüne almanızı tavsiye ederiz mutlaka katologda bu değerlere bakınız direk A SINIFI yazan cihazlara balıklama atlamayın.

TSE NORMLARINA GÖRE SINIF DEĞERLERİ %15 KAYIPLA HESAPLANIYOR
    JAPON STANDARTLARINA GÖRE BU DEĞER KAYBI %8 DİR.

YANİ TÜRK MALI A SINIFI BİR (CİHAZ MARKA VERMEME GEREK VARMI SİZLER TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ), JAPON STANDARTLARINA GÖRE B HATTA C SINIFI ÇIKABİLMEKTEDİR.

C.OP ve E.E.R. DEĞERLERİ Cihazın bir birim çekmş olduğu enerjiye karşı size sağlamış olduğu verimdir.

http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.php?id=1

Saygılarımla.

• Arkadaşlar Manisa Somayı duymuşunuzdur.Kömürün bol olduğu yer.Bakın burada en kaliteli kömürün torbası 8,tl.dir yani tonu ,320,tl.Somada bu kış ,,yüz metre kare bir evin ısınması normal izoleli pvc dogramalı bir evin ısınması bile 2,5,,ton..veya 3,,tondur artık maliyeti de siz hesaplayın ben bile bu sene 3,,ton kömür aldım onuda yazdan almak lazım çünkü kışa kalırsan aynı kömür 350,tl.Bakın benim evim 90,,metre kare ben bile arasıra klima açıyorum şu ana kadar 2,ton kömür yaktım kırk senedirde somadayım on senedirde çeşitli marka klimalar kullandım ama bu seneki aldığım klima bu soğuklarda bile ısıttı.Yani arkadaşlar burada kömürde çok odunda çok ama fiyat bu.Daha düşük kömür yokmu var tonu 200,tl.yede kömür var ama yarısından fazlası küle çıkar......

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

arkadaşlar klima ısınma aracı deyildir.eksileri bırak sıfır derecede bile foss eder.bu forumda haddini bilmeyen cok klima satıcısı var,bunların gazına gelmeyin.Murat arkadaşın düştügü durum herkese ders olsun.

Tıklayın!...

Sizi anlamak zor adamlar -15 derecede nominal kapasitesini garanti veriyorlar siz hala 0 derecelerden bahsediyorsunuz ilginç dogrusu sizde zamanında bir klima kullanmıssınız fakat iyisi olmadıgı kesin içinden kara kara sular çıkıyor demişsiniz bir başka yerde fakat epey bir süre bakım yapmamıssınızdır ondan servise bir kez bakım yaptıracaksınız sonra kendiniz dahi yapabilirsiniz çokta zor degil... Yukarıdaki linke tıklayın katalogtan görün sizin anladıgınız manadan cok ileriye gitmiş klimalar bir bakın... Birde sizin 160 m² dairenizde silver sobamı var? vaillant 296 yoğuşmalı kombi mi var? Yoksa ikisi beraber mi kullanılıyor ? Ayrıca köyden odun getirip yakıyorum demişsiniz acaba sizce köylülere tanınan haktan istifade edip kombi sisteminiz varken neden sobaya geçiyorsunuz köylü bir veya iki odada yakar işi bu kadardır ama siz 160 m² yaşadıgınız yere getirip dayan oduna israf degil mi çocuklarınızın yeşil alanlarını yok etmek kesip yakmak? şimdilik sorularım bunlar...

Maşallah....beni iyi araştırmışsın,Tebrik ederim Neyse! sorularına gelelim:
    1-kombi ile sobamı kullanıyosun?
    cevap:Hayır,bi ara kombiyi ısıtmada kullandım ama tuzluya geldigi icin sadece ocak ve şofbende kullanıyorum..Böyle daha tasarruflu...
    2-köyden odun kullanmak israf deyilmi?
    cevap:benim köyde fındık bahcem var,belki bilirsiniz heryıl bakım yapilir.bu bakımda verimsiz yada gereksiz findık ocakları kesilir..bu normal ve her bahce sahibinin yaptıgı şeydir.dolayısıyla israf olmuyor,
    umarım kafandaki sorulara net cevap vermisimdir...
    Ayrıca klimanın iyisini kullandım fakat marka vermeyi etik bulmuyorum..klimam +3 dereceye kadar iyi ısıtıyordu ama tatminkar deyildi,genede ayak ve bacaklarım üşüyordu...cok nnadir 0 yada 0 altına düştügü zamanlarda iyice verimsizleşiyordu.bende onu kaldırıp bi isteyen arkadaşa verdim...valla şimdi memnunmusun dersen EVET cok memnunum.cogu yerde kömür sobasını kötülerler ama inanın insanın iliklerine kadar ısınıyor.Ayrıca üstündede çay püfür püfür demlenir ve sonra bacak bacak üstüne atıp bi elinde çay bi elinde gaze varmayın keyfine
    keşke zamanında kursaydım sobayıda bi ton para klimaya saymasaydım diyorum...Bazı arkadaşlar ''3-4 ton kömürle kışı bitiriyorum'' diyor. Ben Ordu da oturuyorum ve buralarda fazla eksi derecelere düşmüyor,bu yüzden ısınmada fazla masrafım olmuyor.Dedigim gibi ben bu şekilde memnunum hayattan.
    Herkes hesabını iyi bilir fakat ben bi tavsiyede bulunmuştum ama bazı arkadaşlar ya anlamak istemediginden yada yanlış anladılar.Yoksa banane klima kullanmış kullanmamış,Ama yazdıklarımın hepsi dogrudur.
    Fazla uzatmak istemiyorum,kalın saglıcakla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

Tıklayın!...

Maşallah....beni iyi araştırmışsın,Tebrik ederim Neyse! sorularına gelelim:
    1-kombi ile sobamı kullanıyosun?
    cevap:Hayır,bi ara kombiyi ısıtmada kullandım ama tuzluya geldigi icin sadece ocak ve şofbende kullanıyorum..Böyle daha tasarruflu...
    2-köyden odun kullanmak israf deyilmi?
    cevap:benim köyde fındık bahcem var,belki bilirsiniz heryıl bakım yapilir.bu bakımda verimsiz yada gereksiz findık ocakları kesilir..bu normal ve her bahce sahibinin yaptıgı şeydir.dolayısıyla israf olmuyor,
    umarım kafandaki sorulara net cevap vermisimdir...
    Ayrıca klimanın iyisini kullandım fakat marka vermeyi etik bulmuyorum..klimam +3 dereceye kadar iyi ısıtıyordu ama tatminkar deyildi,genede ayak ve bacaklarım üşüyordu...cok nnadir 0 yada 0 altına düştügü zamanlarda iyice verimsizleşiyordu.bende onu kaldırıp bi isteyen arkadaşa verdim...valla şimdi memnunmusun dersen EVET cok memnunum.cogu yerde kömür sobasını kötülerler ama inanın insanın iliklerine kadar ısınıyor.Ayrıca üstündede çay püfür püfür demlenir ve sonra bacak bacak üstüne atıp bi elinde çay bi elinde gaze varmayın keyfine
    keşke zamanında kursaydım sobayıda bi ton para klimaya saymasaydım diyorum...Bazı arkadaşlar ''3-4 ton kömürle kışı bitiriyorum'' diyor. Ben Ordu da oturuyorum ve buralarda fazla eksi derecelere düşmüyor,bu yüzden ısınmada fazla masrafım olmuyor.Dedigim gibi ben bu şekilde memnunum hayattan.
    Herkes hesabını iyi bilir fakat ben bi tavsiyede bulunmuştum ama bazı arkadaşlar ya anlamak istemediginden yada yanlış anladılar.Yoksa banane klima kullanmış kullanmamış,Ama yazdıklarımın hepsi dogrudur.
    Fazla uzatmak istemiyorum,kalın saglıcakla

Birinci cevabınız dogru olmus bencede ocakta ve banyoda yeterli dogalgaz ama o zaman 2500-3000 TL nizede yazık olmuş niye derseniz vaillant yogusmalı kombi sadece sıcak su ihtiyacı için alınmış oldu ama onun için hiç bu kadar pişmanlık duymuyormuşsunuz gibi geldi bana neyse...
    İkinciside dogru madem böyle bir imkanınız var o zaman diyecek birşey kalmıyor ben koyden getiriytorum dediginizde yanlış anlamışım...

Bende özetleyip bitireyim klima konusunda tabikide kötü tecrübeleriniz olmuş olabilir fakat o zamandan bu yana kaliteli markalar bir hayli yol aldı -15 hatta -25 derecelerde bile ısıtma yapabiliyor temizlik olayıda sonbahar ve ilkbaharda neredeyse kendiniz dahi yapabiliyorsunuz... Şimdi siz nasıl ki kombi alırken gidip ves... yada arç.... almayıp paraya kıyıp vaillant yoguşmalı aldıysanız buradaki arkadaslarda kaliteli klima alıp sorunsuzca ısınmak isteyebilirler ilk alımda pahalıda olsa herhalde bir müddet sonra kendini amorti edecegini düşündüğünüzden almıştınız vaillantı yoksa niye alanısınız? Bende kullanıcıyım burada satıcılardan cok kullanıcılar yazıyor şüpheniz olmasın satıcı olanlarda her zaman karşılıksız bilgi ve tecrübelerini sunuyorlar kimse kimseye zorla birşey satamaz... Arada soba üstü kestanede iyi olur hoşçakalın-:)

• quote:

Orijinalden alıntı: GDK MUHENDİSLİK

Arkadaşlar

klimanın kullanım alanı soğutma değil aynı zamanda ısıtma ve nem alma alanlarındada kullanılmaktadır.

ısıtma konusuna gelince klima cihazının içinde dolaşan akışkanın önemi büyüktür. Bu gazların çalışma aralıkları klima alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Daha sonra tüketim değerleri gelmelidir, ihtiyaç anında çalışmayan cihazın tüketim değerinin düşük olması pek önem taşımamalı.

Gazların çalışma aralıklarına gelince R22 gaz artı 7 derece ile artı 37 derece dış ortam sıcaklıklarında verim alabilirsiniz dış ortam sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü yerlerde cihazı verimi düşecektir ve varsa dış ünitede resistans devreye girecek ve sık sık defrosta gececekitir.

R 410 gazlı cihazlar ise eksi sıcalık dereclerinde çalışmaktadır çünkü örneğin Mitsubishi electric cihazlarında kırıgamine serisinde eksi 25 derece ve artı 46 derece dış ortam sıcaklıklarında performans göstermektedir.

bu demek değildir 410 gazlı cihaz performansı düşmeden çalışacaktır her cihazın eksi derecelerde performansı düşecektir.

Elektrik tüketimine gelince ısınacaksanız gömlek ile oturacaksanız klimadan başkası ekonomik değildir.

Klima alırken C.O.P. VE E.E.R Değerlerini göz önüne almanızı tavsiye ederiz mutlaka katologda bu değerlere bakınız direk A SINIFI yazan cihazlara balıklama atlamayın.

TSE NORMLARINA GÖRE SINIF DEĞERLERİ %15 KAYIPLA HESAPLANIYOR
    JAPON STANDARTLARINA GÖRE BU DEĞER KAYBI %8 DİR.

YANİ TÜRK MALI A SINIFI BİR (CİHAZ MARKA VERMEME GEREK VARMI SİZLER TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ), JAPON STANDARTLARINA GÖRE B HATTA C SINIFI ÇIKABİLMEKTEDİR.

C.OP ve E.E.R. DEĞERLERİ Cihazın bir birim çekmş olduğu enerjiye karşı size sağlamış olduğu verimdir.

http://www.klimaplus.com.tr/urun_detay.php?id=1

Saygılarımla.

GDK MÜHENDİSLİK arkadaşım,

Belli ki Klimaplus Bayisiniz, Benim Mitsubishi konusundaki ısrarımı bu forumdaki eski üyelerin bir çoğu bilirler. Ancak tüm yalvarmalarıma rağmen ben klimaplus' u Avşa Adasına getiremedim. Bursa Bayisinin masasına kredi kartımı bıraktım adam dönüp bakmadı bile. 100000 nüfuslu Bandırma' da malesef bir Klimaplus bayii veya servisi yok. Bana göre klimanın kralı Mitsubishidir. Ama getiremedikten sonra ne kıymeti var.

• Muratekti arkadaş,benim tavsiyem kömür sobası,hem saglıklı hem adam gibi ısıtır...klimalar ,ısıtabilir ama soba daha iyi ısıtır ayrıca yukardaki mesajlarımı okursan sobanın avantajlarını görürsün.
  • slm konu baya bır dallanmıs budaklanmıs aslen bır cokda dogru yada yanlıs yorum yapılmıs sektorde 25 yıl sabancı klıma gurubunda 12 yıl ( temsa-teknosa-iklimsa ) gecirmis eski bir sogutmacı olarak soyleyecebılecegım urun kalıtesını sadece markanın belırlemedıgıdır bu denklem ımalattan baslayıp ıthalat satıs servıs dıye gıder eger bu ayaklardan bırı sorunlu ıse butun dıger emekler bosa gıder bu sebeplerden ben sahsen cok ıyı tanıdıgım SHARP marka cıhaların urun kalıtesı olarak kesınlıkle sorunsuz ve kalıtelı cıhazlar oldugunu teknık teorık ve prtaıken gayet ıı bılıyorum bence servıs ve montor hatası olması olası ustelık soyledıgınız m2 ıcınde cıhaz ne kucuk nede tam dıger etkenler ıle bakmak lazım montaj seklı cephesı yalıtım v.s v.s ama duzgun bır kontrol bakım ve gaz sarjından sonra tahmınım kesınlıkle menun kalacagınız yondedır sahsen ev ve ofısımde bende SHARP ve MITSUBISHI cıhaz kullanıyorum ve kesınlıkle ınanılmaz menunum umarım sızde en kısa zamanda konforunuzua kavusur ve verdıgınız paranın hakkını alırsınız

• soba ile ısınma sorununu kökten çözme şansına sahipsin,yakıt sorununda yok gibi,soğuklar geçmeden keyfini çıkartmaya bak

-15 Palavrası
  • Aslında geride kalmış ama gayet ciddi bir konu.
    Mesela ME
    Midea markalarındada bu -25 İbaresi var ne kadar doğru,
    artık çoğu nerde ise -15 oldu ciddiye ne kadar alınır bilemem
    ama cidi anlamda ısı ile ilgili okul bitirmiş arkadaşlar bunu açıklarsa çok iyi olacak.
  • Klimalar -15de de isitma yapar ama ufleme isisi duser defrost suresi kisalir normalda olan 50dk isitma 3dk defrost 25dk isitmaya duser. Klimalar 0in altindaki -3 dereceye kadar 0ila2 derece arasindaki performanstan daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

Klimalar -15de de isitma yapar ama ufleme isisi duser defrost suresi kisalir normalda olan 50dk isitma 3dk defrost 25dk isitmaya duser. Klimalar 0in altindaki -3 dereceye kadar 0ila2 derece arasindaki performanstan daha iyidir.

hocam o zaman şöyle düşünebilirmiyiz, eger soguk yada aşırı sıcak yerde yaşıyorsak olabiligince BTU yüksek ınverter almak daha mantıklı gibi geldi bana

sizce ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

quote:

Klimalar -15de de isitma yapar ama ufleme isisi duser defrost suresi kisalir normalda olan 50dk isitma 3dk defrost 25dk isitmaya duser. Klimalar 0in altindaki -3 dereceye kadar 0ila2 derece arasindaki performanstan daha iyidir.

hocam o zaman şöyle düşünebilirmiyiz, eger soguk yada aşırı sıcak yerde yaşıyorsak olabiligince BTU yüksek ınverter almak daha mantıklı gibi geldi bana

sizce ???

İHtiyaciniz olan kapasiteyi fazla asmamak eniyisi. İnverter klimayida sartlandirilacak mahalde klima uzun sure kullanilacaksa tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_saganak34 -- 25 Haziran 2012; 0:18:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

sizce ???

İHtiyaciniz olan kapasiteyi fazla asmamak eniyisi. İnverter klimayida sartlandirilacak mahalde klima uzun sure kullanilacaksa tercih edilmeli.

hani dediniz ya siz btu kaybı yaşar - degerlerde onun için dedimdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

sizce ???

hani dediniz ya siz btu kaybı yaşar - degerlerde onun için dedimdi

Klimaların BTU ları yükselsede içerisinde dolaşan gazın cinsi aynı ve yoğunlaşma ve buharlaşma ısısı aynı. bunun için değişen birşey olmayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.