Şimdi Ara

-15 Palavrası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yakuza283

bende de alarko carrier crystal 12000lik var 20 m2 odada, saat 19.00 çalıştırdığımda içerisi 14 dereceydi, 2 saat sonra 19 dereceye getirebildi odayı, 12.00 ye neredeyse sürekli çalıştı, dış ünite buz tutuyor verim düştüğü içinde auto fan modunda soğuk hava üflememek için tamamen kısıyor kendini, bakıyorum dış ünite buzlanmış fanı havayı üfleyemiyor ama defrosta geçmeyeceğim diye diretiyor, sonra keyfi yerine geldi klimamızın defrosta girdi, sonrasında birsüre güzel çalıştı 2. defrosta kadar yine tamamen buz tutuyor cihazda hiç verim kalmıyor ancak öyle defrost yapıyor, bazende hava 10-15 dereceyken defrosta giriyor, buzdan eser yok kafasına göre takılıyor sizce cihazda biz sorun var mıdır, arızalı parça ne olabilir?

@muratekdi snn klimanın dış ünitesini hiç gözlemledin mi buzlanma varmıydı? benim klimam gibi defrosta mı çok geç geçiyor acaba?

lg beko 5505 D ve beko 9305 D Klimalarda gözlemlediğimi söyleyeyim , fandan hiç hava gelmiyor resmen boş dönüyormuş gibi görünüş verene kadar defrosta girmedi hocam . kompresörü yakacak diye korktum ama sanırım problem değil .

• İsitma modunda uygun kosullar yoksa arcelik 43dak isitma arkasindn 9dk defrorst yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde bulunan gaz aynı diyorsunuz ama.

9000 btu - degerlerde 8000 - 7000 - 5000 düşerek belki aynı alanı ısıtmada zorlanacak

12000 btuda 11000 - 10000 - 9000 düşerek daha az kayıp olacagı için aynı alanı daha iyi ısıtmazmı yoksa aynı alana 7000 btuda taksak 18000 btuda taksak ısıtmada içinde aynı gaz var diye aynı anda devredenmi çıkacak bütün klimalar

mesela arçelik ile mısır malı klimalar ile ME birmidir bu konuda.

ısıtmada bir zamanlar arçeliklerde 7 dereye kadar yazıyordu şimdi bazı klimalarda -7, bazılarında -15, bazılarında -25 içlerinde aynı gaz var diye bunların hepsi aynımı.

yani 650 tl alınan klimadada aynı gaz var 4600 tl satılan klimadada aynı gaz var sadece Zibro SP1735 de dış ünitede rezistans var bumudur fark yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

İçinde bulunan gaz aynı diyorsunuz ama.

9000 btu - degerlerde 8000 - 7000 - 5000 düşerek belki aynı alanı ısıtmada zorlanacak

12000 btuda 11000 - 10000 - 9000 düşerek daha az kayıp olacagı için aynı alanı daha iyi ısıtmazmı yoksa aynı alana 7000 btuda taksak 18000 btuda taksak ısıtmada içinde aynı gaz var diye aynı anda devredenmi çıkacak bütün klimalar

mesela arçelik ile mısır malı klimalar ile ME birmidir bu konuda.

ısıtmada bir zamanlar arçeliklerde 7 dereye kadar yazıyordu şimdi bazı klimalarda -7, bazılarında -15, bazılarında -25 içlerinde aynı gaz var diye bunların hepsi aynımı.

yani 650 tl alınan klimadada aynı gaz var 4600 tl satılan klimadada aynı gaz var sadece Zibro SP1735 de dış ünitede rezistans var bumudur fark yani.

İçerisinde bulunan gaz aynı derken klimanızın aynı segmente olmasından bahsetmiştim ben. İnverter klima ile on/off klima aynı değildir. Yada 4600 tl dediğiniz klima 750tl lik klima ile aynı değildir. Kondenser yapısı slit/corrgated, kondenser finleri arasınsdaki mesafe, kompresör modeli, kompresör izolasyonu vs. bunların hepsine bağlı bir değişimdir. bunlar değiştikçe fiyat da değişmektedir. klimaların hepsi aynı amaçla üretilmezler. kimi kışın çok iyi ısıtma yazın idare eder soğutma, yazın çok iyi soğutma kışın idare eder ısıtma yada hem yaz hem kış en iyi performans, yada sistem odaları vs gibi yerler için kışında soğutma yapabilen cihazlar üretilir. ve bunların hepsinin aynı marka olarak söz edersek fiyatlarının farklı olma sebebidir. Dış ünite rezistansına gelirsek tabi ki iç mahalde kayıp yaşamadan ısıtma devamlılığı için iyidir. fakat extra bir enerji tüketimidir klimanız için. Cop kapasite/çekilen güçtür. çekilen güç arttığında sizin cop değeriniz düşecektir. kapasiteniz değişmediği için.

Ben arçelik daikın me vs. iyidir yada kötüdür yorumu yapmam sadece bahsedilen cihaz hakkında bilgimi söylerim afaki konuşmam. ben ticaret vs işleri ile uğraşmam beni soğutma sektörünün akadamik kısmı ilgilendirir. teknik destek ve akadamik eğitim konusunda bu sektördeyim ben.

İyi günler dilerim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.