bende de 2000 partner var 120 yi geçmiyor bu arada bende komple motor yaptırdımve pompa yapıldı müşür degişti şarj dinamasu degişti ıvır zıvır larla 6000 tl harcadım ama 120 geçmiyor servise sordum neden diye normal dedi fazla açarsam yakıt sarfiyatı artar böyle kullan dedi dogrumu sizce .
quote:
Orijinalden alıntı: konyalım
bende de 2000 partner var 120 yi geçmiyor bu arada bende komple motor yaptırdımve pompa yapıldı müşür degişti şarj dinamasu degişti ıvır zıvır larla 6000 tl harcadım ama 120 geçmiyor servise sordum neden diye normal dedi fazla açarsam yakıt sarfiyatı artar böyle kullan dedi dogrumu sizce .
Gitmeyen çekmeyen araba fazla yakar yanlış bir düşünce mazot pompasının ayarını açsın biraz çekmeyen araba hararet yapar.Yakıt tüketimi aşırı bir artış olmaz çok çok az olur oda sizi etkilemez.
quote:
Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli
quote:
Orijinalden alıntı: konyalım
Gitmeyen çekmeyen araba fazla yakar yanlış bir düşünce mazot pompasının ayarını açsın biraz çekmeyen araba hararet yapar.Yakıt tüketimi aşırı bir artış olmaz çok çok az olur oda sizi etkilemez.
Mazot pompasının ayarı açma olayı nasıl oluyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: alperen.ccc
arkadasım aracın bütün bakımları tamam mazotuda gtl alıyorsun daha once gordum ama şimdi göremiyorum diyorsan gaz pedalının araya paspas filan sıkısmasın bi eğilip bakıver bence.başımıza geldı.
Yok Artık
quote:
Orijinalden alıntı: TiredWarrioR
Mazot pompasının ayarı açma olayı nasıl oluyor ?
Tasarruflu olsun diye yapılmıştır muhtemelen ustayla bir görüşün aracınızın motoru eski sistem dizel 1.9 D turbo vs.yok mazot pompasının ayarlarına iyi bir pompacıya baktırın onlar yaparlar.Enjektörlerede baktırın.Dizel aracın can damarıdır enjekötr pompa filitreler.
Ne yaptınız aracı incelettiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli
Ne yaptınız aracı incelettiniz?
Hocam 1 - 2 haftaya yağ değişimi olacak.Sol kapıda da problem var git gel olmaması için ( sanayi biraz uzak ) götürüp hepsini aynı anda çıkarmayı planlıyorum.Birde radyonun frekanslarını gösteren göstergenin ışığı gidip geliyor o var.Hepsini bi arada çıkarmayı planlıyorum.
hava hortumlarında basınç kacıyor olmasın.?
quote:
Orijinalden alıntı: yusuf_alp
hava hortumlarında basınç kacıyor olmasın.?
hocam aracın gücü buymuş.fabrika verilerinde 143 km son hız gözüküyor. 70 beygir ve turbosuz normalmiş yani
Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
Hocam video mu koydunuz bir şey gözükmüyor bende
hdi, multijet,tdci,cdti motorlar basmakla açılmaz... bunlar değişken geometrik oranlı turbo üniteli motorlardır ki motoru açmaya çalışmak ve yüksek devirlerde vites değiştirmek turboyu yer...
aynı sorun bendede var...2000 hdi adventure modeli var araç ağır bakıma girdi debriyaj baskı balata triger vs.aracın yakıtı ilk başlarda yükseklmişti fakat şimdi 25 kuruşa düşürdük yakıtını yakıttan sıkıntımız geçti ama araç kaymak gibi yolda 150yi geçmiyor istedigimiz kadar sıksakta geçmiyor...nedn olabilir ? pompa enjeksiyon ayarı vs. olabilirmi ?
2001 partner 1.9 170.000 de 135 i görüyordum ama hava filtresi değiştirdikten sonra 110 u geçmiyor araba sorun ne olabilir???
Türkiye'de yapılabilecek en büyük hız 132 km/sa değil mi? O da binek için. Dert etmeyin derim. Canınızdan kıymetli değil arkadaşlar.
konunun sahibi eger o kamyonet diye geçen çok çabuk savrulan bir arayla 150vs hızla gidiyorsan haberlere çıkarsın ailen çolugun çocugun yokmu senin hiçmi acımıyorsun o arabayla bir kaza yapsan 100 le bile parçalarını otların içinden toplarlar ben bir galerici olarak karşıyım kendine yakınlarına yazık yaw yazık 200 yapsan nolcak bir yere mi yetişiyon anlamıyorum insanlar niye ölmek istiyor durduk yere
quote:
Orijinalden alıntı: emre_mod
konunun sahibi eger o kamyonet diye geçen çok çabuk savrulan bir arayla 150vs hızla gidiyorsan haberlere çıkarsın ailen çolugun çocugun yokmu senin hiçmi acımıyorsun o arabayla bir kaza yapsan 100 le bile parçalarını otların içinden toplarlar ben bir galerici olarak karşıyım kendine yakınlarına yazık yaw yazık 200 yapsan nolcak bir yere mi yetişiyon anlamıyorum insanlar niye ölmek istiyor durduk yere
Sorma maksadım acaba bir sorun mu var gibisindendi.Şu an sakaryadayım,istanbuldan geldim.Gelirken ara ara 120 km ye çıktım onun dışında 90'a sabitleyip geldim.