< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
150 kullanıcıya Switch önerisi
-
-
-
10/100 netgear hp 3com markalara bak. Gigabit olursa daha iyi olur. 1100 de hotspotmu var pppoe tünelleme mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pppoe kardeşim
Vermiş oldukların yönetilebilir. Normal olsa bu performansta olmazmı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ircan -- 6 Ekim 2020; 18:10:4 > -
Yönetilmeyende var bu markalarda gigabit olsun marka olsun yeter. Tabi pppoe server ın kurulumuda önemli. İşi bilen birine mikrotik konfügirasyonu'nu kontrol ettir derim.
Hocam kurulumum şu şekilde
TPlink Modem - 3011 Mikrotik - Tplink Switch - Mikrotik Cap2np Acces Point şeklinde çalışıyor sistem. 3011 sadece dhcp yapıyor baska hiç bir ayarı yok. Birde Acces Pointler CapsMandan router a köprü olarak bağlı. Yani accespointleri 3011 router üzerinden capsmandan yönetiyorum. BUlunduğum bilge dahil çok anladığını söyleyen oldu ancak son şekilde kendim ayarladım oradan buradan yardım alarak anca sistemi oturta bildim. Sıkıntım da ağda ve sabepsiz internet yavaşlaması oluyordu bir ara switch elektriğini kestim ve hız normale döndü. Bu yüzden switch e yöneldim şuanlık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ircan -- 8 Ekim 2020; 13:37:36 > -
5port gigabit iyi bir switch al aradan çıkar onu
12 adet accespoint var :) 5 port zor yetecek
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
TP-LINK Ls1005g 5-port 10/100/1000mbps Masaüstü Switch bundan 3 adet alsam her katada ayirmış olurum ise yararmı?
Yada 1 adet bundan TP-LINK TL-SG1016D 16-Port 10/100/1000Mbps Tak ve Kullan % 40 Enerji Tasarruflu Gigabit Switch
Bu olabilir
12 AP varsa parazit vardır unutma. Parazit abidik gubudik arıza yapar söyleyim.
Parazit nasil yani hocam
12 adet AP yazını sonradan gördüm ilk mesajında dikkatimi çekmemişti. Apler 2.4ghz özellikle kendi aralarında radyo frekans olarak bir nevi boks maçına girer. En iyi böyle anlatılır sanırım bu maçta kimse galip gelmez olan seyirciye yani sana olur. Apler arasında mesafeyi iyi ayarlayıp. Farklı kanalların ayarlı oldugunu doğrula.
Tabiki hocam alan m2 olarak buyuk sinyal 2 ila 1 dişe dusen noktalara atildı ve her bir ap en üst performans veren farklı kanallarda ayarlandı.
Merhaba,
Öncelikler ucuz switch sorun açar. Ancak Switch resetlerken geçerli bağlantıları da resetlemiş olduğunuzdan router kaynaklı başka bir sorunu gözden kaçırıyor da olabilirsiniz.
Sorun yaşadığınız sırada Mikrotik cpu ve bandwidth kullanmlarına baktınız mı?
Firewall yada Queue kurallınız var mı? Torrent, google drive vs gibi agresif multi thread bağlantı kuran uygulamalar, uygun bir FW ve Queue kuralınız yoksa tüm ağı süründürür.
AP kurulumları ve kablolamanın sorunsuz olduğunu varsayarak mikrotik configinizi de kontrol etmenizi öneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X