samsung 2232bw monitörümle uyumlu bir kasa toplamak istiyorum.Daha çok oyun,film vb. amaçlı.Oyunları mükemmel çalıştırsın.Uydu yayınlarını çözebilen tvkartı olsun.Ses kartı iyi olsun.Çünkü ileride 5.1 logitechz-5500 hoparlör bağlamayı düşünüyorum..Dvd-writer'ım var.Onu dahil etmenize gerek yok.Ama donanım konusunda son derece bilgisizim.Yardımcı olursanız sevinirim.Sistem intel tabanlı olsun.Bir de sistemin overlock yapılabilmesinin bir önemi yok.Çünkü anlamam.
Intel 8400
Gigabyte p35 ds3r (Aslında bütçeniz varken x38 derim ama oc veya ileride uprage yapmayacaksanız yeterli.
Veritech 2 gb ram.
Seagate 500gb hdd.
Axle 9800 gtx.
Creative extreme ses kartı.
Axp stacker
Thermaltake 750w psu.
1750 ytl civarı birşey tutuyor.
Teşekkürler tavsiyeniz için.İleride upgrade yapabileceğim bir sistem istiyorum tabiki.Ama kastettiğim şey,overlock falan beceremem.Ram 4 gb olsa daha iyi değil mi?
O fiyata dek getirmek için boşada para harcamak ne kadar mantıklı tartışılır. O bileşenlere 750W gibi bir Güç deposu almak , parayı çöpe atmak gibi birşey. Bu bileşenlerin çekeceği azami güç 550W tır. Anakartı X38 yapmak daha mantıklı. Ekran kartını GTS serisi bir ekran kartı yapmak bana göre daha mantıklı , çünkü hiç f/p oranlarını sevemedim bu 9800GTX lerin... Ayrıca Ramler , 2x2GBlik Mushkin'nin bir modeli vardı , ismini unuttum f/p oranı harkulade düzeyde. Kasa olarak , Thermaltake'in sanırım 183 $ ( Kdv dahil ) lık bir kasası vardı ona bakılabilir. Fiyat da yine değişme olmaz ama güzel bir düzenlenme yapılmış olur.
Hayırlı olsun!
Elbette mutlaka bu fiyata ulaşacağım gibi bir amacım yok.Amacım yüksek performans..Sizin tavsiye ettiğiniz sistem (ekran kartı vs.) nedir?
Benim tavsiyem Ekran kartı olarak 8800GTS serisi bir ekran kartı. İşlemci olarak Extreme bir işlemci tavsiye ederim , lakin fiyatlar çok yüksek o yüzden 8400 yeterli bir işlemci olacaktır. Ses kartı olarak MAudio marka ses kartı öneririm. Ses kalitesi çok iyidir , ve genelde müzik stüdyolara bu ses kartını kullanırlar. Anakartımız zaten X38 Ds5 , Ds4 olabilir. Diğer bileşenleride üst tarafdaki mesajımda belirttim.
peki 8800gtslerden hangi marka daha iyi? ve monitörümle daha iyi uyum sağlar?