Şimdi Ara

1500$ a Oyun sistemi topluyorum yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akadaşlar ben kendime yeni bir oyun kasası toplamak istiyorum daha önce hiç sistem toplamadım ve oc yapmadım.Kasayı oc yapmak için oyun oynamak için kullanacağım crossfire yapacağım.Sistemin beni 4-5 yıl götürmesini istiyorum.Sistemin bazı parçalarını kanada veya amerikadan(ağustos) getirmeyi düşünüyorum özellikle psu kafamı karıstırıyor.Tr'de güç le ilgili uyumu sadece priz girişini dönüştürerek sağlayabilirmiyim.
    Psu yu enermax seçtim çünkü sessiz ve gerçek performans gösteriyormuş ama türkiyede çok pahalı olduğu için dışardan almayı planlıyorum

Anakartı asus deluxe seçtim ileriye dönük olması için ddr3 2000mhz oc destekliyor crossfire ve kablosuz ağın kendi içinde olması iyi çünkü pcyi ağa uzak yere kuracağım.

cpu y.dısı intel Q9550-Q9450 330$ http://www.ncix.com

ram y.dışı ocz Platinum DDR3(2*1gb) 1333mhz 104$ http://www.tigerdirect.ca

anakart y.dışı asus ASUS P5Q3 Deluxe 220$ http://www.a-power.com

ekran kartı y.içi XXX Ati 4850-4850 OC 250$ ???

dvd rw y.içi asus 2014S1T DVD WR 48$ www.novabilgisayar.com

psu y.dışı enermax INFINITI 720W 155$ http://www.lucomputers.com

kasa y.içi thermaltake Armor+MX 180$ vatan?

hdd y.içi seagate 500 GB 32mb 118$ www.novabilgisayar.com

kart okuy. y.içi speed 25 in 1 Card R. 11$ www.novabilgisayar.com

yaklasık olarak 1450$

Kargoyla birelikte yaklasık 1500$ falan olur gibi . Sistemde uyumsuz birşey varmı?

Bu arada nehalem i beklemek istemiyorum beklemezsem kaçıracağım sey çok mu fazla olur.Duyduğuma göre 10. ayda çıkacakmış çıksa bile fiyatı pahalı olacaktır diye düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_fb_93 -- 23 Haziran 2008; 19:06:52 >

• Öncelikle hafızayı 500gb*1 yerine istersen 250*2 yada 320*2 yaparak Raid0 da kullanabilirsin ... Vatanda Armor Mx+ yok sadece Armor+ VH6000BWS var fakat 6000 de senin isteklerini uzun zamanlı karşılar ( Sıvı soğutma , hacim vs vs vs ) PSU seçimi iyi fakat ileride Yüksek O.C değerleri parça değişimleri yapıcaksan yetersiz kalabilir fakat şuan için bu sisteme iyi ve sessiz bir psu seçmişin ATI için yorumda bulunmuyorum çünkü daha önce ati kullanmadım Nvidia alabilirsin SLI duzeneği bile kurabilirsin Ekran KArtı videolarından kendine en uygun ekran kartını seçersin ve DDR3 için şuanda birşey diyemem yeni gelicek test sistemim var onda test edicem ona göre birşeyler söylerim

- DDR3 ve Ati Yorumsuz tavsiyem DDR2 ve Nvidia geri kalanı iyi ...
  • JinKazama
    yorumlarınız için teşekkürler.Armor +mx in daha türkiye de nerde satıldığını bile bilmiyorum ama ağustos'ta gelmesini umuyorum.armor + almayı çok düşünmüyorum çünkü boyutları çok büyük ve çok ağır.Onun yerine kardeşi niteliğinde olan +mx daha mantıklı gibi duruyor.ama duruma göre armor+ da alabilirim
    Ati konusunda 4850 nin yerine düşünebileceğim 9800gtx+ var... önerebileceğiniz kartlar varmı ?(özellikle rahat sli yapabilieceğim)
    DDR3 ü test edip deneyimlerinizi aktarırsanız çok iyi olur ddr2 de maksimum 1200mhz a çıkılıyor ama zamanlamalar gayet iyi ...suan ddr3 ün zamanlamaları çok iyi olmasada ilerde gelişecektir ve oc ile 2000mhz çok iyi bir değer gibi duruyor.Ve istediğim zaman fiyatları düşünce 1600 mhzlik bir karta güncelliyebilirim

• Armor+ VH6000BWS evet ağır toplam 16.1 Kg fakat onun yerine gümüşünü alabilirsin ve ileride sıvı soğutmayı deneyebilirsin fakat şimdi alacağın ddr3 ramleri daha sonra zamanlamaları iyi olduğunda tekrar değiştirmen gerekicek onun yerine dd2 alırsın ileride terfi yapabilirsin hem daha ucuzada gelebilir Ekran kartı olarak GTX ile ilgili olarak Zotac AMP! alabilirsin O.C lidir ... Fakat yinede sen bir videoları izle derim ...
  • Hiç bir sistem sizi 4-5 sene götürmez.Oyun oynayan birisi için söylüyorum.
    1.İşlemci olarak 2 side iyidir seçimi siz yapın.
    2.Ram olarak önerim Corsair(Dominator),Crucial(Ballistix),Cell Shock veya Team Xtreem(Dark) seçin.
    3.Crossfire yapın daha çok alternatifi var.SLI ı yapmanız için sadece nVidia yongasetli anakartlardan seçmek zorudasınız ki overclock konusunda biraz özürlü kartlardır.Tavsiyem Crossfire için DFI x48 T3R öneririm overclock canavarıdır.Ekran kartı olarak HIS in ekran kartlarının çıkmasını bekleyin ve HIS alın.Bulamazsanız Sapphire alın.
    4.DVD yazıcı olarak ASUS berbattır.LG veya Samsung un modellerine bakın.
    5.Psu iyidir.Alternatif olarak Silverstone düşünülebilir.
    6.HDD olarak 2x250gb Raid kullanın.
  • gtx serisi güzel ama bana göre çok pahalı alıcak olsam dediğiniz gibi zotac amp edition alırdım ama fiyatları çok pahalı ben 250 $ gibi bir bütçe ayırmışken gtx260 amp nin 500$+kdv gibi bir fiyatı var oda beni çok zorlar aradaki farka monitörümü tazeliyebilirim:D..eğer 4870x2nin çıkmasıyla fiyatlar aşağı inerse düşünürüm ama 250$a inmeyeceği kesin gibi bişey

Armor+ ın gümüş olanı 10kg Birde şöyle bir durum var armor+ armor mx e göre 100$daha pahalı.
    döndüğümde bakıp alırım sistemin iyice rahat ediceği birseyi .+mx türkiyede yoksa gönül rahatlığıyla alırım armor + ı ama varsa iş karısık
  • quote:

Orjinalden alıntı: SanalKabus

Hiç bir sistem sizi 4-5 sene götürmez.Oyun oynayan birisi için söylüyorum.
    1.İşlemci olarak 2 side iyidir seçimi siz yapın.
    2.Ram olarak önerim Corsair(Dominator),Crucial(Ballistix),Cell Shock veya Team Xtreem(Dark) seçin.
    3.Crossfire yapın daha çok alternatifi var.SLI ı yapmanız için sadece nVidia yongasetli anakartlardan seçmek zorudasınız ki overclock konusunda biraz özürlü kartlardır.Tavsiyem Crossfire için DFI x48 T3R öneririm overclock canavarıdır.Ekran kartı olarak HIS in ekran kartlarının çıkmasını bekleyin ve HIS alın.Bulamazsanız Sapphire alın.
    4.DVD yazıcı olarak ASUS berbattır.LG veya Samsung un modellerine bakın.
    5.Psu iyidir.Alternatif olarak Silverstone düşünülebilir.
    6.HDD olarak 2x250gb Raid kullanın.

Önerileriniz için teşekkürler
    1-muhtemelen ben amerikadayken fiyatı 330$ olanı alacağım o da q9450 olucak gibi
    2-ben ocz nin bu modelini fiyatı uygun olduğu için seçtim.Şimdilik bu ramlerle idare edip daha sonra daha kaliteli ve güçlü ramler alabilirim.Önerdiğiniz modellere baktım eğer o ürünleri alırsam butçemi aşmış oluyorum ve o ramler 2-3 ay sonra çok ucuzlarsa içime oturur bence en iyisi ddr3 lerin tam oturmasını beklemek.
    3-way CrossFire at x16/x16 le x8/x8 arasında nekadar far var? ve benim asus p5q3 deluxe benim gibi profesyonel olmayan biri için yeterli değilmi.diğer yabancı sitelere baktım testlerde oc sonucları çok kötü değildi.Oc yapacağım ama en kralından değil.Benim anakartım çok kazmatör değilse bana asus almak daha yakın geliyor çünkü DFI x48 t3r yurtdısında 330$ a satılıyor o da 100$ fark demek...
    4-Öneriniz için teşekkürler lg yada samsung tercih edebilirim
    6-Raid kullanabilirim mantıklı biraz arastırma yapıp okumam lazım raid hakkında az şey biliyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_fb_93 -- 23 Haziran 2008; 23:17:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.