Şimdi Ara

1500 TL lik sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,1 hafta içinde içine ekran dahil 1500 tl lik bir sistem toplamak istiyorum.

Güncel oyunları performanslı bir şekilde oynamak ilk amaç.

Core quad düşünüyorum ayrıca ekran olarakta hangi markayı seçmek gerekir.AOC gibi markalarda yada ACER gibi markalarda LG tarz markalara göre daha ucuz ürünler var,ne tavsiye edersiniz performans fiyat oranı olarak hangisini seçmeliyim 20 ve üstü düşünüyorum fiyat uygun olduktan sonra 23 inç dahi olabilir.

Harddisk olarak 320 gb yeterli olacaktır TB lere gerek yok sanırım pc fiyatının düşmesine sebep olacaktır.Ayrıca bu rakamlara AMD toplasam nasıl olur.Genel kanı AMD den sorun yaşarsın şeklinde ama bu rakamlara sanırım intele göre daha güçlü bir sistem toplayabiliyoruz,bilen kişilerin yardımını bekliyorum.

Bu arada ekran kartı olarak 1gb 256bit lik güzel bir kart düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

• amd toplaman daha iyi olacaktır..mesela şöyle bişey alınabilir..
    quote:

AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
    Gigabyte MA770-UD3 /DDR2 1200 S+GL+1394+16X 938pin
    A-DATA 4 GB (2*2) 800 MHz DDR2 RAM Extreme Ed. CL4
    PowerColor HD4850 1 GB 256Bit GDDR3 16X
    Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    Lg LG-GH22NS30/40 22X Sata Dvd-Rw Siyah
    Samsung P2050N 20" LCD Monitör Rose Black 5ms
    Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W PSU (AK-ZEN450-BKTK)

TOPLAM
    1.508,22 TL
    http://www.exa.com.tr/shop/pcwizard.asp

• Peki Amd nin Intele göre avantaj ve dezavantajları ne şekildedir.

Zamanındada celeron için iyi şeyler duymamama rağmen celeron toplamıştım uzun süre sorunsuz kullanmıştım.

Gerçekten sorun yaşarsın diyenlerin bahsettikleri şeyler nedir,mesela çbuk mu ısınıyor.Dahamı dayanıksız,kısa ömürlü?Yada fanatiklikmi yapılıyor gerçekten bilmediğimden soruyorum bunları.Yada ikinci elde AMD çok mu değer kaybeder buda benim için önemli.

Ayrıca LG yada Samsung yerşne Acer gibi ekran markasını tavsiye edermisiniz?
  • avantajı :bazı fiyat seviyelerinde aynı paraya daha çok performans almak..
    dezavantaj: aslında söylentilerin çoğu şuanda hurafe konumunda
    çok ısınıyor vs gibi laflar bundan 10 sene öncesinde geçerli olan şeyler..
    ben amd fanatiği değilim hatta inteli daha çok severim
    ama bu fiyat seviyesinde alacağınız bir intel bu sistem kadar performanslı olmayacaktır..
    yiğidi öldür hakkını yeme
    2. el olayını bilmem..
    monitör zevk meselesidir..istediğiniz markadan seçin..
  • Hızlı cevabınız için teşekkürler,eğer hurafe diyorsanız amd yide değerlendireceğim.

2. el olayını bilen birileride bilgi verirse sevinirm,ayrıca monitör hakkında cidden bilgisizim dvi girişi kontrast oranı parlaklık oranı vs. ne işe yarar çok anlamıyorum. 5ms 2ms derkeniyice içinden çıkılmaz oluyor :) Bir arkadaşım monitör değişikliğindne sonra (hangi markadan hangisine geçti tam hatırlamıyorum) bariz farkı anladım esasında eski monitörüm çokta iyi göstermiyormuş detayları dedi.tabi o kadarına gerek varmı derseniz sanırım yok ama mesela fiyat performans adına tercih edilmesi gereken sistemde amd ise monitördede misal dell yada philips diyebilirmiyiz yoksa modelleri tek tek içerik bazında araştırmak mı gerekli.Şayet araştırmak gerekiyorsa dikkat etmemiz gerekenler nedir,forumda arama yaptım ama bir makale bulamadım malesef.Teşekkürler.
  • abi arada da bize söyleyecek seyler bırak ya ... lütfi abiden bize kalan birkac seyi de ben söylemek isterim.. öncelikle öyle bir fiyat secmissin ki.. ya da öyle bir bütce denk gelmiski bir yandan amd diger yandan intel bastırıyor.. kafalar karısıyor böyle olunca.. o fiyata intel toplarsan i5 sistem alırsın ramlar ve anakart pahalı olur (amd'ye göre) amd toplarsan phenom x4 945 veya 955 alırsın i5'ten daha pahalı.. anakarttan yırtarsın ve ramlar ucuza gelir (intele göre).. kısacası arada cok fark olmaz.. ama eger bu fiyata alınacaksa ben bütcenin üzerine biraz daha koyarak intel tercih edilmesinden yanayım..

INTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
    INTEL P55WB, P55, DDR3, PCIExp, Socket 1156 Anakart
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
    TUL VTX 3D HD4870 1024 MB DDR5 256 bit Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro Fan
    SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    THERMALTAKE SopranoRS 101 Siyah VG75021W2E 500W PSU
    +
    LG W1934S-BN 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 5ms Siyah

toplam: 1585 lirawww.novabilgisayar.com

quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

avantajı :bazı fiyat seviyelerinde aynı paraya daha çok performans almak..
    dezavantaj: aslında söylentilerin çoğu şuanda hurafe konumunda
    çok ısınıyor vs gibi laflar bundan 10 sene öncesinde geçerli olan şeyler..
    ben amd fanatiği değilim hatta inteli daha çok severim
    ama bu fiyat seviyesinde alacağınız bir intel bu sistem kadar performanslı olmayacaktır..
    yiğidi öldür hakkını yeme
    2. el olayını bilmem..
    monitör zevk meselesidir..istediğiniz markadan seçin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 9 Ekim 2009; 22:32:55 >

• Peki bu en son configteki thermaltake soprano rs101 bu donanımın sıgacagı bır kasamıdır.Ve 500 w gercek mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~~V£cT®ä~~ -- 10 Ekim 2009; 17:13:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    5000 tl sistem önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca monitörle ilgilide öğrenmek istediğim bir nokta var.

Baktıgım ik monitörde 5ms lik 21.5 inç lcd,birisi Asus birisi Samsung.

Özelliklerde ki kontrast farkını sormak istiyorum aradaki DC ve ASCR oranları nedir, birisinde 20000:1 iken birisinde 50.000:1 .Hangisi daha avantajlı olur?Fiyat olarak Asus daha uygun ve ekstradan Full HD diyorki sanırım oyunlarda daha iyi performans alabilirim.Sizlrin düşüncesi ne şekilde?

Özellikleri şu şekilde :

SAMSUNG

Monitör Tipi LCD
    Ekran Boyu(inch) 21.5" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 5
    Nokta Aralığı(mm) 0.29
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080
    Monitör Bağlantısı Analog
    Kontrast 1000:1 (DC 50.000:1)
    Parlaklık 300 cd/m2
    İzleme Açısı 170/160 (CR>10)
    Renk Siyah

ASUS :

Monitör Tipi LCD
    Ekran Boyu(inch) 21.5" Geniş Ekran
    Tepki Süresi(Ms) 5
    Nokta Aralığı(mm) 0.248
    Maksimum Çözünürlük 1920 x 1080 Full HD
    Monitör Bağlantısı Analog
    Kontrast 1000:1 (20.000:1 ASCR)
    Parlaklık 300 cd/m2
    Yatay Tarama 30~83 KHz
    Dikey Tarama 50~75Hz
    İzleme Açısı 170 (H) / 160 (V)
    Renk Siyah Parlak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~~V£cT®ä~~ -- 10 Ekim 2009; 15:30:41 >

• Bu konuda fikri olan yok mu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.